Gegevens uit andere tabel gebruiken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »
Marcel Vuuren

Marcel Vuuren

29/12/2022 08:44:16
Quote Anchor link
Beste PHP-ers,

Ik heb een WK database met 29 tabellen waarin data zitten. (1930 t/m 2018, 2022 Qatar komt er nog aan). Tussen de tabellen zitten FOREIGN KEYS voor ID's.

Ik wil graag deze data presenteren op een website (via PHP script) en dat lukt prima als het gaat om één tabel.
In verschillende tabellen zitten team_id's weergeven als T-80 i.p.v. de naam van het team. In de teams tabel staat T-80 voor Uruguay (teams.team_name)

Op welke manier kan ik de team naam (team_name) laten verschijnen op de pagina tour.php welke komt uit de andere tabel teams.team_name?

Hieronder de twee PHP pagina's als URL. De tabellen op de pagina komen exact overeen met de tabelstructuur namen.

Pagina (tabel) tournament_standings (https://voetbalmatch.eu/tour.php)
Pagina (tabel) teams (https://voetbalmatch.eu/teams.php)

P.s. als iemand interesse heeft in de WK data dan kan ik een SQL script sturen welke je zo kunt inladen in PhPMyAdmin. Stuur mij een DM ;-)

Deel van HTML/PHP code van tour.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<table class="table table-bordered">
                            <thead>
                                <tr>
                                    <th>tournament_id</th>
                                    <th>position</th>
                                    <th>team_id</th>
                                </tr>
                            </thead>
                            <tbody>
                                <?php
                                    $con
= mysqli_connect('db.voetbalmatch.eu', 'mdxxx', 'xxxxxxxxx', 'mdxxx');

                                    $query = "SELECT *
                                                FROM tournament_standings
                                                WHERE position < '4'
                                                ORDER BY tournament_id ASC"
;

                                    $query_run = mysqli_query($con, $query);

                                    if(mysqli_num_rows($query_run) > 0)
                                    {

                                        foreach($query_run as $row)
                                        {

                                            ?>

                                            <tr>
                                                <td><?= $row['tournament_id']; ?></td>
                                                <td><?= $row['position']; ?></td>
                                                <td><?= $row['team_id']; ?></td>
                                            </tr>
                                            <?php
                                        }
                                    }

                                    else
                                    {
                                        ?>

                                            <tr>
                                                <td colspan="4">No Record Found</td>
                                            </tr>
                                        <?php
                                    }
                                ?>


                            </tbody>
                        </table>


Deel van HTML/PHP code van teams.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<table class="table table-bordered">
                            <thead>
                                <tr>
                                <th>team_id</th>
                                <th>team_name</th>
                                <th>team_code</th>
                                <th>federation_name</th>
                                <th>region_name</th>
                                <th>confederation_id</th>
                                <th>team_wikipedia_link</th>
                                <th>federation_wikipedia_link</th>
                                </tr>
                            </thead>
                            <tbody>
                                <?php
                                    $con
= mysqli_connect('db.voetbalmatch.eu', 'mdxxx', 'xxxxxxxxx', 'mdxxx');

                                    $query = "SELECT * FROM teams";

                                    $query_run = mysqli_query($con, $query);

                                    if(mysqli_num_rows($query_run) > 0)
                                    {

                                        foreach($query_run as $row)
                                        {

                                            ?>

                                            <tr>
                                            <td><?= $row['team_id']; ?></td>
                                            <td><?= $row['team_name']; ?></td>
                                            <td><?= $row['team_code']; ?></td>
                                            <td><?= $row['federation_name']; ?></td>
                                            <td><?= $row['region_name']; ?></td>
                                            <td><?= $row['confederation_id']; ?></td>
                                            <td><?= $row['team_wikipedia_link']; ?></td>
                                            <td><?= $row['federation_wikipedia_link']; ?></td>
                                            </tr>
                                            <?php
                                        }
                                    }

                                    else
                                    {
                                        ?>

                                            <tr>
                                                <td colspan="4">No Record Found</td>
                                            </tr>
                                        <?php
                                    }
                                ?>


                            </tbody>
                        </table>
Gewijzigd op 29/12/2022 08:46:13 door Marcel Vuuren
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 19:36:54
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

29/12/2022 10:29:33
 
Marcel Vuuren

Marcel Vuuren

29/12/2022 16:05:48
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 29/12/2022 10:29:33:


Dank, gelukt!
Gewijzigd op 29/12/2022 16:57:40 door Marcel Vuuren
 
Ivo P

Ivo P

02/01/2023 13:15:05
Quote Anchor link
"Ik heb een WK database met 29 tabellen waarin data zitten. (1930 t/m 2018, 2022 Qatar komt er nog aan)"

Is 1 tabel met een extra kolom "jaartal" niet eenvoudiger?
 
Marcel Vuuren

Marcel Vuuren

09/01/2023 13:27:53
Quote Anchor link
Ivo P op 02/01/2023 13:15:05:
"Ik heb een WK database met 29 tabellen waarin data zitten. (1930 t/m 2018, 2022 Qatar komt er nog aan)"

Is 1 tabel met een extra kolom "jaartal" niet eenvoudiger?

Nee, in dit geval niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/01/2023 14:38:20
Quote Anchor link
Met welke reden?
 
Marcel Vuuren

Marcel Vuuren

10/01/2023 08:44:44
Quote Anchor link
- Ariën - op 09/01/2023 14:38:20:
Met welke reden?


Verschillende tabellen hebben verwijzingen naar andere tabellen, zoals tournament_id, year, team_name, team_country_code, player_name, player_country, etc. Deze zijn verbonden met verschillende FOREIGN KEYS
Je kan natuurlijk een kolom jaar erbij maken, maar er is niet voor niets een relationele database gemaakt. Wanneer je de database structuur en de data kent is een kolom jaar niet nodig als je INNER JOINS gebruikt lost dit zichzelf op.

Ik lever met alle liefde de datafile voor het inladen in PHPmyAdmin (tabellen en data) aan voor meer inzage in de structuur.
 
Ivo P

Ivo P

10/01/2023 08:54:44
Quote Anchor link
Een goede database struktuur heeft doorgaans geen genummerde kolommen of tabellen.

Daarmee is het mogelijk om vanaf de start te kunnen werken met de database, zonder tussentijds tabellen of kolommen toe te moeten voegen.

Elk jaar de developer erbij roepen omdat er voor het nieuwe jaar een set tabellen moet worden toegevoegd, is een no-go.

Jij doet nu kennelijk zo iets als je de uitslagen van 2022 wilt zien:

SELECT * FROM uitslagen_2022;

Ik zou doen:

SELECT * FROM uitslagen WHERE jaar = 2022;

Of,
SELECT uitslagen.*
FROM uitslagen
JOIN competitie ON competitie.id = uitslagen.competitie_id AND competitie.naam = 'WK 2022';

Daarmee zou je zelfs EK uitslagen in dezelfde tabel kwijt kunnen.
Dat heeft niets te maken met de relaties naar de tabellen teams.

En welke speler in welk jaar mee deed in een team, kun je ook opnemen in een koppeltabel.
Daarmee geef je dan aan dat speler_id = 123 meedeed bij team_id = 31 in het jaar 1974 en ook een keer in 1976

Maar nogmaals: een struktuur blijft ongewijzigd door de tijd. (tenzij je features toevoegt natuurlijk, maar "nieuw jaar" is geen nieuwe feature).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.