Hackers

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »

Dennis Messing

Dennis Messing

03/12/2008 11:58:00
Quote Anchor link
Hallo,
Afgelopen nacht zijn al mijn php script door een hacker veranderd. In elk script was onderaan een javascript toegevoegd met daarin een iframe.
Ik heb de helpdesk gebeld met de vraag hoe dat kon.
Volgens de helpdesk zou ik mijn scripts moeten beveiligen.
Oke, maar hoe??
Hoe is het mogelijk dat een of andere Rus of diens computer mijn php bestanden kan overschrijven?
Inmiddels al mijn wachtwoorden veranderd, ftp en sql, maar is dat afdoende?
Volgens de hoster is er geen gebruik gemaakt van ftp.
mijn vraag: hoe kan ik dit in de toekomst voorkomen?
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 19:53:57
 
RvW Of toch niet

RvW Of toch niet

03/12/2008 12:01:00
Quote Anchor link
je scripts beveiligen.
als je al aangeeft dat je niet weet hoe je script weet hoe je ze moet beveiligen.
zou ik me daar maar heel hard in gaan verdiepen!

http://www.phphulp.nl/php/tutorials/8/575/
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/150/259/
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/3/576/
http://www.phphulp.nl/php/tutorials/8/507/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door RvW Of toch niet
 
Dennis Messing

Dennis Messing

03/12/2008 12:10:00
Quote Anchor link
Oke, waaruit maak je op dat ik niet weet hoe ik script?
een script van mij die bijvoorbeeld alleen bestaat uit het volgende, zou ik niet weten hoe ik het moet beveiligen en toch was deze herschreven...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
if (empty($webkleur)){
echo ' <center> U bent vergeten een kleur te selecteren<br>Daarom maken we voor u een standaard website in de saaie kleur wit...<br> u kunt nog terug door binnen 5 seconden op terug te klikken!<br><br><form>
<input type="button" value="Ga terug" onclick="history.back()" />
</form>
'
;
$webkleur = 'wit';
}


if (empty($naambezoeker)){
echo ' <br><br><br><center> U bent vergeten uw naam in te vullen<br><br>
Klik op terug anders gaat u binnen 5 seconden verder op deze site zonder naam...<br><br><br>
<form>
<input type="button" value="Ga terug" onclick="history.back()" />
</form>'
;

}


echo "$naambezoeker, </br>" ;
echo "we gaan nu speciaal voor u een website bouwen in de kleur $webkleur </br> </br>" ;
echo' Een klein momentje...</br>
<img src="loading.gif" >
      
</form>
      </td>  '
;
?>
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

03/12/2008 12:14:00
Quote Anchor link
Waar komt $webkleur vandaan? $_POST?
 
Dennis Messing

Dennis Messing

03/12/2008 12:18:00
Quote Anchor link
Uit het volgende script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php



$tijd
= date("G");
echo '<BODY BGCOLOR="Skyblue"><center><FORM ACTION="kleurinstellen.php">
<big><br><br>'
;
if($tijd < 6)     {         echo 'Goede nacht';     }
elseif($tijd < 12)     {         echo "Goedemorgen!";     }
elseif($tijd < 18)       {         echo "Goedemiddag!";     }
else     {         echo "Goede avond";       }

echo ' en welkom op wesleymessing.nl!</big><br><br>Graag willen we van u weten welke kleur u het mooist vindt.
   <br><br>
<font color= "navy"><INPUT TYPE=RADIO NAME="webkleur" VALUE="blauw">Blauw<BR></font>
<font color= "green"><INPUT TYPE=RADIO NAME="webkleur" VALUE="groen">Groen<BR></font>
<font color= "red"><INPUT TYPE=RADIO NAME="webkleur" VALUE="rood">Rood<BR></font>
<font color= "yellow"><INPUT TYPE=RADIO NAME="webkleur" VALUE="geel">Geel<BR></font>
<font color= "purple"><INPUT TYPE=RADIO NAME="webkleur" VALUE="paars">Paars<BR></font>
Graag ook even uw naam hier invullen<br><br>
<input type="text" name="naambezoeker"  value= "'
.$naambezoeker.'" size="30" maxlength="50">
<br><br>
<INPUT TYPE=SUBMIT VALUE="Ga verder">
</FORM>

</center></BODY>'
;
?>
 
Justin S

Justin S

03/12/2008 12:21:00
Quote Anchor link
Is het geen mogelijkheid om je scripts te beveiligen met een CHMOD
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

03/12/2008 12:22:00
Quote Anchor link
Gewoon een onveilig script / webhosting dus, register_globals staat aan, iets wat al uit staat sinds PHP 4.2.0, ergens rond eind 2000. Sindsdien gebruiken we Predefined Variables zoals $_POST, $_GET en $_SERVER.

Jouw script is dus geen goed voorbeeld, ik kan die $naambezoeker ook vullen door je script aan te roepen met ?naambezoeker=blablabla. Daarnaast draait je Webhoster met oude software/ onveilige instellingen dus leg dit probleem ook maar bij hun neer.

Dan kan jij ondertussen alles herschrijven.
 
Jelle Posthuma

Jelle Posthuma

03/12/2008 12:36:00
Quote Anchor link
Leer bovendien eerst eens programmeren...

Want dingen als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<font color= "purple"><INPUT TYPE=RADIO NAME="webkleur" VALUE="paars">Paars<BR></font>


Lijkt mij uit een WYSIWYG te komen.

En je zou hierop kunnen letten:
- Codes netjes uitlijnen, zodat je overzicht hebt.
- Variables buiten quotes.
- Controle uitvoeren op binnenkomende en uitgaande waarden.
- Geen oude rotzooi als <font> en <center> enz. gebruiken.

