galgje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

.NET Developer Medior Senior

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Herbruikbare componenten maken; Testen; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als .NET Developer kom jij terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als .NET Developer werk jij aan het ontwikkelen van verbeterde software voor

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »
Kim groot

kim groot

18/05/2011 14:17:10
Quote Anchor link
Bouw het spel GALGJE, dat voldoet aan de volgende specificaties:

De speler kan kiezen uit drie verschillende moeilijkheidsgraden: makkelijk (woorden van 5 letters), gemiddeld (woorden van 8 letters) en moeilijk (woorden van 12 letters)aangeboden uit een array van 40 verschillende woorden.
De speler kan in een aantal beurten proberen het woord te raden door een letter te kiezen.
Na iedere beurt krijgt de speler te zien of zijn poging goed was (de letter wordt zichtbaar in het te raden woord), of fout was (er wordt een stukje toegevoegd aan de galg).
Het aantal beurten wordt bijgehouden & de tijd wordt bijgehouden.

De gebruikersinterface bestaat uit een aantal webpagina's (en PHP-scripts) met minimaal:

-Een webpagina, waarop een willekeurig woord van 8 letters wordt getoond, samen met een afbeeldingsvak voor de 'galg' en een formulier, waarbij gekozen kan worden uit 26 verschillende letters.
-Een php-script, dat controleert of de gekozen letter staat in het woord. En afhankelijk van goed/fout de letter zichtbaar maakt in het woord òf de 'galg' aanpast.
-Een webpagina met de uitslag van het spel. In de uitslag wordt getoond: het aantal beurten, de tijd en de uitslag.
Suggesties

En vanzelfsprekend voldoen alle webpagina's aan XHTML 1.0 en is de opmaak ondergebracht in een CSS-bestand.

Dit is mijn opdracht, kan iemand mij hiermee op weg helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 23:56:06
 
- Mark -

- Mark -

18/05/2011 14:19:30
Quote Anchor link
Tot hoever kom je zelf / waar loop je op vast?
 
Kim groot

kim groot

18/05/2011 14:29:37
Quote Anchor link
- Mark - op 18/05/2011 14:19:30:
Tot hoever kom je zelf / waar loop je op vast?


css maken en de plaatjes voor galgje lukken me wel, ik ben zelf helemaal niet echt handig met php dus dacht misschien kan iemand me een beetje op weg helpen..
 
- Mark -

- Mark -

18/05/2011 14:32:27
Quote Anchor link
Ik zie nergens iets staan van een database of gebruikers account dus ik neem aan dat het voldoende is als de gegevens tijdelijk worden opgeslagen in een session.

Ben je bekkend met $_SESSION's en array's in php?
 
Jasper DS

Jasper DS

18/05/2011 14:33:05
Quote Anchor link
Beginnen kan je doen met te checken of er voor welke moeilijkheidsgraad er is gekozen.

Maak een formulier en check dat dan met dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
switch($_POST['moeilijkheidsgraad'])
{
    case
'makkelijk':
        $woorden = array('woord1', 'woord2', '...');
        break;
    case
'gemiddeld':
        $woorden = array('gemiddeldwoord1', 'gemiddeldwoord2', '...');
        break;
    case
'moeilijk':
        $woorden = array('moeilijkwoord1', 'moeilijkwoord2', '...');
        break;
}

?>


dan kijk je naar dit
Gewijzigd op 18/05/2011 14:35:13 door Jasper DS
 
Kim groot

kim groot

18/05/2011 14:34:09
Quote Anchor link
ja dat is genoeg! ik ben er niet echt bekend mee nee..

Toevoeging op 18/05/2011 14:34:51:

dankjewel!


Toevoeging op 18/05/2011 14:35:10:

gebruik jij dreamweaver?
 
- Mark -

- Mark -

18/05/2011 14:36:07
Quote Anchor link
Dan wordt het wel heel erg lastig. Ben je achter geraakt met lessen of hebben ze het niet goed uitgelegd?

Ik gebruik dreamweaver ja, Niet dat het veel uit maakt, je kan elk programma gebruiken waarin je kunt typen eigenlijk.
Gewijzigd op 18/05/2011 14:39:08 door - Mark -
 
Kim groot

kim groot

18/05/2011 14:46:20
Quote Anchor link
niet goed uitgelegd..
 
- Mark -

- Mark -

18/05/2011 14:49:52
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je wel weet hoe formulier afhandeling in zijn werk gaat?

Snap je het stukje dat Jasper plaatste?
 
Kim groot

kim groot

18/05/2011 14:51:11
Quote Anchor link
ja dat snap ik! ik weet wel hoe je een formulier moet maken in html, maar afhandeling weet ik eigenlijk ook niet precies..
 
