Gebruikerskeuze in formulier tonen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ruud Schaft

Ruud Schaft

28/04/2012 14:03:01
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een formulier, waarvan ik de gekozen waarden door de gebruiker wil tonen op het scherm. Ik kan het aantal personen wel op het scherm tonen, maar hoe doe ik dat met de variabelen die vanuit een array worden ingelezen? Hoe vang ik de gebruikerskeuze af?
Met onderstaande code wordt alleen Personen en Bereken getoond.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

foreach ($_POST as $key => $value) {
$inhoud .= "$key: $value\n";
}

print $inhoud;
?>


Het formulier:
<form id="totaalprijs" name="totaalprijs" method="post" action="totaalprijs.php">
<table width="271" border="0">
<tr>
<td width="176">Datum:</td>
<td width="17"><select>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
            for($i=0;$i<sizeof($prijzen);$i++){
               echo "<option name='" . $prijzen[$i][0] . "'/>" . $prijzen[$i][0] . "</option>";              
                }

            ?>

</select></td>
</tr>
<tr>
<td width="176">Bestemming:</td>
<td><select>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
            for($i=0;$i<sizeof($bestemmingen);$i++) {
                echo "<option name='" . $bestemmingen[$i][0] . "'/>" . $bestemmingen[$i][1] . ": " . $bestemmingen[$i][2] . ", " . $bestemmingen[$i][3] . "</option>";
                }

            ?>

</select>
</td></tr>
<tr>
<td width="176">Klasse:</td>
<td><select>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
        
                echo "<option name='" . $prijzen[$i][2] . "'/>tc</option>";
                echo "<option name='" . $prijzen[$i][3] . "'/>rc</option>";
        
            ?>

</select>
</td></tr>
<tr>
<td>Aantal personen:</td>
<td>
<input class="opmaak" type="text" name="Personen" id="Personen" />
</td>
</tr>

<tr>
<td>&nbsp;</td>
<td><label>
<input class="sendbutton" type="submit" name="Bereken" id="Bereken" value="Bereken!"/><input type="reset" value="Reset!">
</label></select></td>
</tr>
</table>
</form>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/05/2024 16:52:15
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

28/04/2012 15:10:55
Quote Anchor link
Doe eerst eens een studie met var_dump || print_r op de $_POST || $_GET enz, dan zie je vanzelf wel hoe, wat en waarom.

En als je dat niet ziet, vindt, zoek dan het forum eens af op checked/selected in relatie tot form posts, gets, checkbox en select
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/04/2012 15:14:32
Quote Anchor link
code aub tussen code-tags.
Zet error-reporting aan; je zult een foutmelding moeten krijgen op, in ieder geval, $inhoud.
Variabelen buiten quotes.
 
Ruud Schaft

Ruud Schaft

28/04/2012 17:18:43
Quote Anchor link
Hallo,

Ik zit de hele dag al te zoeken naar een manier om specifieke waarde (value in formulier), die vanuit een loop komt ($i in $prijzen[$i][0]) uit te lezen. Overal staat deze variabele als een constante waarde vermeld (zie hierboven bij de input Persoon). Dat snap ik wel, maar ik krijg het niet voor elkaar om de $prijzen[$i][0] waarde te retourneren.

Misschien dat iemand mij hiermee kan helpen. Ik zie door de studies en forum items het spreekwoordelijke 'bos' niet meer.
Gewijzigd op 28/04/2012 17:20:04 door Ruud Schaft
 
- SanThe -

- SanThe -

28/04/2012 17:20:49
Quote Anchor link
Doe eens een print_r($prijzen).
 
Ruud Schaft

Ruud Schaft

30/04/2012 07:32:08
Quote Anchor link
De code van de array ziet er zo uit:

$var = Array(Array(1), Array(2), enz))
I
Inhoud:
Array ( [0] => Array ( [0] => 23 december 2011 [1] => [2] => 120 [3] => 150 [tc] => 1 [rc] => 1 ) [1] => Array ( [0] => 29 december 2011 [1] => [2] => 115 [3] => 115 [tc] => [rc] => 1 ) [2] => Array ( [0] => 06 januari 2012 [1] => [2] => 110 [3] => 140 [tc] => 1 [rc] => 1 ) [3] => Array ( [0] => 13 januari 2012 [1] => [2] => 110 [3] => 140 [tc] => 1 [rc] => 1 ) [4] => Array ( [0] => 20 januari 2012 [1] => [2] => 110 [3] => 140 [tc] => 1 [rc] => 1 ) [5] => Array ( [0] => 27 januari 2012 [1] => [2] => 110 [3] => 140 [tc] => 1 [rc] => 1 ) [6] => Array ( [0] => 03 februari 2012 [1] => [2] => 110 [3] => 140 [tc] => 1 [rc] => 1 ) [7] => Array ( [0] => 10 februari 2012 [1] => [2] => 110 [3] => 140 [tc] => 1 [rc] => 1 ) [8] => Array ( [0] => 17 februari 2012 [1] => [2] => 145 [3] => 175 [tc] => 1 [rc] => 1 ) [9] => Array ( [0] => 24 februari 2012 [1] => [2] => 110 [3] => 140 [tc] => 1 [rc] => 1 ) [10] => Array ( [0] => 02 maart 2012 [1] => [2] => 110 [3] => 140 [tc] => 1 [rc] => 1 ) [11] => Array ( [0] => 09 maart 2012 [1] => [2] => 110 [3] => 140 [tc] => 1 [rc] => 1 ) [12] => Array ( [0] => 16 maart 2012 [1] => Vol geboekt [2] => 110 [3] => 140 [tc] => 1 [rc] => 1 ) )
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.