Gastenboek

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

.NET Developer C#

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken Als C# .NET Developer wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor belangrijkste product van deze organisatie. Dit product is een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Er

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »
Nicky de maeyer

nicky de maeyer

10/07/2012 10:47:13
Quote Anchor link
hey

ik hen in php een simpel gastenboek aan het ontwerpen nu alles werkt(denk ik). maar het script geeft 1 fout weer:
mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in

en had deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    mysql_connect("", "", "");
    mysql_select_db("");
    $query= "SELECT naam, bericht, tijdstip FROM berichten ORDER BY tijdstip DESC";
    $resultaat = mysql_query($query);
    $rij = mysql_fetch_array($resultaat);
    while ($rij) {
        $datum= date ("d F Y - h:i:s", $rij["tijdstip"]);
        ?>


alvast bedankt.
Volgende keer even je databasegegevens uit je topic halen, of wil je ongewenste gasten in je database?[/modedit]
Gewijzigd op 15/07/2012 11:39:45 door Roel -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:29:28
 
Wouter J

Wouter J

10/07/2012 10:59:02
Quote Anchor link
Nou, dan gaan we debuggen. Eerst even de foutmelding vertalen:
Quote:
mysql_fetch_array() verwacht dat de parameter een query resource is, maar het is een boolean

Eerst wat begrippen: Parameter = variabele die je aan een functie meegeeft; Resource = iets wat mysql_query terug geeft wat we moeten fetchen; Boolean = waarde om aan te geven of iets goed is (true) of fout (false).

We verwachten dus dat mysql_query een resource teruggeeft, maar dat geeft hij niet. Hoe kan dat? Laten we even in de documentatie kijken wat zegt die over return values (waarde die teruggegeven worden)?
Quote:
For SELECT, SHOW, DESCRIBE, EXPLAIN and other statements returning resultset, mysql_query() returns a resource on success, or FALSE on error.
(...)

mysql_query() will also fail and return FALSE if the user does not have permission to access the table(s) referenced by the query.

(even een irrelevant stukje weggelaten)

Hmm, hij geeft dus een resource (resultset) terug als het goed is gegaan en false (een boolean) als het fout is gegaan. Er gaat dus waarschijnlijk iets fout met de query.

Maar wat? Tja, daar kunnen we alleen achter komen door verder te debuggen. En dat mag jij doen :) Stappen:
- Bouw foutafhandeling in (dit hoort de fundering van je script te zijn). Een goed voorbeeld vind je hier: http://github.com/WouterJ/sql-boilerplate/tree/mysql
- Vertaal de error die je krijgt en kijk wat er mis is met je query
- Voer je query uit in PHPMyAdmin
- Minimaliseer je query en bouw hem opnieuw op, waar gaat het mis?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

10/07/2012 11:03:03
Quote Anchor link
En haal je database-gegevens even uit je post....
 
Bart V B

Bart V B

10/07/2012 11:07:02
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
//$rij = mysql_fetch_array($resultaat); deze lijn weg..
while( $rij = mysql_fetch_assoc( $resultaat ) ) {
        $datum= date ("d F Y - h:i:s", $rij['tijdstip']);
}

?>
Gewijzigd op 10/07/2012 11:07:22 door Bart V B
 
Nicky de maeyer

nicky de maeyer

14/07/2012 21:56:51
Quote Anchor link
Oke mercie mannen, het was dus een simpele typ fout. dit is nu ook mijn eerste php script. Maar zit nog met een probleem. nu comuniseert hij wel met de database om te publiceren. Maar wat het formulier moet verwerken en in het database zetten doet hij nu ook niet. Hoe kan ik deze fout verbeteren???? (geeft geen foutmelding)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
 if ($_POST["naam"] == "") $naam = "Anoniem";
 else $naam = $_POST["naam"];
 
if ($_POST["bericht"] == "") {
      header("Location: gastenboek.php");
      exit(0);
 }


$bericht = $_POST["bericht"];
 $tijdstip = time();
 $query = "INSERT INTO berichten (naam, bericht, tijdstip) VALUES ('" . $naam . "', '" . $bericht . "', " . $tijdstip . ")";

mysql_connect("localhost", "naam", "wachtwoord");
 mysql_select_db("webleren");
 mysql_query($query);

header("Location: gastenboek.php");
 exit(0);
 ?>


alvast bedankt.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

14/07/2012 22:12:32
Quote Anchor link
Waarom gebruik je exit? Is nergens voor nodig als je header location ervoor gebruikt.

Ik heb het ook een beetje handiger in elkaar gezet, alstu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php

$host
        = 'localhost';
$db_user    = 'user';
$db_pass    = 'pass';
$database    = 'webleren';

function
_insert($str) {
   return mysql_real_escape_string($str);
}



if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
    if(!isset($_POST['naam']))
        $naam    = 'Anoniem';
    else
        $naam    = htmlspecialchars($_POST['naam']);

    if(empty($_POST['bericht']))
        header('Location: gastenboek.php');

    $bericht    = $_POST['bericht'];


    $query = "INSERT INTO `berichten` (`naam`, `bericht`, `tijdstip`) VALUES ('"._insert($naam)."','"._insert($bericht)."', CURTIME())";

    mysql_connect($host, $db_user, $db_pass);
    mysql_select_db($database);
    mysql_query($query);

    header('Location: gastenboek.php');
}

?>


Edit: puntkomma vergeten.
Gewijzigd op 14/07/2012 22:14:07 door Kumkwat Trender
 
Nicky de maeyer

nicky de maeyer

14/07/2012 22:34:25
Quote Anchor link
dankje wel alles werkt nu zoals het zou moeten. bedankt
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/07/2012 09:36:13
Quote Anchor link
Na header is mij altijd verteld om juist wel een exit te gebruiken; het script hoeft immers niet verder te gaan.

In het script van Kumkwat:
waarom op regel 22 variabele kopiëren?
In een query beter geen ` gebruiken; gebruik geldige namen voor tabel/velden en je hebt ze niet nodig. Had TS overigens ook niet in zijn code staan.
Mis foutafhandeling van de query.
 
Bart V B

Bart V B

15/07/2012 11:13:58
Quote Anchor link
Quote:
Waarom gebruik je exit? Is nergens voor nodig als je header location ervoor gebruikt.

Omdat je dan zeker ervan bent dat het script echt niet meer verder loopt.
Die exit hoeft niet perse, maar is wel netter. :)
 
Nicky de maeyer

nicky de maeyer

17/07/2012 12:59:33
Quote Anchor link
hier even het script dat ik heb gemaakt voor www.dinotales.be

het gastenboek werkt probeer maar uit.

http://www.dinotales.net78.net/gastenboek.php
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.