hoe sla je rss feeds op ?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Kevin van Leeuwen

Kevin van Leeuwen

13/07/2010 09:37:46
Quote Anchor link
Beste mensen,

ik ben wat aan het experimenteren voor het eerst met rss-feeds.
het tonen enz. lukt, alleen zit met het volgende:
hoe sla ik een rss feed op met het GEHELE content (inhoud) in de database ?
ik wil namelijk kunnen aanklikken door een selectbox of aanvinkvakje e.d. of ik deze wil opslaan, dus:

vb. : rss feed van voetbal

ARTIEKEL : OPSLAAN IN DB ?

artiekel 1 ja / nee
artiekel 2 ja / nee
artiekel 3 ja / nee
artiekel 4 ja / nee
artiekel 5 ja / nee

verzenden


en als je op verzenden hebt geklikt dat hij die ja geklikt heeft opslaat in database
het opslaan weet ik hoe het werkt en het tonen van de gegeven sook, mnaar hoe ik die selectboxen bij de artiekel maakt weet ik niet ik heb nu het volgende :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
// elementen ophalen uit google en vervolgens tonen //
//define the source of the feed

define(feed,'http://blogsearch.google.com/blogsearch_feeds?hl=nl&q=medioren&lr=&ie=utf-8&num=10&output=rss');
//recive file form server
$xml_feed = file_get_contents(feed);
//create a xml phraser
$xml_praser = xml_parser_create();
//tell the vars to the xml phrasers
xml_parse_into_struct($xml_praser,$xml_feed,$xml_keys,$xml_index);
//lets phrase ^^
xml_parser_free($xml_praser);
//generate the headlines
for($i = 0;!empty($xml_index['TITLE'][$i]);$i++){
if($i == 0){
echo '<strong>GOOGLE TOOLBOX : Het laatste actuele nieuws: <br<br /><a href="'.$xml_keys[$xml_index['LINK'][$i]]['value'].'">'.$xml_keys[$xml_index['TITLE'][$i]]['value'].'
</a></strong><br />'
;
}
else{

echo '<a href="'.$xml_keys[$xml_index['LINK'][$i]]['value'].'">'.$xml_keys[$xml_index['TITLE'][$i]]['value'].
'</a><br />';
}
}

?>


Wie kan me helpen ?

groeten,
Kevin
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:21:05
 
Mick ForSure

Mick ForSure

13/07/2010 09:42:25
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="checkbox" name="artikel[]" value="<?php print $xml_keys[$xml_index['TITLE'][$i]]['value']; ?>">


zet dit achter die <a en voor die <br>
 
Kevin van Leeuwen

Kevin van Leeuwen

13/07/2010 09:43:46
Quote Anchor link
werkt niet, nu zie ik ene lege pagina :


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
echo '<a href="'.$xml_keys[$xml_index['LINK'][$i]]['value'].'">'.$xml_keys[$xml_index['TITLE'][$i]]['value'].
'</a><input type="checkbox" name="artikel[]" value="<?php print $xml_keys[$xml_index['TITLE'][$i]]['value']; ?>"> <br />';
 
Mick ForSure

Mick ForSure

13/07/2010 09:46:37
Quote Anchor link
ja omdat je php tags gebruikt binnen je echo ;)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
echo '<a href="'.$xml_keys[$xml_index['LINK'][$i]]['value'].'">'.$xml_keys[$xml_index['TITLE'][$i]]['value'].
'</a><input type="checkbox" name="artikel[]" value="'.$xml_keys[$xml_index['TITLE'][$i]]['value'].'"> <br />';
?>


;)
Gewijzigd op 13/07/2010 09:46:56 door Mick ForSure
 
Kevin van Leeuwen

Kevin van Leeuwen

13/07/2010 09:51:09
Quote Anchor link
oh ja :) xd dome van me xd

bedankt :) nu nog een elke selectbox een uniek_id geven en zo inserten in de db

thanks :)
 
Kevin van Leeuwen

Kevin van Leeuwen

13/07/2010 09:53:14
Quote Anchor link
oh wacht, waar ik net nog achter kwam, hoe neem ik dan de url, het bericht en het id mee om te inserten ? Dat is het laatste vraag :)
 
