/gebruikersnaam ipv /profile.php?blablabla

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/03/2008 19:11:00
Quote Anchor link
hoi
ik ben bezig met het vernieuwen van een profielensite
Maar nu loop ik tegen een probleem aan
Me opdracht geven wil www.sitenaam.nl/gebruikersnaam ipv www.sitenaam.nl/profile.php?blablabla
Maar de site haalt met GET de user id uit de URL (voorbeeld: profile.php?user_id=23). als ik /gebruikersnaam ga gebruiken dan heb ik de user id niet meer om het profiel uit de database te selecteren.
Nu is mijn vraag, weet iemand een manier om toch de user id te krijgen en daarmee het profiel uit de database te selecteren?

groetjes wesley
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 19:40:39
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/03/2008 19:16:00
Quote Anchor link
Naast de gebruikersnaam, zou je natuurlijk ook nog het id in de url kunnen plaatsen. Dus bijvoorbeeld:

jouwsite.nl/pietje/10/

Vervolgens kun je met behulp van mod-rewrite deze url weer onzichtbaar door laten verwijzen naar bijvoorbeeld jouwsite.nl/profile.php?id=10.
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/03/2008 19:18:00
Quote Anchor link
heb je misschien een voorbeeld van script die dit doet
ik ken aardig wat php maar dat heb ik nog nooit gedaan
of is er soms een manier om de gebruikersnaam uit de URL te halen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stephan Sterrenberg
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/03/2008 19:27:00
Quote Anchor link
Mod Rewrite

Neem maar eens een kijkje in deze tutorial. Dan zie je hoe dat in zijn werk gaat...
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

06/03/2008 19:30:00
Quote Anchor link
bovendien zou je ipv op id op gebruikersnaam op kunnen halen, dan heb je het id probleem niet
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/03/2008 19:31:00
Quote Anchor link
ik ben bang dat de hosting het niet ondersteunt
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/03/2008 19:37:00
Quote Anchor link
de gebruikersnaam is een map
is het dan mogelijk om een mapnaam met GET op te halen?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/03/2008 19:39:00
Quote Anchor link
Nee de gebruikersnaam lijkt een map, maar in de meeste gevallen zal in zo'n situatie toe echt van mod-rewrite gebruik gemaakt worden. De url wordt dus onzichtbaar doorverwezen naar een andere url waarin gewoon de GET variabele staat...
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/03/2008 19:43:00
Quote Anchor link
ja maar mod-rewrite staat in de htacces en ik ben dus bang dat mijn hosting dat niet ondersteunt
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/03/2008 19:51:00
Quote Anchor link
Misschien iets om dat eerst eens uit te zoeken? Als dat niet het geval is, ben je in ieder geval aangewezen op het gebruik van GET variabelen in de url...
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/03/2008 19:56:00
Quote Anchor link
ik zie dus dat ze het ondersteunen (god dank)
maar nu heb ik het probleem dat ik geheel niks weet van htacces
 
- -

- -

06/03/2008 20:34:00
Quote Anchor link
Op de site staat een aantal tutorials erover (in ieder geval één), en anders kun je even zoeken met Google.
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/03/2008 21:45:00
Quote Anchor link
nou heb gekeken naar de tutorials
snap er nog steets niks van
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/03/2008 21:50:00
Quote Anchor link
Ja, daar kunnen wij niet veel mee. Dat is een algemene opmerking. Wil je hier geholpen worden, dan zul je een specifieke vraag moeten stellen.
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/03/2008 21:51:00
Quote Anchor link
is er misschien een andere manier om het te doen
htaccess lukt niet
als ik het bestand upload is het meteen weer weg:S
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stephan Sterrenberg
 
Frank -

Frank -

06/03/2008 21:53:00
Quote Anchor link
En wat snap je niet aan de tutorial? Wat heb je al geprobeerd? En welke foutmelding krijg je op dit probeersel?
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/03/2008 21:54:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 06.03.2008 21:53:
En wat snap je niet aan de tutorial? Wat heb je al geprobeerd? En welke foutmelding krijg je op dit probeersel?

nog beter gezegt hij doet helemaal niks
krijg gewoon nog steets de link die ik altijd krijg.
heb het volgende in htaccess staan

RewriteEngine On
RewriteBase /

RewriteRule ^profile/(.*)/(.*)/$ profile.php?act=$1&user_id=$2 [L]
RewriteRule ^profile/(.*)/$ profile.php?act=$1 [L]

ps het bestand is als ik op F5 druk gelijk weg
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stephan Sterrenberg
 
Frank -

Frank -

06/03/2008 22:00:00
Quote Anchor link
Quote:
krijg gewoon nog steets de link die ik altijd krijg.

Jouw PHP-code, waarmee je de link aanmaakt, zal daar ook niet door veranderen. Die mag jij zelf aanpassen.

Deze aangepaste link, wordt door Apache vertaalt naar profile.php?act=$1&user_id=$2 en dan kun je in profile.php met $_GET['act'] en $_GET['user_id'] aan de slag.
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/03/2008 22:02:00
Quote Anchor link
link is /profile.php?act=view&user_id=1
ik heb gewoon echt helemaal geen verstand van htaccess
je kan me echt alles wijs maken erover
zoals ik net al vroeg
is er geen andere manier op de bovenste vraag?
 
- -

- -

06/03/2008 22:03:00
Quote Anchor link
Zoiezo is het niet aan te raden om ./gebruikersnaam te pakken, kan je zoals gezegt beter ./gebruikersnaam/id/ doen.

je moet ook nog httpd.conf in je index zetten ;-)
 
Stephan Sterrenberg

Stephan Sterrenberg

06/03/2008 22:05:00
Quote Anchor link
Kruidnootje.nl schreef op 06.03.2008 22:03:
Zoiezo is het niet aan te raden om ./gebruikersnaam te pakken, kan je zoals gezegt beter ./gebruikersnaam/id/ doen.

je moet ook nog httpd.conf in je index zetten ;-)

het is een hosting via internet he, geen eigen server
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.