hoe query maken?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »
Orhan T

Orhan T

23/12/2007 14:29:00
Quote Anchor link
Ik heb nu allemaal verschillende selectboxen met de name position[] . Nu wil ik een query maken om deze in de database te stoppen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$sql = "INSERT INTO POSITION (
        Name )
        VALUES (
        '".$_POST["position"]."' )
        ";

Dit gaat duidelijk dus niet werken omdat wanneer de gebruiker meerdere selecteerd ik allerlei namen krijgen in een kolom. Hoe moet ik het dan doen?
Een lus is de oplossing maar ik weet niet hoe ik dit in elkaar zou moeten zetten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
while ($rij = $_POST["position"])
{
     $sql = "INSERT INTO POSITION (
        Name )
        VALUES (
        '"$rij"' )
                                ";    
mysql_query($sql);
}


Zoiets misschien?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:29:16
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/12/2007 14:33:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    foreach ($_POST['position'] as $position) {
        $sql = "
            INSERT INTO POSITION
            (
                Name
            )
            VALUES
            (
                '"
. $position . "'
            )
            "
;
    }

?>

Edit:
En dan natuurlijk binnen de foreach de query uitvoeren en error checking toepassen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Orhan T

Orhan T

23/12/2007 14:36:00
Quote Anchor link
Is dat alles? Bedankt ! Ik moet me toch wat meer verdiepen in de foreach lus..
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/12/2007 14:39:00
Quote Anchor link
Zeker aan te raden. Je hebt hem veel nodig ;-0
 
Orhan T

Orhan T

23/12/2007 14:41:00
Quote Anchor link
Kan je me misschien ook uit leggen waarom het nou juist niet kan met bijvoorbeeld een while loop of een van de andere loops?

Edit:
Ik kan toch ook in de loop :
$aorid[] = mysql_insert_id(); in zetten ?
Het dan later in de loop ook nog in een ander tabel inserten door ".$aorid."
Maar wordt dan wel de eerste array gepakt en daarna weer de tweede en hoef ik niet een [] achter de variabele te zetten? Dit doe ik nog natuurlijk allemaal in de loop, je kan toch wel een if plaatsen in een foreach?
Veel vragen maar ik hoop op een antwoord
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Orhan T
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

23/12/2007 14:47:00
Quote Anchor link
Het kan met een for loop ook, maar waarom zou je?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    for ($i = 0, $n = count($_POST['position']); $i < $n; $i++ ) {
        $sql = "INSERT INTO ..."; // enzovoort
    }
?>

Je ziet dat die syntax veel lastiger is.
 
Orhan T

Orhan T

23/12/2007 14:51:00
Quote Anchor link
Kan je misschien ook nog de vragen onder mijn edit beantwoorden. Ik plaats ze hier wel even:
Ik kan toch ook in de loop :
$aorid[] = mysql_insert_id(); in zetten ?
Het dan later in de loop ook nog in een ander tabel inserten door ".$aorid."
Maar wordt dan wel de eerste array gepakt en daarna weer de tweede en hoef ik niet een [] achter de variabele te zetten? Dit doe ik nog natuurlijk allemaal in de loop, je kan toch wel een if plaatsen in een foreach?
Veel vragen maar ik hoop op een antwoord(en)
 
Arend a

Arend a

23/12/2007 14:51:00
Quote Anchor link
Het kan ook prima met een while loop:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
while ($value = array_shift($_POST['position'])) {
        $sql = "
            INSERT INTO POSITION
            (
                Name
            )
            VALUES
            (
                '"
. $value . "'
            )
            "
;
}

?>


of met een for loop

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?

foreach ($i = 0; $i < count($_POST['position']); $i++) {
        $sql = "
            INSERT INTO POSITION
            (
                Name
            )
            VALUES
            (
                '"
. $_POST['position'][0] . "'
            )
            "
;
}


?>


Wat je ziet is dat de notatie van foreach het makkelijkste is om een lijst mee te doorlopen. De while loop is handig wanneer je iets steeds wil herhalen tot je aan een bepaalde conditie voldoet, en de for loop is practischer voor een sequentie (1,2,3,4,5).

In de praktijk kan je ze allemaal door elkaar gebruiken met een iets andere notatie.
 
Orhan T

Orhan T

23/12/2007 14:57:00
Quote Anchor link
@arend, kan je achter '".$_POST["position"][0]."' niet de [0] weglaten?
Hier nog de vragen die ik hiervoor ook stelde:
Kan je een if plaatsen in een foreach loop?
$aorid[] = mysql_insert_id wanneer ik dat in de loop zet en er later om terug vraag in de loop, mag ik het dan zo typen $aorid of moet het als een array: $aorid[]?
Bedankt voor de reacties :D
 
Jeroen Spaans

Jeroen Spaans

21/02/2008 20:04:00
Quote Anchor link
moet de mysql_query buiten de { }?
 
Frank -

Frank -

21/02/2008 20:08:00
Quote Anchor link
Jeroen Spaans schreef op 21.02.2008 20:04:
moet de mysql_query buiten de { }?
Nee, anders voer je de query maar 1x uit, alleen de laatste.

Voor je eigen gemak maak je eerst een query string aan, $query en ga je die daarna pas uitvoeren in de functie mysql_query(), controleren of het is gelukt, etc. etc.

Ps. Het is wel een oud topic en niet eens je eigen topic...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.