Grafieken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »
Herman Buurlage

Herman Buurlage

30/12/2009 15:15:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php

$image
= ImageCreate(750, 300);
$achtergrond = ImageColorAllocate($image, 255, 255, 255);

$kleur = ImageColorAllocate($image, 255, 0, 0);




$x1 = 0;
$y1 = 0;

$x2 = 25;
$y2 = 25;
// 1e punt zelfde als boven
$x1b = 25;
$y1b = 25;
// x + 25 en y mag veranderen naar keuze
$x2b = 75;
$y2b = 25;
          
// 1e punt zelfde als boven
$x1c = 75;
$y1c = 25;
// x + 25 en y mag veranderen naar keuze
$x2c = 150;
$y2c = 50;



//De uitleg van image line volgt hieronder
ImageLine($image, $x1, $y1, $x2, $y2, $kleur);
  ImageLine($image, $x1b, $y1b, $x2b, $y2b, $kleur);
     ImageLine($image, $x1c, $y1c, $x2c, $y2c, $kleur);
        ImageLine($image, $x1d, $y1d, $x2d, $y2d, $kleur);
          ImageLine($image, $x1e, $y1e, $x2e, $y2e, $kleur);
              ImageLine($image, $x1f, $y1f, $x2f, $y2f, $kleur);
                    ImageLine($image, $x1g, $y1g, $x2g, $y2g, $kleur);
                      ImageLine($image, $x1h, $y1h, $x2h, $y2h, $kleur);
                         ImageLine($image, $x1i, $y1i, $x2i, $y2i, $kleur);
                             ImageLine($image, $x1j, $y1j, $x2j, $y2j, $kleur);
                                ImageLine($image, $x1k, $y1k, $x2k, $y2k, $kleur);
                                   ImageLine($image, $x1l, $y1l, $x2l, $y2l, $kleur);    
                                       ImageLine($image, $x1m, $y1m, $x2m, $ym, $kleur);
                                           ImageLine($image, $x1n, $y1n, $x2n, $y2n, $kleur);
                                               ImageLine($image, $x1o, $y1o, $x2o, $y2o, $kleur);
                                         
              
              
ImagePNG($image);
ImageDestroy($image);
?>


Ik heb deze code voor het maken van een grafiek... nu wil ik er een while structuur in maken om de grafiek vanuit een database te genereren, maar dit kan niet. Krijg bij alle extra phpcode een kruis in het scherm iemand enig idee hoe ik dit kan oplossen?

Alvast bedankt...
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 19:14:59
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

30/12/2009 15:18:00
Quote Anchor link
Als het goed is kun je dit gewoon doen via een database.
Als je de x-as en y-as van een punt weet kun je dat in de grafiek veranderen.

edit:
ik gebruik zelf het volgende scriptje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
if(ctype_digit($_GET['id']) AND $_GET['id'] < 4 AND $_GET['id'] >= 0)
{

    $graphValues=array(15,15,50,75,100,245,50,0); // de punten van de grafiek    
    $imgWidth=280; // breedte van de grafiek (komt 1 bij, best altijd met 15*x vermeerderen!)
    $imgHeight=195; // hoogte van de grafiek (komt 15 bij, ook best atlijd met 15*y vermeerderen!)
    
    header("Content-type: image/png");
    
    $image=imagecreate($imgWidth+1, $imgHeight+15);
    
    $colorWhite = imagecolorallocate($image, 255, 255, 255); // achtergrond
    $colorGrey = imagecolorallocate($image, 192, 192, 192); // kleur van het rooster op de achtergrond
    $colorBlue = imagecolorallocate($image, 0, 0, 255); // kleur van de lijn
    
    for ($i = 1; $i < 16; $i++){
    // horizontale lijnen
        imageline ($image, 0, $i*15, $imgWidth+15, $i*15, $colorGrey);
    }

    // lijn op grafiek tekenen
    for ($i = 0; $i < (count($graphValues)-1); $i++)
        imageline ($image, ($i*40), ($imgHeight-$graphValues[$i]), (($i+1)*40), ($imgHeight-$graphValues[$i+1]), $colorBlue);
    
    imagepng ($image);
    imagedestroy ($image);
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Herman Buurlage

Herman Buurlage

30/12/2009 15:30:00
Quote Anchor link
Maar met mijn script, heb ik het probleem dat ik dus als ik alleen een
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
print "test";
bij de code in doe ik al een kruis krijg in mijn grafiek. Wil dus weten hoe ik dat kan oplossen?

Herman
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

30/12/2009 15:32:00
Quote Anchor link
Dat komt omdat het dan geen geldige afbeelding meer is.

zie imagettftext() http://php.net/manual/en/function.imagettftext.php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yearupie Achternaamloos
 
Aaa Trump

aaa Trump

30/12/2009 15:43:00
Quote Anchor link
Zodra je afbeeldingen gaat maken, gooit php er geen html uit, maar een plaatje. Hier verander je namelijk de header:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    header("Content-type: image/png");
?>


En zet je het type bestand op image/png en dus niet op html/xml, en als je dan

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
print "test";
?>


Is de afbeelding niet meer gelding ('test' is geen geldige data voor in een afbeelding).
 
Herman Buurlage

Herman Buurlage

30/12/2009 16:28:00
Quote Anchor link
Maar wat is nu de oplossing de oorzaak is duidelijk, maar heb nog geen oplossing?
 
Yearupie Achternaamloos

Yearupie Achternaamloos

30/12/2009 16:36:00
Quote Anchor link
Zie mijn vorige post, daar is een link naar de oplossing.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.