[Gez] Ajax url checker

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »
Michael -

Michael -

26/03/2012 22:06:32
Quote Anchor link
Allen,

Ik zoek een script om een IP adres lokaal te kunnen checken. (Kom niet met PHP, fsockopen, cURL, want dat werkt dus niet.)

Hij zou moeten blijven proberen (elke 5sec bijv) of een IP adres (192.168.*.**) de status 200 OK terug geeft en zo ja dan het IP adres bezoeken.

Ik kan op Google niet vinden wat ik zoek.

Heeft iemand misschien wat liggen of tijd over om wat in elkaar te zetten of een sprong in de goede richting?

Zou erg mooi zijn als iemand kan helpen.

Bij voorbaat hartelijk bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 04:31:07
 
Wouter J

Wouter J

26/03/2012 22:10:09
Quote Anchor link
Vacature?

Of anders een sprong in de goede richting:
Ga werken met AJAX. Hiermee kun je de pagina ophalen en vervolgens kun je checken of deze een status 200 terug geeft. Met functies als setTimeout kun je het om de 5 sec. proberen, iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
function checkIp( ipAddress )
{
  // ajax call
  if( status !== 200 )
  {
    setTimeout(argument.callee(), 5000);
  }
  else
  {
    // bezoek de pagina
  }
}
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

26/03/2012 22:25:19
Quote Anchor link
misschien dat je dit met de exec functie kan doen, ik heb geen idee of je daarmee ook waarden terug kan krijgen eerlijk gezegt. Als dat niet zo is, dan kan je altijd via de batch oid een bestandje aanmaken met het resultaat
 
Pim -

Pim -

26/03/2012 22:38:11
Quote Anchor link
De jQuery AJAX documentatie geeft toch voldoende info?
 
Michael -

Michael -

29/03/2012 18:36:40
Quote Anchor link
Wouter J op 26/03/2012 22:10:09:
Vacature?

Of anders een sprong in de goede richting:
Ga werken met AJAX. Hiermee kun je de pagina ophalen en vervolgens kun je checken of deze een status 200 terug geeft. Met functies als setTimeout kun je het om de 5 sec. proberen, iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
function checkIp( ipAddress )
{
  // ajax call
  if( status !== 200 )
  {
    setTimeout(argument.callee(), 5000);
  }
  else
  {
    // bezoek de pagina
  }
}

Dan wel een vrijwilligers vacature ;)
Ik heb zelf weinig met Ajax gedaan en heb eigenlijk dus geen idee hoe ik 't precies moet aanpakken. Ik neem eigenlijk aan dat 't met een paar regeltjes kan.
Ik heb 't in PHP wel gemaakt, maar dat werkt dus niet voor een lokaal adres en er moet een lokaal adres worden gecheckt net zolang tot dat ie t doet en dan het betreffende adres openen.

Vincent Huisman op 26/03/2012 22:25:19:
misschien dat je dit met de exec functie kan doen, ik heb geen idee of je daarmee ook waarden terug kan krijgen eerlijk gezegt. Als dat niet zo is, dan kan je altijd via de batch oid een bestandje aanmaken met het resultaat

Heb je een voorbeeld wat je bedoelt?

Pim - op 26/03/2012 22:38:11:
De jQuery AJAX documentatie geeft toch voldoende info?

Heb je een link waar ik iets daarover zou kunnen vinden? Heb alleen een 'jquery broken link checker plugin' uit 2007 gevonden, maar die werkt weer met inladen van een php pagina. Zou het makkelijkste zijn als ik de pagina/script vanaf 't bureaublad kan opstarten zonder server, dus dan is php geen oplossing.
 
Michael -

Michael -

02/04/2012 19:08:21
Quote Anchor link
Geen reacties meer? Schijnbaar toch ingewikkelder dan ik dacht als er niemand meer iets weet.

Ik heb intussen wat gevonden op Google, maar met mijn beperkte kennis van javascript is het lastig hier precies van te maken wat ik wil. Het schijnt ook niet te werken bij websites, maar alleen bij bestanden die op je eigen server staan? http://localhost/ vind ie dan weer wel, maar een lokaal IP adres weer niet.

Het is eigenlijk ook de bedoeling dat de url met GET kan worden aangegeven, maar ook dit krijg ik nog niet zoals t moet.

