Hash

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:07:52
Quote Anchor link
Hallo,

Ik weet dat er hier al meerder topic's over zijn maar het is mij nog niet helemaal duidelijk. Wat is nou de beste manier om te hashen? En meerdere hashes over elkaar heen is dat veiliger??

Matthijs
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 16:17:02
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 21:12:39
Quote Anchor link
Ik gebruik een sha256 in combinatie met een dynamische salt en een statische pepper. Je kunt dit vaker hashen, hier wordt het veiliger van. Maar het wordt dan natuurlijk wel lastiger
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:16:35
Quote Anchor link
dynamische salt?? ken wel gewoon de crypt($wachtwoord, $salt); maar wat is een dynamische salt dan? En pepper kan je me daar meer info/tut o.i.d van geven?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

09/02/2012 21:18:14
Quote Anchor link
Ga geen md5 of sha1 vaker hashen bv (md5(md5(md5($wachtwoord))). Hier wordt het onveiliger van.

In je topic http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/loginscript-werkt-niet/82539/1/ is al geantwoord. Jeroen geeft het nogmaals aan.

Gebruik Google en je vindt heel veel info over salt en pepper.
Gewijzigd op 09/02/2012 21:19:07 door Obelix Idefix
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 21:20:16
Quote Anchor link
Als je een tekenreeks vast opslaat in je script, noem je dat een pepper. En die is statisch, omdat die altijd hetzelfde is. Een dynamische salt is een random gegenereerde tekenreeks, die je apart opslaat in de databe bij het wachtwoord. Deze is voor iedere gebruiker anders, dus dynamisch

Zoals al is aangegeven, zoek eens op google
Gewijzigd op 09/02/2012 21:21:41 door Jeroen VD
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:21:30
Quote Anchor link
Daar staat idd:

Quote:
Gebruik een Salt + Pepper (liefst dynamisch) en een van de sha* decrypt functies.



Sha* is bv hash('sha521', $wachtwoord); of zie ik dat verkeer?

Edit: Oke bedankt jeroen voor je antwoord over salt en pepper, als ik het goed heb is pepper statisch en salt dynamisch en is het verder hetzelfde??
Gewijzigd op 09/02/2012 21:22:28 door Matthijs Vos
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 21:23:10
Quote Anchor link
hash('sha256', $wachtwoord . $salt . $pepper)

Ja maar google eens. Dan zie je tig sites hierover
Gewijzigd op 09/02/2012 21:24:10 door Jeroen VD
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:25:56
Quote Anchor link
@jeroen
Oke, en dan staat $salt in je database toch?? (Edit: ga ik even op googlen bedankt)

en op de volgende manier is dat veilig?

$ww1 = mysql_real_escape_string (md5($_POST["password"]));
$ww2 = hash('sha521', '$ww1');
$ww3 = crypt($ww2, '*een woord*');
$ww4 = hash('whirlpool', $ww3);
Gewijzigd op 09/02/2012 21:26:24 door Matthijs Vos
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 21:30:07
Quote Anchor link
Nee zoals ik in mijn vorige post deed. Dit is veel te omslachtig. Dus zo:
$ww = hash('sha256', mysql_real_escape_string($_POST['wachtwoord']) . $salt . $pepper)
Gewijzigd op 09/02/2012 21:33:06 door Jeroen VD
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:31:59
Quote Anchor link
oke.. bedankt voor de info, ik ben al ff aan het googlen over salt
 
Jens erd

Jens erd

09/02/2012 21:32:07
Quote Anchor link
Jeroen vd op 09/02/2012 21:20:16:
Als je een tekenreeks vast opslaat in je script, noem je dat een pepper. En die is statisch, omdat die altijd hetzelfde is. Een dynamische salt is een random gegenereerde tekenreeks, die je apart opslaat in de databe bij het wachtwoord. Deze is voor iedere gebruiker anders, dus dynamisch