Mick ForSure

Mick ForSure

13/07/2010 09:56:49
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<input type="hidden" name="url" value="'.$xml_keys[$xml_index['LINK'][$i]]['value'].'">
<input type="hidden" name="descr" value="'.$xml_keys[$xml_index['DESCRIPTION'][$i]]['value'].'">
<input type="hidden" name="id" value="'.$i.'">


zoiets?
Gewijzigd op 13/07/2010 09:58:42 door Mick ForSure
 
Kevin van Leeuwen

Kevin van Leeuwen

13/07/2010 10:01:58
Quote Anchor link
zal even proberen, moment :)
 
Kevin van Leeuwen

Kevin van Leeuwen

13/07/2010 10:06:38
Quote Anchor link
ja maar dit werkt niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
echo '<a href="'.$xml_keys[$xml_index['LINK'][$i]]['value'].'">'.$xml_keys[$xml_index['TITLE'][$i]]['value'].
'</a><input type="hidden" name="url" value="'.$xml_keys[$xml_index['LINK'][$i]]['value'].'">
<input type="hidden" name="descr" value="'.$xml_keys[$xml_index['DESCRIPTION'][$i]]['value'].'">
<input type="hidden" name="id" value="'.$i.'"> <br />';
 
Mick ForSure

Mick ForSure

13/07/2010 10:11:20
Quote Anchor link
Wat werkt er niet dan?
je hebt ook die checkbox niet in die echo staan he...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
echo '<a href="'.$xml_keys[$xml_index['LINK'][$i]]['value'].'">'.$xml_keys[$xml_index['TITLE'][$i]]['value'].'</a>
<input type="checkbox" name="artikel[]" value="'
.$xml_keys[$xml_index['TITLE'][$i]]['value'].'">
<input type="hidden" name="url" value="'
.$xml_keys[$xml_index['LINK'][$i]]['value'].'">
<input type="hidden" name="descr" value="'
.$xml_keys[$xml_index['DESCRIPTION'][$i]]['value'].'">
<input type="hidden" name="id" value="'
.$i.'"> <br />';
?>


zou het volgende moeten geven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<a href="http://blog.seniorennet.be/carlavosselaar/archief.php?ID=685674">Amateurfotograaf uit Vosselaar</a>
<input type="checkbox" name="artikel[]" value="Amateurfotograaf uit Vosselaar">
<input type="hidden" name="url" value="http://blog.seniorennet.be/carlavosselaar/archief.php?ID=685674">
<input type="hidden" name="descr" value="Na een zeer lange winterperiode met veel regen en vooral bla bla bla...">
<input type="hidden" name="id" value="1"><br>
Gewijzigd op 13/07/2010 10:14:03 door Mick ForSure
 
Kevin van Leeuwen

Kevin van Leeuwen

13/07/2010 10:14:20
Quote Anchor link
yep zie nu een output, denk dat ik het nu wel kan oplossen, zal ff proberen :)
 
Kevin van Leeuwen

Kevin van Leeuwen

13/07/2010 10:42:51
Quote Anchor link
waarom krijg ik nu een foutmelding ? Ik heb de volgende code gedaan :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=='POST'){
include("google_cofig.php");  
  //er is iets gepost, laten we dat controleren
    

      mysql_query("INSERT INTO googletoolbox (id, url, descr)
VALUES ('$id', '$url', '$descr')"
);
echo "de gegevens zijn direct opgelsagen";
}
}
else{
   echo'Er is niks gepost!';
}

?>
  
 
Mick ForSure

Mick ForSure

13/07/2010 10:46:49
Quote Anchor link
geen idee? wat is de foutmelding en post ook ff de regel.
 
