horisontaal menu text

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »
Thymen akker

thymen akker

25/02/2009 16:55:00
Quote Anchor link
goedendag,

ik ben al een tijdje met mijn site bezig en stuit nou weer op iets raars ik heb al op internet gekeken met

"margin:top;"

en zo maar ik kom er gewoon niet uit
ik ben bezig met een menu..
ik wil de links horizontaal dat is niet zo moeilijk
geen spaties maar een padding er tussen van 20px;
moet ik nog even bekijken
had is dus gedaan menu stond horizontaal maar niet in het midden van boven naar beneden!! :(
dus mijn vraag is hoe krijg ik dat nou goed ?
voor ie FF & safari
groetjes thymen
bedankt!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<a href="#" >Status Profiel</a>
<a href="#">Doneren</a>
<a href="#">Casino</a>
<a href="#">reizen</a>
<a href="#">Ledenlijst</a>
<a href="#">Statistieken</a>
<a href="#">Contact</a>
<a href="#">Uitloggen</a>

ik ben de rest kwijt ( mijn fout)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Thymen akker
 
PHP hulp

PHP hulp

19/05/2024 11:59:01
 
Han eev

Han eev

25/02/2009 17:00:00
Quote Anchor link
Om iets horizontaal uitgelijnd te krijgen is ook erg lastig.
Wat je meestal doet is het zelf uitlijnen met margin-top.
Maar jij gebruikt er inline elements voor, dat gaat niet werken ;) (a = inline)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<ul>
<li><a href="#">test</a></li>
</ul>

ul {
margin-top: 10px;
}
ul li {
 float: left;
list-style: none;
}

Zoiets :)
 
Thymen akker

thymen akker

25/02/2009 17:01:00
Quote Anchor link
ok bedankt voor je snelle reactie ik ga even kijken ;)

dus inplaats van <a href""
moet het <u href""?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door thymen akker
 
Han eev

Han eev

25/02/2009 17:04:00
Quote Anchor link
Nee, kijk goed naar mijn korte voorbeeldje, linkjes van een menu kan je zien als een lijst (ul = lijst, li = lijst item). En met die margin-top ga je het positioneren.
 
Thymen akker

thymen akker

25/02/2009 17:05:00
Quote Anchor link
ja ok maar moet ik dat dan met een div doen?
ik snap je voorbeeldje wel maar ik weet niet hoe je het moet toepassen
gr thymen
 
Han eev

Han eev

25/02/2009 17:11:00
Quote Anchor link
Je hebt meestal iets van deze opbouw

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<div id="menu">
<ul>
<li><a href="#">BOE</a></li>
<li><a href="#">BOE</a></li>
<li><a href="#">BOE</a></li>
<li><a href="#">BOE</a></li>
(enz...)
</ul>
</div>


Nu kan je het heel makkelijk stylen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
#menu {
height: 40px;
}
#menu ul {
margin-top: 10px;
}
#menu ul li {
 float: left;
list-style: none;
}


enz... ;)
Got it?
 
Thymen akker

thymen akker

25/02/2009 17:15:00
Quote Anchor link
oh oke bedankt!
 
Eddy E

Eddy E

25/02/2009 18:14:00
Quote Anchor link
Waarom die <ul><li>?

Je kan je <a> ook gewoon een display: block; float: left; opgeven.

Iets wat jij wilt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<div class="menu">
<a href="#" >Status Profiel</a>
<a href="#">Doneren</a>
...
<a href="#">Contact</a>
<a href="#">Uitloggen</a>
</div>

div.menu a
 {
 display: block;
 height: 40px;
 padding: 5px; // overal minimaal
 padding-top: 15px; // afhankelijk van lettergrootte
 padding-left: 20px;
 float: left;
 }


Meer heb je dan niet nodig.
Eventueel kan je met text-indent ook nog heel wat bereiken.
Het is maar net wat je er nog meer in wilt.
Die <UL> en <LI> is totaal niet nodig.
Let wel dat ik nu alleen links in een div met de class 'menu' aanspreek. Dat kan je natuurlijk zelf wijzigen.
 
Kay Kay

Kay Kay

25/02/2009 18:46:00
Quote Anchor link
Eddy: NEE!!!
Het ziet er dan wel goed uit, maar dat moet je niet hebben! Het gaat er om dat het ook leesbaar is als er geen stylesheet is. Dus NIET doen wat Eddy zegt. slecht zeer slecht
@Ts: Kijk eens hier
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

25/02/2009 21:00:00
Quote Anchor link
Als de stylesheet niet wordt geladen bij mij druk ik een keer F5, daarvoor hoeft het niet van mij in een lijst te staan.. Maar het is wel daarvoor bedoelt.
 
Kay Kay

Kay Kay

25/02/2009 22:30:00
Quote Anchor link
Tommy schreef op 25.02.2009 21:00:
Als de stylesheet niet wordt geladen bij mij druk ik een keer F5, daarvoor hoeft het niet van mij in een lijst te staan.. Maar het is wel daarvoor bedoelt.

Maar het gaat dan ook om browsers die geen css ondersteunen, zoals hele oude mobile browsers.
 
Thymen akker

thymen akker

25/02/2009 22:44:00
Quote Anchor link
bedankt allemaal ik heb toch de 1e gebruikt werkt perfect ;)

gr thymen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.