.htaccess rewrite url

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »
Yea Rupie

Yea Rupie

09/06/2010 19:18:28
Quote Anchor link
Heej,

Ik zou graag mijn URL's rewriten, maar het werkt niet helemaal!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteEngine On
RewriteRule ^(.+) index.php?p=$1 [L]


voorbeeld URL: http://www.xxx.nl/faq
resultaat: Array ( [p] => index.php )
verwacht resultaat: Array ( [p] => faq )
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 16:58:55
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

09/06/2010 19:44:36
Quote Anchor link
RewriteRule regels worden steeds opnieuw uitgevoerd totdat er niets meer match. Dus eerste loop:
faq -> index.php?p=faq
Tweede loop:
index.php -> index.php?p=index.php
Derde loop is zelfde, dat snaptie, en dan stoptie. Je zult dus het dus zodanig moeten maken dat de tweede loop niet matcht. Dit kan je bijv. doen met een RewriteCond regel.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

09/06/2010 19:57:25
Quote Anchor link
Thx !

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
#########################################
# REWRITE RULES                         #
#########################################
RewriteEngine On
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-f
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.+) index.php?p=$1 [L]
RewriteBase /
# END #
 
Yea Rupie

Yea Rupie

10/06/2010 19:19:54
Quote Anchor link
* Nieuwe vraag, zelfde script/topic

Nu wil ik een 2e en 3e GET variabel toevoegen, hoe gaat dit?
Gewijzigd op 10/06/2010 19:23:18 door Yea Rupie
 
Pim -

Pim -

10/06/2010 19:23:04
Quote Anchor link
Wat moet hier nog aan gebeuren dan?
Het is veel beter als je gewoon de hele query in die ene parameter doet en er dan met PHP mee aan de slag gaat: dat is veel flexibeler.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

10/06/2010 19:28:41
Quote Anchor link
voorbeeld URL: http://www.xxx.nl/faq/6/7
verwacht resultaat: Array (
[p] => faq,
[m] => 6,
[y] => 7,
)
 
Pim -

Pim -

10/06/2010 19:33:35
Quote Anchor link
Precies gewoon in PHP doen.
Je kan dit op allemaal manieren oplossen.
Kijk ook eens naar Zend_Controller_Route, in mijn ogen dicht bij de ideale oplossing.

Als je maar 1 route hebt kan het natuurlijk heel makkelijk:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$array
= array();
list($array['p'], $array['m'], $array['y']) = explode('/', trim($_GET['p'], '/'));
?>

Maar als je meerdere mogelijkheden wilt toestaan wordt het ingewikkelder.
Je moet het 'strategy' patroon toepassen.
Dan maak je een router die de routes regelt. Bij een request gaat de router alle routes af en als er 1 'past' wordt die geselecteerd en uitgevoerd.

Edit:
Voorbeeld, in OO
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
class Router
{
    protected $_routes = array();
    public function addRoute(Route $route)
    {

        $this->_routes[] = $route;
    }

    public function dispatch($query)
    {

        $query = trim($query, '/');
        // Zoek in omgekeerde volgorde
        for($i = count($this->_routes)-1; $i<=0; $i--) {
            if($this->_routes[$i]->fits($query)) return $this->_routes[$i]->getParams();
        }

        throw new Exception('No route found for '.$query);
    }
}


interface Route
{
    protected $_query, $_params;

    // Controleert of de query past in de route en zo ja, vult de gevonden parameters in in $_params
    public function fits($query);
    public function getParams();
}

?>
Gewijzigd op 11/06/2010 20:38:22 door Pim -
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

10/06/2010 20:40:54
Quote Anchor link
Ja kan in principe alles doen wat je wil. Meerdere vars gaat bijv. zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^([^/]+)/([^/]+)/([^/]+) index.php?p=$1&m=$2&o=$3 [L]

Hierbij heb ik de punt(die alles matcht) vervangen door "[^/]"(alles behalve /).
 
Yea Rupie

Yea Rupie

10/06/2010 21:09:38
Quote Anchor link
Piet Verhagen op 10/06/2010 20:40:54:
Ja kan in principe alles doen wat je wil. Meerdere vars gaat bijv. zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^([^/]+)/([^/]+)/([^/]+) index.php?p=$1&m=$2&o=$3 [L]

Hierbij heb ik de punt(die alles matcht) vervangen door "[^/]"(alles behalve /).

Hierbij kom ik in de knoop met mijn css en afbeeldingen.
 
Jelmer -

Jelmer -

10/06/2010 22:22:06
Quote Anchor link
Bedoel je dat die ook gerewrite worden? Nee toch? Want daar zorgen je twee RewriteCond regels al voor.

