htaccess mod_rewrite

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Timen kut

Timen kut

05/11/2008 20:46:00
Quote Anchor link
had ik je al verteld hoe geweldig je bent? Nee? Bij deze Kasper..

En nu het geval van de Links? ik heb nog steeds ?cat=Naam er in staan?
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 12:16:06
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 20:49:00
Quote Anchor link
Timen schreef op 05.11.2008 20:46:
had ik je al verteld hoe geweldig je bent? Nee? Bij deze Kasper..

En nu het geval van de Links? ik heb nog steeds ?cat=Naam er in staan?

natuurlijk (':

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
echo '<div id="category">';
   $products=new products();
   $items=$products->ShowCategory();
   $i=1;
   foreach($items as $item){
      $aantal = count($item);
      echo '<a href="shop.php?cat='.stripslashes($item['categorienaam']).'" class="cat"/>'.strtolower(stripslashes($item['categorienaam'])).'</a>';
      if($i <= $aantal){
          echo ' | ';
      }

      $i++;
   }

echo '</div>';
?>


in je navigatio (of link) zet je shop.php?cat= ...
verander dit door shop/ ... (cat id)

dus gebruik deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
echo '<div id="category">';
   $products=new products();
   $items=$products->ShowCategory();
   $i=1;
   foreach($items as $item){
      $aantal = count($item);
      echo '<a href="shop/'.stripslashes($item['categorienaam']).'" class="cat"/>'.strtolower(stripslashes($item['categorienaam'])).'</a>';
      if($i <= $aantal){
          echo ' | ';
      }

      $i++;
   }

echo '</div>';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kasper Heyndrickx
 
Timen kut

Timen kut

05/11/2008 20:52:00
Quote Anchor link
Hmm, ik heb die category menu in een include zitten, dus hoe zit dat dan als ik al op shop/Naam zit, en ik naar shop/Naam2 wil hoppen? nu krijg ik nl shop/shop/Naam2..

En daarbij komt ook nog dat die CSS alleen werkt als ik ../css/style.css gebruik, maar als ik dan weer op index.php kom, is de stylesheet daar niet meer aanwezig..
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 20:53:00
Quote Anchor link
=(
ik heb dat probleem ook bij mij :s

maar nu zit je wel op de juiste link (:

ik zal eens zoeken voor jou (;
 
Timen kut

Timen kut

05/11/2008 20:56:00
Quote Anchor link
Kasper schreef op 05.11.2008 20:53:
=(
ik heb dat probleem ook bij mij :s

maar nu zit je wel op de juiste link (:

ik zal eens zoeken voor jou (;


heb een 2e include gemaakt voor de shop pagina en de rest van de pagina's... Alleen nu is mn css op de mod/rewrite pagina's wel fuxxed.. ik mis m'n header bijvoorbeeld
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 20:58:00
Quote Anchor link
die css doet nog steeds niet

<link type="text/css" rel="stylesheet" href="/stylsheets/mystyle.css" />

zo zou het moeten volgens jou?
 
Timen kut

Timen kut

05/11/2008 20:59:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 20:58:
die css doet nog steeds niet

<link type="text/css" rel="stylesheet" href="/stylsheets/mystyle.css" />

zo zou het moeten volgens jou?


je hebt een typo is stylsheets(moet stylesheets wezen) en probeer er is ../stylesheets/mystyle.css van te maken
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 21:01:00
Quote Anchor link
wil je de code eens geven ;)

ik had een probleem als ik al op bij page/home zat dan werd mijn link : page/homepage/home

ik weet niet of jij dit probleem had maar ik heb dit zo opgelost ...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if($_GET['inc'] == 'page'){
                echo '<a href="../page/'.$row['url'].'">'.$row["name"].'</a>';
            }
else{
                echo '<a href="page/'.$row['url'].'">'.$row["name"].'</a>';
            }

?>


dus bij jou...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
echo '<div id="category">';
   $products=new products();
   $items=$products->ShowCategory();
   $i=1;
   foreach($items as $item){
      $aantal = count($item);
   if($_GET['cat']{
      echo '<a href="../shop/'.stripslashes($item['categorienaam']).'" class="cat"/>'.strtolower(stripslashes($item['categorienaam'])).'</a>';
   }
else{
      echo '<a href="shop/'.stripslashes($item['categorienaam']).'" class="cat"/>'.strtolower(stripslashes($item['categorienaam'])).'</a>';
   }

      if($i <= $aantal){
          echo ' | ';
      }

      $i++;
   }

echo '</div>';
?>


(:
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 21:16:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 20:58:
die css doet nog steeds niet

<link type="text/css" rel="stylesheet" href="/stylsheets/mystyle.css" />

zo zou het moeten volgens jou?

dus de map css zit in portfolio..
dan word dat

/portfolio/css/css.css

voila (:
normaal werkt dit..

of niet?

Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kasper Heyndrickx
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 21:21:00
Quote Anchor link
ok, die wordt al mee geladen.

wat nu nog:

druk een aantal keer op de knop home en je hebt al gauw index/index/index/000
 
Timen kut

Timen kut

05/11/2008 21:32:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 21:21:
ok, die wordt al mee geladen.

wat nu nog:

druk een aantal keer op de knop home en je hebt al gauw index/index/index/000


lees een beetje naar boven :-) Staat het uitgelegd
 
Timen kut

Timen kut

05/11/2008 21:36:00
Quote Anchor link
edit:

.css probleem gefixed, was vergeten ../ voor de images en links te zetten..

Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Timen kut
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 21:42:00
Quote Anchor link
Timen schreef op 05.11.2008 21:36:
edit: Sorry voor bump :x beetje te enthousiast

De .css op mn mod/rewrite pagina spoort voor geen meter

vergelijk:
http://www.envyum.nl/karinus/shop/Ufo
met:
http://www.envyum.nl/karinus/index.php

Hoe kan dit, en hoe op te lossen?

dat weet ik niet =(
sorry :s

eens uitpluizen ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kasper Heyndrickx
 
Timen kut

Timen kut

05/11/2008 21:45:00
Quote Anchor link
Kasper schreef op 05.11.2008 21:42:
Timen schreef op 05.11.2008 21:36:
edit: Sorry voor bump :x beetje te enthousiast

De .css op mn mod/rewrite pagina spoort voor geen meter

vergelijk:
http://www.envyum.nl/karinus/shop/Ufo
met:
http://www.envyum.nl/karinus/index.php

Hoe kan dit, en hoe op te lossen?

dat weet ik niet =(
sorry :s

eens uitpluizen ;)


check edit
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 21:46:00
Quote Anchor link
Timen schreef op 05.11.2008 21:45:
Kasper schreef op 05.11.2008 21:42:
Timen schreef op 05.11.2008 21:36:
edit: Sorry voor bump :x beetje te enthousiast

De .css op mn mod/rewrite pagina spoort voor geen meter

vergelijk:
http://www.envyum.nl/karinus/shop/Ufo
met:
http://www.envyum.nl/karinus/index.php

Hoe kan dit, en hoe op te lossen?

dat weet ik niet =(
sorry :s

eens uitpluizen ;)


check edit

??
wat bedoel je xD
 
Timen kut

Timen kut

05/11/2008 21:51:00
Quote Anchor link
Kasper schreef op 05.11.2008 21:46:
Timen schreef op 05.11.2008 21:45:
Kasper schreef op 05.11.2008 21:42:
Timen schreef op 05.11.2008 21:36:
edit: Sorry voor bump :x beetje te enthousiast

De .css op mn mod/rewrite pagina spoort voor geen meter

vergelijk:


Hoe kan dit, en hoe op te lossen?

dat weet ik niet =(
sorry :s

eens uitpluizen ;)


check edit

??
wat bedoel je xD


ik heb mn post met vraag ge-edit:P
Wil je effe de links uit je quote weghalen? dankjewel
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 21:56:00
Quote Anchor link
Timen schreef op 05.11.2008 21:51:
Kasper schreef op 05.11.2008 21:46:
Timen schreef op 05.11.2008 21:45:
Kasper schreef op 05.11.2008 21:42:
Timen schreef op 05.11.2008 21:36:
edit: Sorry voor bump :x beetje te enthousiast

De .css op mn mod/rewrite pagina spoort voor geen meter

vergelijk:


Hoe kan dit, en hoe op te lossen?

dat weet ik niet =(
sorry :s

eens uitpluizen ;)


check edit

??
wat bedoel je xD


ik heb mn post met vraag ge-edit:P
Wil je effe de links uit je quote weghalen? dankjewel

dus nu werkt het (:
nog vragen?

x)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kasper Heyndrickx
 
Paul K

Paul K

06/11/2008 00:28:00
Quote Anchor link
Pfff gekke deuren,

logisch dat het er blijft staan, je moet ook niet daarheen gaan en dat hij het dan transformed. Het is opgekeerd, jij gaat ergens naartoe en dan zie je een mooie url maar apache levert eigenlijk die gerewrite url zoals index.php?p=3&do=498
of whatever
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

06/11/2008 16:47:00
Quote Anchor link
Paul schreef op 06.11.2008 00:28:
Pfff gekke deuren,

logisch dat het er blijft staan, je moet ook niet daarheen gaan en dat hij het dan transformed. Het is opgekeerd, jij gaat ergens naartoe en dan zie je een mooie url maar apache levert eigenlijk die gerewrite url zoals index.php?p=3&do=498
of whatever


idd (:
maar een vraagje voor jou :)
wat is het mooist
www.mijnsite.nl/index/0000

OF

www.mijnsite.nl/index.php?nav=0000

idd dat dacht ik ook het eerste (:
 
Robert Deiman

Robert Deiman

06/11/2008 16:54:00
Quote Anchor link
Het mooiste is als je niet (alleen) het id van iets in je url hebt staan:

http://www.mijnsite.nl/nieuws/123/titel-van-artikel.html

123 is dan het id, de titel van het artikel doet verder helemaal niets, maar wordt wel meegegeven. Ook SEO technisch is dat beter, omdat je url tekst door zoekmachines ook als belangrijker wordt bestempeld dan de inhoud van de pagina zelf. (namelijk: met de gezochte tekst in de URL is de kans ook groter dat het daar ook echt over gaat)

Met alleen een id in je url kan de zoekmachine helemaal niets, dat is maar gewoon een getalletje. Vandaar ook de titel in de url.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.