Highlighting current page

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »
Fabian W

Fabian W

27/01/2014 18:25:45
Quote Anchor link
Ik kom er niet uit hoe ik een huidige pagina in mijn menuutje kan highlighten. Zou iemand me opweg willen helpen?
Hieronder staat versimpelt hoe mijn site is opgebouwd en hoe ik al geprobeerd heb de huidige pagina in het menu aan te geven. index-header en index-footer gebruik ik voor elke pagina op mijn site.

index.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
 include 'index-header.php';
 include 'index-body.php';  
 include 'index-footer.php';
?>

<!doctype html>
<html>
<head>hier staat nog een head
</head>
<body>
<body class="homenav">
</body>
</html>


index-header.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a id="one" href="index.php" class="homenav">Home</a>


basis.css:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
body.Home a.homenav{
color:#23B070;}


id="one" wordt gebruikt voor het stylen van de link, nu verder niet van belang.

Toevoeging op 27/01/2014 18:49:11:

Voor de duidelijkheid: Dit werkt dus niet omdat ik slechts één pagina heb met mijn menu erop.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<ul class="navigation">
<li><a href="index.html">Home</a></li>
<li class="highlight"><a href="product.html">Product</a></li>
<li><a href="about.html">About</a></li>
<li><a href="contact.html">Contact</a></li>
</ul>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 10:19:54
 
Kenneth Rozendaal

Kenneth Rozendaal

27/01/2014 20:29:22
Quote Anchor link
Waarschijnlijk moet je hier mee gaan werken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
//Source: http://www.scriptygoddess.com/archives/2007/07/13/use-php-to-get-the-current-pagefile-name/
$currentFile = $_SERVER["PHP_SELF"];
$parts = Explode('/', $currentFile);
echo $parts[count($parts) - 1];
?>


Op de pagina index.php zal dit echoën: index.php

hiermee kun je dus binnen je bestand met if'jes checken welke pagina er is en die de class highlight meegeven.

MvG,
Kenneth
 
Colin Rietdijk

Colin Rietdijk

27/01/2014 20:44:53
Quote Anchor link
Google eens op addclass current page. Met jquery kun je ook een functie toevoegen die een class toevoegt aan een <li>.
 
Fabian W

Fabian W

27/01/2014 22:14:14
Quote Anchor link
@Kenneth
Thanks voor je help, :)
eerste reactie: link home kleurt nu als je hem ingedrukt houd, hij blijft nog niet ingekleurt als je op die home pagina blijft.
Verder verschijnt index.php in beeld op de indexpagina als gevolg van de echo.

@Colin,
bedankt ik ga verder zoeken :)
 
Michael -

Michael -

28/01/2014 09:40:01
Quote Anchor link
In je eerste gedeelte laat je PHP zien, met includes en een link naar index.php en vervolgens een list met html pagina's?
Als het toch PHP pagina's zijn zou ik het als volgt doen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$pages
= Array(
    'Home' => '/index.html'
    ,'Product' => '/product.html'
    ,'About' => '/about.html'
    ,'Contact' => '/contact.html'
);

echo '<ul class="navigation">'.PHP_EOL;

foreach($pages AS $title=>$page){
    echo '<li><a href="' . $page . '"' . ($page == $_SERVER['SCRIPT_NAME'] ? ' class="highlight"' : '') . '>' . $title . '</a></li>'.PHP_EOL;
}


echo '</ul>'.PHP_EOL;
?>

edit: </a> vergeten :)
Gewijzigd op 28/01/2014 09:55:05 door Michael -
 
Fabian W

Fabian W

28/01/2014 11:11:31
Quote Anchor link
@Michael

Allereerst thanks, je helpt me al wat verder.

Die html pagina's waren een voorbeeld wat voor een systeem niet werkt op mijn site. Alle pagina's op mijn site zijn dus wel php-pagina's.

Maar wat jouw code doet is: het geeft 4 list items :)
Deze reageren vervolgens op deze css:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
/* Links: */
a:link {color:#616dbf;text-decoration:none;font-weight:bold;}      /* unvisited link */
a:visited {color:#931ea4;text-decoration:none;font-weight:bold;}  /* visited link */
a:hover {color:#FF00FF;text-decoration:none;font-weight:bold;}  /* mouse over link */
a:active {color:#0000FF;text-decoration:none;font-weight:bold;}  /* selected link */


en van mijn navigation class reageert het menuutje op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
.navigation ul
.navigation li    


Het menuutje zou ook moeten reageren op: maar dat gebeurt niet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.navigation ul a
.navigation ul a:hover
.navigation ul a:active


Verder is het probleem dat een link alleen gekleurd wordt (met a:active) als je de link ingedrukt houd. Als je op een pagina zit, dan wordt die niet automatisch gekleurd in het menu :(


Toevoeging op 28/01/2014 11:12:44:

Ook op highlight wordt niet gereageerd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
.highlight{
    color:#C90C0F;}
 
Michael -

Michael -

28/01/2014 11:39:16
Quote Anchor link
Wil je nou wel of niet een list met items :) Dat wordt meestal gebruikt als menu, dus ik ga er vanuit dat dat ook jouw idee was.

active betekend inderdaad wanneer je het hebt ingedrukt, dus dat is precies wat ie doet.

