hover tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

26/05/2014 11:29:22
Quote Anchor link
Hi,

Via tr:hover kan ik een rij een achtergrond kleur geven. Kan zoiets ook voor kolommen?
Dus wel niet via java enkel css

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 13:24:54
 
Frank Conijn

Frank Conijn

28/05/2014 11:12:06
Quote Anchor link
Met alleen CSS zal dat niet gaan, Jan. Dit zou moeten werken maar doet het niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
    <meta charset="utf-8">
    <title>Demo col:hover</title>
<style>
table {
    border-collapse: collapse;
}
td {
    border: 1px solid black;
}
td:hover {
    cursor: pointer;
}
col#col0 {
    background: yellow;
}
col#col0:hover {
    background: red;
}
</style>
</head>
<body>
<table>
    <colgroup>
        <col id="col0">
        <col id="col1">
        <col id="col2">
    </colgroup>
    <tr>
        <td>ISBN</td>
        <td>Title</td>
        <td>Price</td>
    </tr>
    <tr>
        <td>3476896</td>
        <td>My first HTML</td>
        <td>$53</td>
    </tr>
    <tr>
        <td>5869207</td>
        <td>My first CSS</td>
        <td>$49</td>
    </tr>
</table>
</body>
</html>


De eerste kolom is wel geel, maar wordt niet rood bij hover. Met een eenvoudig javascriptje is het echter wel mogelijk. Laat maar weten als je daarin toch geïnteresseerd bent.
 
Michael -

Michael -

28/05/2014 11:19:37
Quote Anchor link
Row highlighting zou prima kunnen met CSS, maar Column highlighting, wat jij wil, is wat lastiger. Met een klein beetje javascript lukt dit wel. Artikel.
 
Jan R

Jan R

28/05/2014 13:15:51
Quote Anchor link
Daar vreesde ik alweer voor.
Toch allemaal bedankt
 
Michael -

Michael -

28/05/2014 13:25:49
Quote Anchor link
Waarom vreesde je daarvoor? Waarom zou je geen javascript willen gebruiken? Het is tegenwoordig heel gewoon en veel makkelijker. Er zijn nog maar weinig websites zonder javascript.
 
Jan R

Jan R

28/05/2014 13:45:40
Quote Anchor link
Ik vreesde dat het niet mogelijk was zonder CSS.
ik heb nu al een werkende demo voor mij, via jouw link(bedankt). Nog eventjes en een productie :)

Er is veel mogelijk in css. veel meer dan ik ken.
Ik had bijvoorbeeld nog nooit van col in table gehoord. dus wel weer iets wijzer

Jan
 
Michael -

Michael -

28/05/2014 14:02:52
Quote Anchor link
Er zijn heel veel leuke dingen mogelijk in CSS3, maar vaak is het net zo handig met bijv jQuery.
Zo leer je altijd weer wat bij :-) Succes
 
- SanThe -

- SanThe -

28/05/2014 14:38:59
Quote Anchor link
De style hoort uiteraard in het css bestand.
Dit zijn twee mogelijkheden. Met titel of zonder titel.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
$gegevens
= array(    array('ISBN','Title','Price'),
                    array('3476896','My first HTML','$53'),
                    array('5869207','My first CSS','$49')
                );


?>


<style>
div.alles
{
    overflow:    hidden;
}
div.titel
{
    float:        left;
    color:        red;
    width:        100px;
    margin:        1px;
}
div.veld
{
    margin:        1px;
}
div.hover
{
    float:        left;
    width:        100px;
    margin:        1px;
    background:    #F0F0F0;
}
div.hover:hover
{
    background:    yellow;
}
</style>

<?php
echo '<div class="alles">';
    for($x=0;$x<count($gegevens[0]);$x++)
    {

        echo '<div class="hover">';
            for($y=0;$y<count($gegevens);$y++)
            {

                $class = ($y==0) ? 'titel veld' : 'veld';
                echo '<div class="'.$class.'">'.$gegevens[$y][$x].'</div>';
            }

        echo '</div>';
    }

echo '</div>';
echo '<br/><br/><br/><br/>';
echo '<div class="alles">';
    echo '<div class="titel">'.implode('</div><div class="titel">', $gegevens[0]).'</div>';
    echo '<div class="clear"></div>';
    for($x=0;$x<count($gegevens[0]);$x++)
    {

        echo '<div class="hover">';
            for($y=1;$y<count($gegevens);$y++)
            {

                echo '<div class="veld">'.$gegevens[$y][$x].'</div>';
            }

        echo '</div>';
    }

echo '</div>';
?>
 
Frank Conijn

Frank Conijn

28/05/2014 14:57:32
Quote Anchor link
Michael - op 28/05/2014 11:19:37:
Met een klein beetje javascript lukt dit wel. Artikel.

jQuery is natuurlijk niet 'een klein beetje javascript'. Dat is heel veel javascript. Dit is een klein beetje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
    <meta charset="utf-8">
    <title>Demo col:onmousover</title>
<style>
table {
    border-collapse: collapse;
}
td {
    border: 1px solid black;
}
td:hover {
    cursor: pointer;
}
</style>
</head>
<body>
<table id="table1">
    <colgroup>
        <col>
        <col>
        <col>
    </colgroup>
    <tr>
        <td>ISBN</td>
        <td>Title</td>
        <td>Price</td>
    </tr>
    <tr>
        <td>3476896</td>
        <td>My first HTML</td>
        <td>$53</td>
    </tr>
    <tr>
        <td>5869207</td>
        <td>My first CSS</td>
        <td>$49</td>
    </tr>
</table>
<script>
var cols = document.getElementById('table1').getElementsByTagName('col');
var TRs = document.getElementById('table1').getElementsByTagName('tr');
for (var j=0; j<TRs.length; j++) {
    var eachTR = TRs[j];
    var TDs = eachTR.getElementsByTagName('td');
    for (var k=0; k<TDs.length; k++) {
        TDs[k].nr = k;
        TDs[k].onmouseover = function() {
            this.parentNode.style.background = 'red'; // optioneel
            this.style.background = 'maroon';         // optioneel
            this.style.color = 'white';               // optioneel
            var colNr = this.nr;
            cols[colNr].style.background = 'red';
        }
        TDs[k].onmouseout = function() {
            this.parentNode.style.background = '';    // optioneel
            this.style.background = '';               // optioneel
            this.style.color = '';                    // optioneel
            var colNr = this.nr;
            cols[colNr].style.background = '';
        }
    }
}
</script>
</body>
</html>

Edit: opties toegevoegd die 2D-effect geven, zoals het jQuery-script dat ook geeft.
Gewijzigd op 28/05/2014 19:29:55 door Frank Conijn
 
Jan R

Jan R

29/05/2014 07:41:59
Quote Anchor link
@sanThe: Hier verlies ik de tr highlichting. Is wel een goeie aanpak
@Frank Conijn. Is ongeveer hetzelfde als deze van Michael. Ik heb het voorbeeld daar gebruik. Wel met jq 2

Allemaal bedankt voor het bekijken en helpen

Jan
 
Frank Conijn

Frank Conijn

29/05/2014 12:50:17
Quote Anchor link
Beste Jan,

Het enige overgebleven principiële renderingsverschil tussen het jQuery- en het elementaire Javascript is dat in in het eerste het tabelhoofd dezelfde kleur blijft houden bij de onmouses. Dat is echter met kleine toevoeging aan het CSS-blokje ook in het tweede te realiseren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
tr:first-child td {
    background: yellow !important;
    color: black !important;
}
Gewijzigd op 29/05/2014 13:00:06 door Frank Conijn
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.