Geen waarde uit Array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »
Zack Smulders

Zack Smulders

19/07/2012 22:44:54
Quote Anchor link
Hi allemaal,

Voor de meeste waarschijnlijk een beginnersfout, maar op een of andere manier lukt het mij niet de volgende code het juiste resultaat te laten tonen:

function getwaarde() {

var waarde = new Array();
waarde[1]="waarde1"
waarde[2]="waarde2"


for (var i = 0; i < waarde.length ; i++){
var toonwaarde = waarde[i+1];
}
return toonwaarde;

}

Wat ik wil is dat eerst de 1e waarde wordt getoond, dan de 2e etc. Het lukt mij om 1 waarde te tonen, maar niet om de hele string te doorlopen.

Weet iemand wat ik verkeerd doe? Ergens een } verkeerd? Onlogische code? Ik kijk er nu een uur naar maar ik kom er niet uit. Ook niet met mijn Dummies boek.

Elke hulp wordt gewaardeerd....
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:40:28
 
Bart V B

Bart V B

19/07/2012 22:47:50
Quote Anchor link
een ; erachter. En volgens mij moet je met een 0 beginnen..

edit bij nader inzicht..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
var len=waarde.length;
 for (var i = 0; i < len ; i++){
var toonwaarde = waarde[i];
}
Gewijzigd op 19/07/2012 22:59:38 door Bart V B
 
Zack Smulders

Zack Smulders

19/07/2012 22:57:28
Quote Anchor link
Dank Bart, ik ga het direct proberen.
 
Roel -

Roel -

19/07/2012 22:58:16
Quote Anchor link
Het komt omdat je maar één keer in een functie een return kan doen. Je moet het uit de functie halen en dan bijvoorbeeld alert(waarde) doen om het uit te lezen.
 
Zack Smulders

Zack Smulders

19/07/2012 23:07:54
Quote Anchor link
Hi Roel, met alert krijg ik letterlijk de teksten "waarde1", "waarde2" terug, terwijl hierachter een foto zit. Met de code zoals boven, dus zonder alert maar met return krijg ik alleen de 1e foto terug. Ik wil echter, na een druk op de knop naar foto twee gaan (met naam "waarde2" in voorbeeld).

Ik hoop dat ik het een beetje goed uitleg, in elk geval bedankt voor de hulp!
 
Erwin H

Erwin H

19/07/2012 23:40:36
Quote Anchor link
1: wil je 1 waarde uit de functie terug krijgen, of meerdere per aanroep? Bij meerdere geldt wat Roel al zegt, dat gaat niet. Return kan je maar 1 keer doen.
2: hoe weet je welk element/waarde je wilt hebben? Zoals het er nu staat zal je altijd en elke keer hetzelfde krijgen. Er is namelijk niets variabels op basis waarvan de juiste waarde geselecteerd kan worden.
 
Joakim Broden

Joakim Broden

19/07/2012 23:45:58
Quote Anchor link
je set de var toonwaarde steeds met je huidige array key van de for loop.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
function getWaarde() {
    var waarde = new Array();

    waarde[1]="waarde1";
    waarde[2]="waarde2";

    var toonwaarde;

    for (var i = 0; i < waarde.length ; i++){
        toonwaarde += waarde[i+1];
    }

    return toonwaarde;
}

document.write(getWaarde()); //waarde1waarde2


En een array hoor je met 0 te beginnen...
Gewijzigd op 19/07/2012 23:47:29 door Joakim Broden
 
Zack Smulders

Zack Smulders

19/07/2012 23:49:08
Quote Anchor link
Erwin H op 19/07/2012 23:40:36:
1: wil je 1 waarde uit de functie terug krijgen, of meerdere per aanroep? Bij meerdere geldt wat Roel al zegt, dat gaat niet. Return kan je maar 1 keer doen.
2: hoe weet je welk element/waarde je wilt hebben? Zoals het er nu staat zal je altijd en elke keer hetzelfde krijgen. Er is namelijk niets variabels op basis waarvan de juiste waarde geselecteerd kan worden.


Hi Erwin,

Wat ik probeer te doen, is het volgende:

een aantal foto's, die ik benoem in de array 1 voor 1 laten zien. Foto 1, druk op de knop of na x seconde, foto 2, druk op de knop of na x seconde, foto 3 etc.
 
Erwin H

Erwin H

20/07/2012 00:07:49
Quote Anchor link
Dan zal je dus iets mee moeten geven aan de functie om te kunnen bepalen welke waarde je terug wilt krijgen. Anders blijf je elke keer dezelfde zien. Verder zou ik ook niet de array elke keer opnieuw aanmaken, maar een keer in het begin.

Feitelijk dus een andere opzet....
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
var waarde = new Array();

//javascript begint altijd bij nul, goed idee om dat zelf ook te doen
waarde[0] = waarde0;
waarde[1] = waarde1;

//onthoud de huidige
var huidige_waarde = 0;

//functie om aan te roepen in de onclick
function toon_volgende(){
  //hoog de huidige met 1 op
  ++huidige_waarde;

  //controleer of je niet buiten de array komt
  if (huidige_waarde >= waarde.length){
    huidige_waarde = 0;
  }

  //geef de juiste waarde terug
  return waarde[huidige_waarde];
}
 
Zack Smulders

Zack Smulders

20/07/2012 00:13:13
Quote Anchor link
Erwin H op 20/07/2012 00:07:49:
Dan zal je dus iets mee moeten geven aan de functie om te kunnen bepalen welke waarde je terug wilt krijgen. Anders blijf je elke keer dezelfde zien. Verder zou ik ook niet de array elke keer opnieuw aanmaken, maar een keer in het begin.

Feitelijk dus een andere opzet....
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
var waarde = new Array();

//javascript begint altijd bij nul, goed idee om dat zelf ook te doen
waarde[0] = waarde0;
waarde[1] = waarde1;

//onthoud de huidige
var huidige_waarde = 0;

//functie om aan te roepen in de onclick
function toon_volgende(){
  //hoog de huidige met 1 op
  ++huidige_waarde;

  //controleer of je niet buiten de array komt
  if (huidige_waarde >= waarde.length){
    huidige_waarde = 0;
  }

  //geef de juiste waarde terug
  return waarde[huidige_waarde];
}


Dank je Erwin, ik denk dat ik begrijp wat je bedoelt. Hoop niet dat dit je teveel tijd kostte. Ik ga er morgen verder mee. Dank en goede nacht.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

20/07/2012 08:39:38
Quote Anchor link
Of zoek eens op (photo)slider met Google.
Zijn genoeg scripts waarmee je foto's kunt tonen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.