hover tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van de warehouses. Op dit moment wordt er nog gebruik

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

26/05/2014 11:29:22
Quote Anchor link
Hi,

Via tr:hover kan ik een rij een achtergrond kleur geven. Kan zoiets ook voor kolommen?
Dus wel niet via java enkel css

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 10:45:06
 
Frank Conijn

Frank Conijn

28/05/2014 11:12:06
Quote Anchor link
Met alleen CSS zal dat niet gaan, Jan. Dit zou moeten werken maar doet het niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
    <meta charset="utf-8">
    <title>Demo col:hover</title>
<style>
table {
    border-collapse: collapse;
}
td {
    border: 1px solid black;
}
td:hover {
    cursor: pointer;
}
col#col0 {
    background: yellow;
}
col#col0:hover {
    background: red;
}
</style>
</head>
<body>
<table>
    <colgroup>
        <col id="col0">
        <col id="col1">
        <col id="col2">
    </colgroup>
    <tr>
        <td>ISBN</td>
        <td>Title</td>
        <td>Price</td>
    </tr>
    <tr>
        <td>3476896</td>
        <td>My first HTML</td>
        <td>$53</td>
    </tr>
    <tr>
        <td>5869207</td>
        <td>My first CSS</td>
        <td>$49</td>
    </tr>
</table>
</body>
</html>


De eerste kolom is wel geel, maar wordt niet rood bij hover. Met een eenvoudig javascriptje is het echter wel mogelijk. Laat maar weten als je daarin toch geïnteresseerd bent.
 
Michael -

Michael -

28/05/2014 11:19:37
Quote Anchor link
Row highlighting zou prima kunnen met CSS, maar Column highlighting, wat jij wil, is wat lastiger. Met een klein beetje javascript lukt dit wel. Artikel.
 
Jan R

Jan R

28/05/2014 13:15:51
Quote Anchor link
Daar vreesde ik alweer voor.
Toch allemaal bedankt
 
Michael -

Michael -

28/05/2014 13:25:49
Quote Anchor link
Waarom vreesde je daarvoor? Waarom zou je geen javascript willen gebruiken? Het is tegenwoordig heel gewoon en veel makkelijker. Er zijn nog maar weinig websites zonder javascript.
 
Jan R

Jan R

28/05/2014 13:45:40
Quote Anchor link
Ik vreesde dat het niet mogelijk was zonder CSS.
ik heb nu al een werkende demo voor mij, via jouw link(bedankt). Nog eventjes en een productie :)

Er is veel mogelijk in css. veel meer dan ik ken.
Ik had bijvoorbeeld nog nooit van col in table gehoord. dus wel weer iets wijzer

Jan
 
Michael -

Michael -

28/05/2014 14:02:52
Quote Anchor link
Er zijn heel veel leuke dingen mogelijk in CSS3, maar vaak is het net zo handig met bijv jQuery.
Zo leer je altijd weer wat bij :-) Succes
 
- SanThe -

- SanThe -

28/05/2014 14:38:59
Quote Anchor link
De style hoort uiteraard in het css bestand.
Dit zijn twee mogelijkheden. Met titel of zonder titel.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
$gegevens
= array(    array('ISBN','Title','Price'),
                    array('3476896','My first HTML','$53'),
                    array('5869207','My first CSS','$49')
                );


?>


<style>
div.alles
{
    overflow:    hidden;
}
div.titel
{
    float:        left;
    color:        red;
    width:        100px;
    margin:        1px;
}
div.veld
{
    margin:        1px;
}
div.hover
{
    float:        left;
    width:        100px;
    margin:        1px;
    background:    #F0F0F0;
}
div.hover:hover
{
    background:    yellow;
}
</style>

<?php
echo '<div class="alles">';
    for($x=0;$x<count($gegevens[0]);$x++)
    {

        echo '<div class="hover">';
            for($y=0;$y<count($gegevens);$y++)
            {

