HTML DOM php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 6 volgende »

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/12/2012 20:48:31
Quote Anchor link
$content = preg_replace('size="5"','size="4"',$content);
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 13:07:14
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

13/12/2012 21:07:17
Quote Anchor link
Had ik ook al geprobeert maar werkt niet:
Warning: preg_replace() [function.preg-replace]: Delimiter must not be alphanumeric or backslash in /home/robkeizer/public_html/Roostereemland/info.php on line 24
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/12/2012 21:14:16
Quote Anchor link
Ach ja, je gebruikt preg_replace, en geen str_replace.

$content = preg_replace('/size="5"/','size="4"',$content);
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

19/12/2012 16:50:38
Quote Anchor link
Ik ben toch van plan dat $_get te gebruiken kunnen julie me zo simpel mogelijk uitleggenn hoe ik dit doe.
Er zit haaast achter want tot die tijd is mijn site offline

$klasnaam = array (1 => 'eg1a' , 2 => 'eg1b' , 3 => 'ehv1c' , 4 => 'ehv1d' , 5 => 'ehv1e' , 6 => 'ehv1f' , 7 => 'ehv1g' , 8 => 'ehv1h' , 9 => 'emh1k' , 10 => 'emh1m' , 11 => 'emh1n' , 12 => 'eg2a' , 13 => 'eg2b' , 14 => 'ehv2c' , 15 => 'ehv2d' , 16 => 'ehv2e' , 17 => 'ehv2f' , 18 => 'ehv2f' , 19 => 'ehv2g' , 20 => 'em2a' , 21 => 'em2b' , 22 => 'em2c' , 23 => 'eg3a' , 24 => 'ev3b' , 25 => 'ev3c' , 26 => 'eh3a' , 27 => 'eh3b' , 28 => 'eh3c' , 29 => 'eh3d' , 30 => 'em3a' , 31 => 'em3b' , 32 => 'ev4a' , 33 => 'ev4b' , 34 => 'eh4a' , 35 => 'eh4b' , 36 => 'eh4c' , 37 => 'eh4d' , 38 => 'em4a' , 39 => 'em4b' , 40 => 'ev5a' , 41 => 'ev5b' , 42 => 'ev5c' , 43 => 'eh5a' , 44 => 'eh5b' , 45 => 'eh5c' , 46 => 'ev6a' , 47 => 'ev6b' , 48 => 'ev6c');

$bestandsnaam = array (1 => '/c/c00001' , 2 => '/c/c00002' , 3 => '/c/c00003' , 4 => '/c/c00004' , 5 => '/c/c00005' , 6 => '/c/c00006' , 7 => '/c/c00007' , 8 => '/c/c00008' , 9 => '/c/c00009' , 10 => '/c/c00010' , 11 => '/c/c00011' , 12 => '/c/c00012' , 13 => '/c/c00013' , 14 => '/c/c00014' , 15 => '/c/c00015' , 16 => '/c/c00016' , 17 => '/c/c00017' , 18 => '/c/c00018' , 19 => '/c/c00019' , 20 => '/c/c00020' , 21 => '/c/c00021' , 22 => '/c/c00022' , 23 => '/c/c00023' , 24 => '/c/c00024' , 25 => '/c/c00025' , 26 => '/c/c00026' , 27 => '/c/c00027' , 28 => '/c/c00028' , 29 => '/c/c00029' , 30 => '/c/c00030' , 31 => '/c/c00031' , 32 => '/c/c00032' , 33 => '/c/c00033' , 34 => '/c/c00034' , 35 => '/c/c00035' , 36 => '/c/c00036' , 37 => '/c/c00037' , 38 => '/c/c00038' , 39 => '/c/c00039' , 40 => '/c/c00040' , 41 => '/c/c00041' , 42 => '/c/c00042' , 43 => '/c/c00043' , 44 => '/c/c00044' , 45 => '/c/c00045' , 46 => '/c/c00046' , 47 => '/c/c00047' , 48 => '/c/c00048' ,');


