HTML DOM php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 6 volgende »

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/12/2012 22:52:26
Quote Anchor link
http://gemist.cs-hosting.nl/Roostereemland/test/test.php => "waarde1 bestaat niet"
http://gemist.cs-hosting.nl/Roostereemland/test/test.php?klas=eg1b => "Waarde 1 bestaat"
http://gemist.cs-hosting.nl/Roostereemland/test/test.php?klas=lol => "waarde1 bestaat niet"

Klopt toch dan?

Toevoeging op 19/12/2012 22:53:58:

RobertJan Keizer op 19/12/2012 22:51:32:
Oww nu snap ik t ik moet http://gemist.cs-hosting.nl/Roostereemland/test/test.php?klas=eg1b toevoegen en dan werkt het wel

Snap je eigenlijk wel dat $_GET nou precies doet ;-)?
Gewijzigd op 19/12/2012 22:53:16 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

23/05/2024 16:07:48
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

19/12/2012 22:59:43
Quote Anchor link
Ja ik weet het,
maar ik wil nu die pagina's (http://www.roostereemland.nl/dagrooster/50/c00001.htm) plaatsen op http://gemist.cs-hosting.nl/Roostereemland/test/test.php?klas=eg1b en dan wil ik alleen dit in de head toevoegen:

<script type="text/javascript" src="/path/to/squeezeFrame.js"></script>
<script type="text/javascript">
myContainer="http://www.roostereemland.nl/DE_PAGINA_WAAR_DE_IFRAME_STAAT";
myMax=0.25;
myRedraw="both";
</script>

maar hoe zorg ik dat alles klopt en dat ik ook op eg1b ook echt het goed rooster krijg?
Gewijzigd op 19/12/2012 23:03:36 door Keizer Webdesign
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/12/2012 23:03:33
Quote Anchor link
Ik snap je niet?

Een iframe kan je toch wel invoegen, lijkt me?
Gewijzigd op 19/12/2012 23:05:58 door - Ariën -
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

19/12/2012 23:06:40
Quote Anchor link
Okee dat:

<script type="text/javascript" src="/path/to/squeezeFrame.js"></script>
<script type="text/javascript">
myContainer="http://www.roostereemland.nl/DE_PAGINA_WAAR_DE_IFRAME_STAAT";
myMax=0.25;
myRedraw="both";
</script>

is overbodige informatie ;)

maar ik wil gwn dat als ik naar deze paginaa gaa: http://gemist.cs-hosting.nl/Roostereemland/test/test.php?klas=eg1b
ik dit rooster zie http://www.roostereemland.nl/dagrooster/51/c/c00002.htm
alleen hoe doe ik dit?
met foreach,
maar hoe vul ik die in want dat snap ik na alle voorbeelden nog steeds niet.
Gewijzigd op 19/12/2012 23:10:54 door Keizer Webdesign
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/12/2012 23:09:49
Quote Anchor link
Ik denkd at het zinvoller is om je eens in array;s te verdiepen. Ik wil je best helpen, maar als ik de basis nog steeds uit moet leggen, vraag ik me af of het niet echt zinvoller is om opnieuw te beginnen.

Hoe je het pad ophaalt heb ik overigens al eerder vandaag verteld. En wat wil je met foreach, je haalt de klasnamen toch al PER STUK op?

Denk even logisch na, zet alles even op een rij, pak pen en papier en teken je applicatie eens uit, en neuzel eens op php.net naar de werking van je gebruikte functies.
Gewijzigd op 19/12/2012 23:10:57 door - Ariën -
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

19/12/2012 23:22:16
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$klasnaam
= array ('eg1a' => '/c/c00001' , 'eg1b' => '/c/c00002' , 'ehv1c' => '/c/c00003');
// leeg? dan is het de homepage
if(isset( $klasnaam[$_GET['klas']])) {        
echo 'Waarde 1 bestaat'; // dit zal dus op het scherm komen
} else {
echo 'waarde1 bestaat niet';
}


