header location onkeypress

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Niels Peeren

Niels Peeren

23/11/2012 09:30:04
Quote Anchor link
ik wil graag dat zodra er op een toets gedrukt wordt , bijvoorbeeld 'W' dat hij een php script uitvoert. wat ik nu heb is :


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<script type="text/javascript">
function keyHandler( e )
{

if( !e )
{
e = window.event;
}

arrowUp = 38;
arrowDown = 40;
arrowLeft = 37;
arrowRight = 39;

switch( e.keyCode )
{
case arrowUp:
document.location.href = "php/bestand1.php";
break;
case arrowDown:
document.location.href = "php/bestand2.php";
break;
case arrowLeft:
document.location.href = "php/bestand3.php";
break;
case arrowRight:
document.location.href = "php/bestand3.php";
break;
}
}

document.onkeydown = keyHandler;
</script>


maar dit werkt niet , iemand een idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 23:08:55
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/11/2012 09:46:27
Quote Anchor link
zoek eens op 'javascript onkeypress'.

van waaruit wil je dat er iets gebeurd? vanuit een inputveld van een formulier of
globaal als een soort sneltoets?
 
Niels Peeren

Niels Peeren

23/11/2012 09:49:13
Quote Anchor link
als een soort sneltoets , als je op een bepaalde pagina bent en je drukt bijvoorbeeld op 'W' moet hij het script uitvoeren.

Toevoeging op 23/11/2012 09:50:08:

ik ben nu al een tijdje aan het zoeken op google naar onkeypress enzo , maar iedereen doet het bijna met een alert om te showen dat het werkt, ik heb er wel een gevonden met dus een link naar een pagina (diegene die ik boven gelinekd heb) maar die werkt niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/11/2012 09:51:14
Quote Anchor link
Je kan toch een functie met een AJAX-call uitvoeren? Of wil je alleen een redirect doen?
Gewijzigd op 23/11/2012 09:52:05 door - Ariën -
 
Niels Peeren

Niels Peeren

23/11/2012 09:53:29
Quote Anchor link
het heeft te maken met mijn adere post over die knop , als je die indrukt moet hij een php script uitvoeren waar hij de Y positie +1 zet van de user , dit moet je kunnen doen door op de knop te klikken maar ook door op de W te drukken en dat hij dan dus hetzelfde uitvoert als de href van die knop.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/11/2012 10:15:31
Quote Anchor link
heb je de code in de body staan soms? dan zou ik het eens in de head plaatsen
 
Niels Peeren

Niels Peeren

23/11/2012 10:17:30
Quote Anchor link
ik heb nu een nieuwe gevonden die in jsfiddle werkte ,

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
var a1 = $('#a1')[0],
    a2 = $('#a2')[0];
    a3 = $('#a3')[0];
    a4 = $('#a4')[0];

$(window).keydown(function (e) {
    if ( e.which === 37 ) {
        window.location.href = a1.href;        
    } else if ( e.which === 38 ) {
        window.location.href = a2.href;
    } else if ( e.which === 39 ) {
        window.location.href = a3.href;
    } else if ( e.which === 40 ) {
        window.location.href = a4.href;
    }
});?


die heb ik in de map javascript staan onder de naam main.js en dan he ik de link de id a1 , a2 , a3 en a4 gegeven en werkt nog niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/11/2012 10:18:32
Quote Anchor link
Je hebt wel jQuery toegevoegd, en de onLoad-functie daarvan gestart?
Gewijzigd op 23/11/2012 10:18:53 door - Ariën -
 
Niels Peeren

Niels Peeren

23/11/2012 10:19:43
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<script type="text/javascript" src="scripts/jquery-1.7.1.min.js"></script>
<script type="text/javascript" src="scripts/main.js"></script>
<script type="text/javascript" src="scripts/menu.js"></script>


die heb ik erin staan dus jep.

Toevoeging op 23/11/2012 10:20:15:

ik kan wel even de site linken dat je een beeld hebt van wat de bedoeling is.

Toevoeging op 23/11/2012 10:26:54:

de onload functie volgens mij niet , javascript is nog zeer nieuwe voor me dus wat zou ik er dan bij moeten zetten?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

23/11/2012 10:46:49
Quote Anchor link
Zonder jQuery, en met jouw code, kan het zo

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<div id="message"></div>
<script type="text/javascript">
function keyHandler( e )
{
  if( !e ) {
    e = window.event;
  }
  arrowUp = 38;
  arrowDown = 40;
  arrowLeft = 37;
  arrowRight = 39;
  switch( e.keyCode ) {
    case arrowUp:
      ajaxFunction("php/bestand1.php", function(data) {
        // doe hier eventueel iets nuttiger.
        document.getElementById('message').innerHTML = 'arrowUp response: ' + data;
      });
      break;
    case arrowDown:
      ajaxFunction("php/bestand2.php", function(data) {
        document.getElementById('message').innerHTML = 'arrowDown response: ' + data;
      });
      break;
    case arrowLeft:
      ajaxFunction("php/bestand3.php", function(data) {
        document.getElementById('message').innerHTML = 'arrowLeft response: ' + data;
      });
      break;
    case arrowRight:
      ajaxFunction("php/bestand4.php", function(data) {
        document.getElementById('message').innerHTML = 'arrowRight response: ' + data;
      });
      break;
  }
}

document.onkeydown = keyHandler;

