Hoe keuze uit variabele tabellen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »
Piet Marisael

Piet Marisael

04/11/2010 19:39:23
Quote Anchor link
Ik ben op zoek naar een mogelijkheid om een keuze gaan maken uit verschillende tabellen binnen een database.
Met onderstaande code heb ik maar 1 tabel vanwaar uit de adressen gehaald kunnen worden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
include "connect.php";
$query = mysql_query("SELECT emailadres FROM tabel1");
while ($result = mysql_fetch_row($query))
{

  // Header maken
  $header .= "From: \"Mij\" <[email protected]>\r\n";
  // Bericht maken
  $bericht = "Hoi\n\n";
  $bericht .= "Blalblablal\n";
  // Onderwerp
  $onderwerp = "Mailtje!";
  // Mailen
  mail($result[0],$onderwerp,$bericht,$header);
}

?>

Hoe maak ik het mogelijk om vooraf een keuze te laten maken uit welke tabel de gegevens gehaald worden?
Iets dergelijks wat lijkt op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<strong>Naam tabel</strong>
     <select name="to">
    <option value="">Maak uw keuze</option>
    <option value="tabel1">tabel1</option>
    <option value="tabel2">tabel2</option>
     </select>
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 12:00:47
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

04/11/2010 19:48:28
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if($_POST['to'] == 'tabel1')
{

 // tabel 1 uitvoeren
}
elseif ($_POST['to'] == 'tabel2')
{

 // tabel 2 uitvoeren
}
else
{
echo 'u heeft geen keuze uit tabel 1 of 2 gemaakt';
}

?>
Gewijzigd op 04/11/2010 19:49:47 door Bas IJzelendoorn
 
Joren de Wit

Joren de Wit

04/11/2010 20:31:07
Quote Anchor link
Is er een goede reden om meerdere waarom de data verspreid is over meerdere tabellen? In een goed genormaliseerd datamodel zou je dat immers niet verwachten. En dus zou je dit probleem dan ook niet hebben :-)
 
Piet Marisael

Piet Marisael

07/11/2010 10:34:19
Quote Anchor link
De reden om de data te verspreiden is om de server niet te veel te belasten.
Je weet wel wat er gebeurd als ik per keer ruim 100 emails via een website verstuur....
Ik ben al een keer door de provider op non-actief gezet omdat het te fout ging.
Vandaar de vraag.
Ook heb ik dan gelijk de mogelijkheid om hetzelfde script ook voor andere doeleinden te gebruiken.

Een veel gehoorde reactie is: waarom niet phpmailer gebruiken?
Ik ben daar mee bezig geweest.
PHPMailer binnen gehaald en gelijk overweldigend geraakt door de veelvoud aan scripts.
Welke moet ik nou eigenlijk hebben en welke niet, dus waarom zoveel binnen halen en er niet uit kunnen komen.
Dan maar zelf iets bedenken wat wel eenvoudig gaat werken.

Een andere reactie is: waarom geen Mailman?
Dat progje staat bij de provider op de server, dus voor mij niet in te zien wat er werkelijk gebeurd.
Kort gezegd, wantrouwen.
Er kan iets ingebouwd zitten wat mijn adressen doorsluist naar iets of iemand anders die ze kan gaan gebruiken voor ongewenste doel-einden.
Daar zitten we dus ook niet op te kijken.

Kortom wil ik graag alles zelf in de hand houden om te weten wat ik doe en vooral om ook er van te leren hoe het werkt.
En die leer ervaring staat erg hoog in mijn vaandel, hoe meer ik bij leer hoe minder ik hoef te vragen naar schijnbaar eenvoudige oplossingen.
Op cursus gaan om bij te leren?
Zit er helaas niet in, ik werk ruim 70 tot 80 uur per week.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/11/2010 10:57:20
Quote Anchor link
Quote:
De reden om de data te verspreiden is om de server niet te veel te belasten.
Je weet wel wat er gebeurd als ik per keer ruim 100 emails via een website verstuur....
Ik ben al een keer door de provider op non-actief gezet omdat het te fout ging.

Dan heeft het verspreiden over twee tabellen geen enkele nut. De serverbelasting zit in het versturen van de mail, niet bij het ophalen van de adressen uit de database.

Dus gooi alles in 1 tabel, en stuur steeds 20 mailadressen als BCC in 1 mailrequest.

Ik heb geen idee hoe groot je mail-adressen bestand verder is.
Praten we over 1.000 man, 10.000 man, of 100.000 man?
Gewijzigd op 07/11/2010 11:00:37 door - Ariën -
 
Piet Marisael

Piet Marisael

07/11/2010 12:05:56
Quote Anchor link
Met versturen in blokken van 5 minimaliseer ik de belasting optimaal.
Het gaat er mij dus om hoe ik dat opdeel en verstuur na een bepaalde tijd.
De eenvoudigste handmatige oplossing heb ik feite al.
Het zelf opdelen in tabellen van 5 en op zijn tijd het script aanpassen naar een ander tabel en versturen.
Maar dan moet ik wel steeds het script opnieuw uploaden en uitvoeren.

