geen output

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Account Developer

Voor Bol.com zijn wij per direct op zoek naar een Account Developer voor 32-40 uur per week op het kantoor in Utrecht. Wil jij een directe bijdrage leveren door partners van de juiste data-inzichten te voorzien en via campagnes op nieuwe platformkansen en features te wijzen? Ben jij analytisch sterk en kun jij dit vertalen naar plannen en inspirerende gesprekken? Lees dan snel verder! wat bieden wij jou Salaris van €2400 - €2600 obv 40 uur Minimaal 6 maanden Werklocatie is Utrecht Werken bij bol.com wie ben jij Jij bent commercieel gedreven en weet altijd aan de juiste knoppen te

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »
Lars voorden

lars voorden

05/01/2011 19:12:19
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Helaas heb ik weer eens jullie vakkundige hulp nodig.
Ik heb een script geschreven en nu is het de bedoeling dat ik een dropdownbox krijg met de mogelijke "herkansingen voor één klas.".
Ik dacht dat dit wel zou lukken met een while($1 = mysql_fetch_array()) , maar als ik dit doe, geeft hij geen output. Alles wat achter de while staat, wordt wel gewoon verstuurt.

Dit is mijn code;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
session_start();
include ('db.inc');
$sessionuit = explode("=As4W5$==@5", $_SESSION['data']);
$q0 = "SELECT * FROM leerling WHERE leerlingnummer = '".base64_decode($sessionuit[0])."'";
$uit0 = mysql_query($q0);
$arrayuit = mysql_fetch_array($uit0);
$q1 = "SELECT * FROM herkansing WHERE `klas` = '".$arrayuitklas."' AND afgesloten <> 'on' ";
$uit1 = mysql_query($q1) or die (mysql_error());
$arrayuit1 = mysql_fetch_array($uit1);    
if (!isset($_GET['submit'])) {
    //Show formulier    
    echo'<form method="POST" action="herkaanvraag.php?submit=1"><table border=0>
    <tr><td>Klas:</td><td><input name="klas" value="'
.$arrayuit["klas"].'" DISABLED></td></tr>
    <tr><td>Naam:</td><td><input name="naam" value="'
.$arrayuit['voornaam'].' '.$arrayuit['tussenv'].' '.$arrayuit['achternaam'].'" DISABLED></td></tr>
    <tr><td>Toets:</td><td><select name="toets"><option DISABLED>Kies een toets uit</option>'
;

    while($arrayuit1 = mysql_fetch_array($uit1)) {
        echo '<option>'.$arrayuit1['klas'].', '.$arrayuit1['vak'].', '.$arrayuit1['PTA_code'].' </option>';
    }

    echo $arrayuit1['klas'];
    echo'</select></td></tr>
    <tr><td></td><td><input name="akkoord" type="checkbox"> Ik wil deze toets herkansen</td></tr>'
;
    
    
}
else{
    //Verwerk herkansing
}
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 04:23:30
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2011 20:12:13
Quote Anchor link
Lars voorden op 05/01/2011 19:12:19:
... geeft hij geen output. Alles wat achter de while staat, wordt wel gewoon verstuurt ...


Geen output, maar wel verstuurd ... Wat bedoel je daar mee?


include ('db.inc');
Een .inc bestand kan gewoon door iedereen gelezen worden. Dus jouw gegevens zijn in feite openbaar. GEEN .inc gebruiken dus.

Je voert een query uit en op regel 10 haal je een record op waar je verder niks mee doet. Dat is dus verloren info.

Op regel 21 doe je een echo middenin je <select> na </option>, dat kan niet goed gaan.
 
Lars voorden

lars voorden

05/01/2011 20:21:52
Quote Anchor link
.inc : Ja... xD dat was ik even vergeten :@ ga ik meteen aanpassen.
maar op r10 voer ik iets uit. En die informatie haal ik er toch op regel19 weer uit. Ik snap het probleem niet :-S

wat betreft <select>

de juiste volgorde is toch;
<select>
<option>1</option>
<option>2</option>
Ook hier snap ik het probleem niet. Hoe moet je dan een aantal waardes uit een db halen en ze in en dropdown menu zetten?

Alvast bedankt
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2011 20:33:09
Quote Anchor link
Lars voorden op 05/01/2011 20:21:52:
maar op r10 voer ik iets uit. En die informatie haal ik er toch op regel19 weer uit. Ik snap het probleem niet :-S


Nee, Op regel 19 staat de data van de while() op regel 18.
Regel 10 moet je gewoon verwijderen.

