Hoe keuze uit variabele tabellen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »
Piet Marisael

Piet Marisael

04/11/2010 19:39:23
Quote Anchor link
Ik ben op zoek naar een mogelijkheid om een keuze gaan maken uit verschillende tabellen binnen een database.
Met onderstaande code heb ik maar 1 tabel vanwaar uit de adressen gehaald kunnen worden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
include "connect.php";
$query = mysql_query("SELECT emailadres FROM tabel1");
while ($result = mysql_fetch_row($query))
{

  // Header maken
  $header .= "From: \"Mij\" <[email protected]>\r\n";
  // Bericht maken
  $bericht = "Hoi\n\n";
  $bericht .= "Blalblablal\n";
  // Onderwerp
  $onderwerp = "Mailtje!";
  // Mailen
  mail($result[0],$onderwerp,$bericht,$header);
}

?>

Hoe maak ik het mogelijk om vooraf een keuze te laten maken uit welke tabel de gegevens gehaald worden?
Iets dergelijks wat lijkt op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<strong>Naam tabel</strong>
     <select name="to">
    <option value="">Maak uw keuze</option>
    <option value="tabel1">tabel1</option>
    <option value="tabel2">tabel2</option>
     </select>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 10:44:07
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

04/11/2010 19:48:28
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if($_POST['to'] == 'tabel1')
{

 // tabel 1 uitvoeren
}
elseif ($_POST['to'] == 'tabel2')
{

 // tabel 2 uitvoeren
}
else
{
echo 'u heeft geen keuze uit tabel 1 of 2 gemaakt';
}

?>
Gewijzigd op 04/11/2010 19:49:47 door Bas IJzelendoorn
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/11/2010 20:31:07
Quote Anchor link
Is er een goede reden om meerdere waarom de data verspreid is over meerdere tabellen? In een goed genormaliseerd datamodel zou je dat immers niet verwachten. En dus zou je dit probleem dan ook niet hebben :-)
 
Piet Marisael

Piet Marisael

07/11/2010 10:34:19
Quote Anchor link
De reden om de data te verspreiden is om de server niet te veel te belasten.
Je weet wel wat er gebeurd als ik per keer ruim 100 emails via een website verstuur....
Ik ben al een keer door de provider op non-actief gezet omdat het te fout ging.
Vandaar de vraag.
Ook heb ik dan gelijk de mogelijkheid om hetzelfde script ook voor andere doeleinden te gebruiken.

Een veel gehoorde reactie is: waarom niet phpmailer gebruiken?
Ik ben daar mee bezig geweest.
PHPMailer binnen gehaald en gelijk overweldigend geraakt door de veelvoud aan scripts.
Welke moet ik nou eigenlijk hebben en welke niet, dus waarom zoveel binnen halen en er niet uit kunnen komen.
Dan maar zelf iets bedenken wat wel eenvoudig gaat werken.

Een andere reactie is: waarom geen Mailman?
Dat progje staat bij de provider op de server, dus voor mij niet in te zien wat er werkelijk gebeurd.
Kort gezegd, wantrouwen.
Er kan iets ingebouwd zitten wat mijn adressen doorsluist naar iets of iemand anders die ze kan gaan gebruiken voor ongewenste doel-einden.
Daar zitten we dus ook niet op te kijken.

Kortom wil ik graag alles zelf in de hand houden om te weten wat ik doe en vooral om ook er van te leren hoe het werkt.
En die leer ervaring staat erg hoog in mijn vaandel, hoe meer ik bij leer hoe minder ik hoef te vragen naar schijnbaar eenvoudige oplossingen.
Op cursus gaan om bij te leren?
Zit er helaas niet in, ik werk ruim 70 tot 80 uur per week.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/11/2010 10:57:20
Quote Anchor link
Quote:
De reden om de data te verspreiden is om de server niet te veel te belasten.
Je weet wel wat er gebeurd als ik per keer ruim 100 emails via een website verstuur....
Ik ben al een keer door de provider op non-actief gezet omdat het te fout ging.

Dan heeft het verspreiden over twee tabellen geen enkele nut. De serverbelasting zit in het versturen van de mail, niet bij het ophalen van de adressen uit de database.

Dus gooi alles in 1 tabel, en stuur steeds 20 mailadressen als BCC in 1 mailrequest.

Ik heb geen idee hoe groot je mail-adressen bestand verder is.
Praten we over 1.000 man, 10.000 man, of 100.000 man?
Gewijzigd op 07/11/2010 11:00:37 door - Ariën -
 
Piet Marisael

Piet Marisael

07/11/2010 12:05:56
Quote Anchor link
Met versturen in blokken van 5 minimaliseer ik de belasting optimaal.
Het gaat er mij dus om hoe ik dat opdeel en verstuur na een bepaalde tijd.
De eenvoudigste handmatige oplossing heb ik feite al.
Het zelf opdelen in tabellen van 5 en op zijn tijd het script aanpassen naar een ander tabel en versturen.
Maar dan moet ik wel steeds het script opnieuw uploaden en uitvoeren.

