Gastenboek

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »
Nicky de maeyer

nicky de maeyer

10/07/2012 10:47:13
Quote Anchor link
hey

ik hen in php een simpel gastenboek aan het ontwerpen nu alles werkt(denk ik). maar het script geeft 1 fout weer:
mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in

en had deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
    mysql_connect("", "", "");
    mysql_select_db("");
    $query= "SELECT naam, bericht, tijdstip FROM berichten ORDER BY tijdstip DESC";
    $resultaat = mysql_query($query);
    $rij = mysql_fetch_array($resultaat);
    while ($rij) {
        $datum= date ("d F Y - h:i:s", $rij["tijdstip"]);
        ?>


alvast bedankt.
Volgende keer even je databasegegevens uit je topic halen, of wil je ongewenste gasten in je database?[/modedit]
Gewijzigd op 15/07/2012 11:39:45 door Roel -
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 22:18:33
 
Wouter J

Wouter J

10/07/2012 10:59:02
Quote Anchor link
Nou, dan gaan we debuggen. Eerst even de foutmelding vertalen:
Quote:
mysql_fetch_array() verwacht dat de parameter een query resource is, maar het is een boolean

Eerst wat begrippen: Parameter = variabele die je aan een functie meegeeft; Resource = iets wat mysql_query terug geeft wat we moeten fetchen; Boolean = waarde om aan te geven of iets goed is (true) of fout (false).

We verwachten dus dat mysql_query een resource teruggeeft, maar dat geeft hij niet. Hoe kan dat? Laten we even in de documentatie kijken wat zegt die over return values (waarde die teruggegeven worden)?
Quote:
For SELECT, SHOW, DESCRIBE, EXPLAIN and other statements returning resultset, mysql_query() returns a resource on success, or FALSE on error.
(...)

mysql_query() will also fail and return FALSE if the user does not have permission to access the table(s) referenced by the query.

(even een irrelevant stukje weggelaten)

Hmm, hij geeft dus een resource (resultset) terug als het goed is gegaan en false (een boolean) als het fout is gegaan. Er gaat dus waarschijnlijk iets fout met de query.

Maar wat? Tja, daar kunnen we alleen achter komen door verder te debuggen. En dat mag jij doen :) Stappen:
- Bouw foutafhandeling in (dit hoort de fundering van je script te zijn). Een goed voorbeeld vind je hier: http://github.com/WouterJ/sql-boilerplate/tree/mysql
- Vertaal de error die je krijgt en kijk wat er mis is met je query
- Voer je query uit in PHPMyAdmin
- Minimaliseer je query en bouw hem opnieuw op, waar gaat het mis?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

10/07/2012 11:03:03
Quote Anchor link
En haal je database-gegevens even uit je post....
 
Bart V B

Bart V B

10/07/2012 11:07:02
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
//$rij = mysql_fetch_array($resultaat); deze lijn weg..
while( $rij = mysql_fetch_assoc( $resultaat ) ) {
        $datum= date ("d F Y - h:i:s", $rij['tijdstip']);
}

?>
Gewijzigd op 10/07/2012 11:07:22 door Bart V B
 
Nicky de maeyer

nicky de maeyer

14/07/2012 21:56:51
Quote Anchor link
Oke mercie mannen, het was dus een simpele typ fout. dit is nu ook mijn eerste php script. Maar zit nog met een probleem. nu comuniseert hij wel met de database om te publiceren. Maar wat het formulier moet verwerken en in het database zetten doet hij nu ook niet. Hoe kan ik deze fout verbeteren???? (geeft geen foutmelding)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
 if ($_POST["naam"] == "") $naam = "Anoniem";
 else $naam = $_POST["naam"];
 
if ($_POST["bericht"] == "") {
      header("Location: gastenboek.php");
      exit(0);
 }


$bericht = $_POST["bericht"];
 $tijdstip = time();
 $query = "INSERT INTO berichten (naam, bericht, tijdstip) VALUES ('" . $naam . "', '" . $bericht . "', " . $tijdstip . ")";

mysql_connect("localhost", "naam", "wachtwoord");
 mysql_select_db("webleren");
 mysql_query($query);

header("Location: gastenboek.php");
 exit(0);
 ?>


alvast bedankt.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

14/07/2012 22:12:32
Quote Anchor link
Waarom gebruik je exit? Is nergens voor nodig als je header location ervoor gebruikt.

Ik heb het ook een beetje handiger in elkaar gezet, alstu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php

$host
        = 'localhost';
$db_user    = 'user';
$db_pass    = 'pass';
$database    = 'webleren';

function
_insert($str) {
   return mysql_real_escape_string($str);
}



if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
    if(!isset($_POST['naam']))
        $naam    = 'Anoniem';
    else
        $naam    = htmlspecialchars($_POST['naam']);

    if(empty($_POST['bericht']))
        header('Location: gastenboek.php');

    $bericht    = $_POST['bericht'];


    $query = "INSERT INTO `berichten` (`naam`, `bericht`, `tijdstip`) VALUES ('"._insert($naam)."','"._insert($bericht)."', CURTIME())";

    mysql_connect($host, $db_user, $db_pass);
    mysql_select_db($database);
    mysql_query($query);

    header('Location: gastenboek.php');
}

?>


Edit: puntkomma vergeten.
Gewijzigd op 14/07/2012 22:14:07 door Kumkwat Trender
 
Nicky de maeyer

nicky de maeyer

14/07/2012 22:34:25
Quote Anchor link
dankje wel alles werkt nu zoals het zou moeten. bedankt
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

15/07/2012 09:36:13
Quote Anchor link
Na header is mij altijd verteld om juist wel een exit te gebruiken; het script hoeft immers niet verder te gaan.

In het script van Kumkwat:
waarom op regel 22 variabele kopiëren?
In een query beter geen ` gebruiken; gebruik geldige namen voor tabel/velden en je hebt ze niet nodig. Had TS overigens ook niet in zijn code staan.
Mis foutafhandeling van de query.
 
Bart V B

Bart V B

15/07/2012 11:13:58
Quote Anchor link
Quote:
Waarom gebruik je exit? Is nergens voor nodig als je header location ervoor gebruikt.

Omdat je dan zeker ervan bent dat het script echt niet meer verder loopt.
Die exit hoeft niet perse, maar is wel netter. :)
 
Nicky de maeyer

nicky de maeyer

17/07/2012 12:59:33
Quote Anchor link
hier even het script dat ik heb gemaakt voor www.dinotales.be

het gastenboek werkt probeer maar uit.

http://www.dinotales.net78.net/gastenboek.php
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.