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

    # De correcte week bepalen. Vanaf Vrijdag 16:00 springen we 1 week naar voren.
    
        $week = (date('NH') >= 516) ? date('W', strtotime('+1 week')) : date('W') ;    


    # De optie weergeven.

        echo '<option value="http://www.roostereemland.nl/dagrooster/'.$week.'/c/c00001.htm">eg1a</option>';

?>
Gewijzigd op 19/12/2012 16:51:06 door Keizer Webdesign
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/12/2012 17:04:08
Quote Anchor link
Heb je zelf al een tutorial gevolgd? Op www.phptuts.nl staat verder een goede PHP-tutorial, waarin ook $_GET wordt uitgelegd.
Zie dus deze link..

Dus begin maar eerst eens met blz. 1 van de cursus, en na verloop van tijd kom je wel bij het hoofdstuk over GET. Neem vooral de tijd, want PHP leer je niet in een paar uur... Om de basis te kennen zal je wel een weekje nodig hebben als je elke dag een uurtje erachter gaat zitten.

Als ik jouw was zou ik je array ook anders opbouwen door de klasnaam als index te gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $klasnaam = array ('eg1a' => '/c/c00001' , 'eg1b' => '/c/c00002'); ?>


Als je de tutorial serieus door hebt genomen (kom dus niet over een uurtje terug met: "Klaar!"), en je dan nog vragen hebt, dan horen we het graag.
Laat dan ook even weten wat je geprobeerd hebt.
Gewijzigd op 19/12/2012 17:12:14 door - Ariën -
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

19/12/2012 20:37:02
Quote Anchor link
Oke nu snap ik er niks meer van maar wat er in die Tut's staat snap ik wel.
Maar eerst moest ik 2 array's maken en nu ineens 1. Ik wil alleen maar dat ik zulke links krijg: index.php?klas=m2b

en dat er voor elke klas automatisch het rooster staat(wat ik zelf wel kan als er maar een voorbeeld wordt gemaakt met foreach pagina's)
Gewijzigd op 19/12/2012 20:38:27 door Keizer Webdesign
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/12/2012 20:38:40
Quote Anchor link
Met 1 array werkt het makkelijker.

Met iets als:
$klasnaam[$_GET['klas']] is het niet moeilijk om het juiste bestand op te halen....
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

19/12/2012 21:36:49
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
// leeg? dan is het de homepage
if(    $klasnaam[$_GET['home']]) {         
    $title = 'home';
    $h1 = 'home h1';
    $tekst = 'tekst home';
        echo $tekst;
}

// index.php?p=info, of: /info/? Dan deze tekst gebruiken
elseif( $klasnaam[$_GET['klas']]){
    $title = 'info';
    $h1 = 'info h1';
    $tekst = 'info tekst';
    echo $tekst;
}

// andere gevallen bestaan niet en dus 404
else {
    $header = '404';
    $title = '404 title';
    $h1 = '404 h1';
    $tekst = '404 tekst';
        echo $tekst;

}

$klasnaam = array ('eg1a' => '/c/c00001' , 'eg1b' => '/c/c00002' , 'ehv1c' => '/c/c00003');
?>

Kan zoiets?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/12/2012 21:38:10
Quote Anchor link
Wat houdt je tegen om het te proberen?
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

19/12/2012 21:40:24
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/12/2012 21:45:27
Quote Anchor link
Eerst kijk je of het $_GET['home']-variabele true is (controleer liever met isset) OF of dat $_GET['klas']] true is. En dat gaat niet werken.

Kijk eerst of $_GET['home'] bestaat (isset), en dan controleren in binnen die statement op $_GET['klas'].

test.php => Er wordt niet voldaan aan de voorwaarde dat $_GET home bestaat, en niet aan de voorwaarde dat $_GET['klas'] bestaat, dus zie je een 404...

test.php?klas=eg1b => $_GET['klas'] en $_GET['home'] bestaan beiden, en dan wordt de else geevalueerd. Want je hebt OF home OF klas.

