HDD gecrasht, wat nu?!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

15/07/2012 14:41:41
Quote Anchor link
Eind januari dit jaar heeft mijn laptop het opgegeven, met een onbekende redenen.

Stand van mijn laptop is: het gaat aan (althans lichtjes branden), maar ik zie geen bios etc. ook via vga en hdmi zie ik geen bios. Ik vermoed dat de moederbord het opgegeven heeft. Normaal hoorde ik een piepje als ik tijdens de bios wat op mijn toetsenbord typte, dit is nu niet meer het geval.

Maar goed, ik wil nog stéééds mijn HDD reden. Ik heb al aardig wat tools gebruikt, maar deze werken niet goed (ik heb spinrite, hdd recon en paar linux tools gebruikt/getest).
Dus mijn vraag luidt: kent er iemand rondom A'dam een plek waar professionals mij kunnen helpen? Mijn budget is max rond de 150 euro, zal toch niet duurder zijn? Het gaat om een schijf van 160 Gb.
Gewijzigd op 15/07/2012 16:24:34 door Kumkwat Trender
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 15:56:35
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/07/2012 15:01:28
Quote Anchor link
Ik neem aan dat je al geprobeerd hebt om de de schijf er uit te halen en aan een andere computer te koppelen?
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

15/07/2012 15:08:12
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 15/07/2012 15:01:28:
Ik neem aan dat je al geprobeerd hebt om de de schijf er uit te halen en aan een andere computer te koppelen?


Ik heb de schijf niet uit elkaar gehaald. Maar wel uit mijn laptop, lijkt me wel zo logisch als mijn laptop het ook niet meer doet hé.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/07/2012 15:30:23
Quote Anchor link
Het was maar een vraag hoor... ;)

Ik zou die schijf ook niet uit elkaar halen, maar als secundaire schijf aan een andere computer hangen.

Er zijn recovery programma's op de markt waarmee je mogelijk (delen van) je data kunt terughalen.

Ik heb iemand anders die bestanden op een memory-card van een fotocamera had gewist deze http://www.piriform.com/recuva laten gebruiken en die heeft alles weer terug kunnen halen. Dus dat programma zou je kunnen gebruiken.

Uiteraard kan ik je geen garanties geven. Succes ermee.
 
Frank WD

Frank WD

15/07/2012 15:31:48
Quote Anchor link
Als ik een HDD heb waar windows op staat en overige gegevens en ik wel de gegevens redden. Die ik altijd het volgende.

- HDD uit de defecte laptop/desktop halen.
- Een externe HDD behuizing er bij pakken of zo speciaal setje om HDD te testen.
- HDD er mee verbinden en in desktop/latop steken.
- HDD na lopen op gegevens die je wilt bewaren.
- HDD formateren.

EDIT:
Als de HDD het nog gewoon doet, waarom wil je dan een data recovery gebruiken. Dit is na mijn weten helemaal niet nodig. Dit natuurlijk wel nodig als je data kwijt bent geraakt door een bijvoorbeeld: Deleten.
En bij een data recovery moet de schijf nog wel herkend worden. Word hij niet herkend door Windows dan word het al een stuk lastige om het zelf te doen.
Gewijzigd op 15/07/2012 15:37:30 door Frank WD
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

15/07/2012 16:31:37
Quote Anchor link
Een paar screenshots, om een idee te geven hoe slecht/goed het is:
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

@Ozzie: ik heb dat ook al geprobeerd. Maar met de snelheid van dat tooltje zou het mij 2 jaar duren.. Dus ben er na 1 dag scannen gestopt.

@Frank, ik vermoed dat alleen de boot-loader defect is als ik naar mijn SMART data kijk.
- HDD na lopen op gegevens die je wilt bewaren
is makkelijker gezegd dan gedaan :')
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

01/09/2012 20:35:54
Quote Anchor link
Nja, iemand anders die kan helpen?
 
John Berg

John Berg

01/09/2012 21:09:08
Quote Anchor link
Backup terugzetten?
 
Frank WD

Frank WD

01/09/2012 23:06:30
Quote Anchor link
Ja maar Kumkwam, Je wilt gegevens bewaren of terug halen of je wilt het niet.
Als je het wilt terug halen of bewaren zul je er tijd voor moeten in steken.

Dus de opmerking makkelijke gezegd dan gedaan vind ik beetje vreemd.
En daar naast is het maar een 160 gig schijfje, hoezo ben je 2 jaar dan bezig?
ik heb hier net van de week een 2TB schijf in de recovery gehangen. hij heeft 1,6TB van de 1,8TB terug kunnen halen. En dit was in 29uur geklaard.
Dus 2 jaar voor een 160gig is wel erg lang vind je niet? Of heb je een PC die je aan de gang moet houden met een slinger.
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

02/09/2012 10:25:33
Quote Anchor link
Datarecovery wordt een duur grapje dat je met een budget van 150 euro niet redt.

Ik heb vaker met dat bijltje gehakt, zelfs stukken geformatteerde schijf zijn terug te halen mits je een windows installatie cd ter beschikking hebt.

Ik vermoed dat je boot.bin beschadigt is doordat je schijf een tik heeft gehad toen je moederbord het opgegeven heeft.

Heb je echter geen installatie cd dan kun je een kloon van je schijf maken met een clonezilla. Het is niet heel moeilijk, pak naast je hdd die je wilt redden nog een 2e schijf & sleutel deze aan een computer & start clonezilla op.

Voer een diskcheck uit & copieer het geheel naar de nieuwe schijf.

Link : http://clonezilla.org/downloads.php

Succes!
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

01/02/2013 15:09:56
Quote Anchor link
Naice, bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.