GeoLocation

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »
Donny Wie weet

Donny Wie weet

11/06/2013 01:54:05
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik had weleens eerder gevraagd over GeoLocation hoe dat precies werkt. Toch ben ik benieuwd of dit niet anders kan dmv een PHP $_GET request. Ik wil het in een Sessie zetten.
Groet Donny
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 07:47:00
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

11/06/2013 07:53:01
Quote Anchor link
Het kan op grofweg twee manieren: passief met een IP-adres via IP-geolocatie en actief met de GeoLocation API van HTML5. Via een IP-adres merkt de bezoeker er niets van (passief) en via de HTML5-API moet de gebruiker toestemming verlenen voor het doorgeven van zijn locatie (actief).
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

11/06/2013 11:55:18
Quote Anchor link
Wat nou als ik de geolocation van HTML5 wil gebruiken? Kan ik dan die JavaScript variabele linken aan een PHP variabele op een eenvoudige manier?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2013 11:59:13
Quote Anchor link
Je kan dat dan via AJAX doorsluisen naar PHP. Via GET of POST bijvoorbeeld.
Je kan ook van de WebStorage van HTML5 gebruik maken:
http://www.w3schools.com/html/html5_webstorage.asp
Gewijzigd op 11/06/2013 12:02:05 door - Ariën -
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

11/06/2013 12:06:40
Quote Anchor link
Ik zou het inderdaad, zoals Aar, terugkoppelen met Ajax.

Het kan echter ook anders, bijvoorbeeld door de gevonden coördinaten toe te voegen aan een single-pixel GIF of door ze in een verborgen formulierveld te plaatsen (bij zoekopdrachten, nieuwbriefaanmeldingen, inlogsystemen, enzovoort, en vooral natuurlijk bij alles waarbij locatie-informatie van pas kan komen).
 
Joey Drieling

Joey Drieling

11/06/2013 16:54:27
Quote Anchor link
Of als je al over adres gegevens van een gebruiker hebt locatie op haalen via de Google map-api.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

11/06/2013 17:22:37
Quote Anchor link
Werkt de GEOlocation met GPS telefoons?
 
Joey Drieling

Joey Drieling

11/06/2013 17:34:54
Quote Anchor link
Jha althans bij mijn galaxy s3 wel.

Maar mensen accepteren niet zo snel ik trouwens ook niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2013 18:10:33
Quote Anchor link
Ja... geolocation werkt wel, maar is niet altijd accuraat merk ik?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

11/06/2013 18:16:45
Quote Anchor link
- Aar - op 11/06/2013 18:10:33:
Ja... geolocation werkt wel, maar is niet altijd accuraat merk ik?

Klopt, dat hangt vooral af van de bekende locatie van WiFi-hotspots. Het kan er enkele meters tot enkele tientallen meters naast zitten. Vandaar dat je geolocatie van Google Maps ook uitdrukkelijk niet mag gebruiken voor navigatie: voordat je het weet, ligt je auto in de plomp.


Toevoeging op 12/06/2013 10:42:53:

Als kleine “proof of concept” van geolocatie met HTML5 heb ik even een Ajax-applet in elkaar gestoken.

Webpagina in HTML5
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
  <meta charset="UTF-8">
  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
  <title>Geolocatie met HTML5 en Ajax</title>
  <meta name="author" content="Ward van der Put">
</head>
<body>

  <script>
    // Voor versies van Microsoft Internet Explorer die XMLHttpRequest
    // niet ondersteunen, kunnen we een ActiveX-object gebruiken.
    if (typeof XMLHttpRequest == 'undefined') XMLHttpRequest = function() {
      try {return new ActiveXObject('Msxml2.XMLHTTP.6.0')} catch(e) {}
      try {return new ActiveXObject('Msxml2.XMLHTTP.3.0')} catch(e) {}
      try {return new ActiveXObject('Msxml2.XMLHTTP')} catch(e) {}
      try {return new ActiveXObject('Microsoft.XMLHTTP')} catch(e) {}
    };