Lars voorden op 05/01/2011 20:21:52:
wat betreft <select>

de juiste volgorde is toch;
<select>
<option>1</option>
<option>2</option>
Ook hier snap ik het probleem niet.


Jij hebt nu dit:

<select>
<option>1</option>
<option>2</option>
hier tekst uit een echo
</select>

En dat klopt niet.
 
Lars voorden

lars voorden

05/01/2011 20:36:57
Quote Anchor link
in een while lus kun je dus nooit informatie opvragen van een eerder aangemaakte variabele?

Toevoeging op 05/01/2011 20:38:48:

hoe moet ik die <option> uit de while dan "printen"? Volgens mij is dit de enigste oplossing
. Ik bedoel. ik echo toch een option erbij?
Gewijzigd op 05/01/2011 20:41:59 door lars voorden
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2011 20:50:27
Quote Anchor link
De $arrayuit1 van de while() overschrijft de $arrayuit1 toch van regel 10. Dus regel 10 is nutteloos. Als je die weghaalt zal de while() eerst dat record pakken.

Die options doe je goed. Alleen regel 21 hoort daar niet tussen te staan.
 
Lars voorden

lars voorden

05/01/2011 20:57:29
Quote Anchor link
pff. alleen maar domme fouten.
Heb het aangepst maar het werkt nu nog niet.

Code is nu;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
session_start();
include ('db.inc');
$sessionuit = explode("=As4W5$==@5", $_SESSION['data']);
$q0 = "SELECT * FROM leerling WHERE leerlingnummer = '".base64_decode($sessionuit[0])."'";
$uit0 = mysql_query($q0);
$arrayuit = mysql_fetch_array($uit0);
    
if (!isset($_GET['submit'])) {
    //Show formulier    
    echo'<form method="POST" action="herkaanvraag.php?submit=1"><table border=0>
    <tr><td>Klas:</td><td><input name="klas" value="'
.$arrayuit["klas"].'" DISABLED></td></tr>
    <tr><td>Naam:</td><td><input name="naam" value="'
.$arrayuit['voornaam'].' '.$arrayuit['tussenv'].' '.$arrayuit['achternaam'].'" DISABLED></td></tr>
    <tr><td>Toets:</td><td><select name="toets"><option DISABLED>Kies een toets uit</option>'
;
$q1 = "SELECT * FROM herkansing WHERE `klas` = '".$arrayuitklas."' AND afgesloten <> 'on' ";
$uit1 = mysql_query($q1) or die (mysql_error());
    while($arrayuit1 = mysql_fetch_array($uit1)) {
        echo '<option>'.$arrayuit1['klas'].', '.$arrayuit1['vak'].', '.$arrayuit1['PTA_code'].' </option>';
    }

    echo'</select></td></tr>
    <tr><td></td><td><input name="akkoord" type="checkbox"> Ik wil deze toets herkansen</td></tr>'
;
    
    
}
else{
    //Verwerk herkansing
}
?>
Gewijzigd op 05/01/2011 21:00:29 door lars voorden
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2011 21:06:18
Quote Anchor link
Zet dit eens bovenin.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

//rest
?>
 
Lars voorden

lars voorden

05/01/2011 21:10:22
Quote Anchor link
gedaan.... lever alleen geen (extra) errors op :S
 
- SanThe -

- SanThe -

05/01/2011 21:22:15
Quote Anchor link
Deze: $arrayuitklas is onbekend en daar moet je een melding van krijgen.
 
Lars voorden

lars voorden

05/01/2011 21:24:19
Quote Anchor link
Ik wilde net zeggen. Ik kan mezelf wel 1000000x voor mn kop slaan. Die heb ik als een van de eerste veranderd om te kijken wat er gebeurde als ik de variabele een andere naam gaf. Daarna de helft dus maar terug gezet. Hij werkt nu.

Ik schaam me dood. 1000x Bedankt voor je tijd en hulp!!!
 
Niels K

Niels K

05/01/2011 21:28:47
Quote Anchor link
Pas eens nette fouten afhandeling toe ;)

- SQL injection is mogelijk
- Je kan beter mysql_fetch_assoc gebruiken i.p.v mysql_fetch_array
- Of een formulier gepost is controleren we met $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'
- Kerkhof methodes zijn niet gewenst ( or die ) je laat niet zomaar iets doodgaan, pas dus zoals ik al zei nette fouten afhandeling toe.
- PHP en HTML kan je het beste gescheiden houden ;)

Succes!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.