htaccess mod_rewrite

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Jouw werkzaamheden zullen grotendeels bestaan uit het in teamverband ontwerpen, vernieuwen en door ontwikkelen van het systeem. Het is echt back-end werk (bijvoorbeeld het doorontwikkelen van een API) en dit moet je dan ook liggen. Ze zijn niet persee gebonden aan talen of tools maar gebruiken graag de technieken die het beste aansluiten op de gegeven oplossing. Voor nieuwe (versies van) componenten maken ze veelal gebruik van Go(lang). Bij aanpassingen aan bestaande onderdelen gebeurt dit in PHP en C++. Het team is heel divers, er hangt een relaxte sfeer en ze organiseren regelmatig leuke music nights, game nights e.d.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Timen kut

Timen kut

05/11/2008 20:46:00
Quote Anchor link
had ik je al verteld hoe geweldig je bent? Nee? Bij deze Kasper..

En nu het geval van de Links? ik heb nog steeds ?cat=Naam er in staan?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 06:29:32
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 20:49:00
Quote Anchor link
Timen schreef op 05.11.2008 20:46:
had ik je al verteld hoe geweldig je bent? Nee? Bij deze Kasper..

En nu het geval van de Links? ik heb nog steeds ?cat=Naam er in staan?

natuurlijk (':

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
echo '<div id="category">';
   $products=new products();
   $items=$products->ShowCategory();
   $i=1;
   foreach($items as $item){
      $aantal = count($item);
      echo '<a href="shop.php?cat='.stripslashes($item['categorienaam']).'" class="cat"/>'.strtolower(stripslashes($item['categorienaam'])).'</a>';
      if($i <= $aantal){
          echo ' | ';
      }

      $i++;
   }

echo '</div>';
?>


in je navigatio (of link) zet je shop.php?cat= ...
verander dit door shop/ ... (cat id)

dus gebruik deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
echo '<div id="category">';
   $products=new products();
   $items=$products->ShowCategory();
   $i=1;
   foreach($items as $item){
      $aantal = count($item);
      echo '<a href="shop/'.stripslashes($item['categorienaam']).'" class="cat"/>'.strtolower(stripslashes($item['categorienaam'])).'</a>';
      if($i <= $aantal){
          echo ' | ';
      }

      $i++;
   }

echo '</div>';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kasper Heyndrickx
 
Timen kut

Timen kut

05/11/2008 20:52:00
Quote Anchor link
Hmm, ik heb die category menu in een include zitten, dus hoe zit dat dan als ik al op shop/Naam zit, en ik naar shop/Naam2 wil hoppen? nu krijg ik nl shop/shop/Naam2..

En daarbij komt ook nog dat die CSS alleen werkt als ik ../css/style.css gebruik, maar als ik dan weer op index.php kom, is de stylesheet daar niet meer aanwezig..
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 20:53:00
Quote Anchor link
=(
ik heb dat probleem ook bij mij :s

maar nu zit je wel op de juiste link (:

ik zal eens zoeken voor jou (;
 
Timen kut

Timen kut

05/11/2008 20:56:00
Quote Anchor link
Kasper schreef op 05.11.2008 20:53:
=(
ik heb dat probleem ook bij mij :s

maar nu zit je wel op de juiste link (:

ik zal eens zoeken voor jou (;


heb een 2e include gemaakt voor de shop pagina en de rest van de pagina's... Alleen nu is mn css op de mod/rewrite pagina's wel fuxxed.. ik mis m'n header bijvoorbeeld
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 20:58:00
Quote Anchor link
die css doet nog steeds niet

<link type="text/css" rel="stylesheet" href="/stylsheets/mystyle.css" />

zo zou het moeten volgens jou?
 
Timen kut

Timen kut

05/11/2008 20:59:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 20:58:
die css doet nog steeds niet

<link type="text/css" rel="stylesheet" href="/stylsheets/mystyle.css" />

zo zou het moeten volgens jou?


je hebt een typo is stylsheets(moet stylesheets wezen) en probeer er is ../stylesheets/mystyle.css van te maken
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 21:01:00
Quote Anchor link
wil je de code eens geven ;)

ik had een probleem als ik al op bij page/home zat dan werd mijn link : page/homepage/home

ik weet niet of jij dit probleem had maar ik heb dit zo opgelost ...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if($_GET['inc'] == 'page'){
                echo '<a href="../page/'.$row['url'].'">'.$row["name"].'</a>';
            }
else{
                echo '<a href="page/'.$row['url'].'">'.$row["name"].'</a>';
            }

?>


dus bij jou...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
echo '<div id="category">';
   $products=new products();
   $items=$products->ShowCategory();
   $i=1;
   foreach($items as $item){
      $aantal = count($item);
   if($_GET['cat']{
      echo '<a href="../shop/'.stripslashes($item['categorienaam']).'" class="cat"/>'.strtolower(stripslashes($item['categorienaam'])).'</a>';
   }
else{
      echo '<a href="shop/'.stripslashes($item['categorienaam']).'" class="cat"/>'.strtolower(stripslashes($item['categorienaam'])).'</a>';
   }

      if($i <= $aantal){
          echo ' | ';
      }

      $i++;
   }

echo '</div>';
?>


(:
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 21:16:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 20:58:
die css doet nog steeds niet

<link type="text/css" rel="stylesheet" href="/stylsheets/mystyle.css" />

zo zou het moeten volgens jou?

dus de map css zit in portfolio..
dan word dat

/portfolio/css/css.css

voila (:
normaal werkt dit..

of niet?

Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kasper Heyndrickx
 
Mr.Moe

Mr.Moe

05/11/2008 21:21:00
Quote Anchor link
ok, die wordt al mee geladen.

wat nu nog:

druk een aantal keer op de knop home en je hebt al gauw index/index/index/000
 
Timen kut

Timen kut

05/11/2008 21:32:00
Quote Anchor link
RemeysenThomas schreef op 05.11.2008 21:21:
ok, die wordt al mee geladen.

wat nu nog:

druk een aantal keer op de knop home en je hebt al gauw index/index/index/000


lees een beetje naar boven :-) Staat het uitgelegd
 
Timen kut

Timen kut

05/11/2008 21:36:00
Quote Anchor link
edit:

.css probleem gefixed, was vergeten ../ voor de images en links te zetten..

Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Timen kut
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 21:42:00
Quote Anchor link
Timen schreef op 05.11.2008 21:36:
edit: Sorry voor bump :x beetje te enthousiast

De .css op mn mod/rewrite pagina spoort voor geen meter

vergelijk:
http://www.envyum.nl/karinus/shop/Ufo
met:
http://www.envyum.nl/karinus/index.php

Hoe kan dit, en hoe op te lossen?

dat weet ik niet =(
sorry :s

eens uitpluizen ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kasper Heyndrickx
 
Timen kut

Timen kut

05/11/2008 21:45:00
Quote Anchor link
Kasper schreef op 05.11.2008 21:42:
Timen schreef op 05.11.2008 21:36:
edit: Sorry voor bump :x beetje te enthousiast

De .css op mn mod/rewrite pagina spoort voor geen meter

vergelijk:
http://www.envyum.nl/karinus/shop/Ufo
met:
http://www.envyum.nl/karinus/index.php

Hoe kan dit, en hoe op te lossen?

dat weet ik niet =(
sorry :s

eens uitpluizen ;)


check edit
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 21:46:00
Quote Anchor link
Timen schreef op 05.11.2008 21:45:
Kasper schreef op 05.11.2008 21:42:
Timen schreef op 05.11.2008 21:36:
edit: Sorry voor bump :x beetje te enthousiast

De .css op mn mod/rewrite pagina spoort voor geen meter

vergelijk:
http://www.envyum.nl/karinus/shop/Ufo
met:
http://www.envyum.nl/karinus/index.php

Hoe kan dit, en hoe op te lossen?

dat weet ik niet =(
sorry :s

eens uitpluizen ;)


check edit

??
wat bedoel je xD
 
Timen kut

Timen kut

05/11/2008 21:51:00
Quote Anchor link
Kasper schreef op 05.11.2008 21:46:
Timen schreef op 05.11.2008 21:45:
Kasper schreef op 05.11.2008 21:42:
Timen schreef op 05.11.2008 21:36:
edit: Sorry voor bump :x beetje te enthousiast

De .css op mn mod/rewrite pagina spoort voor geen meter

vergelijk:


Hoe kan dit, en hoe op te lossen?

dat weet ik niet =(
sorry :s

eens uitpluizen ;)


check edit

??
wat bedoel je xD


ik heb mn post met vraag ge-edit:P
Wil je effe de links uit je quote weghalen? dankjewel
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

05/11/2008 21:56:00
Quote Anchor link
Timen schreef op 05.11.2008 21:51:
Kasper schreef op 05.11.2008 21:46:
Timen schreef op 05.11.2008 21:45:
Kasper schreef op 05.11.2008 21:42:
Timen schreef op 05.11.2008 21:36:
edit: Sorry voor bump :x beetje te enthousiast

De .css op mn mod/rewrite pagina spoort voor geen meter

vergelijk:


Hoe kan dit, en hoe op te lossen?

dat weet ik niet =(
sorry :s

eens uitpluizen ;)


check edit

??
wat bedoel je xD


ik heb mn post met vraag ge-edit:P
Wil je effe de links uit je quote weghalen? dankjewel

dus nu werkt het (:
nog vragen?

x)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kasper Heyndrickx
 
Paul K

Paul K

06/11/2008 00:28:00
Quote Anchor link
Pfff gekke deuren,

logisch dat het er blijft staan, je moet ook niet daarheen gaan en dat hij het dan transformed. Het is opgekeerd, jij gaat ergens naartoe en dan zie je een mooie url maar apache levert eigenlijk die gerewrite url zoals index.php?p=3&do=498
of whatever
 
Kasper Heyndrickx

Kasper Heyndrickx

06/11/2008 16:47:00
Quote Anchor link
Paul schreef op 06.11.2008 00:28:
Pfff gekke deuren,

logisch dat het er blijft staan, je moet ook niet daarheen gaan en dat hij het dan transformed. Het is opgekeerd, jij gaat ergens naartoe en dan zie je een mooie url maar apache levert eigenlijk die gerewrite url zoals index.php?p=3&do=498
of whatever


idd (:
maar een vraagje voor jou :)
wat is het mooist
www.mijnsite.nl/index/0000

OF

www.mijnsite.nl/index.php?nav=0000

idd dat dacht ik ook het eerste (:
 
Robert Deiman

Robert Deiman

06/11/2008 16:54:00
Quote Anchor link
Het mooiste is als je niet (alleen) het id van iets in je url hebt staan:

http://www.mijnsite.nl/nieuws/123/titel-van-artikel.html

123 is dan het id, de titel van het artikel doet verder helemaal niets, maar wordt wel meegegeven. Ook SEO technisch is dat beter, omdat je url tekst door zoekmachines ook als belangrijker wordt bestempeld dan de inhoud van de pagina zelf. (namelijk: met de gezochte tekst in de URL is de kans ook groter dat het daar ook echt over gaat)

Met alleen een id in je url kan de zoekmachine helemaal niets, dat is maar gewoon een getalletje. Vandaar ook de titel in de url.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.