    // Opties voor geolocatie met getCurrentPosition().
    var options = {
      enableHighAccuracy: true,
      timeout: 5000,
      maximumAge: 0
    };

    function success(position)
    {
      // URL samenstellen met de twee GET-variabelen
      // latitude (breedtegraad) en longitude (lengtegraad)
      // in decimale graden.
      var url = "http://localhost/geolocatie.php"
        + "?latitude=" + position.coords.latitude
        + "&longitude=" + position.coords.longitude;

      // Nauwkeurigheid in meters (m)
      url += "&accuracy=" + position.coords.accuracy;

      // Hoogte in meters (m) en nauwkeurigheid van de hoogte
      if (position.coords.altitude) {
        url += "&altitude=" + position.coords.altitude;
        if (position.coords.altitudeAccuracy) {
          url += "&altitudeAccuracy=" + position.coords.altitudeAccuracy;
        }
      }

      // Richting in graden, waarbij 0 ? heading < 360
      if (position.coords.heading) {
        url += "&heading=" + position.coords.heading;
      }

      // Snelheid in meters per seconde (m/s)
      if (position.coords.speed) {
        url += "&speed=" + position.coords.speed;
      }

      // URL verzenden in een Ajax-verzoek
      verzoek = new XMLHttpRequest();
      verzoek.open("GET", url, true);
      verzoek.send(null);
    }

    // Functie voor foutafhandeling
    function error(err) {
      console.warn('Fout ' + err.code + ': ' + err.message);  
    };

    if (navigator.geolocation) {
      navigator.geolocation.getCurrentPosition(success, error, options);
    }
  </script>

</body>
</html>


Afhandeling in PHP
De callback wordt hier in een sessie geladen, maar je kunt hiervoor in de plaats een database gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
// Caching op de client of een proxyserver voorkomen
header('Cache-Control: no-store, no-cache, must-revalidate');
header('Cache-Control: post-check=0, pre-check=0', false);
header('Pragma: no-cache');
header('Last-Modified: ' . gmdate('D, d M Y H:i:s') . ' GMT');

// Breedtegraad en lengtegraad verwerken
if (isset($_GET['latitude'], $_GET['longitude'])) {
    session_start();
    $_SESSION['latitude']  = strip_tags($_GET['latitude']);
    $_SESSION['longitude'] = strip_tags($_GET['longitude']);
    if (isset($_GET['accuracy'])) {
        $_SESSION['accuracy'] = strip_tags($_GET['accuracy']);
    }
}


// Deze PHP-applet hoeft geen content terug te sturen
header('HTTP/1.1 204 No Content', true, 204);
?>


Testen
De geografische coördinaten moeten na het voorgaande zijn terug te vinden in de sessie.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// Sessie hervatten
session_start();

// Inhoud van de superglobal array $_SESSION tonen
echo '<pre>';
print_r($_SESSION);
?>
Gewijzigd op 12/06/2013 10:53:54 door Ward van der Put
 
Chris PHP

Chris PHP

12/06/2013 10:49:01
Quote Anchor link
@Ward,

Er staat in je HTML5 voorbeeld een php openings teken. Dit gooit de hele markering om ;-)
Gewijzigd op 12/06/2013 10:49:41 door Chris PHP
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/06/2013 10:54:41
Quote Anchor link
Chris NVT op 12/06/2013 10:49:01:
@Ward,

Er staat in je HTML5 voorbeeld een php openings teken. Dit gooit de hele markering om ;-)
Dat was voor de syntax highlighting, maar toch maar even aangepast.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/06/2013 12:40:39
Quote Anchor link
Maar nou wil ik bijvoorbeeld afstanden berekenen tussen 2 long en lats, hoe bereken ik die? Is er daarvoor een formule?
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

12/06/2013 12:47:37
Quote Anchor link
Volgensmij zou je de Distance Matrix API kunnen gebruiken: https://developers.google.com/maps/documentation/webservices/?hl=nl
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/06/2013 12:48:35
Quote Anchor link
Donny Wie weet op 12/06/2013 12:40:39:
Maar nou wil ik bijvoorbeeld afstanden berekenen tussen 2 long en lats, hoe bereken ik die? Is er daarvoor een formule?