Jasper DS

Jasper DS

18/05/2011 14:52:57
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
# je kijkt of er is gepost door middel van:
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    # nu is er gepost -> hier komt dus je code
    switch($_POST['moeilijkheidsgraad'])
    {
        case
'makkelijk':
            $woorden = array('woord1', 'woord2', '...');
            break;
        case
'gemiddeld':
            $woorden = array('gemiddeldwoord1', 'gemiddeldwoord2', '...');
            break;
        case
'moeilijk':
            $woorden = array('moeilijkwoord1', 'moeilijkwoord2', '...');
            break;
    }
}

?>


lees snel dit even of je kan googelen op galgje php
Gewijzigd op 18/05/2011 14:57:18 door Jasper DS
 
- SanThe -

- SanThe -

18/05/2011 15:26:46
 
Max van den Bosch

Max van den Bosch

18/05/2011 15:32:22
Quote Anchor link
Als je wat meer van php wil weten, kun je een boek lezen erover. Heb ik ook gedaan, werkt prima. Er zijn ook boeken van php, mysql en dreamweaver samen. Voor meer info verwijs ik je door naar de bieb :)
 
B a s
Beheerder

B a s

18/05/2011 15:38:38
Quote Anchor link
Mooi gemaakt SanThe.
 
Erik van de Locht

Erik van de Locht

18/05/2011 15:53:45
Quote Anchor link
Begrijp ik goed dat je een opdracht moet maken met iets waar je geen kennis van hebt? Is het voor school of iets dergelijks? Zo ja, dan lijkt het me niet geheel onverstandig om dat bij school aan te kaarten.

Begrijp me niet verkeerd, maar zoals je het plaatst komt het over als een soort van schoolopdracht en dan moeten ze toch tenminste basiskennis behandelen, toch?

Edit: lees net dat je zegt dat het niet goed uitgelegd is. Dan kun je beter het probleem op school neerleggen toch? Ik neem aan dat je vast niet de enige uit de klas bent.
Gewijzigd op 18/05/2011 15:56:47 door Erik van de Locht
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

18/05/2011 15:53:55
Quote Anchor link
Ik heb ooit ook zoiets (bijna) gemaakt. Mischien heb je er iets aan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
<?php
ini_set ('display_errors', 1);
error_reporting (E_ALL);

session_start();

if(!empty($_SESSION['aantal'])) //is er al een x gebrpobeerd?
{
        $aantal = $_SESSION['aantal'];
}

else
{
    $_SESSION['aantal'] = 1;

}



if(empty($_SESSION['woord']) OR ($_SESSION['woord']) == '')
{
                                        //ER is nog geen woord, laat het txt bestand en selecteer een woord.
    $file = file("w3gahjxkr.txt");
    $number = array_rand($file);
    $_SESSION['woord'] = $file[$number];
}



if(($_SESSION['aantal']) < 8) // Hoeveel x is er al geraden? 8 of niet?
{
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')    // Is er geklikt?
    {
        $length = strlen($_SESSION['woord']);
        $letter = $_POST['letter'];
        
         for($i = 0; $i < $length; $i++)
         {
      
            if(in_array($woord[$i], $_SESSION['wgeb']))
            {

                $_SESSION['wgeb'] = $_SESSION['wgeb']. " " . $letter;
                $_SESSION['aantal'] = $_SESSION['aantal'] + 1;
                echo "Fout, u heeft deze letters gebruikt:";
                echo $_SESSION['wgeb'];
                include_once 'inputveld.php';
                include_once 'invoerveld.php';
            }

            else
            {
                            echo $woord[$i];
            }
        }
        
        
        
    }

    else //Toon formulier, er is niet geklikt.
    {    
        include_once 'inputveld.php';
        include_once 'invoerveld.php';
    }
}

else // Woord is niet geraden......!!
{
    echo 'U heeft het woord niet geraden.';
    echo 'Het woord was:' . $_SESSION['woord'];
    $_SESSION['woord'] = '';
    $_SESSION['aantal'] = '1';
}

?>
Gewijzigd op 18/05/2011 15:58:48 door Ocirina Ocirina
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

18/05/2011 16:06:02
Quote Anchor link
- SanThe - op 18/05/2011 15:26:46:


Argh ): , ik zie niet wat het woord had moeten zijn.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/05/2011 16:07:40
Quote Anchor link
Joris van Rijn op 18/05/2011 16:06:02:
- SanThe - op 18/05/2011 15:26:46:


Argh ): , ik zie niet wat het woord had moeten zijn.


Nee, dat zit er (nog) niet in.
 
Kim groot

kim groot

18/05/2011 16:21:09
Quote Anchor link
we krijgen het wel een beetje op school maar ze verwachten dat je het gewoon kunt ofzo..
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

18/05/2011 18:25:10
Quote Anchor link
Volgens mij zijn er recent al meer vragen geweest om Galgje te maken. Daar al naar gekeken?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.