geneste pagina's updaten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »
Pong Zor

Pong Zor

12/10/2012 12:42:09
Quote Anchor link
Ik heb de volgende structuur:

pagina_id, hoofdpagina_id, naam, url

Nu wil ik dat bij een bepaalde aanroep b.v. update.php?actie=doenu dat de hele boom doorlopen wordt en de url geupdate wordt

Nu heb ik een functie gemaakt (ben daar niet zo heel goed in, maar die doet het volgende)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
    function updateSEOURL($parent = 0){
        
        $query = mysql_query("SELECT pagina_id, naam, hoofdpagina_id FROM paginas WHERE hoofdpagina_id = '" . $parent . "'");
        
        while($rij = mysql_fetch_assoc($query)){
        
            $huidig_id = $rij['pagina_id'];
            $hoofdpagina_id = $rij['hoofdpagina_id'];
            
            $has_sub = '';
            $has_sub = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT pagina_id, naam FROM paginas WHERE hoofdpagina_id = '" . $huidig_id . "'"));
            echo 'BOVEN SELECT pagina_id, naam FROM paginas WHERE hoofdpagina_id = ' . $parent . ' pagina_id ' . $huidig_id . ' naam ' . $rij['naam'] . '<br />';        
            
            if($has_sub){
                updateSEOURL($huidig_id);
                $query_sub = mysql_query("SELECT pagina_id, naam, hoofdpagina_id FROM paginas WHERE hoofdpagina_id = '" . $huidig_id . "'");
                while($rij_sub = mysql_fetch_assoc($query_sub)){                    
                    echo 'ONDER SELECT pagina_id, naam FROM paginas WHERE hoofdpagina_id = ' . $rij_sub['hoofdpagina_id'] . ' pagina_id ' . $rij_sub['pagina_id'] . ' naam ' . $rij['naam'] . ' subnaam ' . $rij_sub['naam'] . '<br />';
                }
            }

        }        
        
        return $html;
    }


Als ik deze functie aanroep dan krijg ik de volgende ouput:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
BOVEN SELECT pagina_id, naam FROM paginas WHERE hoofdpagina_id = 0 pagina_id 10 naam home
BOVEN SELECT pagina_id, naam FROM paginas WHERE hoofdpagina_id = 0 pagina_id 1 naam pagina 1
ONDER SELECT pagina_id, naam FROM paginas WHERE hoofdpagina_id = 1 pagina_id 2 naam pagina 1 subnaam pagina 2
BOVEN SELECT pagina_id, naam FROM paginas WHERE hoofdpagina_id = 1 pagina_id 2 naam pagina 2
ONDER SELECT pagina_id, naam FROM paginas WHERE hoofdpagina_id = 2 pagina_id 3 naam pagina 2 subnaam pagina 3
BOVEN SELECT pagina_id, naam FROM paginas WHERE hoofdpagina_id = 2 pagina_id 3 naam pagina 3
BOVEN SELECT pagina_id, naam FROM paginas WHERE hoofdpagina_id = 0 pagina_id 4 naam pagina 4


In principe gaat dit redelijk goed behalve dat ik de entrie die onder "ONDER SELECT" staat niet wil uitvoeren, dan wordt namelijk dezelfde pagina weer overschrven.

Hoe kan ik dus een query maken die alle pagina's/ subpagina's sub- sub pagina's/ sub-sub-sub-sub pagina's een update geeft
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:02:59
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/10/2012 13:10:12
Quote Anchor link
Dit type recursie werkt makkelijker als je omhoog werkt van, bij wijze van spreken, achterkleinkind naar overgrootouder. Je controleert nu of een ouder kinderen heeft; draai dat om en controleer of een kind een ouder heeft. Zijn er geen ouders meer, dan ben je op het hoogste niveau in de hiërarchie en eindigt de recursieve verwerking.
 
Pong Zor

Pong Zor

12/10/2012 13:58:36
Quote Anchor link
Is dat perse nodig?