Of bedoel je dat je relatieve paden gebruikt? Dan heb je volgens mij twee gemakkelijke oplossingen: absolute paden gebruiken (beginnend met een /) maar dat is onhandig als je lokaal in een map en op de server in de root je site draait. Andere optie is <base href="/mijn/site/"> in de head van je HTML zetten, dan wordt dat pad altijd als basis voor je relatieve regels gebruikt.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

10/06/2010 22:33:52
Quote Anchor link
Ik heb het gewoon allemaal in 1 map en de images appart:
<link href="default.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="all" />
 
Jelmer -

Jelmer -

10/06/2010 22:35:47
Quote Anchor link
<base href="/absolute/url/naar/site"> of, waarschijnlijk aan je rewrite regels te zien dus simpelweb <base href="/"> aan HEAD toevoegen zou dat al moeten oplossen.
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

10/06/2010 23:12:02
Quote Anchor link
Jah maar ... je moet het zelf een beetje specificeren.
Yea Rupie op 10/06/2010 19:28:41:

Op een plek waar je een cijfer verwacht, zoals die 6 en die 7 kun je "[0-9]+" doen of bijv. nog exacter "[0-9]{1,3}"(minimaal 1 cijfer, max 3). En zodoende moet je het geheel zodanig in elkaar steken dat er geen conflicten optreden.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

11/06/2010 17:07:17
Quote Anchor link
mmm.. Ik heb nu deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^([^/]+)/([0-9/]{1,2})/([0-9/]{1,4}) index.php?p=$1&m=$2&y=$3 [L]

Hij gaat nog niet helemaal goed,
$2 = Maand
$3 = Jaartal
 
Jelmer -

Jelmer -

11/06/2010 17:41:20
Quote Anchor link
Wat gaat er dan mis? En waarom heb je / ook in je mogelijke karakters staan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
^([^/]+)/(\d{1,2})/(\d{1,4})/?
 
Yea Rupie

Yea Rupie

11/06/2010 17:54:58
Quote Anchor link
Jelmer rrrr op 11/06/2010 17:41:20:
Wat gaat er dan mis? En waarom heb je / ook in je mogelijke karakters staan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
^([^/]+)/(\d{1,2})/(\d{1,4})/?


De pagina laad niet correct, de css doet het niet en de plaatjes ook niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
#########################################
# REWRITE RULES                         #
#########################################
RewriteEngine On
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-f
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-d
RewriteRule ^([^/]+) index.php?page=$1 [L]
RewriteRule ^([^/]+)/(\d{1,2})/(\d{1,4}) index.php?p=$1&m=$2&y=$3 [L]
RewriteBase /
# END #
 
Jelmer -

Jelmer -

11/06/2010 17:56:12
Quote Anchor link
Dat komt omdat je relatieve paden gebruikt voor je css en plaatjes. Die denken dat ze in de map /pagina/1/2/ moeten zoeken. Zie mijn reacties over <base> en absolute urls.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

11/06/2010 17:57:24
Quote Anchor link
Yea Rupie op 11/06/2010 17:54:58:
Jelmer rrrr op 11/06/2010 17:41:20:
Wat gaat er dan mis? En waarom heb je / ook in je mogelijke karakters staan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
^([^/]+)/(\d{1,2})/(\d{1,4})/?


De pagina laad niet correct, de css doet het niet en de plaatjes ook niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
#########################################
# REWRITE RULES                         #
#########################################
RewriteEngine On
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-f
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-d
RewriteRule ^([^/]+) index.php?page=$1 [L]
RewriteRule ^([^/]+)/(\d{1,2})/(\d{1,4}) index.php?p=$1&m=$2&y=$3 [L]
RewriteBase /
# END #




Bij een url van : home/6/2010
Is dit de $_GET variabel: Array ( [page] => home )

en als ik base gebruik, komt die in home/6/

verder zal ik overal dit voorzetten: http://www.xxx.nl
Gewijzigd op 11/06/2010 18:02:32 door Yea Rupie
 
Jelmer -

Jelmer -

11/06/2010 19:27:09
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^([^/]+)$ index.php?page=$1 [L]

Die $ aan het eind van het pattern staat voor "het einde". Als er niets na komt, matcht die regel niet.
Andere oplossing is om gewoon die twee RewriteRules om te wisselen, zodat de minst-specifieke, die dus het meeste matcht, onderaan staat.
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

11/06/2010 20:32:29
Quote Anchor link
Yea Rupie op 11/06/2010 17:57:24:
verder zal ik overal dit voorzetten: http://www.xxx.nl

Complete domeinnaam hoeft er niet voor, pad beginnen met een / kan ook.
 
Pim -

Pim -

11/06/2010 20:38:06
Quote Anchor link
Heb je mijn post over het in PHP regelen van routes überhaupt gelezen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.