Groot probleem ontdekt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Mario Onbekend

Mario Onbekend

06/10/2010 01:10:19
Quote Anchor link
Hallo,

Ik was zojuist wat aan het uitproberen, en toen kwam ik erachter dat er een probleem in mijn ledenscript zit.
Als iemand zich wil registreren, en hij voert daarbij de gegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) in van een lid dat al bestaat, dan wordt hij ingelogd (als het lid dat hij invoert).
Ik heb gecontroleerd of dit niet aan de sessie lag, maar dit is niet het geval. Ik heb namelijk ter controle meerdere leden geregistreerd, en bij het inschrijven met dezelfde gegevens werden al deze leden ingelogd.

Kunnen jullie mij helpen? Ik weet niet waar het probleem zit.

index.php
* Registreren is ?pagina=inschrijven en inloggen is ?pagina=aanmelden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
<?php

include("config.php");

session_start();

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    if (!$_POST['aanmelden']) {
        $gebruikersnaam = $_POST['gebruikersnaam'];
        $gebruikersnaam = stripslashes($gebruikersnaam);
        $gebruikersnaam = mysql_real_escape_string($gebruikersnaam);
        $wachtwoord = $_POST['wachtwoord'];
        $wachtwoord = stripslashes($wachtwoord);
        $wachtwoord = mysql_real_escape_string($wachtwoord);
        $veiligwachtwoord = md5($wachtwoord);
        $veiligwachtwoord = md5($veiligwachtwoord);
        $veiligwachtwoord = sha1($veiligwachtwoord);
        $query = "SELECT * FROM gebruikers WHERE gebruikersnaam='".$gebruikersnaam."' AND wachtwoord='".$veiligwachtwoord."' AND actief='1'";
        $query2 = mysql_query($query);
        $query3 = mysql_num_rows($query2);
        if ($query3 == 1) {
            session_register("gebruikersnaam");
            session_register("veiligwachtwoord");
            header("Location: welkom.php");
        }
    }

    if (!$_POST['inschrijven']) {
        $gebruikersnaam = $_POST['gebruikersnaam'];
        $wachtwoord = $_POST['wachtwoord'];
        $wachtwoord2 = $_POST['wachtwoord2'];
        $emailadres = $_POST['emailadres'];
        $voornaam = $_POST['voornaam'];
        $achternaam = "";
        $rang = 1;
        $saldo = 10;
        $actief = 1;
        if (!empty($voornaam) and !empty($gebruikersnaam) and !empty($wachtwoord) and !empty($wachtwoord2) and $wachtwoord2 == $wachtwoord) {
            $query = "SELECT * FROM gebruikers WHERE gebruikersnaam='".$gebruikersnaam."'";
            $query2 = mysql_query($query) or die ("We kunnen geen verbinding maken.");
            $query3 = mysql_num_rows($query2);
            if ($query3 == 0) {
                ob_start();
                    header("Location: http://www..eu/id/index.php?pagina=inschrijven&id=ingeschreven");
                ob_flush();
                $veiligwachtwoord = md5($wachtwoord);
                $veiligwachtwoord = md5($veiligwachtwoord);
                $veiligwachtwoord = sha1($veiligwachtwoord);
                $inschrijven = "INSERT INTO gebruikers (gebruikersnaam, wachtwoord, emailadres, voornaam, rang, saldo, actief) VALUES ('".$gebruikersnaam."', '".$veiligwachtwoord."', '".$emailadres."', '".$voornaam."', '".$rang."', '".$saldo."', '".$actief."')";
                mail("".$emailadres."", "Welkom bij ", "Hallo ".$voornaam.",\n\nWelkom bij ! Uw gegevens zijn:\n\nGebruikersnaam: ".$gebruikersnaam."\nWachtwoord: ".$wachtwoord."\n\nVeel plezier!\n\n\n\n\nwww..eu", "From: ");
                mysql_query($inschrijven) or die ("We kunnen geen verbinding maken.");
            }
else {
                ob_start();
                    header("Location: http://www..eu//index.php?pagina=inschrijven&id=gebruikersnaam");
                ob_flush();
            }
        }
    }
}


?>


config.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php

$dbhost
= "localhost";
$dbgebruikersnaam = "";
$dbwachtwoord = "";

