.htaccess rewrite url

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Angular developer

Functie In jouw rol als Front-End developer werk je samen met de backend developers om middels tweewekelijkse sprints het platform naar een hoger niveau te tillen. Hiernaast heb je affiniteit met data en werk je graag samen met het team om de gegevensintegriteit en -beveiliging te waarborgen, om ervoor te zorgen dat de gebruiker wereldwijd de beste SaaS-services heeft. Deze organisatie heeft meer dan 100 mensen in dienst, waarvan er 45 in Nederland werken. Het ontwikkelteam bestaat uit 10 mensen en is verdeeld in 2 scrumteams. Het eerste team bestaat uit Java en Scala ontwikkelaars. Het tweede team, waar jij

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »
Yea Rupie

Yea Rupie

09/06/2010 19:18:28
Quote Anchor link
Heej,

Ik zou graag mijn URL's rewriten, maar het werkt niet helemaal!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteEngine On
RewriteRule ^(.+) index.php?p=$1 [L]


voorbeeld URL: http://www.xxx.nl/faq
resultaat: Array ( [p] => index.php )
verwacht resultaat: Array ( [p] => faq )
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:55:40
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

09/06/2010 19:44:36
Quote Anchor link
RewriteRule regels worden steeds opnieuw uitgevoerd totdat er niets meer match. Dus eerste loop:
faq -> index.php?p=faq
Tweede loop:
index.php -> index.php?p=index.php
Derde loop is zelfde, dat snaptie, en dan stoptie. Je zult dus het dus zodanig moeten maken dat de tweede loop niet matcht. Dit kan je bijv. doen met een RewriteCond regel.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

09/06/2010 19:57:25
Quote Anchor link
Thx !

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
#########################################
# REWRITE RULES                         #
#########################################
RewriteEngine On
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-f
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.+) index.php?p=$1 [L]
RewriteBase /
# END #
 
Yea Rupie

Yea Rupie

10/06/2010 19:19:54
Quote Anchor link
* Nieuwe vraag, zelfde script/topic

Nu wil ik een 2e en 3e GET variabel toevoegen, hoe gaat dit?
Gewijzigd op 10/06/2010 19:23:18 door Yea Rupie
 
Pim -

Pim -

10/06/2010 19:23:04
Quote Anchor link
Wat moet hier nog aan gebeuren dan?
Het is veel beter als je gewoon de hele query in die ene parameter doet en er dan met PHP mee aan de slag gaat: dat is veel flexibeler.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

10/06/2010 19:28:41
Quote Anchor link
voorbeeld URL: http://www.xxx.nl/faq/6/7
verwacht resultaat: Array (
[p] => faq,
[m] => 6,
[y] => 7,
)
 
Pim -

Pim -

10/06/2010 19:33:35
Quote Anchor link
Precies gewoon in PHP doen.
Je kan dit op allemaal manieren oplossen.
Kijk ook eens naar Zend_Controller_Route, in mijn ogen dicht bij de ideale oplossing.

Als je maar 1 route hebt kan het natuurlijk heel makkelijk:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$array
= array();
list($array['p'], $array['m'], $array['y']) = explode('/', trim($_GET['p'], '/'));
?>

Maar als je meerdere mogelijkheden wilt toestaan wordt het ingewikkelder.
Je moet het 'strategy' patroon toepassen.
Dan maak je een router die de routes regelt. Bij een request gaat de router alle routes af en als er 1 'past' wordt die geselecteerd en uitgevoerd.

Edit:
Voorbeeld, in OO
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
class Router
{
    protected $_routes = array();
    public function addRoute(Route $route)
    {

        $this->_routes[] = $route;
    }

    public function dispatch($query)
    {

        $query = trim($query, '/');
        // Zoek in omgekeerde volgorde
        for($i = count($this->_routes)-1; $i<=0; $i--) {
            if($this->_routes[$i]->fits($query)) return $this->_routes[$i]->getParams();
        }

        throw new Exception('No route found for '.$query);
    }
}


interface Route
{
    protected $_query, $_params;

    // Controleert of de query past in de route en zo ja, vult de gevonden parameters in in $_params
    public function fits($query);
    public function getParams();
}

?>
Gewijzigd op 11/06/2010 20:38:22 door Pim -
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

10/06/2010 20:40:54
Quote Anchor link
Ja kan in principe alles doen wat je wil. Meerdere vars gaat bijv. zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^([^/]+)/([^/]+)/([^/]+) index.php?p=$1&m=$2&o=$3 [L]

Hierbij heb ik de punt(die alles matcht) vervangen door "[^/]"(alles behalve /).
 
Yea Rupie

Yea Rupie

10/06/2010 21:09:38
Quote Anchor link
Piet Verhagen op 10/06/2010 20:40:54:
Ja kan in principe alles doen wat je wil. Meerdere vars gaat bijv. zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^([^/]+)/([^/]+)/([^/]+) index.php?p=$1&m=$2&o=$3 [L]

Hierbij heb ik de punt(die alles matcht) vervangen door "[^/]"(alles behalve /).

Hierbij kom ik in de knoop met mijn css en afbeeldingen.
 
