htaccess probleempje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »
Pong Zor

Pong Zor

01/11/2011 15:24:00
Quote Anchor link
In mijn browser heb ik deze URL:

http://xxxxxxxxx.com/index.php?taal_id=3&seo_url=homepage-en

Daar wil ik van maken:

http://xxxxxx.com/homepage-en

Nu kwam ik deze site tegen:
http://www.generateit.net/mod-rewrite/ en die maakt de volgende code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteEngine On
RewriteRule ^([^/]*)\.html$ /index.php?taal_id=3&seo_url=$1 [L]


Nu is mijn probleem dat taal_id hard coded staat in de htaccess. Deze kan variabel zijn. Het kan ook zijn dat je de volgende url hebt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
http://xxxxxxxxx.com/index.php?taal_id=1&seo_url=homepage-nl


Dan gaat de htaccess dus niet op

Hoe kan ik dit goed krijgen?

Dan nog een volgende punt:
Al mijn URLs bouw ik op deze manier op: index.php?taal_id=3&seo_url=homepage-en

Hoe kan ik ervoor zorgen dat dit automatisch wordt omgezet? Als ik bijvoorbeeld naar http:///xxxxxxx.com/index.php?taal_id=3&seo_url=homepage-en ga dat het meteen een seo url wordt?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:53:43
 
Kees Schepers

kees Schepers

01/11/2011 15:44:15
Quote Anchor link
Waarom niet iets zoals:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteEngine On
RewriteRule ^([a-zA-Z]{2,3})/([^/]*)\.html index.php?taal_id=$1&seo_url=$2


Dan krijg je dus url's als:

http://www.homepage.com/en/some-page.html
http://www.homepage.com/de/some-page.html


En eventueel kunt met RewriteCond controleren of de taal parameter wel of niet is doorgestuurd en zo niet een tijdelijke redirect doen naar:

http://www.homepage.com/nl/some-page.html
 
Pong Zor

Pong Zor

01/11/2011 16:08:01
Quote Anchor link
He Kees.

Het werkt aardig,

Eigenlijk heb ik deze URL:
http://demo.simpelcms.com/index.php?taal_id=1&pagina_id=1

Hoe kan ik daar zoiets mooi van maken? Taal id en pagina id heb ik nodig om de pagina's en talen op te halen. Deze wil ik niet gebruiken in de seo_url, maar heb ik dus wel nodig

Kan dit zoiets worden als:
http://demo.simpelcms.com/nl/homepage-nl.html

Als het moet kan ik extra variabelen in de URL meesturen.

nl is een waarde die in de database staat en home-page-nl is ook een waarde die in de database staat. Ik denk dat ik hier iets mee moet kunnen doen, maar weet niet hoe.
Gewijzigd op 01/11/2011 16:08:53 door Pong Zor
 
Kees Schepers

kees Schepers

01/11/2011 16:12:23
Quote Anchor link
Maar heb je mijn RewriteRules al getest? Want die zouden in princiepe moeten bereiken wat jij wilt.

Je moet gewoon de URL aanroepen en testen.

En extra parameters aangeven kun je inderdaad met variabelen als in de query string al is dat wel minder elegant maar vergeet dan niet in je rewrite achter seo_url=$1&%{QUERY_STRING}% mee te geven, of iets in die richting (weet niet meer exact hoe die variabele heette) want anders worden je URL-query parameters niet mee gestuurd bij het rewriten.
 
Pong Zor

Pong Zor

01/11/2011 16:25:22
Quote Anchor link
Nou als ik deze URL in toets:

http://demo.simpelcms.com/nl/homepage-nl.html

oorspronkelijk:
http://demo.simpelcms.com/index.php?taal_id=1&pagina_id=1


Dan is deze variabele leeg:
$smarty->display($rij_pagina['template'] . '.template');

Dat is logisch want ik gebruik deze query om de gegevens op te halen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
    $query_pagina = sprintf("SELECT p.*, te.template FROM paginas as p, templates as te WHERE p.template_id=te.template_id AND pagina_id='%s' AND taal_id='%s'",
        mysql_real_escape_string($pagina_id),
        mysql_real_escape_string($taal_id)
    );    


Vandaar dat ik die pagina_id en taal_id via de $_GET ophaal

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$pagina_id = $_GET['pagina_id'];
$taal_id = $_GET['taal_id'];


Wat er nu gebeurd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SELECT p.*, te.template FROM paginas as p, templates as te WHERE p.template_id=te.template_id AND pagina_id='homepage-nl' AND taal_id='nl'normale page
Warning: Smarty error: unable to read resource: ".template" in /home/vhosts/simpelcms.com/subdomains/demo/httpdocs/includes/libs/Smarty.class.php on line 1093