$verbinden = mysql_connect($dbhost, $dbgebruikersnaam, $dbwachtwoord) or die ("<b>Code D001:</b><br />We kunnen geen verbinding maken.");

$db = "";

mysql_select_db($db) or die ("<b>Code D002:</b><br />We kunnen geen verbinding maken.");

// Functies

function isnum($value) {
    if (!is_array($value)) {
        return (preg_match("/^[0-9]+$/", $value));
    }
else {
        return false;
    }
}

function
redirect($location, $script = false) {
    if (!$script) {
        header("Location: ".str_replace("&amp;", "&", $location));
        exit;
    }
else {
        echo "<script type='text/javascript'>document.location.href='".str_replace("&amp;", "&", $location)."'</script>";
        exit;
    }
}


?>
Gewijzigd op 13/07/2011 14:05:45 door B a s
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:30:48
 
- SanThe -

- SanThe -

06/10/2010 01:45:51
Quote Anchor link
Het zal wel aan de header() op regel 43 liggen denk ik. Verder is je script lek => sql-injection.
 
Mario Onbekend

Mario Onbekend

06/10/2010 02:05:35
Quote Anchor link
Hoe kan het aan de header liggen dan? Het enige wat deze header doet is de pagina doorsturen naar ?pagina=inschrijven&id=ingeschreven, waarop de $_GET['ingeschreven'] een mededeling weergeeft dat je bent geregistreerd.
En hoe kan ik ervoor zorgen dat het script goed beveiligd is?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

06/10/2010 06:26:02
Quote Anchor link
Er is wel meer mis dan alleen SQL injectie:

Geen correcte controles en validaties op de $_POST
Het maken van overbodige variabelen
Gebruik van de functie empty
Het bufferen van data als het om headers gaat
session_register is een prehistorisch gebruik $_SESSION
waarom een functie isnum als je ctype functies hebt, welke vaak ook nog eens sneller zijn dan een preg.
totaal geen foutafhandeling op afgevuurde queries
dit soort zaken: "".$emailadres."" is de grootstmogelijk onzin er zijn nu 3 zaken die door de php-parser geevalueerd moeten worden.
het te pas en te onpas gebruiken van exit, duid er vaak op dat het ontbreekt aan script logica
 
Robert Deiman

Robert Deiman

06/10/2010 07:07:56
Quote Anchor link
@Noppes
Probeer ook eens aan te geven hoe het wel moet volgens jou, een script afschieten en fouten aanwijzen is vaak niet zo lastig. Het is voor iedereen prettiger als je ze probeert te helpen, in plaats van bijna bang te maken en ze probeert van PHP af te krijgen. (Zo komen je reacties nog al eens over)
En ik zie weer de functie empty, die vind jij niet goed, maar waarom weet niemand. En toch wil je ook niet aangeven waarom. (zie topic: short if)

Als iemand andere functies gebruikt die eenzelfde controle doen, prima toch, hij is op zoek naar wat er fout gaat. Jij geeft eigenlijk alleen maar aan:
- Je doet alles fout

Probeer feedback te geven ipv commentaar, dat hout het hier wel zo gezellig..


Zo nu verder met de eigenlijke reden voor posten:
Wat ik vermoed is dat je controle op deze 2 variabelen niet goed gaat:
$_POST['aanmelden']
$_POST['inschrijven']

Als je wordt ingelogd, betekend dit eigenlijk dat het script al in de eerste IF (binnen de controle of er überhaupt wat is gepost) komt, waar de user wordt ingelogd.
Als het goed is wordt dus de nieuwe user ook niet aangemaakt.

Als een nieuwe gebruiker wordt aangemaakt wil je niet dat hij/ zij ingelogd wordt. Dat is 1 fout, want nu gebeurt dat wel. Je kan bij posten eens met bijvoorbeeld print_r (of var_dump, it's your call) en dan een exit (dus binnen if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST) ) eens kijken wat er in de gehele geposte array staat. Het gaat dan met name om de eerder door mij genoemde variabelen.

Daarnaast gaat het fout doordat je 2 maal alleen een if gebruikt voor deze genoemde variabelen, maar de logica zou moeten zijn:
- Als iemand zich aanmeld (bij jou aanmelden == inloggen, is wel verwarrend) moet alleen ingelogd worden.
- Als iemand zich inschrijft moet die niet ingelogd worden.