Zoals al is aangegeven, zoek eens op google


Als je het plain-text opslaat in een database heeft een dynamische salt totaal geen zin.. Als iemand de complete database in handen krijgt ben je nog steeds nergens. Als je het echt dynamisch wil hebben, maak dan gebruik van andere (statische) gegevens van gebruikers, zoals bijvoorbeeld een gehashde registreerdatum. Haal die gegevens op als de gebruiker een gebruikersnaam invult en maak met die gegevens een leuke hash.
Gewijzigd op 09/02/2012 21:33:05 door Jens erd
 
Wouter J

Wouter J

09/02/2012 21:36:16
Quote Anchor link
Salt en pepper is gewoon een leuke benaming. Vaak wordt een salt voor een wachtwoord en een pepper na een wachtwoord. Ik doe vaak iets als dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$salt
= 'lkhe31245nbioh25'; // een static salt
$pepper = uniqid(); // een dynamische pepper
$ww = sha256($_POST[''password]); // real_escape_string overbodig in combinatie met een decrypter

$ww = $salt.$ww.$pepper; // breng alles bij elkaar en serveer een heel mooi diner

?>


Het best is trouwens gebruiken maken van bcrypt, maar dit is misschien iets te moeilijk.
Gewijzigd op 09/02/2012 21:37:39 door Wouter J
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 21:37:53
Quote Anchor link
De salt wordt random gegenereerd, van bv 19 tekens lang, dus die is nog willekeuriger dan een registreerdatum. Het probleem met zon dynamische salt is dat je die ook weer weer moet opvragen. Je bent dus verplicht om het in de db op te slaan. Verder is het wachtwoord nu op 3 plaatsen opgeslagen: bij de gebruiker, in je script en in je db. Weet je ze niet alle drie, zal de hacker voor elke gebruiker een aparte rainbow table moeten maken, wat veel tijd kost
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:42:24
Quote Anchor link
@jeroen
Hoezo is het nu op 3 plekken opgeslagen??

@wouter
Ik ga je methode uitprobeeren, alleen die uniqid() moet die dan niet worden opgeslagen in de db?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 21:50:38
Quote Anchor link
De gebruiker heeft een deel van het wachtwoord, in je script staat een deel, en in je db
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:51:59
Quote Anchor link
@jeroen
oo zo, met de pepper wat hij zelf heeft bedacht en de hashed natuurlijk..
Weet jij hoet dat met de uniqid werkt?
 
Wouter J

Wouter J

09/02/2012 21:54:14
Quote Anchor link
Nee, die hoef je niet op te slaan. Uniqid geeft een timestamp terug (en is dus altijd uniek) van 13 tekens. Je kan dus gewoon 13 tekens van het eind afhalen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

$wwUitDB
= $result['password']; // haal de ww uit de database

$wwUitDB = substr($wwUitDB, 16, -13);
// 16 haalt de eerste 16 tekens (dus de salt, in mijn vorige vb is de salt 13 tekens) weg
// -13 haalt de laatste 13 tekens (dus de pepper) weg


if( sha256($_POST['password']) === $wwUitDB )
{

  echo 'ww kloppen';
}


?>
Gewijzigd op 09/02/2012 21:55:06 door Wouter J
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:56:02
Quote Anchor link
@wouter
maar dat weet een hacker dan toch ook?? dus dan versterkt dit alles het helemaal niet
 
Wouter J

Wouter J

09/02/2012 21:57:53
Quote Anchor link
de hacker weet niet dat je een uniqid als pepper gebruikt. Zelfde voor een statische salt, als de hacker je salt weet is het allemaal voor niks...

En een wachtwoord (of een deel ervan) in een sessie zetten is nooit verstandig. Dat kan alleen maar problemen opleveren.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:59:50
Quote Anchor link
@wouter
maar ik denk dat iedereen dan uniqid gebruikt waardoor een registratie datum coderen me dan weer veilig lijkt of zie ik dat verkeerd?

En waar hebben we het over een deel van je ww in een sessie zetten gehad??
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 22:00:52
Quote Anchor link
En zo kun je natuurlijk hysterisch doorgaan met nog meer kruiden, maar volgens mij is het nu wel goed zo
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.