Ja, dat kan met de ‘haversine’-formule. Een hinderlijke beperking is echter dat deze rekent met de gemiddelde straal van de aarde en de aarde geen perfecte bol is. Afhankelijk van de coördinaten kun je er dus enkele meters tot vele tientallen meters naast zitten.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/06/2013 12:49:06
Quote Anchor link
Ik wil het het liefste zelf berekenen. Ik wil bijvoorbeeld een radius aan kunnen geven van 5 km.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/06/2013 13:02:28
Quote Anchor link
Donny Wie weet op 12/06/2013 12:49:06:
Ik wil het het liefste zelf berekenen. Ik wil bijvoorbeeld een radius aan kunnen geven van 5 km.

Voila, naar recept 131 uit het PHP Kookboek. Eet smakelijk :)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<?php
function getAfstandInMeters($lengtegraad1, $breedtegraad1, $lengtegraad2, $breedtegraad2)
{

    // Gemiddelde straal (r) van de aarde in meters
    $r = 6367000;
    // Hoogste nauwkeurigheid voor de functie pi() en de constante M_PI
    ini_set('precision', 49);
    // Graden omzetten in radialen
    $lengtegraad1  = ($lengtegraad1  * M_PI) / 180;
    $breedtegraad1 = ($breedtegraad1 * M_PI) / 180;
    $lengtegraad2  = ($lengtegraad2  * M_PI) / 180;
    $breedtegraad2 = ($breedtegraad2 * M_PI) / 180;
    
    /**
     * Haversine-formule
     *
     * dlat = lat2 - lat1
     * dlon = lon2 - lon1
     * a = sin^2(dlat/2) + cos(lat1) * cos(lat2) * sin^2(dlon/2)
     * c = 2 * arcsin(min(1, sqrt(a)))
     * d = r * c
     *
     * @link http://en.wikipedia.org/wiki/Haversine_formula
     * @link http://www.movable-type.co.uk/scripts/gis-faq-5.1.html
     */

    $dlat = $lengtegraad2 - $lengtegraad1;
    $dlon = $breedtegraad2 - $breedtegraad1;
    $a = pow(sin($dlat/2), 2) + cos($lengtegraad1) * cos($lengtegraad2) * pow(sin($dlon/2), 2);
    $c = 2 * asin(min(1, sqrt($a)));
    $d = $r * $c;
    $d = (int) round($d, 0);
    return $d;
}


/**
 * Afstand in kilometers berekenen tussen de Martinitoren in Groningen
 * (breedtegraad 53.218777, lengtegraad 6.566921) en het Vrijthof in
 * Maastricht (breedtegraad 50.848434, lengtegraad 5.688955).
 */

$puntABreedtegraad = 53.218777;
$puntALengtegraad  =  6.566921;
$puntBBreedtegraad = 50.848434;
$puntBLengtegraad  =  5.688955;
$afstandInKilometers = getAfstandInMeters($puntALengtegraad, $puntABreedtegraad, $puntBLengtegraad, $puntBBreedtegraad);
$afstandInKilometers = $afstandInKilometers / 1000;
$afstandInKilometers = round($afstandInKilometers, 1);
echo $afstandInKilometers, ' km';
?>
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

22/08/2013 19:03:44
Quote Anchor link
Ik herinnerde mezelf dat hier al eens iets over GeoLocation gezegd was... Echter werkt dit voorbeeld niet. ZOu iemand mij meer uitleg erover kunnen geven?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/08/2013 22:15:52
Quote Anchor link
Kan je wat duidelijker zijn dan: "Werkt niet"?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.