Ik heb namelijk nu dit:
UPDATE paginas SET seo_url='home' WHERE pagina_id = '10'
UPDATE paginas SET seo_url='pagina 1' WHERE pagina_id = '1'
UPDATE paginas SET seo_url='pagina 1/pagina 2' WHERE pagina_id = '2'
UPDATE paginas SET seo_url='pagina 4' WHERE pagina_id = '4'

Dit is in principe wat ik mis, behalve dat pagina_id = '2' nog een sub pagina heeft en deze krijg ik nu niet.

Ik doe het nu zo
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
        $query = mysql_query("SELECT pagina_id, naam, seo_url, hoofdpagina_id FROM paginas WHERE hoofdpagina_id = '0'");
        
        while($rij = mysql_fetch_assoc($query)){
            
            $query_update = sprintf("UPDATE paginas SET seo_url='%s' WHERE pagina_id = '%s'",
                mysql_real_escape_string(strtolower($rij['naam'])),
                mysql_real_escape_string($rij['pagina_id'])            
            );
            echo $query_update . '<br />';
            
            #sub query
            $query_sub = mysql_query("SELECT pagina_id, naam, seo_url, hoofdpagina_id FROM paginas WHERE hoofdpagina_id = '" . $rij['pagina_id'] . "'");
            while($rij_sub = mysql_fetch_assoc($query_sub)){
                $query_update_sub = sprintf("UPDATE paginas SET seo_url='%s' WHERE pagina_id = '%s'",
                    mysql_real_escape_string(strtolower($rij['naam'] . '/' . $rij_sub['naam'])),
                    mysql_real_escape_string($rij_sub['pagina_id'])            
                );
                echo $query_update_sub . '<br />';                
            }

        }


De sub-sub word nu niet getoond, want ik heb daar geen query voor gemaakt, eigenlijk wil ik dat dit dan netjes in een functie gaat zodat het meteen geupdate wordt en ik dus niet steeds handmatig extra queries moet maken. Hoe kan ik dit in een functie zetten? Dat is eigenlijk mijn doel
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/10/2012 14:21:43
Quote Anchor link
Als de SEO-URL's A-1 en A-2 beide kinderen van A zijn, zou je eigenlijk alleen A moeten updaten naar B om van beide B-1 en B-2 te maken. Eén UPDATE-query is dan voldoende. Ook kind A-1-a van A-1 (een kleinkind van A), wordt dan vervolgens vanzelf B-1-a.

Het lijkt er daarom op of je de hiërarchische structuur nog niet perfect genormaliseerd hebt in de database. Kun je de tabel eens posten met toelichting?
 
Pong Zor

Pong Zor

12/10/2012 14:24:30
Quote Anchor link
Volgens mij heb ik nu iets werkbaars:

Dit is de query die over de lijn gaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
        $query = "SELECT pagina_id, naam, seo_url, hoofdpagina_id FROM paginas WHERE hoofdpagina_id = '0'";
        $resultaat_query = mysql_query($query, $verbindDatabase) or die("A MySQL error has occurred.<br />Your Query: " . $query . "<br /> Error: (" . mysql_errno() . ") " . mysql_error());    

        while($rij = mysql_fetch_array($resultaat_query)){
        
            $query_update = sprintf("UPDATE paginas SET seo_url='%s' WHERE pagina_id = '%s'",
                mysql_real_escape_string(strtolower($rij['naam'])),
                mysql_real_escape_string($rij['pagina_id'])            
            );
            echo $query_update . '<br />';
            
            updateSEOURL($rij['pagina_id'], strtolower($rij['naam']));

        }


Dit is de functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
    function updateSEOURL($pagina_id = 0, $naam = ''){
        global $verbindDatabase;