Codetechnisch (zonder de headers mee te rekenen, dat kan ook fout gaan) moet je het dan al zo opbouwen dat als de 1e actie waar is, dat de volgende actie niet waar is/ niet gecontroleerd wordt. if/ else if, zijn hiervoor een betere constructie.
Daarnaast is het aan te raden om een exit; te plaatsen na een header redirect. Als de header fout gaat, wil je niet dat dan alsnog de rest van het script wordt uitgevoerd.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

06/10/2010 09:20:51
Quote Anchor link
Mario Braam op 06/10/2010 01:10:19:

Als iemand zich wil registreren, en hij voert daarbij de gegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) in van een lid dat al bestaat, dan wordt hij ingelogd (als het lid dat hij invoert).
Ik heb namelijk ter controle meerdere leden geregistreerd, en bij het inschrijven met dezelfde gegevens werden al deze leden ingelogd.


Kan het zijn dat je niet controleert of gebruikersnaam al bestaat?
De kans dat iemand dezelfde gebruikersnaam _en_ wachtwoord kiest lijkt me overigens niet zo groot.
 

06/10/2010 09:23:59
Quote Anchor link
Kan je geen betere topic titel verzinnen?
Dit is niks zeggend.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

06/10/2010 09:38:42
Quote Anchor link
Obelix en Idefix op 06/10/2010 09:20:51:
Mario Braam op 06/10/2010 01:10:19:

Als iemand zich wil registreren, en hij voert daarbij de gegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) in van een lid dat al bestaat, dan wordt hij ingelogd (als het lid dat hij invoert).
Ik heb namelijk ter controle meerdere leden geregistreerd, en bij het inschrijven met dezelfde gegevens werden al deze leden ingelogd.


Kan het zijn dat je niet controleert of gebruikersnaam al bestaat?
De kans dat iemand dezelfde gebruikersnaam _en_ wachtwoord kiest lijkt me overigens niet zo groot.


Het grappige in zijn code is, dat de controle voor inloggen al voor het registreren staat. Als er ingelogd wordt tijdens het registreren, betekend het dat de controle niet goed is en dat de ingevoerde gebruikersnaam/ wachtwoord combinatie wordt meegegeven aan de inlogfunctie, in plaats van het registreren van de gebruiker.
Gezien het feit dat het systeem inlogt, worden de gebruikers helemaal niet aangemaakt.
 
Elio vp

Elio vp

06/10/2010 11:38:30
Quote Anchor link
Ik zou persoonlijk beginnen om register & login op te splitsen in 2 bestanden..

Dan gaat het misschien voor jezelf duidelijker zijn :-)

Je kan ze altijd includen he..

en dan heb je eveneens ook het probleem niet dat je eerst gaat controleren op login voor iemand registreert..


Succes!
 
Mario Onbekend

Mario Onbekend

06/10/2010 12:10:46
Quote Anchor link
@Noppes:
Bedankt voor je commentaar, alleen ik ben het ook eens met Robert. Je geeft commentaar, maar geen mogelijke oplossing. En dat is voor een beginner (want dat ben ik) nog best lastig. Mijn vraag staat niet voor niks in het forum.

@Robert:
Misschien is het een idee om 2 bestanden aan te maken (aanmelden.php en inschrijven.php), en dan bij de form action deze bestanden op te geven. Dan blijven meteen beide acties gescheiden denk ik.
Je geeft aan dat ik in de post moet kijken wat er in de array staat. Maar hoe moet ik dit dan doen? Ik weet namelijk niet hoe print_r, var_dump of exit werken...
En hoef ik achter de header dan alleen exit(); te plaatsen?

@Obelix en Idefix:
De kans is inderdaad heel klein. Maar de kans moet er gewoon niet zijn. Ik kan niet voorspellen wat voor wachtwoorden mijn leden kiezen, maar niet iedereen gebruikt zo'n veilig wachtwoord als ik doe.

@Karl Karl:
Geen commentaar. Reageer dan niet.

@Robert:
Dat klopt, het lid wordt dan niet aangemaakt. Eigenlijk functioneert het registratiescript een beetje als loginscript, haha. Wel handig, maar niet mijn bedoeling!

@Elio:
Dankjewel, dat ga ik doen.
 

06/10/2010 12:16:29
Quote Anchor link
Mario Braam op 06/10/2010 12:10:46:
(...)
@Karl Karl:
Geen commentaar. Reageer dan niet.
(...)