?>


Mijn vraag is toch heel simpel hoe zet ik /c/00001.htm in dit stukje
echo 'Waarde 1 bestaat'. $ .';

en dat per klas
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/12/2012 23:22:55
Quote Anchor link
wat staat er in $klasnaam, en hoe roep je een klas op?
Nou, het antwoord geef je al in je script.
Gewijzigd op 19/12/2012 23:23:28 door - Ariën -
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

19/12/2012 23:29:35
Quote Anchor link
moet ik dit omdraaien
$klasnaam = array ('eg1a' => '/c/c00001' , 'eg1b' => '/c/c00002' ,
$klasnaam = array ('/c/c00001' => 'eg1a' , '/c/c00002' => 'eg1b' ,


?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/12/2012 23:31:39
Quote Anchor link
Nee...

De key is het belangrijkst, en de value is de waarde die opgeroepen wordt als je de key aanroept.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$array
['iets'] = "Blaat!";
echo $array['iets']; // geeft Blaat!
?>


het antwoord kan je nu wel raden....
Gewijzigd op 19/12/2012 23:32:15 door - Ariën -
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

19/12/2012 23:41:02
Quote Anchor link
maar als ik dit doe
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php


$klasnaam
= array ('eg1a' => '/c/c00001' , 'eg1b' => '/c/c00002' , 'ehv1c' => '/c/c00003');
// leeg? dan is het de homepage
if(isset( $klasnaam[$_GET['klas']])) {        
echo 'Waarde 1 bestaat' .$klasnaam. ''; // dit zal dus op het scherm komen
} else {
echo 'waarde1 bestaat niet';
}


?>


http://gemist.cs-hosting.nl/Roostereemland/test/test.php?klas=eg1a

staat er dit
Waarde 1 bestaatArray
maar hoe roep ik dan de value aan met de key dit in de pagina naam zit
Gewijzigd op 19/12/2012 23:41:42 door Keizer Webdesign
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/12/2012 23:42:34
Quote Anchor link
wat doe je op lijn 6?
Dat is het antwoord, je kijk of de klasnaam bestaat, die gevuld wordt door de GET....

En kijk, dat heb je nodig.....

Dit is echt zo basic.... Ik vraag me af of je wel eens naar die link van phptuts.nl hebt gekeken?
Gewijzigd op 19/12/2012 23:44:14 door - Ariën -
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

19/12/2012 23:52:24
Quote Anchor link
bedankt het is al gelukt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php


$klasnaam
= array ('eg1a' => '/c/c00001' , 'eg1b' => '/c/c00002' , 'ehv1c' => '/c/c00003');
// leeg? dan is het de homepage
if($klasnaam[$_GET['klas']]) {        
echo 'Waarde 1 bestaat' . $klasnaam[$_GET['klas']]. ''; // dit zal dus op het scherm komen
} else {
echo 'waarde1 bestaat niet';
}


?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/12/2012 23:57:13
Quote Anchor link
Mooi zo!
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

20/12/2012 17:52:44
Quote Anchor link
Maar waarom werkt dit nou niet meer:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

         date_default_timezone_set('GMT');
        
        $week = date('W');


         if(date('NH') >= 516){
            $week = date('W', strtotime('+1 week'));

$klasnaam = array ('eg1a' => '/c/c00001' , 'eg1b' => '/c/c00002' , 'ehv1c' => '/c/c00003');

      
// leeg? dan is het de homepage
if($klasnaam[$_GET['klas']]) {        
    $tekst = file_get_contents('http://www.roostereemland.nl/dagrooster/'.$week . $klasnaam[$_GET['klas']]. '');        }

    
    //$tekst = htmlentities($tekst);
  
    echo $tekst; // dit zal dus op het scherm komen
 
} else {

echo 'waarde1 bestaat niet';
}


?>


Toevoeging op 20/12/2012 17:55:14:

