Horizontaal drop-out menu

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »
Tom

Tom

21/07/2008 17:03:00
Quote Anchor link
Beste mede-scripter,

ik heb zelf een script geschreven waarmee door middel van php een menu wordt opgebouwd. Er wordt gebruikt gemaakt van een array waarin je je menu opties kunt zetten. Dit script zorgt er voor dat er een net menu wordt gemaakt zoals onderstaand voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<ul>
  <li><a href="Websiteurl">Item1</a></li>
  <li><a href="Websiteurl">Item2</a></li>
  <li><a href="Websiteurl">Item3</a></li>
</ul>


De php code hiervoor is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
          <ul class="menu">
                        <?php
               $aPages
= array('Item1', 'Item2', 'Item3'); // De pagina's in die in het menu moeten verschijnen
                                                                            
               foreach($aPages as $page){
               $current = ((!empty($_GET['pagina']) && in_array($_GET['pagina'], $aPages) && $_GET['pagina'] == $page) || (!isset($_GET['pagina']) && $page == 'Home'))? ' class="current"':'';
               echo '<li'.$current.'><a href="?pagina='.$page.'">'.$page.'</a></li>'.PHP_EOL;
              }

            ?>

          </ul>


Nu wil ik dit menu echter uitbreiden. Wat ik dus extra wil maken zijn submenu's in deze menu structuur. Kan iemand mij een stuk opweg helpen? Je zult ergens moeten invoeren welke hoofdmenu-opties er zijn en welke opties een submenu zijn, en waarbij deze submenu's horen, denk ik.

(Ik bedoel een menu zoals hier bovenaan bij phphulp.nl ook gebruikt wordt.) Alvast hartstikke bedankt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tom
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 14:48:17
 
Bart Tuma

Bart Tuma

21/07/2008 19:57:00
Quote Anchor link
Heb je ajax (mootools, j_qeury) als eens geprobeerd ?...
zodra ik een voorbeeld heb post ik heb even voor je.

edit: Dit is 1. jQeury:
http://be.twixt.us/jquery/suckerFish.php

Mischien heb je er wat aan: wpQeury
http://nettuts.com/javascript-ajax/tabbed-content-using-jquery-and-wp_query/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bart Tuma
 
Robert Deiman

Robert Deiman

21/07/2008 22:49:00
Quote Anchor link
@Bart

Ik denk dat hij meer bedoeld hoe hij kan zorgen dat dat op de juiste manier opgebouwd wordt. Daarvoor kan hij zoeken op recursief of recursieve array. (in het nederlands dan, maar het kan ook handig zijn om op de engelse variant te zoeken)
door Recursief uitlezen maakt het niet uit hoe diep een array is.
 
Tom

Tom

22/07/2008 00:04:00
Quote Anchor link
De menu's zijn goed, maar niet dynamisch. Ik wil dus enkel in een array aangeven de hoofd items en sub-items(en daarbij aageven welk hoofd item hierbij hoort). Misschien gebruik maken van string uitlezen steeds in de foreach loop? Dat je bijvoorbeeld zoekt of ergens sub staat.

Ik dacht bijv zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$aPages = array('Item1', 'Item2', 'Item3'); // De pagina's in die in het menu moeten verschijnen
                                                                            
$aSubs = array('sub1', 'sub2', 'sub3'); // Hier de sub-items


Alleen moet je dus deze aan elkaar linken of iets dergelijks en dan dus in een volgende lus laten bekijken waar het menu moet worden aangepast.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

22/07/2008 07:47:00
Quote Anchor link
@Tom

daarom wees ik je naar een recursieve functie. Voor het werken met een submenu kan je ook prima met multidimensionale arrays werken:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$aPages= array('Item1' => array('sub1','sub2'),'Item2');
 
Tom

Tom

22/07/2008 13:02:00
Quote Anchor link
Ok en dan moet ik dus een multidimensionale array uit gaan lezen. Maar kun je me een eindje opweg helpen hoe ik dan de structuur van mijn menu kan opbouwen? Dan kom ik er verder zelf wel uit denk ik :)
 
Mitchell

Mitchell

22/07/2008 13:07:00
 
Robert Deiman

Robert Deiman

22/07/2008 13:17:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php

/**
 * @author Robert Deiman
 * @copyright 2008
 */


function generate_menu($array_items)
    {

        if(!isset($return_string)){
            $return_string = '<ul>';
            }

        foreach($array_items AS $key => $value)
        {

               if(!is_array($value))
            {

                   $return_string .= '<li>'.$value.'</li>';
            }
  
               if(is_array($value))
            {

                   $return_string .= '<li>'.$key.'</li>';
                $return_string .= generate_menu($value);
            }
           }

           $return_string.= '</ul>';
           return $return_string;
    }

      
$menu = array('home','nieuws'=>array('archief','laatste','recent'=>array('vandaag','gisteren')),'contact');

echo generate_menu($menu);
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Tom

Tom

22/07/2008 13:26:00
Quote Anchor link
Dit komt inderdaad wel in de buurt Robert, maar bij mij werkt hij nog niet. Ik zit uit te zoeken hoe ik hem werkend kan krijgen. heb ook wel een url gevonden.

