geen output

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »
Lars voorden

lars voorden

05/01/2011 19:12:19
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Helaas heb ik weer eens jullie vakkundige hulp nodig.
Ik heb een script geschreven en nu is het de bedoeling dat ik een dropdownbox krijg met de mogelijke "herkansingen voor één klas.".
Ik dacht dat dit wel zou lukken met een while($1 = mysql_fetch_array()) , maar als ik dit doe, geeft hij geen output. Alles wat achter de while staat, wordt wel gewoon verstuurt.

Dit is mijn code;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
session_start();
include ('db.inc');
$sessionuit = explode("=As4W5$==@5", $_SESSION['data']);
$q0 = "SELECT * FROM leerling WHERE leerlingnummer = '".base64_decode($sessionuit[0])."'";
$uit0 = mysql_query($q0);
$arrayuit = mysql_fetch_array($uit0);
$q1 = "SELECT * FROM herkansing WHERE `klas` = '".$arrayuitklas."' AND afgesloten <> 'on' ";
$uit1 = mysql_query($q1) or die (mysql_error());
$arrayuit1 = mysql_fetch_array($uit1);    
if (!isset($_GET['submit'])) {
    //Show formulier    
    echo'<form method="POST" action="herkaanvraag.php?submit=1"><table border=0>
    <tr><td>Klas:</td><td><input name="klas" value="'
.$arrayuit["klas"].'" DISABLED></td></tr>
    <tr><td>Naam:</td><td><input name="naam" value="'
.$arrayuit['voornaam'].' '.$arrayuit['tussenv'].' '.$arrayuit['achternaam'].'" DISABLED></td></tr>
    <tr><td>Toets:</td><td><select name="toets"><option DISABLED>Kies een toets uit</option>'
;

    while($arrayuit1 = mysql_fetch_array($uit1)) {
        echo '<option>'.$arrayuit1['klas'].', '.$arrayuit1['vak'].', '.$arrayuit1['PTA_code'].' </option>';
    }

    echo $arrayuit1['klas'];
    echo'</select></td></tr>
    <tr><td></td><td><input name="akkoord" type="checkbox"> Ik wil deze toets herkansen</td></tr>'
;
    
    
}
else{
    //Verwerk herkansing
}
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 13:04:54
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2011 20:12:13
Quote Anchor link
Lars voorden op 05/01/2011 19:12:19:
... geeft hij geen output. Alles wat achter de while staat, wordt wel gewoon verstuurt ...


Geen output, maar wel verstuurd ... Wat bedoel je daar mee?


include ('db.inc');
Een .inc bestand kan gewoon door iedereen gelezen worden. Dus jouw gegevens zijn in feite openbaar. GEEN .inc gebruiken dus.

Je voert een query uit en op regel 10 haal je een record op waar je verder niks mee doet. Dat is dus verloren info.

Op regel 21 doe je een echo middenin je <select> na </option>, dat kan niet goed gaan.
 
Lars voorden

lars voorden

05/01/2011 20:21:52
Quote Anchor link
.inc : Ja... xD dat was ik even vergeten :@ ga ik meteen aanpassen.
maar op r10 voer ik iets uit. En die informatie haal ik er toch op regel19 weer uit. Ik snap het probleem niet :-S

wat betreft <select>

de juiste volgorde is toch;
<select>
<option>1</option>
<option>2</option>
Ook hier snap ik het probleem niet. Hoe moet je dan een aantal waardes uit een db halen en ze in en dropdown menu zetten?

Alvast bedankt
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2011 20:33:09
Quote Anchor link
Lars voorden op 05/01/2011 20:21:52:
maar op r10 voer ik iets uit. En die informatie haal ik er toch op regel19 weer uit. Ik snap het probleem niet :-S


Nee, Op regel 19 staat de data van de while() op regel 18.
Regel 10 moet je gewoon verwijderen.

Lars voorden op 05/01/2011 20:21:52:
wat betreft <select>

de juiste volgorde is toch;
<select>
<option>1</option>
<option>2</option>
Ook hier snap ik het probleem niet.


Jij hebt nu dit:

<select>
<option>1</option>
<option>2</option>
hier tekst uit een echo
</select>

En dat klopt niet.
 