We praten wel over slechts een kleine 100 adressen, maar met een provider die het eigenlijk niet toestaat om mail via de website te versturen, laten ze oogluikend toe als het minimaal plaats vind.
Dus opdelen in kleine blokjes en verdelen over een bepaalde tijd zodat het weinig belastend is voor de website-server.
Dus zoek ik naar de oplossing om het gemakkelijker te doen, snap je?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

07/11/2010 12:11:43
Quote Anchor link
Piet Marisael op 07/11/2010 10:34:19:
Een veel gehoorde reactie is: waarom niet phpmailer gebruiken?
Ik ben daar mee bezig geweest.
PHPMailer binnen gehaald en gelijk overweldigend geraakt door de veelvoud aan scripts.
Welke moet ik nou eigenlijk hebben en welke niet, dus waarom zoveel binnen halen en er niet uit kunnen komen.
Dan maar zelf iets bedenken wat wel eenvoudig gaat werken.


Kwestie van even wat tijd besteden om je in php-mailer te verdiepen. Had dezelfde 'angst' als jij, maar het werkt bij mij nu met 1 (include)bestand. Enige wat je moet doen, is de juiste variant vinden.

Piet Marisael op 07/11/2010 10:34:19:
Een andere reactie is: waarom geen Mailman?
Dat progje staat bij de provider op de server, dus voor mij niet in te zien wat er werkelijk gebeurd.
Kort gezegd, wantrouwen.
Er kan iets ingebouwd zitten wat mijn adressen doorsluist naar iets of iemand anders die ze kan gaan gebruiken voor ongewenste doel-einden.

Als de provider misbruik zou maken van Mailman zou dat vast wel aan het licht komen/zijn gekomen. Heeft die wat uit te leggen.
Je hebt je bij dit forum aangemeld; wie garandeert je dat je mailadres hier niet wordt gebruikt voor commerciele of andere doeleinden? Wantrouwen is niet erg, maar het moet wel 'gezond wantrouwen' zijn.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/11/2010 12:13:43
Quote Anchor link
Als je ze in blokken van 5 verstuurd, hoe je echt geen meerdere tabellen te gebruiken.
Zoals ik zei, dat heeft totaal geen nut.

Eén tabel is echt prima genoeg voor het opslaan van je mailadressen.
Verder baart het mij zorgen dat je webhostingprovider een mailing van 100 mails niet toestaat. Als ik jouw was zou ik gewoon een andere hosting-provider zoeken die beter meewerkt....

Zoals ik al zei. Kijk eens naar naar de mogelijkheid om 20 mailadressen in een BCC header te plaatsen, zodat je 10 mails eruit stuurt in één request.
 
Piet Marisael

Piet Marisael

07/11/2010 13:13:39
Quote Anchor link
Ik heb al wel door dat de provider zelf de server helaam volgepropt heeft met sites en zodoende weinig bandbreedte over laat voor toepassingen.
M.a.w. het liefst websites met platte tekst en wat eenvoudige plaatjes.
Tja zo kan ik het ook.
Alleen jammer adt ik het niet voor het kiezen heb wat betreft de provider, daar gaan anderen helaas over en die hebben deze keuze gemaakt.
Ik zal eens verder gaan zoeken naar oplossingen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/11/2010 13:19:12
Quote Anchor link
Die oplossing is al gegeven hoor :-)
 
Piet Marisael

Piet Marisael

07/11/2010 13:24:25
Quote Anchor link
Zou dat vertaald kunnen worden naar een stukje code, scheelt voor mij weer een hoop speurwerk hoe zoiets moet.
Want ik heb het idee dat ik steeds één oplossing zoek in steeds een andere vraag:
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/probleem-met-phpmailer-werkend-te-krijgen/72665/
Was je wellicht ook al opgevallen.

----aanvulling----

Ik heb er een dagje over na zitten denken waarom de volgende code niet als antwoord is gekomen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<strong>Naam tabel</strong>
     <select name="to">
    <option value="">Maak uw keuze</option>
    <option value="tabel1">tabel1</option>
    <option value="tabel2">tabel2</option>
     </select>
<?php
include "connect.php";
$query = mysql_query("SELECT emailadres FROM $to");
while ($result = mysql_fetch_row($query))
{

  // Header maken
  $header .= "From: \"Mij\" <[email protected]>\r\n";
  // Bericht maken
  $bericht = "Hoi\n\n";
  $bericht .= "Blalblablal\n";
  // Onderwerp
  $onderwerp = "Mailtje!";
  // Mailen
  mail($result[0],$onderwerp,$bericht,$header);
}

?>

Let op regel 9
werkt dit niet of zie ik het verkeerd?
Gewijzigd op 08/11/2010 09:26:54 door Piet Marisael
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.