De topic titel hoort de samenvatting te zijn van het topic in één regel.
Dat is mijn commentaar. En daarom reageer ik ook.
 
Mario Onbekend

Mario Onbekend

06/10/2010 12:19:16
Quote Anchor link
Ga liever inhoudelijk in op mijn vraag zonder je te ergeren aan mijn topic titel. Dit ledenscript heeft voor mij veel waarde aangezien ik het dit keer helemaal zelf heb gemaakt! En dan is het jammer als je zulke problemen tegen komt.
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

06/10/2010 12:24:20
Quote Anchor link
Als jij word aangehouden door oom agent, dan zeg je ook, ga liever inhoudelijk in op mijn auto, in plaats van te zeuren over die 60km te hard, deze auto betekent echt veel voor me, ik heb hem helemaal zelf gekocht.

Je overtreed gewoon een regel door het gebruik van een slechte topic titel, dus daar zal je een oplossing voor moeten vinden.
En nee, vluchten is geen optie.
 
John D

John D

06/10/2010 12:29:24
Quote Anchor link
@Mario: Het is gebruikelijk dat je Topic Titel enigszins iets weergeeft dat betrekking heeft op de functionaliteit van je script en dan met name datgene dat niet werkt. Gewoon even aanpassen en niet zo arrogant over doen.
 

06/10/2010 12:57:09
Quote Anchor link
Mario Braam op 06/10/2010 12:19:16:
Ga liever inhoudelijk in op mijn vraag zonder je te ergeren aan mijn topic titel. Dit ledenscript heeft voor mij veel waarde aangezien ik het dit keer helemaal zelf heb gemaakt! En dan is het jammer als je zulke problemen tegen komt.


Oh, het is een ledenscript. Dat had ik nog niet gezien...
Zag wel dat er wat sql rommel in zat. Maar dat het ledenscript was.
Dus misschien had je als titel iets kunnen doen als 'SQL problemen ledenscript'.
Of 'Ledenscript dubbele leden'.
 
Niek s

niek s

06/10/2010 13:11:19
Quote Anchor link
if (!$_POST['aanmelden']) {

Geeft bijna altijd true. Besef je dat?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

06/10/2010 14:09:09
Quote Anchor link
Mario Braam op 06/10/2010 12:10:46:
@Robert:
Misschien is het een idee om 2 bestanden aan te maken (aanmelden.php en inschrijven.php), en dan bij de form action deze bestanden op te geven. Dan blijven meteen beide acties gescheiden denk ik.
Je geeft aan dat ik in de post moet kijken wat er in de array staat. Maar hoe moet ik dit dan doen? Ik weet namelijk niet hoe print_r, var_dump of exit werken...
En hoef ik achter de header dan alleen exit(); te plaatsen?
Quote:
Wellicht dat http://nl.php.net/print_r of http://nl.php.net/var_dump je helpen. Maar het enige wat je hoeft te doen is dit toevoegen op de genoemde plek:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
//de echo en <pre> zijn voor een leesbare weergave
echo '<pre>' . print_r($_POST, true) . '</pre>';
exit;
?>


Het maken van 2 bestanden is een optie, maar geen moeten. Het kan prima, maar dan moet je goed weten (nagaan) wat er gebeurt, en waar je op controleert. De print_r kan je daarbij helpen.

Mario Braam op 06/10/2010 12:10:46:
@Obelix en Idefix:
De kans is inderdaad heel klein. Maar de kans moet er gewoon niet zijn. Ik kan niet voorspellen wat voor wachtwoorden mijn leden kiezen, maar niet iedereen gebruikt zo'n veilig wachtwoord als ik doe.
Quote:
In principe moet je afdwingen (unique kolom in MySQL) dat een gebruikersnaam maar 1 maal kan voorkomen. Dat het wachtwoord bij sommige mensen overeenkomt, is dan weer geen probleem.

Mario Braam op 06/10/2010 12:10:46:
@Robert:
Dat klopt, het lid wordt dan niet aangemaakt. Eigenlijk functioneert het registratiescript een beetje als loginscript, haha. Wel handig, maar niet mijn bedoeling!

Nee, dat klopt. Daarom moet je ook goed weten wat je controleert. 2 bestanden is leuk, maar niet meteen nodig. De controle kan prima in 1 bestand, als je maar weet wat je doet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.