Lars voorden

lars voorden

05/01/2011 20:36:57
Quote Anchor link
in een while lus kun je dus nooit informatie opvragen van een eerder aangemaakte variabele?

Toevoeging op 05/01/2011 20:38:48:

hoe moet ik die <option> uit de while dan "printen"? Volgens mij is dit de enigste oplossing
. Ik bedoel. ik echo toch een option erbij?
Gewijzigd op 05/01/2011 20:41:59 door lars voorden
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2011 20:50:27
Quote Anchor link
De $arrayuit1 van de while() overschrijft de $arrayuit1 toch van regel 10. Dus regel 10 is nutteloos. Als je die weghaalt zal de while() eerst dat record pakken.

Die options doe je goed. Alleen regel 21 hoort daar niet tussen te staan.
 
Lars voorden

lars voorden

05/01/2011 20:57:29
Quote Anchor link
pff. alleen maar domme fouten.
Heb het aangepst maar het werkt nu nog niet.

Code is nu;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
session_start();
include ('db.inc');
$sessionuit = explode("=As4W5$==@5", $_SESSION['data']);
$q0 = "SELECT * FROM leerling WHERE leerlingnummer = '".base64_decode($sessionuit[0])."'";
$uit0 = mysql_query($q0);
$arrayuit = mysql_fetch_array($uit0);
    
if (!isset($_GET['submit'])) {
    //Show formulier    
    echo'<form method="POST" action="herkaanvraag.php?submit=1"><table border=0>
    <tr><td>Klas:</td><td><input name="klas" value="'
.$arrayuit["klas"].'" DISABLED></td></tr>
    <tr><td>Naam:</td><td><input name="naam" value="'
.$arrayuit['voornaam'].' '.$arrayuit['tussenv'].' '.$arrayuit['achternaam'].'" DISABLED></td></tr>
    <tr><td>Toets:</td><td><select name="toets"><option DISABLED>Kies een toets uit</option>'
;
$q1 = "SELECT * FROM herkansing WHERE `klas` = '".$arrayuitklas."' AND afgesloten <> 'on' ";
$uit1 = mysql_query($q1) or die (mysql_error());
    while($arrayuit1 = mysql_fetch_array($uit1)) {
        echo '<option>'.$arrayuit1['klas'].', '.$arrayuit1['vak'].', '.$arrayuit1['PTA_code'].' </option>';
    }

    echo'</select></td></tr>
    <tr><td></td><td><input name="akkoord" type="checkbox"> Ik wil deze toets herkansen</td></tr>'
;
    
    
}
else{
    //Verwerk herkansing
}
?>
Gewijzigd op 05/01/2011 21:00:29 door lars voorden
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2011 21:06:18
Quote Anchor link
Zet dit eens bovenin.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

//rest
?>
 
Lars voorden

lars voorden

05/01/2011 21:10:22
Quote Anchor link
gedaan.... lever alleen geen (extra) errors op :S
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2011 21:22:15
Quote Anchor link
Deze: $arrayuitklas is onbekend en daar moet je een melding van krijgen.
 
Lars voorden

lars voorden

05/01/2011 21:24:19
Quote Anchor link
Ik wilde net zeggen. Ik kan mezelf wel 1000000x voor mn kop slaan. Die heb ik als een van de eerste veranderd om te kijken wat er gebeurde als ik de variabele een andere naam gaf. Daarna de helft dus maar terug gezet. Hij werkt nu.

Ik schaam me dood. 1000x Bedankt voor je tijd en hulp!!!
 
Niels K

Niels K

05/01/2011 21:28:47
Quote Anchor link
Pas eens nette fouten afhandeling toe ;)

- SQL injection is mogelijk
- Je kan beter mysql_fetch_assoc gebruiken i.p.v mysql_fetch_array
- Of een formulier gepost is controleren we met $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'
- Kerkhof methodes zijn niet gewenst ( or die ) je laat niet zomaar iets doodgaan, pas dus zoals ik al zei nette fouten afhandeling toe.
- PHP en HTML kan je het beste gescheiden houden ;)

Succes!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.