htaccess probleempje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Front-End Developer

As a Front-End Developer at Coolblue you improve the user-friendliness of our webshop for millions of customers. How do I become a Front-End Developer at Coolblue? As a Front-End Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present these within the team. You also take pride in your work and welcome any feedback. Would you like to become a Front-End Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »
Pong Zor

Pong Zor

01/11/2011 15:24:00
Quote Anchor link
In mijn browser heb ik deze URL:

http://xxxxxxxxx.com/index.php?taal_id=3&seo_url=homepage-en

Daar wil ik van maken:

http://xxxxxx.com/homepage-en

Nu kwam ik deze site tegen:
http://www.generateit.net/mod-rewrite/ en die maakt de volgende code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteEngine On
RewriteRule ^([^/]*)\.html$ /index.php?taal_id=3&seo_url=$1 [L]


Nu is mijn probleem dat taal_id hard coded staat in de htaccess. Deze kan variabel zijn. Het kan ook zijn dat je de volgende url hebt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
http://xxxxxxxxx.com/index.php?taal_id=1&seo_url=homepage-nl


Dan gaat de htaccess dus niet op

Hoe kan ik dit goed krijgen?

Dan nog een volgende punt:
Al mijn URLs bouw ik op deze manier op: index.php?taal_id=3&seo_url=homepage-en

Hoe kan ik ervoor zorgen dat dit automatisch wordt omgezet? Als ik bijvoorbeeld naar http:///xxxxxxx.com/index.php?taal_id=3&seo_url=homepage-en ga dat het meteen een seo url wordt?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 21:15:24
 
Kees Schepers

kees Schepers

01/11/2011 15:44:15
Quote Anchor link
Waarom niet iets zoals:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteEngine On
RewriteRule ^([a-zA-Z]{2,3})/([^/]*)\.html index.php?taal_id=$1&seo_url=$2


Dan krijg je dus url's als:

http://www.homepage.com/en/some-page.html
http://www.homepage.com/de/some-page.html


En eventueel kunt met RewriteCond controleren of de taal parameter wel of niet is doorgestuurd en zo niet een tijdelijke redirect doen naar:

http://www.homepage.com/nl/some-page.html
 
Pong Zor

Pong Zor

01/11/2011 16:08:01
Quote Anchor link
He Kees.

Het werkt aardig,

Eigenlijk heb ik deze URL:
http://demo.simpelcms.com/index.php?taal_id=1&pagina_id=1

Hoe kan ik daar zoiets mooi van maken? Taal id en pagina id heb ik nodig om de pagina's en talen op te halen. Deze wil ik niet gebruiken in de seo_url, maar heb ik dus wel nodig

Kan dit zoiets worden als:
http://demo.simpelcms.com/nl/homepage-nl.html

Als het moet kan ik extra variabelen in de URL meesturen.

nl is een waarde die in de database staat en home-page-nl is ook een waarde die in de database staat. Ik denk dat ik hier iets mee moet kunnen doen, maar weet niet hoe.
Gewijzigd op 01/11/2011 16:08:53 door Pong Zor
 
Kees Schepers

kees Schepers

01/11/2011 16:12:23
Quote Anchor link
Maar heb je mijn RewriteRules al getest? Want die zouden in princiepe moeten bereiken wat jij wilt.

Je moet gewoon de URL aanroepen en testen.

En extra parameters aangeven kun je inderdaad met variabelen als in de query string al is dat wel minder elegant maar vergeet dan niet in je rewrite achter seo_url=$1&%{QUERY_STRING}% mee te geven, of iets in die richting (weet niet meer exact hoe die variabele heette) want anders worden je URL-query parameters niet mee gestuurd bij het rewriten.
 
Pong Zor

Pong Zor

01/11/2011 16:25:22
Quote Anchor link
Nou als ik deze URL in toets:

http://demo.simpelcms.com/nl/homepage-nl.html

oorspronkelijk:
http://demo.simpelcms.com/index.php?taal_id=1&pagina_id=1


Dan is deze variabele leeg:
$smarty->display($rij_pagina['template'] . '.template');

Dat is logisch want ik gebruik deze query om de gegevens op te halen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
    $query_pagina = sprintf("SELECT p.*, te.template FROM paginas as p, templates as te WHERE p.template_id=te.template_id AND pagina_id='%s' AND taal_id='%s'",
        mysql_real_escape_string($pagina_id),
        mysql_real_escape_string($taal_id)
    );    


Vandaar dat ik die pagina_id en taal_id via de $_GET ophaal

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$pagina_id = $_GET['pagina_id'];
$taal_id = $_GET['taal_id'];