.highlight{color:#c90c0f;} kan ook niet op een link

Als je het op de link wilt doe je een a ervoor.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
a.highlight{color:#c90c0f;}

Of als je hem op de list item wilt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
.highlight{background-color:#c90c0f;}



Toevoeging op 28/01/2014 11:43:55:

Example
Gewijzigd op 28/01/2014 11:40:35 door Michael -
 
Fabian W

Fabian W

28/01/2014 16:33:51
Quote Anchor link
Thanks, door dat a-tje doet hij het wel :-)
Ik heb gewoon een normaal menu met list-items btw.

Heb je trouwens een idee waarom de ul a, ul a:hover en ul a:highlight het niet (meer) doen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
/* Menu */
.navigation ul{
    List-style-type: none;
    height: 40px;
        margin: 5px;
    padding: 0;
}

/* Tabbladen menu */
.navigation li{    
    float: left;    
      padding: 0;
      margin: 0;
      list-style: none;
      min-height: 50px;
}
    
/* link menu */
.navigation ul a {
    padding-right: 10px;
    padding-left: 10px;
    text-decoration: none;
    font-size: 20px;
    font-weight: bold;
    color: #616dbf;
    background: none;

/* Tijd kleurverandering terug */
      -webkit-transition: background 0.5s;
      -moz-transition: background 0.5s;
      -o-transition: background 0.5s;
      -ms-transition: background 0.5s;
      transition: background 0.5s;
}
    
/* mouse over link menu */
.navigation ul a:hover {
    color: #FFF;
    background: #1a298e;
    
/* Tijd kleurverandering heen */
      -webkit-transition: background 0.3s;
      -moz-transition: background 0.3s;
      -o-transition: background 0.3s;
      -ms-transition: background 0.3s;
      transition: background 0.3s;
}

.navigation ul a:highlight {
    color:#C09D0B;
    background: #1a298e;
}
 
Michael -

Michael -

28/01/2014 22:39:27
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
/* Menu */
.navigation ul{
    list-style-type: none;
    margin: 5px;
    padding: 0;
}

/* Tabbladen menu */
.navigation li{    
    float: left;    
    padding: 0;
    margin: 0;
    list-style: none;
}
.navigation > li a {
    padding: 0 10px; //Is het zelfde als padding-right: 10px; padding-left: 10px;
    text-decoration: none;
    font-size: 20px;
    font-weight: bold;
    color: #616dbf;
    height:50px;
    display:block;
    line-height:50px;

/* Tijd kleurverandering terug */
      -webkit-transition: background 0.5s;
      -moz-transition: background 0.5s;
      -o-transition: background 0.5s;
      -ms-transition: background 0.5s;
      transition: background 0.5s;
}
    
/* mouse over link menu */
.navigation > li a:hover {
    color: #FFF;
    background: #1a298e;
    
/* Tijd kleurverandering heen */
      -webkit-transition: background 0.3s;
      -moz-transition: background 0.3s;
      -o-transition: background 0.3s;
      -ms-transition: background 0.3s;
      transition: background 0.3s;
}

.navigation > li a.highlight {
    color:#C09D0B;
    background: #1a298e;
}

Zo zou het moeten werken.
.navigation ul aangepast naar .navigation > li. De link zit immers niet in de ul.
a:highlight verandert naar a.highlight
display:block toegevoegd aan de a voor de height. Ik neem aan dat deze op de knop moet? Op de li heeft dit weinig zin.
Zie ook nogmaals het voorbeeld
Daarnaast zou je CSS nog wat mooier kunnen, maar gaat er nu om dat het werkt :)

edit: height toegevoegd en line-height toegevoegd.
Gewijzigd op 29/01/2014 09:25:42 door Michael -
 
Michael -

Michael -

30/01/2014 09:18:27
Quote Anchor link
Fabian, is het gelukt?
 
Fabian W

Fabian W

30/01/2014 11:36:39
Quote Anchor link
Jazeker, bedankt. Ik dacht dat ik hier gister al een reactie op had geschreven, maar blijkbaar is dat niet goed gegaan.
 
Michael -

Michael -

30/01/2014 11:38:18
Quote Anchor link
Fabian W op 30/01/2014 11:36:39:
Jazeker, bedankt. Ik dacht dat ik hier gister al een reactie op had geschreven, maar blijkbaar is dat niet goed gegaan.

Mooi zo! :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.