Hash

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:07:52
Quote Anchor link
Hallo,

Ik weet dat er hier al meerder topic's over zijn maar het is mij nog niet helemaal duidelijk. Wat is nou de beste manier om te hashen? En meerdere hashes over elkaar heen is dat veiliger??

Matthijs
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 07:21:41
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 21:12:39
Quote Anchor link
Ik gebruik een sha256 in combinatie met een dynamische salt en een statische pepper. Je kunt dit vaker hashen, hier wordt het veiliger van. Maar het wordt dan natuurlijk wel lastiger
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:16:35
Quote Anchor link
dynamische salt?? ken wel gewoon de crypt($wachtwoord, $salt); maar wat is een dynamische salt dan? En pepper kan je me daar meer info/tut o.i.d van geven?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

09/02/2012 21:18:14
Quote Anchor link
Ga geen md5 of sha1 vaker hashen bv (md5(md5(md5($wachtwoord))). Hier wordt het onveiliger van.

In je topic http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/loginscript-werkt-niet/82539/1/ is al geantwoord. Jeroen geeft het nogmaals aan.

Gebruik Google en je vindt heel veel info over salt en pepper.
Gewijzigd op 09/02/2012 21:19:07 door Obelix Idefix
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 21:20:16
Quote Anchor link
Als je een tekenreeks vast opslaat in je script, noem je dat een pepper. En die is statisch, omdat die altijd hetzelfde is. Een dynamische salt is een random gegenereerde tekenreeks, die je apart opslaat in de databe bij het wachtwoord. Deze is voor iedere gebruiker anders, dus dynamisch

Zoals al is aangegeven, zoek eens op google
Gewijzigd op 09/02/2012 21:21:41 door Jeroen VD
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:21:30
Quote Anchor link
Daar staat idd:

Quote:
Gebruik een Salt + Pepper (liefst dynamisch) en een van de sha* decrypt functies.



Sha* is bv hash('sha521', $wachtwoord); of zie ik dat verkeer?

Edit: Oke bedankt jeroen voor je antwoord over salt en pepper, als ik het goed heb is pepper statisch en salt dynamisch en is het verder hetzelfde??
Gewijzigd op 09/02/2012 21:22:28 door Matthijs Vos
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 21:23:10
Quote Anchor link
hash('sha256', $wachtwoord . $salt . $pepper)

Ja maar google eens. Dan zie je tig sites hierover
Gewijzigd op 09/02/2012 21:24:10 door Jeroen VD
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:25:56
Quote Anchor link
@jeroen
Oke, en dan staat $salt in je database toch?? (Edit: ga ik even op googlen bedankt)

en op de volgende manier is dat veilig?

$ww1 = mysql_real_escape_string (md5($_POST["password"]));
$ww2 = hash('sha521', '$ww1');
$ww3 = crypt($ww2, '*een woord*');
$ww4 = hash('whirlpool', $ww3);
Gewijzigd op 09/02/2012 21:26:24 door Matthijs Vos
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 21:30:07
Quote Anchor link
Nee zoals ik in mijn vorige post deed. Dit is veel te omslachtig. Dus zo:
$ww = hash('sha256', mysql_real_escape_string($_POST['wachtwoord']) . $salt . $pepper)
Gewijzigd op 09/02/2012 21:33:06 door Jeroen VD
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:31:59
Quote Anchor link
oke.. bedankt voor de info, ik ben al ff aan het googlen over salt
 
Jens erd

Jens erd

09/02/2012 21:32:07
Quote Anchor link
Jeroen vd op 09/02/2012 21:20:16:
Als je een tekenreeks vast opslaat in je script, noem je dat een pepper. En die is statisch, omdat die altijd hetzelfde is. Een dynamische salt is een random gegenereerde tekenreeks, die je apart opslaat in de databe bij het wachtwoord. Deze is voor iedere gebruiker anders, dus dynamisch

