Google Recaptcha alternatief

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »
Jorn Reed

Jorn Reed

11/06/2020 18:53:20
Anchor link
Hoi allemaal,

Ik ben bezig met een Wordpress website, het thema schrijf ik zelf met het Timber starter theme. Aan de hand daarvan heb je php bestanden die de data ophalen uit het cms, en een pagina renderen in .twig formaat.

Ik heb een simpele contact pagina met een formuliertje, email, naam en vraag. Je kent het wel. Omdat dit geen te geadvanceerde website is met php classes etc, gebruik ik ook niet echt een validatie class ofzo, Omdat het om 3/4 velden gaat heb ik gewoon een simpel scriptje die de velden controleert, of het email wel een geldig email is etc.

Maar ik vraag me af, is er een alternatief voor Google Recaptcha, wat ik gewoon heel makkelijk in een simpele php validatie kan toevoegen? Zonder api gezeur etc?
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 01:36:18
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2020 19:16:14
Anchor link
Wat is er volgens jou mis met Google ReCaptcha? Het is niet alleen een captcha maar ook een bot-controle.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

11/06/2020 19:22:49
Anchor link
En heb je nu last van spam dan?

Wat je zou kunnen doen is een honeypot-veld aanmaken. Eentje die je via JavaScript onzichtbaar/inactief maakt. Wanneer dit veld wordt ingevuld dan heb je waarschijnlijk met een bot te maken.
 
Jorn Reed

Jorn Reed

11/06/2020 19:32:00
Anchor link
Thomas van den Heuvel op 11/06/2020 19:22:49:
En heb je nu last van spam dan?

Wat je zou kunnen doen is een honeypot-veld aanmaken. Eentje die je via JavaScript onzichtbaar/inactief maakt. Wanneer dit veld wordt ingevuld dan heb je waarschijnlijk met een bot te maken.


Dan moet er alleen nog controle, of een onzichtbaar veld word ingevuld.

Naja ik vind google recaptcha een beetje lastig te begrijpen haha. Moet ik daarmee nou Javascript, PHP of allebei gebruiken om het te laten werken?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2020 20:03:02
Anchor link
Google ReCaptcha is gebouwd in JavaScript en doet een controle van de bezoeker op hun server, en stuurt dan een resultaat terug. Deze gebruik je met PHP om dit in je formulier af te handelen.
 
Jorn Reed

Jorn Reed

11/06/2020 20:22:18
Anchor link
Je moet als ik het goed begrijp een js script inladen, dan met een google js functie de captcha inladen op een form element/div, en dan dit soort php code toch?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
        $email
;$comment;$captcha;
        if(isset($_POST['email'])){
          $email=$_POST['email'];
        }

        if(isset($_POST['comment'])){
          $comment=$_POST['comment'];
        }

        if(isset($_POST['g-recaptcha-response'])){
          $captcha=$_POST['g-recaptcha-response'];
        }

        if(!$captcha){
          echo '<h2>Please check the the captcha form.</h2>';
          exit;
        }

        $secretKey = "Put your secret key here";
        $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
        // post request to server
        $url = 'https://www.google.com/recaptcha/api/siteverify?secret=' . urlencode($secretKey) .  '&response=' . urlencode($captcha);
        $response = file_get_contents($url);
        $responseKeys = json_decode($response,true);
        // should return JSON with success as true
        if($responseKeys["success"]) {
                echo '<h2>Thanks for posting comment</h2>';
        }
else {
                echo '<h2>You are spammer ! Get the @$%K out</h2>';
        }

?>

Had die code even snel online gevonden, maar zo kan ik het makkelijk combineren met mijn eigen validatie.
Is Recaptcha nog steeds gratis, had begrepen dat google maps tegenwoordig geld kost na een bepaalde tijd met een google billing account ofzo?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/06/2020 20:53:17
Anchor link
ReCaptcha is gewoon gratis.

Ook Google Maps is vrij te gebruiken, hoor. Maar vanaf een bepaald aantal hits moet je een billing account aanmaken, en dan duurt het nog even voordat je echt die credits moet betalen. Die limieten liggen erg ruim.

ReCaptcha 3 werkt met een treshold, en die geeft een waarde of een bezoeker betrouwbaar is, of juist niet. Ook werkt deze onzichtbaar.
Gewijzigd op 11/06/2020 20:54:37 door - Ariën -
 
J opla

j opla

24/09/2020 15:56:41
Anchor link
Google ReCaptcha lijkt gratis ... maar is het niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2020 16:32:51
Anchor link
J opla op 24/09/2020 15:56:41:
Google ReCaptcha lijkt gratis ... maar is het niet.


Hoe kom je daarbij? Of ben je commercieel bezig met een drukbezochte site?
Gewijzigd op 24/09/2020 16:34:28 door - Ariën -
 
J opla

j opla

24/09/2020 16:35:16
Anchor link
wat denk je zelf? er wordt betaald met data. daarnaast worden (ingelogde) gebruikers van google chrome voorgetrokken tov gebruikers van firefox en safari
Gewijzigd op 24/09/2020 16:38:34 door j opla
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2020 16:38:27
Anchor link
Wat wil je ermee zeggen?
 
J opla

j opla

24/09/2020 16:39:12
Anchor link
maar het gaat off-topic
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2020 16:40:20
Anchor link
Ja, jij begint :-/

Als je goede discussie wilt starten dan mag je een nieuw topic openen.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.