/**
* functie die het ajax-object terug geeft
*/
function getAjaxObject() {
  var ajaxRequest;  
  try{
    // Opera 8.0+, Firefox, Safari
    ajaxRequest = new XMLHttpRequest();
  } catch (e) {
    // Internet Explorer Browsers
    try {
      ajaxRequest = new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP");
    } catch (e) {
      try{
        ajaxRequest = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
      } catch (e) {
        // Something went wrong
        //alert("Your browser broke!");
        return false;
      }
    }
  }
  return ajaxRequest;
}

function ajaxFunction(url, callback) {
  var ajaxRequest = getAjaxObject();// The variable that makes Ajax possible!
  // Create a function that will receive data sent from the server
  ajaxRequest.onreadystatechange = function() {
    if(ajaxRequest.readyState == 4) {
      callback(ajaxRequest.responseText);
    }
  }
  ajaxRequest.open("GET", url, true);
  ajaxRequest.send(null);
}
</script>


Je moet maar op het gemak Ajax tutorials volgen.

Die php-bestanden; als je daar een echo uitvoert, dan krijg je die op het scherm te zien
 
Niels Peeren

Niels Peeren

23/11/2012 10:57:31
Quote Anchor link
heel erg bedankt , dit is perecies wat ik zocht en het werkt :D ga ik idd ff op me gemak die tutorials volgen. nogmaals bedankt.

Toevoeging op 23/11/2012 20:39:43:

nog even een klein vraagje , ik gebruik zegmaar dynamic pages , waardoor er .inc.php pagina's geinclude worden in een div op de index. het is de bedoeling dat dit zegmaar alleen werkt op een van die ge incclude pagina's, en als ik dit in me index zet werkt het verspreid over de gehele site. hoe werkt dit?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/11/2012 21:06:37
Quote Anchor link
Je wilt ze alleen openen als ze via je index.php geincludeerd zijn?

Kijk eens naar define..
define("allowed",true);

Dan een controle op de pagina met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if(ALLOWED) {
  // je script
} else {
  // geen toegang
}
 
Niels Peeren

Niels Peeren

23/11/2012 21:12:46
Quote Anchor link
hij moet pas werken zodra de pagina waar hoet moet gebeuren geincludeerd wordt. en hoe moet ik dit invoegen? wat moet zegmaar waar?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/11/2012 21:15:17
Quote Anchor link
Die define functie plaats je in je index.
De if-statement in je script.

Wat er gebeurt als iemand je script oproept zonder via index.php te gaan:
Die define ALLOWEDis nooit gedefineerd door PHP, en dus zal dus als False worden beschouwd. Je kan dan een leuke error uitvoeren.
 
Niels Peeren

Niels Peeren

23/11/2012 21:22:00
Quote Anchor link
maar het javascript staat in mn index , en dat is wat hij moet uitvoeren op die ene include en niet op alle andere

Toevoeging op 23/11/2012 21:29:59:

is het anders slim om aan het begin van de geinclude pagina een database update te doen , dat er bij de user table staat : onthispage = 0 en die wordt geupdate naar 1 als die pagina geinclude wordt en als die dus 1 is hij de javascript uitvoert? of is dit niet slim om het zo te doen?
 
- SanThe -

- SanThe -

23/11/2012 21:37:49
Quote Anchor link
Javascript draait in de browser.
En ziet echt geen verschil tussen iets wat op de server is gebeurd.
Dus werkt het op de complete html.
Gewijzigd op 23/11/2012 21:38:07 door - SanThe -
 
Niels Peeren

Niels Peeren

23/11/2012 21:47:09
Quote Anchor link
okay maar ik heb die define functie geprobeerd maar die werkt niet.
 
- SanThe -

- SanThe -

23/11/2012 21:49:06
Quote Anchor link
Dat is php en werkt dus op de server.
Heeft niets met Javascript te maken.
 
Niels Peeren

Niels Peeren

23/11/2012 21:51:52
Quote Anchor link
okay , en jij hebt ook niet een oplossing om dit wel werkend te krijgen?
 
- SanThe -

- SanThe -

23/11/2012 22:13:30
Quote Anchor link
Nee, helaas, ik ben geen Javascriptkenner.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/11/2012 22:48:52
Quote Anchor link
Het enige wat ik me kan bedenken is om een variabele in JS bovenaan de site te plaatsen, waarmee je kijkt of een JS in een losse pagina geopend mag worden.
is te omzeilen met enig kunst en vliegwerk, maar anders is er geen mogelijkheid?

is het zo erg dan dat iemand via de directe URL iets mag oproepen? Kan je anders geen verloopdatum erin aangeven als parameter misschien?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.