Gegevens uit andere tabel gebruiken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »
Marcel Vuuren

Marcel Vuuren

29/12/2022 08:44:16
Quote Anchor link
Beste PHP-ers,

Ik heb een WK database met 29 tabellen waarin data zitten. (1930 t/m 2018, 2022 Qatar komt er nog aan). Tussen de tabellen zitten FOREIGN KEYS voor ID's.

Ik wil graag deze data presenteren op een website (via PHP script) en dat lukt prima als het gaat om één tabel.
In verschillende tabellen zitten team_id's weergeven als T-80 i.p.v. de naam van het team. In de teams tabel staat T-80 voor Uruguay (teams.team_name)

Op welke manier kan ik de team naam (team_name) laten verschijnen op de pagina tour.php welke komt uit de andere tabel teams.team_name?

Hieronder de twee PHP pagina's als URL. De tabellen op de pagina komen exact overeen met de tabelstructuur namen.

Pagina (tabel) tournament_standings (https://voetbalmatch.eu/tour.php)
Pagina (tabel) teams (https://voetbalmatch.eu/teams.php)

P.s. als iemand interesse heeft in de WK data dan kan ik een SQL script sturen welke je zo kunt inladen in PhPMyAdmin. Stuur mij een DM ;-)

Deel van HTML/PHP code van tour.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<table class="table table-bordered">
                            <thead>
                                <tr>
                                    <th>tournament_id</th>
                                    <th>position</th>
                                    <th>team_id</th>
                                </tr>
                            </thead>
                            <tbody>
                                <?php
                                    $con
= mysqli_connect('db.voetbalmatch.eu', 'mdxxx', 'xxxxxxxxx', 'mdxxx');

                                    $query = "SELECT *
                                                FROM tournament_standings
                                                WHERE position < '4'
                                                ORDER BY tournament_id ASC"
;

                                    $query_run = mysqli_query($con, $query);

                                    if(mysqli_num_rows($query_run) > 0)
                                    {

                                        foreach($query_run as $row)
                                        {

                                            ?>

                                            <tr>
                                                <td><?= $row['tournament_id']; ?></td>
                                                <td><?= $row['position']; ?></td>
                                                <td><?= $row['team_id']; ?></td>
                                            </tr>
                                            <?php
                                        }
                                    }

                                    else
                                    {
                                        ?>

                                            <tr>
                                                <td colspan="4">No Record Found</td>
                                            </tr>
                                        <?php
                                    }
                                ?>


                            </tbody>
                        </table>


Deel van HTML/PHP code van teams.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<table class="table table-bordered">
                            <thead>
                                <tr>
                                <th>team_id</th>
                                <th>team_name</th>
                                <th>team_code</th>
                                <th>federation_name</th>
                                <th>region_name</th>
                                <th>confederation_id</th>
                                <th>team_wikipedia_link</th>
                                <th>federation_wikipedia_link</th>
                                </tr>
                            </thead>
                            <tbody>
                                <?php
                                    $con
= mysqli_connect('db.voetbalmatch.eu', 'mdxxx', 'xxxxxxxxx', 'mdxxx');

                                    $query = "SELECT * FROM teams";

                                    $query_run = mysqli_query($con, $query);

                                    if(mysqli_num_rows($query_run) > 0)
                                    {

                                        foreach($query_run as $row)
                                        {

                                            ?>

                                            <tr>
                                            <td><?= $row['team_id']; ?></td>
                                            <td><?= $row['team_name']; ?></td>
                                            <td><?= $row['team_code']; ?></td>
                                            <td><?= $row['federation_name']; ?></td>
                                            <td><?= $row['region_name']; ?></td>
                                            <td><?= $row['confederation_id']; ?></td>
                                            <td><?= $row['team_wikipedia_link']; ?></td>
                                            <td><?= $row['federation_wikipedia_link']; ?></td>
                                            </tr>
                                            <?php
                                        }
                                    }

                                    else
                                    {
                                        ?>

                                            <tr>
                                                <td colspan="4">No Record Found</td>
                                            </tr>
                                        <?php
                                    }
                                ?>


                            </tbody>
                        </table>
Gewijzigd op 29/12/2022 08:46:13 door Marcel Vuuren
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 16:58:15
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

29/12/2022 10:29:33
 
Marcel Vuuren

Marcel Vuuren

29/12/2022 16:05:48
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 29/12/2022 10:29:33:


Dank, gelukt!
Gewijzigd op 29/12/2022 16:57:40 door Marcel Vuuren
 
Ivo P

Ivo P

02/01/2023 13:15:05
Quote Anchor link
"Ik heb een WK database met 29 tabellen waarin data zitten. (1930 t/m 2018, 2022 Qatar komt er nog aan)"

Is 1 tabel met een extra kolom "jaartal" niet eenvoudiger?
 
Marcel Vuuren

Marcel Vuuren

09/01/2023 13:27:53
Quote Anchor link
Ivo P op 02/01/2023 13:15:05:
"Ik heb een WK database met 29 tabellen waarin data zitten. (1930 t/m 2018, 2022 Qatar komt er nog aan)"

Is 1 tabel met een extra kolom "jaartal" niet eenvoudiger?

Nee, in dit geval niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

09/01/2023 14:38:20
Quote Anchor link
Met welke reden?
 
Marcel Vuuren

Marcel Vuuren

10/01/2023 08:44:44
Quote Anchor link
- Ariën - op 09/01/2023 14:38:20:
Met welke reden?


Verschillende tabellen hebben verwijzingen naar andere tabellen, zoals tournament_id, year, team_name, team_country_code, player_name, player_country, etc. Deze zijn verbonden met verschillende FOREIGN KEYS
Je kan natuurlijk een kolom jaar erbij maken, maar er is niet voor niets een relationele database gemaakt. Wanneer je de database structuur en de data kent is een kolom jaar niet nodig als je INNER JOINS gebruikt lost dit zichzelf op.

Ik lever met alle liefde de datafile voor het inladen in PHPmyAdmin (tabellen en data) aan voor meer inzage in de structuur.
 
Ivo P

Ivo P

10/01/2023 08:54:44
Quote Anchor link
Een goede database struktuur heeft doorgaans geen genummerde kolommen of tabellen.

Daarmee is het mogelijk om vanaf de start te kunnen werken met de database, zonder tussentijds tabellen of kolommen toe te moeten voegen.

Elk jaar de developer erbij roepen omdat er voor het nieuwe jaar een set tabellen moet worden toegevoegd, is een no-go.

Jij doet nu kennelijk zo iets als je de uitslagen van 2022 wilt zien:

SELECT * FROM uitslagen_2022;

Ik zou doen:

SELECT * FROM uitslagen WHERE jaar = 2022;

Of,
SELECT uitslagen.*
FROM uitslagen
JOIN competitie ON competitie.id = uitslagen.competitie_id AND competitie.naam = 'WK 2022';

Daarmee zou je zelfs EK uitslagen in dezelfde tabel kwijt kunnen.
Dat heeft niets te maken met de relaties naar de tabellen teams.

En welke speler in welk jaar mee deed in een team, kun je ook opnemen in een koppeltabel.
Daarmee geef je dan aan dat speler_id = 123 meedeed bij team_id = 31 in het jaar 1974 en ook een keer in 1976

Maar nogmaals: een struktuur blijft ongewijzigd door de tijd. (tenzij je features toevoegt natuurlijk, maar "nieuw jaar" is geen nieuwe feature).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.