Dus je statement klopt niet.
Gewijzigd op 19/12/2012 21:48:46 door - Ariën -
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

19/12/2012 21:58:50
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
// leeg? dan is het de homepage
if(  $_GET['klas']) {        
    $title = 'home';
    $h1 = 'home h1';
    $tekst = 'tekst home';
        echo $tekst;
}

// index.php?p=info, of: /info/? Dan deze tekst gebruiken
elseif( $klasnaam[$_GET['klas']]){
    $title = 'info';
    $h1 = 'info h1';
    $tekst = 'info tekst';
    echo $tekst;
}

// andere gevallen bestaan niet en dus 404
else {
    $header = '404';
    $title = '404 title';
    $h1 = '404 h1';
    $tekst = '404 tekst';
        echo $tekst;

}

$klasnaam = array ('eg1a' => '/c/c00001' , 'eg1b' => '/c/c00002' , 'ehv1c' => '/c/c00003');
?>


dus dit kan wel?

hij geeft anders nog steeds een fout
http://gemist.cs-hosting.nl/Roostereemland/test/test.php

ps. dit is mijn tut. http://www.monlog.nl/logs/leer-een-website-bouwen-met-php-in-5-minuten/
Gewijzigd op 19/12/2012 22:09:58 door Keizer Webdesign
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/12/2012 22:18:01
Quote Anchor link
ik zou geen elseif gebruiken, maar gewoon kijken of $_GET['klas'] bestaat (met isset()), zo ja dan een nieuwe statement om te kijken of deze in de array bestaat (key_exists), en dan die boel tonen.....
Gewijzigd op 19/12/2012 22:20:56 door - Ariën -
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

19/12/2012 22:23:39
Quote Anchor link
doormiddel van dit?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// leeg? dan is het de homepage
if(isset( $_GET['klas'])) {        
echo "Waarde 1 bestaat"; // dit zal dus op het scherm komen
} else {
echo "waarde1 bestaat niet";
}

$klasnaam = array ('eg1a' => '/c/c00001' , 'eg1b' => '/c/c00002' , 'ehv1c' => '/c/c00003');
?>


Toevoeging op 19/12/2012 22:24:16:

http://gemist.cs-hosting.nl/Roostereemland/test/test.php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/12/2012 22:24:25
Quote Anchor link
Je, maar je array moet je wel wat hogerop zetten in de code. Want je moet wel $klasnaam beschikbaar hebben....
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

19/12/2012 22:28:35
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$klasnaam
= array ('eg1a' => '/c/c00001' , 'eg1b' => '/c/c00002' , 'ehv1c' => '/c/c00003');
// leeg? dan is het de homepage
if(isset( $_GET['klas'])) {        
echo "Waarde 1 bestaat"; // dit zal dus op het scherm komen
} else {
echo "waarde1 bestaat niet";
}


?>


http://gemist.cs-hosting.nl/Roostereemland/test/test.php

Hij werkt nog steeds niet.

ik snap niks van (key_exists) dus zou u een voorbeeld kunnen geven
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/12/2012 22:32:22
Quote Anchor link
Wat werkt er volgens jouw niet aan?
Zie ook: http://php.net/manual/en/function.array-key-exists.php
Gewijzigd op 19/12/2012 22:32:49 door - Ariën -
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

19/12/2012 22:50:15
Quote Anchor link
nou er staat toch "waarde1 bestaat niet" dus dan werkt t niet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/12/2012 22:50:54
Quote Anchor link
Logisch, omdat $_GET['klas'] niet bestaat ;-)
Je moet die wel meegeven in de URL.
Gewijzigd op 19/12/2012 22:51:22 door - Ariën -
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

19/12/2012 22:51:32
Quote Anchor link
Oww nu snap ik t ik moet http://gemist.cs-hosting.nl/Roostereemland/test/test.php?klas=eg1b toevoegen en dan werkt het wel
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 6 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.