Google Calendar uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

12/07/2016 16:38:53
Quote Anchor link
Ha php-ers,

Een hele tijd geleden heb ik een scriptje voor een site gemaakt om een Google Calendar uit te lezen en in de layout van de website weer te geven. Dat werkte via XML perfect... totdat Google besloot dit niet meer toe te staan, ze zeggen omdat er te weinig gebruikt van werd gemaakt.

Jammer, want het was voor de beheerder eenvoudig bij te houden. Is heel handig te synchroniseren met telefoons en andere devices.

Google biedt nu de Google Calendar API aan. https://developers.google.com/google-apps/calendar/quickstart/php
Maar ik kom hier niet echt aan uit.

Het is een openbare agenda dus d.m.v. een iframe het op een website laten zien moet geen probleem zijn.
Met de Google API kom ik op pagina's met uitleg over OAuth 2.0 etc.

Weet iemand of er gewoon een simpele methode is om enkele de agenda uit te lezen?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 00:35:07
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/07/2016 16:42:59
Quote Anchor link
Waar loop je precies op vast?
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

12/07/2016 16:43:36
Quote Anchor link
Ik denk al iets gevonden te hebben.... via http://www.google.com/calendar/ical/{OWNER}/public/basic.ics kan een ics bestand opgevraagd worden. Dan is het enkel het ics bestand omzetten naar variabelen... eens proberen

Toevoeging op 12/07/2016 16:44:57:

- Ariën - op 12/07/2016 16:42:59:
Waar loop je precies op vast?


Hoi Ariën, op het feit dat het van een scriptje van slechts enkele regels (alleen XML uitlezen) nu opeens naar een hele libary gaat. Daarmee kunnen ook agendapunten etc toegevoegd worden.
Het komt op mij over alsof het veel te moeilijk is voor wat ik wil en het dus veel beknopter/simpeler moet kunnen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/07/2016 16:53:20
Quote Anchor link
Google doet er alles eraan om de veiligheid te verbeteren. Ik weet niet hoe het eerst werkte, maar voorheen was het bij API's vaak een kwestie van een veiligheidscode in een URL meegeven. Dit idee is inmiddels zo achterhaald dat er nu gebruik wordt gemaakt van oAuth, en daar zitten nu eenmaal een hoop stappen in die gevolgd moeten worden om een goede, veilige en betrouwbare inlog mogelijk te maken. Gelukkig zijn daar weer libraries voor in het leven geroepen. Die zorgen ervoor dat je je op een juiste manier autenticeert net zoals je bij Google inlogt voor Youtube, Gmail etc...
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

12/07/2016 17:23:02
Quote Anchor link
Dat is ook heel goed dat ze veel waarde hechten aan de veiligheid. Zeker als het mogelijk is met de API om zaken toe te voegen.

Het ging mij gewoon om een openbare agenda uitlezen.

Heb het nu op deze manier gedaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

$ical
= file('http://www.google.com/calendar/ical/******@gmail.com/public/basic.ics');
$i = 0;
$agenda = array();

foreach($ical AS $line){
    if(trim($line) == 'BEGIN:VEVENT'){
        $i++;
    }
    
    
    if(substr($line,0,8) == 'DTSTART:'){
        $agenda[$i]['begin'] = substr($line,8,4).'-'.substr($line,12,2).'-'.substr($line,14,2).' '.substr($line,17,2).':'.substr($line,19,2).':00';
    }

    
    if(substr($line,0,6) == 'DTEND:'){
        $agenda[$i]['einde'] = substr($line,6,4).'-'.substr($line,10,2).'-'.substr($line,12,2).' '.substr($line,15,2).':'.substr($line,17,2).':00';
    }

    
    if(substr($line,0,9) == 'LOCATION:'){
        $agenda[$i]['locatie'] = str_replace('\\', '',trim(str_replace('LOCATION:','',$line)));
    }

    
    if(substr($line,0,8) == 'SUMMARY:'){
        $agenda[$i]['naam'] = trim(str_replace('SUMMARY:','',$line));
    }
}

?>


In $agenda staat nu alles wat ik nodig heb!

Toevoeging op 12/07/2016 17:32:53:

Correctie, met deze code wordt ook rekening gehouden met de tijdzones:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$ical
= file('http://www.google.com/calendar/ical/*****@gmail.com/public/basic.ics');
$i = 0;
$agenda = array();

foreach($ical AS $line){
    if(trim($line) == 'BEGIN:VEVENT'){
        $i++;
    }
    
    if(substr($line,0,8) == 'DTSTART:'){
        $agenda[$i]['begin'] = strtotime(str_replace('DTSTART:','',$line));
        date_default_timezone_set('Europe/Amsterdam');
        $agenda[$i]['begin'] = date('Y-m-d H:i:s', $agenda[$i]['begin']);
    }

    if(substr($line,0,6) == 'DTEND:'){
        $agenda[$i]['eind'] = strtotime(str_replace('DTEND:','',$line));
        date_default_timezone_set('Europe/Amsterdam');
        $agenda[$i]['eind'] = date('Y-m-d H:i:s', $agenda[$i]['eind']);    
    }

    if(substr($line,0,9) == 'LOCATION:'){
        $agenda[$i]['locatie'] = str_replace('\\', '',trim(str_replace('LOCATION:','',$line)));
    }

    if(substr($line,0,8) == 'SUMMARY:'){
        $agenda[$i]['naam'] = trim(str_replace('SUMMARY:','',$line));
    }
}

?>
Gewijzigd op 12/07/2016 17:33:28 door Ramon van Dongen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.