        #sub query
        $query_sub = "SELECT pagina_id, naam, seo_url, hoofdpagina_id FROM paginas WHERE hoofdpagina_id = '" . $pagina_id . "'";
        $resultaat_query_sub = mysql_query($query_sub, $verbindDatabase) or die("A MySQL error has occurred.<br />Your Query: " . $query_sub . "<br /> Error: (" . mysql_errno() . ") " . mysql_error());    
        $aantal_query_sub = mysql_num_rows($resultaat_query_sub);            
        
        if($aantal_query_sub > 0){
            //updateSEOURL($rij_sub['pagina_id'], $rij['naam']);
            
            while($rij_sub = mysql_fetch_array($resultaat_query_sub)){
                $query_update_sub = sprintf("UPDATE paginas SET seo_url='%s' WHERE pagina_id = '%s'",
                    mysql_real_escape_string(strtolower($naam . '/' . $rij_sub['naam'])),
                    mysql_real_escape_string($rij_sub['pagina_id'])            
                );
                echo $query_update_sub . '<br />';

                updateSEOURL($rij_sub['pagina_id'], strtolower($naam . '/' . $rij_sub['naam']));
                
            }                
            
        }
        
    }


En dit is de output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
UPDATE paginas SET seo_url='home' WHERE pagina_id = '10'
UPDATE paginas SET seo_url='pagina 1' WHERE pagina_id = '1'
UPDATE paginas SET seo_url='pagina 1/pagina 2' WHERE pagina_id = '2'
UPDATE paginas SET seo_url='pagina 1/pagina 2/pagina 3' WHERE pagina_id = '3'
UPDATE paginas SET seo_url='pagina 4' WHERE pagina_id = '4'


Pagina 1 = hoofdpagina
Pagina 2 = subpagina van pagina 1
Pagina 3 = subpagina van pagina 2

Volgens mij klopt dit zo wel?

Let even niet op dat strtolower voor de seo url, daar ga ik nog iets mee doen, speciale tekens eruit, spaties vervangen door - etc.

Dit is de bijbehorende database:
Afbeelding
Gewijzigd op 12/10/2012 14:26:36 door Pong Zor
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/10/2012 14:32:31
Quote Anchor link
Dit is de fout:

SET seo_url='pagina 1/pagina 2/pagina 3' WHERE pagina_id = '3'

De string 'pagina 1/pagina 2/' wordt namelijk bepaald door de bovenliggende pagina's met pagina-id 1 en 2, niet door pagina 3 zelf. Je probeert nu al zoekend overal het gedeelte 'pagina 2/' te vervangen, maar dat kan met één update van pagina 2 zelf.
 
Pong Zor

Pong Zor

12/10/2012 14:33:46
Quote Anchor link
Maar hoe moet ik het dan doen? Ik ben je nu even kwijtgeraakt denk ik, want die url is juist wel de URL die ik wil hebben
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/10/2012 14:47:32
Quote Anchor link
Laten we uitgaan van deze vijf SEO-URL's:

1 http://www.example.com/fruit/
2 http://www.example.com/fruit/appelen/
3 http://www.example.com/fruit/appelen/elstar.html
4 http://www.example.com/fruit/appelen/golden-delicious.html
5 http://www.example.com/fruit/appelen/jonagold.html

Als je nu /appelen/ wilt vervangen door /appels/, zou dat één UPDATE moeten zijn van de pagina 2. Alle pagina's lager in het pad (hier 3 t/m 5) overerven dan de wijziging:

1 http://www.example.com/fruit/
2 http://www.example.com/fruit/appels/
3 http://www.example.com/fruit/appels/elstar.html
4 http://www.example.com/fruit/appels/golden-delicious.html
5 http://www.example.com/fruit/appels/jonagold.html

Je slaat hiervoor niet de volledige SEO-URL per pagina op, maar alleen het gedeelte dat per pagina uniek uniek is. Dat je nu meerdere query's moet uitvoeren, is een teken dat je database herhaalde en redundante data bevat. Normaliseren dus.
Gewijzigd op 12/10/2012 14:49:15 door Ward van der Put
 
Pong Zor

Pong Zor

12/10/2012 14:49:34
Quote Anchor link
Ward, oke dat is me duidelijk, maar goed ga je dat dan doen? Ga je dan 20 velden met seo_urls maken? Om te kijken of er eventueel een url aanwezig is?