We praten wel over slechts een kleine 100 adressen, maar met een provider die het eigenlijk niet toestaat om mail via de website te versturen, laten ze oogluikend toe als het minimaal plaats vind.
Dus opdelen in kleine blokjes en verdelen over een bepaalde tijd zodat het weinig belastend is voor de website-server.
Dus zoek ik naar de oplossing om het gemakkelijker te doen, snap je?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

07/11/2010 12:11:43
Quote Anchor link
Piet Marisael op 07/11/2010 10:34:19:
Een veel gehoorde reactie is: waarom niet phpmailer gebruiken?
Ik ben daar mee bezig geweest.
PHPMailer binnen gehaald en gelijk overweldigend geraakt door de veelvoud aan scripts.
Welke moet ik nou eigenlijk hebben en welke niet, dus waarom zoveel binnen halen en er niet uit kunnen komen.
Dan maar zelf iets bedenken wat wel eenvoudig gaat werken.


Kwestie van even wat tijd besteden om je in php-mailer te verdiepen. Had dezelfde 'angst' als jij, maar het werkt bij mij nu met 1 (include)bestand. Enige wat je moet doen, is de juiste variant vinden.

Piet Marisael op 07/11/2010 10:34:19:
Een andere reactie is: waarom geen Mailman?
Dat progje staat bij de provider op de server, dus voor mij niet in te zien wat er werkelijk gebeurd.
Kort gezegd, wantrouwen.
Er kan iets ingebouwd zitten wat mijn adressen doorsluist naar iets of iemand anders die ze kan gaan gebruiken voor ongewenste doel-einden.

Als de provider misbruik zou maken van Mailman zou dat vast wel aan het licht komen/zijn gekomen. Heeft die wat uit te leggen.
Je hebt je bij dit forum aangemeld; wie garandeert je dat je mailadres hier niet wordt gebruikt voor commerciele of andere doeleinden? Wantrouwen is niet erg, maar het moet wel 'gezond wantrouwen' zijn.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/11/2010 12:13:43
Quote Anchor link
Als je ze in blokken van 5 verstuurd, hoe je echt geen meerdere tabellen te gebruiken.
Zoals ik zei, dat heeft totaal geen nut.

Eén tabel is echt prima genoeg voor het opslaan van je mailadressen.
Verder baart het mij zorgen dat je webhostingprovider een mailing van 100 mails niet toestaat. Als ik jouw was zou ik gewoon een andere hosting-provider zoeken die beter meewerkt....

Zoals ik al zei. Kijk eens naar naar de mogelijkheid om 20 mailadressen in een BCC header te plaatsen, zodat je 10 mails eruit stuurt in één request.
 
Piet Marisael

Piet Marisael

07/11/2010 13:13:39
Quote Anchor link
Ik heb al wel door dat de provider zelf de server helaam volgepropt heeft met sites en zodoende weinig bandbreedte over laat voor toepassingen.
M.a.w. het liefst websites met platte tekst en wat eenvoudige plaatjes.
Tja zo kan ik het ook.
Alleen jammer adt ik het niet voor het kiezen heb wat betreft de provider, daar gaan anderen helaas over en die hebben deze keuze gemaakt.
Ik zal eens verder gaan zoeken naar oplossingen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/11/2010 13:19:12
Quote Anchor link
Die oplossing is al gegeven hoor :-)
 
Piet Marisael

Piet Marisael

07/11/2010 13:24:25
Quote Anchor link
Zou dat vertaald kunnen worden naar een stukje code, scheelt voor mij weer een hoop speurwerk hoe zoiets moet.
Want ik heb het idee dat ik steeds één oplossing zoek in steeds een andere vraag:
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/probleem-met-phpmailer-werkend-te-krijgen/72665/
Was je wellicht ook al opgevallen.

----aanvulling----

Ik heb er een dagje over na zitten denken waarom de volgende code niet als antwoord is gekomen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<strong>Naam tabel</strong>
     <select name="to">
    <option value="">Maak uw keuze</option>
    <option value="tabel1">tabel1</option>
    <option value="tabel2">tabel2</option>
     </select>
<?php
include "connect.php";
$query = mysql_query("SELECT emailadres FROM $to");
while ($result = mysql_fetch_row($query))
{

  // Header maken
  $header .= "From: \"Mij\" <[email protected]>\r\n";
  // Bericht maken
  $bericht = "Hoi\n\n";
  $bericht .= "Blalblablal\n";
  // Onderwerp
  $onderwerp = "Mailtje!";
  // Mailen
  mail($result[0],$onderwerp,$bericht,$header);
}

?>

Let op regel 9
werkt dit niet of zie ik het verkeerd?
Gewijzigd op 08/11/2010 09:26:54 door Piet Marisael
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.