Dat zijn dingen die je je toch beter kan aanleren als je ooit iets wilt doen in de webdesign.
 
Dennis Messing

Dennis Messing

03/12/2008 12:37:00
Quote Anchor link
Oke, ik heb gelijk register globals uit laten zetten, moet nu inderdaad alleen ff mijn scripts aanpassen...:-(

Dus nu is het al een stuk veiliger?
of moet ik nog meer aan beveiliging gaan doen?

Ik heb nooit geen studie gevolgt, heb het mezelf aangeleerd door bestaande pagina's / script te bestuderen en aan te passen zodat het voor mezelf werkt.
Ik zal ook nooit een webdesigner worden, die intensie is er niet.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis Messing
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

03/12/2008 13:00:00
Quote Anchor link
Sowieso moet je HTML altijd lowercase zijn op de waarde na.

Je moet sowieso alle variabelen die uit een formulier komen aanroepen met $_POST['naam'].

Deze controleer je vervolgens op correctheid.

Want dit script stamt idd uit de middeleeuwen.

Toch grappig, ik had niet verwacht ooit zo'n script nog eens te zien.

Dit is niet lullig bedoelt natuurlijk. Als het jou zo is geleerd, weet je immers niet beter.
 
Dennis Messing

Dennis Messing

03/12/2008 13:04:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je begrip Dennis, ik ben nu even een stukje script aan het herschrijven, als ik deze straks hier plaats, zou je ( jullie ) dan even kunnen kijken of dat beter is?
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

03/12/2008 13:08:00
Quote Anchor link
Tuulk :)

Share It :)
 
Dennis Messing

Dennis Messing

03/12/2008 14:09:00
Quote Anchor link
Hoe kan ik eigenlijk variabelen meenemen naar een volgende pagina, zoals ik voorheen gebruikte:

op de eerste pagina
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
<FORM ACTION="kleurinstellen.php" method="post">
INPUT TYPE=RADIO NAME="webkleur" VALUE="paars">Paars<BR
<INPUT TYPE=SUBMIT VALUE="Ga verder">
<
/FORM>
?>


en de 2e pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo" $webkleur";
?>



als ik nu op de 2e pagina het volgende bovenaan zet?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 $webkleur
= $_GET['webkleur'];
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis Messing
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

03/12/2008 15:37:00
Quote Anchor link
Nee via het formulier wordt het een POST variabele.

Nadat je op de submit knop hebt geklikt controleer je met

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
If($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
[
/code]
Of er op de knop is geklikt, in die if-statement kun je de POST variabele ophalen.

En post variabele ziet er zo uit:
[
code][code]<?php
$_POST
['naamvanveld'];
[
/code]

In jouw geval is dat
[code]
[
code]<?php
$_POST
['webkleur'];
[
/code]

Deze kan je gewoon weergeven etc.

de GET variabele gebruik je als je method="get" hebt gebruikt in je form tag
 
--

--

03/12/2008 15:42:00
Quote Anchor link
Dennis Messing schreef op 03.12.2008 14:09:
Hoe kan ik eigenlijk variabelen meenemen naar een volgende pagina, zoals ik voorheen gebruikte:

op de eerste pagina
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
<FORM ACTION="kleurinstellen.php" method="post">
INPUT TYPE=RADIO NAME="webkleur" VALUE="paars">Paars<BR
<INPUT TYPE=SUBMIT VALUE="Ga verder">
<
/FORM>
?>


en de 2e pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo" $webkleur";
?>



als ik nu op de 2e pagina het volgende bovenaan zet?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 $webkleur
= $_GET['webkleur'];
?>
Alle 3 stukjes die je nu als voorbeeld neemt zijn fout. De eerste is onduidelijk door dat uppercase html, de 2e moet zonder quotes en de derde is een nutteloze kopie van een variabele.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

03/12/2008 15:50:00
Quote Anchor link
Ik dacht even Dennis Mertens te zien (waarop jij quote), ik denk wat doe ik nou weer fout haha :p

Check :)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form method="post" action="kleurinstellen.php">
    <input type="radio" name="webkleur" value="paars">Paars<br />
    <input type="submit" value="Ga verder" />
</form>
 
Dennis Messing

Dennis Messing

03/12/2008 16:09:00
Quote Anchor link
Op de volgende pagina heb ik nu het volgende geplaatst, en krijg als output, je raadt het al....


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
$kleur
= $_GET['webkleur'];

if (empty($kleur)){ echo "kleur komt niet door";
}

else{
         echo "kleur  is $kleur";
    }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis Messing
 
Stefan lenders

stefan lenders

03/12/2008 16:21:00
Quote Anchor link
wat gebruik je post of get?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method="???">
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door stefan lenders
 
Dennis Messing

Dennis Messing

03/12/2008 16:24:00
Quote Anchor link
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form method="post" action="kleurinstellen.php">
    <input type="radio" name="webkleur" value="paars">Paars<br />
    <input type="submit" value="Ga verder" />
</form>


edit... moet natuurlijk dan wel overal het zelfde gebruiken....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis Messing
 
Stefan lenders

stefan lenders

03/12/2008 16:25:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$kleur
= $_POST['webkleur'];

if (empty($kleur)){ echo "kleur komt niet door";
}

else{
         echo "kleur  is $kleur";
    }

?>


dat is je probleem

method= post dan gebruik je $_post
method= get dan gebruik je $_get
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

03/12/2008 16:25:00
Quote Anchor link
Stefan je let niet op hae kerel!!
 

Pagina: 1 2 3 4 5 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.