                $class = ($y==0) ? 'titel veld' : 'veld';
                echo '<div class="'.$class.'">'.$gegevens[$y][$x].'</div>';
            }

        echo '</div>';
    }

echo '</div>';
echo '<br/><br/><br/><br/>';
echo '<div class="alles">';
    echo '<div class="titel">'.implode('</div><div class="titel">', $gegevens[0]).'</div>';
    echo '<div class="clear"></div>';
    for($x=0;$x<count($gegevens[0]);$x++)
    {

        echo '<div class="hover">';
            for($y=1;$y<count($gegevens);$y++)
            {

                echo '<div class="veld">'.$gegevens[$y][$x].'</div>';
            }

        echo '</div>';
    }

echo '</div>';
?>
 
Frank Conijn

Frank Conijn

28/05/2014 14:57:32
Quote Anchor link
Michael - op 28/05/2014 11:19:37:
Met een klein beetje javascript lukt dit wel. Artikel.

jQuery is natuurlijk niet 'een klein beetje javascript'. Dat is heel veel javascript. Dit is een klein beetje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
    <meta charset="utf-8">
    <title>Demo col:onmousover</title>
<style>
table {
    border-collapse: collapse;
}
td {
    border: 1px solid black;
}
td:hover {
    cursor: pointer;
}
</style>
</head>
<body>
<table id="table1">
    <colgroup>
        <col>
        <col>
        <col>
    </colgroup>
    <tr>
        <td>ISBN</td>
        <td>Title</td>
        <td>Price</td>
    </tr>
    <tr>
        <td>3476896</td>
        <td>My first HTML</td>
        <td>$53</td>
    </tr>
    <tr>
        <td>5869207</td>
        <td>My first CSS</td>
        <td>$49</td>
    </tr>
</table>
<script>
var cols = document.getElementById('table1').getElementsByTagName('col');
var TRs = document.getElementById('table1').getElementsByTagName('tr');
for (var j=0; j<TRs.length; j++) {
    var eachTR = TRs[j];
    var TDs = eachTR.getElementsByTagName('td');
    for (var k=0; k<TDs.length; k++) {
        TDs[k].nr = k;
        TDs[k].onmouseover = function() {
            this.parentNode.style.background = 'red'; // optioneel
            this.style.background = 'maroon';         // optioneel
            this.style.color = 'white';               // optioneel
            var colNr = this.nr;
            cols[colNr].style.background = 'red';
        }
        TDs[k].onmouseout = function() {
            this.parentNode.style.background = '';    // optioneel
            this.style.background = '';               // optioneel
            this.style.color = '';                    // optioneel
            var colNr = this.nr;
            cols[colNr].style.background = '';
        }
    }
}
</script>
</body>
</html>

Edit: opties toegevoegd die 2D-effect geven, zoals het jQuery-script dat ook geeft.
Gewijzigd op 28/05/2014 19:29:55 door Frank Conijn
 
Jan R

Jan R

29/05/2014 07:41:59
Quote Anchor link
@sanThe: Hier verlies ik de tr highlichting. Is wel een goeie aanpak
@Frank Conijn. Is ongeveer hetzelfde als deze van Michael. Ik heb het voorbeeld daar gebruik. Wel met jq 2

Allemaal bedankt voor het bekijken en helpen

Jan
 
Frank Conijn

Frank Conijn

29/05/2014 12:50:17
Quote Anchor link
Beste Jan,

Het enige overgebleven principiële renderingsverschil tussen het jQuery- en het elementaire Javascript is dat in in het eerste het tabelhoofd dezelfde kleur blijft houden bij de onmouses. Dat is echter met kleine toevoeging aan het CSS-blokje ook in het tweede te realiseren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
tr:first-child td {
    background: yellow !important;
    color: black !important;
}
Gewijzigd op 29/05/2014 13:00:06 door Frank Conijn
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.