Jelmer -

Jelmer -

10/06/2010 22:22:06
Quote Anchor link
Bedoel je dat die ook gerewrite worden? Nee toch? Want daar zorgen je twee RewriteCond regels al voor.

Of bedoel je dat je relatieve paden gebruikt? Dan heb je volgens mij twee gemakkelijke oplossingen: absolute paden gebruiken (beginnend met een /) maar dat is onhandig als je lokaal in een map en op de server in de root je site draait. Andere optie is <base href="/mijn/site/"> in de head van je HTML zetten, dan wordt dat pad altijd als basis voor je relatieve regels gebruikt.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

10/06/2010 22:33:52
Quote Anchor link
Ik heb het gewoon allemaal in 1 map en de images appart:
<link href="default.css" rel="stylesheet" type="text/css" media="all" />
 
Jelmer -

Jelmer -

10/06/2010 22:35:47
Quote Anchor link
<base href="/absolute/url/naar/site"> of, waarschijnlijk aan je rewrite regels te zien dus simpelweb <base href="/"> aan HEAD toevoegen zou dat al moeten oplossen.
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

10/06/2010 23:12:02
Quote Anchor link
Jah maar ... je moet het zelf een beetje specificeren.
Yea Rupie op 10/06/2010 19:28:41:

Op een plek waar je een cijfer verwacht, zoals die 6 en die 7 kun je "[0-9]+" doen of bijv. nog exacter "[0-9]{1,3}"(minimaal 1 cijfer, max 3). En zodoende moet je het geheel zodanig in elkaar steken dat er geen conflicten optreden.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

11/06/2010 17:07:17
Quote Anchor link
mmm.. Ik heb nu deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^([^/]+)/([0-9/]{1,2})/([0-9/]{1,4}) index.php?p=$1&m=$2&y=$3 [L]

Hij gaat nog niet helemaal goed,
$2 = Maand
$3 = Jaartal
 
Jelmer -

Jelmer -

11/06/2010 17:41:20
Quote Anchor link
Wat gaat er dan mis? En waarom heb je / ook in je mogelijke karakters staan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
^([^/]+)/(\d{1,2})/(\d{1,4})/?
 
Yea Rupie

Yea Rupie

11/06/2010 17:54:58
Quote Anchor link
Jelmer rrrr op 11/06/2010 17:41:20:
Wat gaat er dan mis? En waarom heb je / ook in je mogelijke karakters staan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
^([^/]+)/(\d{1,2})/(\d{1,4})/?


De pagina laad niet correct, de css doet het niet en de plaatjes ook niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
#########################################
# REWRITE RULES                         #
#########################################
RewriteEngine On
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-f
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-d
RewriteRule ^([^/]+) index.php?page=$1 [L]
RewriteRule ^([^/]+)/(\d{1,2})/(\d{1,4}) index.php?p=$1&m=$2&y=$3 [L]
RewriteBase /
# END #
 
Jelmer -

Jelmer -

11/06/2010 17:56:12
Quote Anchor link
Dat komt omdat je relatieve paden gebruikt voor je css en plaatjes. Die denken dat ze in de map /pagina/1/2/ moeten zoeken. Zie mijn reacties over <base> en absolute urls.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

11/06/2010 17:57:24
Quote Anchor link
Yea Rupie op 11/06/2010 17:54:58:
Jelmer rrrr op 11/06/2010 17:41:20:
Wat gaat er dan mis? En waarom heb je / ook in je mogelijke karakters staan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
^([^/]+)/(\d{1,2})/(\d{1,4})/?


De pagina laad niet correct, de css doet het niet en de plaatjes ook niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
#########################################
# REWRITE RULES                         #
#########################################
RewriteEngine On
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-f
RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-d
RewriteRule ^([^/]+) index.php?page=$1 [L]
RewriteRule ^([^/]+)/(\d{1,2})/(\d{1,4}) index.php?p=$1&m=$2&y=$3 [L]
RewriteBase /
# END #




Bij een url van : home/6/2010
Is dit de $_GET variabel: Array ( [page] => home )

en als ik base gebruik, komt die in home/6/

verder zal ik overal dit voorzetten: http://www.xxx.nl
Gewijzigd op 11/06/2010 18:02:32 door Yea Rupie
 
Jelmer -

Jelmer -

11/06/2010 19:27:09
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^([^/]+)$ index.php?page=$1 [L]

Die $ aan het eind van het pattern staat voor "het einde". Als er niets na komt, matcht die regel niet.
Andere oplossing is om gewoon die twee RewriteRules om te wisselen, zodat de minst-specifieke, die dus het meeste matcht, onderaan staat.
 
Piet Verhagen

Piet Verhagen

11/06/2010 20:32:29
Quote Anchor link
Yea Rupie op 11/06/2010 17:57:24:
verder zal ik overal dit voorzetten: http://www.xxx.nl

Complete domeinnaam hoeft er niet voor, pad beginnen met een / kan ook.
 
Pim -

Pim -

11/06/2010 20:38:06
Quote Anchor link
Heb je mijn post over het in PHP regelen van routes überhaupt gelezen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.