Wat er nu gebeurd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SELECT p.*, te.template FROM paginas as p, templates as te WHERE p.template_id=te.template_id AND pagina_id='homepage-nl' AND taal_id='nl'normale page
Warning: Smarty error: unable to read resource: ".template" in /home/vhosts/simpelcms.com/subdomains/demo/httpdocs/includes/libs/Smarty.class.php on line 1093


Hij pakt als pagina_id homepage-nl, maar dat wil ik niet.
Ik wil in die query gewoon weer mn ID's hebben, maar als seo url wel:
http://demo.simpelcms.com/nl/homepage-nl.html

Kan ik niet het volgende doen:
http://demo.simpelcms.com/index.php?taal_id=1&pagina_id=1&taal=nl&seo_url=homepage-nl

Dan moet de htaccess niks doen met:
index.php?taal_id=1&pagina_id=1&

maar wel met seo_url en taal

Toevoeging op 01/11/2011 18:10:04:

Hmm. Ik kom er niet uit zoals het nu is worden dus de /nl/homepage-nl meegestuurd in de query. Ik wil niet het woord maar de id's meesturen, iemand nog tips?
Gewijzigd op 01/11/2011 16:36:50 door Pong Zor
 
Kees Schepers

kees Schepers

01/11/2011 19:17:12
Quote Anchor link
Om het goed te testen zou ik sowieso eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php var_dump($_GET); ?>


Doen om te zien welke parameters wel werken.
 
Pong Zor

Pong Zor

02/11/2011 13:19:42
Quote Anchor link
Ik heb het al opgelost, ik weet wel welke variabelen beschikbaar heb, maar htaccess deed niet wat ik wilde. Query omgebouwd werkt nu wel.
 
Kees Schepers

kees Schepers

02/11/2011 13:43:34
Quote Anchor link
Kun je specifieker zijn in je oplossing? Wellicht help je er anderen ook mee.
 
Pong Zor

Pong Zor

02/11/2011 13:54:34
Quote Anchor link
Normaal gesproken check ik mijn query op pagina_id en taal_id en haal dan de juiste pagina op.

pagina_id en taal_id verkrijg ik via een GET. Aangezien ik mooie URL wils kon ik niet de pagina_id en taal_id mee sturen want dan snapte mn htaccess het niet

Als ik dan bijvoorbeeld te URL aanriep
Oorspronkelijk:
http://demo.simpelcms.nl/index.php?pagina_id=1&taal_id=1

Dan deed mn query het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM paginas WHERE pagina_id=$_GET['pagina_id'] AND taal_id=$_GET['taal_id']


Dat resulteert in het volgende
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM paginas WHERE pagina_id=1 AND taal_id=1


Vervolgens kreeg ik de goede pagina terug


Mooie URL
http://demo.simpelcms.com/nl/home

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM paginas WHERE pagina_id=$_GET['pagina_id'] AND taal_id=$_GET['taal_id']


Dat resulteert in het volgende
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM paginas WHERE pagina_id=nl AND taal_id=home


Dit resulteerde in een foutmelding, want er bestaat geen pagina met nl als id en home als taal_id.

In plaats van een pagina op de halen via pagina_id in combinatie met taal_id haal ik een pagina op gebaseerd op seo_url.

Dan ziet het er zo uit:

Oorspronkelijk:
http://demo.simpelcms.nl/index.php?seo_url=home

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM paginas WHERE seo_url=$_GET['seo_url']


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM paginas WHERE seo_url=home


Vervolgens heb ik een check ingebouwd dat bij het aanmaken van een pagina de seo url niet mag voorkomen in de database, omdat je anders de verkeerde pagina's ophaalt.

Misschien niet de beste oplossing, maar wel een werkbare

.htaccess
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteEngine on
RewriteRule ^([^/\.]+)/?$ index.php?seo_url=$1 [L]
Gewijzigd op 02/11/2011 13:55:50 door Pong Zor
 
Kees Schepers

kees Schepers

02/11/2011 14:00:09
Quote Anchor link
Oke duidelijk, goed dat het opgelost is. Maar taalsupport heb je dus achterwege gelaten? Via de URL dan tenminste?
 
Pong Zor

Pong Zor

02/11/2011 14:24:48
Quote Anchor link
Ja voorlopig wel, je kan nu hier een demo zien:
http://demo.simpelcms.com/

Voorlopig even geen /nl/ of /en/ om taal aan te duiden. Kan ik ook wel inbouwen dan moet ik seo_url + taal_id combinatie checken, dat zou betekenen dat ik ook niet een unieke seo_url hoef te hebben aangezien de combinatie van seo_url en taal_id uniek moet zijn.
Gewijzigd op 02/11/2011 14:25:04 door Pong Zor
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.