Edit:

werkt al moest dit zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
         date_default_timezone_set('GMT');
echo '<title>'. date("j / n / Y").'</title>';
?>



</head>
<body>
<center>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php


$klasnaam
= array ('eg1a' => '/c/c00001' , 'eg1b' => '/c/c00002' , 'ehv1c' => '/c/c00003');

      
// leeg? dan is het de homepage
if($klasnaam[$_GET['klas']]) {        
    $tekst = file_get_contents('http://www.roostereemland.nl/dagrooster/'.$week . $klasnaam[$_GET['klas']]. '');        

         date_default_timezone_set('GMT');
        
        $week = date('W');


         if(date('NH') >= 516){
            $week = date('W', strtotime('+1 week'));
    
    //$tekst = htmlentities($tekst);
  
    echo $tekst; // dit zal dus op het scherm komen
 
}} else {

echo 'waarde1 bestaat niet';
}


?>
 
Erwin H

Erwin H

20/12/2012 17:56:34
Quote Anchor link
Eerst doe je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(isset( $klasnaam[$_GET['klas']])) {
?>

en dan doe je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($klasnaam[$_GET['klas']]) {
?>

Dat is toch echt iets anders.
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

20/12/2012 17:57:45
Quote Anchor link
het moet toch deze zijn if(isset( $klasnaam[$_GET['klas']])) {

Toevoeging op 20/12/2012 17:58:57:

Huh dit is mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php


$klasnaam
= array ('eg1a' => '/c/c00001' , 'eg1b' => '/c/c00002' , 'ehv1c' => '/c/c00003');

      
// leeg? dan is het de homepage
if($klasnaam[$_GET['klas']]) {        
    $tekst = file_get_contents('http://www.roostereemland.nl/dagrooster/'.$week . $klasnaam[$_GET['klas']]. '');        

         date_default_timezone_set('GMT');
        
        $week = date('W');


         if(date('NH') >= 516){
            $week = date('W', strtotime('+1 week'));
    
    //$tekst = htmlentities($tekst);
  
    echo $tekst; // dit zal dus op het scherm komen
 
}} else {

echo 'waarde1 bestaat niet';
}


?>

nu klopt het toch gwn?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2012 18:02:12
Quote Anchor link
Probeer gewoon, en je ziet vanzelf wel of het wel of niet werkt?

Nog een tip: Vermijd constructies als: }} else { . Weet jij nog welke statement bij de tweede accolade hoort? Daarom voortaan dus netjes [-TAB-] gebruiken, en elke statement daarmee netjes inspringen, zodat je geen accolades achter elkaar hoeft te plaatsen.

En ja, je moet je isset() inderdaad ook nog toevoegen.

Is dit een verzameltopic voor je vraagstellingen? Eerst ging het over JSON en zenders, en nu over roosters?
Gewijzigd op 20/12/2012 18:12:02 door - Ariën -
 
Erwin H

Erwin H

20/12/2012 18:16:04
Quote Anchor link
RobertJan Keizer op 20/12/2012 17:57:45:
het moet toch deze zijn if(isset( $klasnaam[$_GET['klas']])) {

Huh dit is mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($klasnaam[$_GET['klas']]) {
?>

nu klopt het toch gwn?

Misschien verstandig om op php.net te zoeken naar de functie isset() en wat het doet. Gewoon een functie gebruiken omdat anderen het zeggen is natuurlijk een manier, begrijpen waarom je het zou moeten gebruiken (en wanneer) is nog veel beter.
 
Keizer Webdesign

Keizer Webdesign

20/12/2012 19:13:50
Quote Anchor link
maar isset() zorgt dat een variabele bestaat maar mijn script werkt ook zonder wat is t verschil dan als ik isset toevoeg
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/12/2012 19:16:56
Quote Anchor link
isset() controleert of een variabele bestaat. Doe je dat niet, dan heb je kans op 'Notice: Undefined index' foutmeldingen.

Dus zet daarom je error-reporting altijd op: error_reporting(E_ALL);
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 6 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.