In ieder geval bedankt dat je met me meedenkt !! toppie!

http://www.phpinsider.com/smarty-forum/viewtopic.php?t=11686

ps. voor degene met css oplossingen. Dit is niet wat ik zoek. Dit heb ik al onder de knie, en ook al werkend. Maar een menu maken en helemaal uittypen in html kost meer tijd. Wanneer je een php script hebt scheelt dit tijd :) En werkt het fijner.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

22/07/2008 13:36:00
Quote Anchor link
@Tom

Mag ik vragen wat er nog niet werkt? ;) Ben wel benieuwd eigenlijk want wat ik net heb bekeken in de bron die die genereert klopt helemaal. Als er nog een foutje in zit, wil ik die er natuurlijk ook wel uithalen. :)
 
Tom

Tom

22/07/2008 19:07:00
Quote Anchor link
Robert, hij werkt inderdaad goed, waarschijnlijk zal ik nu enkel css moeten toepassen. Er zat wel een heel klein foutje in maar deze is zo verholpen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$menu = array('home','nieuws'=>array('archief','laatste', array('vandaag','gisteren')),'contact');


moet zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$menu = array('home','nieuws'=>array('archief','laatste'=>array('vandaag','gisteren')),'contact');


Bij de eerste code komt er nog "2" te staan (dus de hoeveelheid in de 2e geneste array. Nu is hij goed. Ik zal hem nog wel uitbreiden en dan het complete script hier posten (inclusief css). Zodat mensen hem kunnen gebruiken. Ik wil hem zo uitbreiden dat elke sub-items de volgende url krijgen:
?pagina=item1&section=subitem1 . Maar daar kom ik wel uit denk.

Complete code nu dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?
                function generate_menu($array_items)
                    {

                        if(!isset($return_string)){
                            $return_string = '<ul>';
                            }

                        foreach($array_items AS $key => $value)
                        {

                               if(!is_array($value))
                            {

                                   $return_string .= '<li><a href="?pagina='.$value.'">'.$value.'</li>';
                            }
  
                               if(is_array($value))
                            {

                                   $return_string .= '<li><a href="?pagina='.$key.'">'.$key.'</li>';
                                $return_string .= generate_menu($value);
                            }
                           }

                           $return_string .= '</ul>';
                           return $return_string;
                    }

                      
                $menu = array('home','nieuws'=>array('archief','laatste'=>array('vandaag','gisteren')),'contact');

                echo generate_menu($menu);
                ?>


Altijd handig :)

In ieder geval bedankt voor je zetje Robert, ik stel het erg op prijs!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tom
 
Tom

Tom

23/07/2008 02:40:00
 
Tom

Tom

29/07/2008 19:23:00
Quote Anchor link
Ik kom er niet uit om de nette url te krijgen bij een genest item. Iemand die mij hierbij kan helpen?

Het volgende zou ik graag willen: ?pagina=item1&section=subitem1

Ook werkt het niet helemaal met css, het eerst item waar subitems onder hangen moet de class: top-parent krijgen. De items die een subitem van een subitem zijn moeten echter de class: parent krijgen.

Heb het geprobeerd met de code om het zo aan de praat te krijgen, maar dit was niet zo heel eenvoudig. Is er misschien een oplossing om dit met een javascript toe te voegen oid?

Alvast bedankt
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

29/07/2008 19:55:00
Quote Anchor link
Check even dit voorbeeld. Ik heb het eerste niveau van je menu geen style gegeven, en het tweede en het derde niveau elk zijn eigen style:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php
    $menu
= array('home','nieuws'=>array('archief','laatste'=>array('vandaag','gisteren')),'contact');

    function
generate_menu($array_items)
        {

            if(!isset($return_string)){
                $return_string = '<ul>';
                }

            foreach($array_items AS $key => $value)
            {

                if(!is_array($value))
                {

                    $return_string .= '<li><a href="?pagina='.$value.'">'.$value.'</li>';
                }
  
                    if(is_array($value))
                {

                    $return_string .= '<li><a href="?pagina='.$key.'">'.$key.'</li>';
                    $return_string .= generate_menu($value);
                }
               }

               $return_string .= '</ul>';
               return $return_string;
        }

          
    $menu = array('home','nieuws'=>array('archief','laatste'=>array('vandaag','gisteren')),'contact');

?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <title>Untitled Document</title>
    <script type="text/javascript" src="mootools/mootools.js"></script>
    <script type="text/javascript">
        window.addEvent ('domready', function () {
            $$('ul ul ul li a').each (function (item) {
                item.setStyle ('color', 'red');
            });
            $$('ul ul li a').each (function (item) {
                if (item.getStyle ('color') != 'red') {
                    item.setStyle ('color', 'green');
                }
            });
        });
    </script>
</head>

<body>
    <?php
        echo generate_menu($menu);
    ?>

</body>
</html>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.