Iemand die me verder kan helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<script language="javascript" type="text/javascript">
http_check = getHTTPObject();

function getHTTPObject(){
  //Create a boolean variable to check for a valid Internet Explorer instance.
var xmlhttp = false;
//Check if we are using IE.
 try {
  //If the Javascript version is greater than 5.
  xmlhttp = new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP");
 } catch (e) {
  //If not, then use the older active x object.
  try {
  //If we are using Internet Explorer.
  xmlhttp = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
 } catch (E) {
//Else we must be using a non-IE browser.
xmlhttp = false;
 }
}
//If we are using a non-IE browser, create a javascript instance of the object.
 if (!xmlhttp && typeof XMLHttpRequest != 'undefined') {
 xmlhttp = new XMLHttpRequest();
 }
 
  return xmlhttp;
}


function check_file(path_of_file)
{
    http_check.open("HEAD", path_of_file);
    http_check.onreadystatechange = handleHttpResponse_check;
    http_check.send(null);

    function handleHttpResponse_check()
    {
        if(http_check.readyState == 4){
            if (http_check.status == 200) {
                document.getElementById('check').innerHTML = 'Pagina gevonden.';
            }else {
                setTimeout("location.reload(true);",5000);
                document.getElementById('check').innerHTML = 'Pagina niet gevonden. Probeert over 5 seconden opnieuw.';
            }
        }
    }
}
</script>


<script language="javascript" type="text/javascript">
    check_file('http://192.168.2.23');
</script>
<div id="check"></div>
 
Chris -

Chris -

02/04/2012 19:21:40
Quote Anchor link
Kun je niet uitleggen waarom het met PHP niet werkt? Wat voor machine is het, krijg je foutmeldingen met fsockopen, kun je niet gewoon exec('ping 192.168.2.23'); doen en het resultaat afvangen en uitlezen? More information please :)
 
Michael -

Michael -

02/04/2012 19:31:57
Quote Anchor link
Chris: Het gaat om een lokaal IP adres dat moet worden gecheckt en dat gaat niet met PHP vanaf een server en ik ga/kan/mag geen PHP server op de bedrijfs pc installeren. Ik moet dus iets hebben wat gewoon zo kan werken zonder installatie. Het liefst 1 html bestand met ajax/javascript waarmee ik het lokale IP adres ftp://192.168.1.20 en http://192.168.1.20 mee kan checken. Op 't moment dat 't IP adres 'online' is moet ie 't IP adres bezoeken. Pingen gaat niet, want het IP is wel gewoon te pingen maar zegt niks over of de site daarop ook al bereikbaar is. Anders had ik wel gewoon een eindeloze ping kunnen laten lopen.
 
Chris -

Chris -

03/04/2012 19:56:41
Quote Anchor link
Dus er draait op dat IP-adres wel een webserver? Dan kan je inderdaad met javascript (gewoon jQuery inladen in je html bestand) de pagina ophalen. Even eventueel met visualbasic?
 
Michael -

Michael -

04/04/2012 17:46:57
Quote Anchor link
Gaat niet om ophalen. Gaat om het controleren of ie beschikbaar is (200ok).
Dat het kan weet ik ook wel, maar hoe ik het precies moet doen kom ik nog niet uit.

Zoek een ajax/javascript functie die de link uit de url (get) haalt en controleert op status 200ok, zo niet dan over paar seconden weer proberen, en zo wel dan naar die link toe gaan.
 
Michael -

Michael -

05/04/2012 17:54:15
Quote Anchor link
Iemand...
 
Michael -

Michael -

07/04/2012 22:40:58
Quote Anchor link
bump
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

08/04/2012 08:08:38
 
Michael -

Michael -

09/04/2012 22:05:58
Quote Anchor link
Pepijn --- op 08/04/2012 08:08:38:

Fijn dat er iemand reageert, maar dat was niet de vraag.
 
Erwin Goossen

Erwin Goossen

09/04/2012 22:50:08
Quote Anchor link
Als je dit clientside wil doen is ajax 1van de weinige mogelijkheden. Kijk eens naar jquery. Je kan dan op elke pc in de webroot een check.html zetten, deze fetchen en klaar is klara.
Wil je dit server-side dan kun je http://www.webmasterworld.com/php/3544745.htm proberen
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

10/04/2012 00:27:17
Quote Anchor link
TS wil geen PHP gebruiken op de betreffende machine. Maar even kort door de bocht, kun je ook een goede omschrijving geven van wat je nu precies wil? Want ik heb het idee dat je dit zoekt:

een html bestand die gaat pollen naar een server om te kijken of die server online staat.

Daarentegen zeg je zelf dat je wilt dat er een html bestand komt die pollt naar een server om aan te geven dat ie beschikbaar is.

Het is 1 van de 2. Beide zijn mogelijk met AJAX, zonder PHP. Maar 1 ding, je kunt geen lokaal IP addres terug krijgen met javascript alleen.

Wat wel mogelijk is is dat je met een AJAX request een call maakt naar een willekeurige server van jou om daar vervolgens de IP addressen uit terug te filteren en dat als respons terug geeft ( als de status 200 is ). Op die manier kun je wel IP adressen in je javascript krijgen. Hoe dan ook, iets meer uitleg is handiger, omdat we dan nog specifieker in kunnen gaan op de materie wat jou uiteindelijk helpt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.