Zoals al is aangegeven, zoek eens op google


Als je het plain-text opslaat in een database heeft een dynamische salt totaal geen zin.. Als iemand de complete database in handen krijgt ben je nog steeds nergens. Als je het echt dynamisch wil hebben, maak dan gebruik van andere (statische) gegevens van gebruikers, zoals bijvoorbeeld een gehashde registreerdatum. Haal die gegevens op als de gebruiker een gebruikersnaam invult en maak met die gegevens een leuke hash.
Gewijzigd op 09/02/2012 21:33:05 door Jens erd
 
Wouter J

Wouter J

09/02/2012 21:36:16
Quote Anchor link
Salt en pepper is gewoon een leuke benaming. Vaak wordt een salt voor een wachtwoord en een pepper na een wachtwoord. Ik doe vaak iets als dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$salt
= 'lkhe31245nbioh25'; // een static salt
$pepper = uniqid(); // een dynamische pepper
$ww = sha256($_POST[''password]); // real_escape_string overbodig in combinatie met een decrypter

$ww = $salt.$ww.$pepper; // breng alles bij elkaar en serveer een heel mooi diner

?>


Het best is trouwens gebruiken maken van bcrypt, maar dit is misschien iets te moeilijk.
Gewijzigd op 09/02/2012 21:37:39 door Wouter J
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 21:37:53
Quote Anchor link
De salt wordt random gegenereerd, van bv 19 tekens lang, dus die is nog willekeuriger dan een registreerdatum. Het probleem met zon dynamische salt is dat je die ook weer weer moet opvragen. Je bent dus verplicht om het in de db op te slaan. Verder is het wachtwoord nu op 3 plaatsen opgeslagen: bij de gebruiker, in je script en in je db. Weet je ze niet alle drie, zal de hacker voor elke gebruiker een aparte rainbow table moeten maken, wat veel tijd kost
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:42:24
Quote Anchor link
@jeroen
Hoezo is het nu op 3 plekken opgeslagen??

@wouter
Ik ga je methode uitprobeeren, alleen die uniqid() moet die dan niet worden opgeslagen in de db?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 21:50:38
Quote Anchor link
De gebruiker heeft een deel van het wachtwoord, in je script staat een deel, en in je db
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:51:59
Quote Anchor link
@jeroen
oo zo, met de pepper wat hij zelf heeft bedacht en de hashed natuurlijk..
Weet jij hoet dat met de uniqid werkt?
 
Wouter J

Wouter J

09/02/2012 21:54:14
Quote Anchor link
Nee, die hoef je niet op te slaan. Uniqid geeft een timestamp terug (en is dus altijd uniek) van 13 tekens. Je kan dus gewoon 13 tekens van het eind afhalen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

$wwUitDB
= $result['password']; // haal de ww uit de database

$wwUitDB = substr($wwUitDB, 16, -13);
// 16 haalt de eerste 16 tekens (dus de salt, in mijn vorige vb is de salt 13 tekens) weg
// -13 haalt de laatste 13 tekens (dus de pepper) weg


if( sha256($_POST['password']) === $wwUitDB )
{

  echo 'ww kloppen';
}


?>
Gewijzigd op 09/02/2012 21:55:06 door Wouter J
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:56:02
Quote Anchor link
@wouter
maar dat weet een hacker dan toch ook?? dus dan versterkt dit alles het helemaal niet
 
Wouter J

Wouter J

09/02/2012 21:57:53
Quote Anchor link
de hacker weet niet dat je een uniqid als pepper gebruikt. Zelfde voor een statische salt, als de hacker je salt weet is het allemaal voor niks...

En een wachtwoord (of een deel ervan) in een sessie zetten is nooit verstandig. Dat kan alleen maar problemen opleveren.
 
Matthijs Vos

Matthijs Vos

09/02/2012 21:59:50
Quote Anchor link
@wouter
maar ik denk dat iedereen dan uniqid gebruikt waardoor een registratie datum coderen me dan weer veilig lijkt of zie ik dat verkeerd?

En waar hebben we het over een deel van je ww in een sessie zetten gehad??
 
Jeroen VD

Jeroen VD

09/02/2012 22:00:52
Quote Anchor link
En zo kun je natuurlijk hysterisch doorgaan met nog meer kruiden, maar volgens mij is het nu wel goed zo
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.