Kevin van Leeuwen

Kevin van Leeuwen

13/07/2010 10:47:52
Quote Anchor link
ik zie geen foutmelding ik zie

500 internal server error
 
Mick ForSure

Mick ForSure

13/07/2010 10:48:23
Quote Anchor link
Sowieso moet je afvangen of een query is gelukt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=='POST'){
include("google_cofig.php");  
  //er is iets gepost, laten we dat controleren
    

if(mysql_query("INSERT INTO googletoolbox (id, url, descr)
VALUES ('$id', '$url', '$descr')"
)) {
  echo "de gegevens zijn direct opgelsagen";
}

else { trigger_error("Query fout"); }
}
}
else{
   echo'Er is niks gepost!';
}

?>


edit: kan verschillende redenen hebben, werk je met .htaccess ofzo?
Gewijzigd op 13/07/2010 10:49:13 door Mick ForSure
 
Kevin van Leeuwen

Kevin van Leeuwen

13/07/2010 10:49:32
Quote Anchor link
jah

en ik zie bij de config dit staan :P

Resource id #2

edit: ik zie nog steeds 500 internal server error
Gewijzigd op 13/07/2010 10:52:10 door Kevin van Leeuwen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/07/2010 10:56:52
Quote Anchor link
Wat staat er in de config dan?

Het lijkt erop dat je een mysql_query() echo'ed?
 
Kevin van Leeuwen

Kevin van Leeuwen

13/07/2010 11:01:41
Quote Anchor link
jah wacht dit is google_config.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$host
= ""; // host, meestal localhost
$database = ""; // database
$gbnaam = ""; // gebruikersnaam
$wachtwoord = ""; // wachtwoord;
$db = mysql_connect($host, $gbnaam, $wachtwoord);    
mysql_select_db($database, $db);

echo $db; // alleen om de output the checken
?>


en dit is safe.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=='POST'){
include("google_cofig.php");  
  //er is iets gepost, laten we dat controleren
    
$_POST['id'] == $id;
$_POST['url'] == $url;
$_POST['descr'] == $descr;
if(mysql_query("INSERT INTO googletoolbox (id, url, descr)
VALUES ('$id', '$url', '$descr')"
)) {
  echo "de gegevens zijn direct opgelsagen";
}

else { trigger_error("Query fout"); }
}
}
else{
   echo'Er is niks gepost!';
}

?>


<B>maar er is iets met safe.php fout ander zou hij geen Internal server error geven</B>
Gewijzigd op 13/07/2010 11:05:02 door Kevin van Leeuwen
 
Mick ForSure

Mick ForSure

13/07/2010 11:04:13
Quote Anchor link
haal die echo $db; eens weg, want waarom zou je je db connectie willen weergeven?

en safe.php is niet echt "schone" code, zie hier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=='POST'){
include("google_cofig.php");  
  //er is iets gepost, laten we dat controleren

$id = mysql_real_escape_string($_POST['id']);
$url = mysql_real_escape_string($_POST['url']);
$descr = mysql_real_escape_string($_POST['descr']);

if(mysql_query("INSERT INTO googletoolbox (id, url, descr)
VALUES ('$id', '$url', '$descr')"
)) {
  echo "de gegevens zijn direct opgelsagen";
}

else { trigger_error("Query fout"); }
}
}
else{
   echo'Er is niks gepost!';
}

?>
 
Kevin van Leeuwen

Kevin van Leeuwen

13/07/2010 11:06:06
Quote Anchor link
hmm nog een internal server error :S
 
Mick ForSure

Mick ForSure

13/07/2010 11:10:37
Quote Anchor link
zie het al, je moet wel goeie bestandsnaam includen... en een } teveel.
Je moet je code echt netjes gaan schrijven anders verlies je overzicht!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=='POST'){
    include("google_config.php");  
  //er is iets gepost, laten we dat controleren

    $id = mysql_real_escape_string($_POST['id']);
    $url = mysql_real_escape_string($_POST['url']);
    $descr = mysql_real_escape_string($_POST['descr']);

    if(mysql_query("INSERT INTO googletoolbox (id, url, descr) VALUES ('$id', '$url', '$descr')")) {
      echo "de gegevens zijn direct opgelsagen";
    }

    else { trigger_error("Query fout"); }
}

else{
   echo'Er is niks gepost!';
}

?>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.