Hij pakt als pagina_id homepage-nl, maar dat wil ik niet.
Ik wil in die query gewoon weer mn ID's hebben, maar als seo url wel:
http://demo.simpelcms.com/nl/homepage-nl.html

Kan ik niet het volgende doen:
http://demo.simpelcms.com/index.php?taal_id=1&pagina_id=1&taal=nl&seo_url=homepage-nl

Dan moet de htaccess niks doen met:
index.php?taal_id=1&pagina_id=1&

maar wel met seo_url en taal

Toevoeging op 01/11/2011 18:10:04:

Hmm. Ik kom er niet uit zoals het nu is worden dus de /nl/homepage-nl meegestuurd in de query. Ik wil niet het woord maar de id's meesturen, iemand nog tips?
Gewijzigd op 01/11/2011 16:36:50 door Pong Zor
 
Kees Schepers

kees Schepers

01/11/2011 19:17:12
Quote Anchor link
Om het goed te testen zou ik sowieso eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php var_dump($_GET); ?>


Doen om te zien welke parameters wel werken.
 
Pong Zor

Pong Zor

02/11/2011 13:19:42
Quote Anchor link
Ik heb het al opgelost, ik weet wel welke variabelen beschikbaar heb, maar htaccess deed niet wat ik wilde. Query omgebouwd werkt nu wel.
 
Kees Schepers

kees Schepers

02/11/2011 13:43:34
Quote Anchor link
Kun je specifieker zijn in je oplossing? Wellicht help je er anderen ook mee.
 
Pong Zor

Pong Zor

02/11/2011 13:54:34
Quote Anchor link
Normaal gesproken check ik mijn query op pagina_id en taal_id en haal dan de juiste pagina op.

pagina_id en taal_id verkrijg ik via een GET. Aangezien ik mooie URL wils kon ik niet de pagina_id en taal_id mee sturen want dan snapte mn htaccess het niet

Als ik dan bijvoorbeeld te URL aanriep
Oorspronkelijk:
http://demo.simpelcms.nl/index.php?pagina_id=1&taal_id=1

Dan deed mn query het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM paginas WHERE pagina_id=$_GET['pagina_id'] AND taal_id=$_GET['taal_id']


Dat resulteert in het volgende
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM paginas WHERE pagina_id=1 AND taal_id=1


Vervolgens kreeg ik de goede pagina terug


Mooie URL
http://demo.simpelcms.com/nl/home

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM paginas WHERE pagina_id=$_GET['pagina_id'] AND taal_id=$_GET['taal_id']


Dat resulteert in het volgende
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM paginas WHERE pagina_id=nl AND taal_id=home


Dit resulteerde in een foutmelding, want er bestaat geen pagina met nl als id en home als taal_id.

In plaats van een pagina op de halen via pagina_id in combinatie met taal_id haal ik een pagina op gebaseerd op seo_url.

Dan ziet het er zo uit:

Oorspronkelijk:
http://demo.simpelcms.nl/index.php?seo_url=home

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM paginas WHERE seo_url=$_GET['seo_url']


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM paginas WHERE seo_url=home


Vervolgens heb ik een check ingebouwd dat bij het aanmaken van een pagina de seo url niet mag voorkomen in de database, omdat je anders de verkeerde pagina's ophaalt.

Misschien niet de beste oplossing, maar wel een werkbare

.htaccess
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteEngine on
RewriteRule ^([^/\.]+)/?$ index.php?seo_url=$1 [L]
Gewijzigd op 02/11/2011 13:55:50 door Pong Zor
 
Kees Schepers

kees Schepers

02/11/2011 14:00:09
Quote Anchor link
Oke duidelijk, goed dat het opgelost is. Maar taalsupport heb je dus achterwege gelaten? Via de URL dan tenminste?
 
Pong Zor

Pong Zor

02/11/2011 14:24:48
Quote Anchor link
Ja voorlopig wel, je kan nu hier een demo zien:
http://demo.simpelcms.com/

Voorlopig even geen /nl/ of /en/ om taal aan te duiden. Kan ik ook wel inbouwen dan moet ik seo_url + taal_id combinatie checken, dat zou betekenen dat ik ook niet een unieke seo_url hoef te hebben aangezien de combinatie van seo_url en taal_id uniek moet zijn.
Gewijzigd op 02/11/2011 14:25:04 door Pong Zor
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.