Toevoeging op 12/10/2012 14:52:55:

In principe zou ik pagina 3 gewoon seo url pagina-3 kunnen laten hebben en dan vervolgens met een query de url opbouwen

b.v. SELECT seo_url FROM paginas WHERE hoofdpagina='0' en dan het hele riedeltje door gaan. Dan kom ik op het volgende punt mijn .htaccess

RewriteRule ^([0-9]+)/(.*)/$ index.php?pagina_id=$1&seo_url=$2

Die pakt het ID van de pagina en de bijbehorende SEO URL op. In dat geval zou het b.v. /3/pagina-3 worden. Dan mis ik dus pagina-1/pagina-2/pagina-3
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/10/2012 14:57:13
Quote Anchor link
Voor de recursie hoef je per pagina alléén te weten wat de bovenliggende pagina is. Bijvoorbeeld de elstar.html rubriceer je onder appels, niet een niveau hoger onder fruit en (bewijs) al helemaal niet onder het hoogste niveau home. In je database zou hoofdpagina_id niet moeten verwijzen naar het hoogste niveau, maar naar het bovenliggende niveau: het is meer een ouder_id of parent_id.
 
Pong Zor

Pong Zor

12/10/2012 14:59:02
Quote Anchor link
Ward, maar dat gebeurd ook.

Pagina 3 verwijst naar bovenliggende pagina 2.
Pagina 2 verwijst naar bovenliggende pagina 1.

Hoofdpagina met een id van 0 geeft aan dat het hier om het hoogste niveau gaat.
 
Kris Peeters

Kris Peeters

12/10/2012 15:02:53
Quote Anchor link
Als je echt een oplossing wil ...
Zie: http://mikehillyer.com/articles/managing-hierarchical-data-in-mysql/

Een manier om met mySQL gegevens in een hierarchie te steken; in een boomstructuur, zo breed, diep en genest als je wil.

Het geeft je een set uitgewerkte query's waarmee je een hele tak kan aanspreken; een tak kan verwijderen, een hele tak kan verplaatsen naar een andere tak, ...
Alles wat relevant is voor een boomstructuur.

Maar laat me wel even waarschuwen dat je wat tijd en oefening nodig hebt om dit onder de knie te krijgen. De kans is vrij reëel dat het de moeite niet waard is, als je al met een bestaande toestand zit.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/10/2012 15:07:33
Quote Anchor link
Klopt, maar dat is nu juist het voordeel. Je hoeft niet meer te weten dan: dit is elstar.html. Daarna kun je uit de ouder_id in de database afleiden dat deze pagina onder /appels/elstar.html staat. Vervolgens weet je via de ouder /appels/ dat de grootouder het deel /fruit/ in het complete pad /fruit/appels/elstar.html moet zijn.
 
Pong Zor

Pong Zor

12/10/2012 15:09:51
Quote Anchor link
Ward, dat kan ik wel voor elkaar krijgen dat is niet zo moeilijk, maar dan snappen mijn htaccess skills het niet meer

Want die krijgt dan in de browser deze url terug:
domein.nl/3/pagina1/pagina2/pagina3

maar vervolgens is de url dan:
domein.nl/index.php?pagina_id=3&seo_url=pagina3

Dit komt niet meer overeen en dus krijg ik een foutmelding:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
        $query_pagina = sprintf("SELECT * FROM paginas WHERE pagina_id='%s' AND seo_url='%s'",
            mysql_real_escape_string($_GET['pagina_id']),
            mysql_real_escape_string($_GET['seo_url'])
        );
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.