Html5, anyone?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Oracle Apex Developer

Dit ga je doen Jouw taken bestaan uit: Het bouwen maatwerk Oracle applicaties voor Europese business units; Het implementeren van de nieuwste technieken om te blijven innoveren; Actief meedenken en aandragen van verbetervoorstellen. Hier ga je werken Deze organisatie in de regio Veenendaal is een van wereld grootste retailers met ruim 16.000 winkels in 27 markten en jaarlijks ruim 5,3 miljard klanten die winkelen bij een van hun welbekende retailmerken. Binnen de organisatie is er een IT Group actief die dient als IT Service Provider voor de hele organisatie en waar dagelijks IT'ers werken aan state-of-the-art IT oplossingen. Dit doen

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Joey Drieling

Joey Drieling

06/07/2010 17:14:51
Quote Anchor link
Karl Karl op 06/07/2010 12:04:54:
Bovendien gaat IE9 gewoon volledig html5 ondersteunen. Daar zijn ze ook al hard mee bezig.

Voor de rest gewoon veel Google-en.


Ja leuk IE9 ondersteund HTML5!

IE9 word vista, windows7 en hooger zit je nog met die XP wankers die IE6, IE7 of IE8 hebben.
Gewijzigd op 06/07/2010 17:21:53 door Joey Drieling
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 11:40:11
 
Jelmer -

Jelmer -

06/07/2010 20:32:54
Quote Anchor link
Wat zien jullie als HTML5 eigenlijk? Wat kan je straks wat je nu nog niet kan? En wat is al die ophef over een release date voor HTML5? Dat de specs voor html5 doctype vast komen te staan zegt niet zoveel lijkt mij.

CSS3, al die nieuwe Javascript api's, dat zijn allemaal aparte specs die gewoon geleidelijk bedacht en geïmplementeerd worden. Eerst de race om DHTML, toen ACID 2 en 3 en al die andere tests, nu wie het eerst HTML5 volledig implementeert... het is niets nieuws, dit is hoe het web ontwikkelt. Een browser-vendor bedenkt wat, implementeert het in z'n browser, stuurt een specificatie naar een Working Group, en die zeggen dan "ja, dat is leuk". In de tussentijd zijn andere vendors misschien ook wel geïnteresseerd, en implementeren ook de specs, of verzinnen ze een eigen implementatie met andere specs, en sturen die naar de Working Group. De Working Group vraagt dan aan bepaalde mensen wat zij ervan vinden, en kiest een van de specs als standaard, of verandert wat aan de ene of de andere.

HTML 5 is niet veel anders. Canvas komt volgens mij uit Firefox' ontwikkelproces. Video en Audio zou best wel eens vanuit Opera gestart kunnen zijn. Die semantische elementen zoals <article> en <section>, dat was gewoon hard nodig. Je zou kunnen stellen dat dat voorkomt uit de experimenten met XHTML waarin de semantische kracht van XML werd geprobeerd. Math-ml en svg embedden is ook iets uit de ideeën achter xhtml, waarbij je andere xml namespaces in je document zou moeten kunnen opnemen. Drag&drop api is overgenomen uit Internet Explorer (hadden ze al vóór IE6!) en je zou kunnen twijfelen aan de kwaliteit van die API (@ppk heeft er behoorlijk moeite mee) Er is in HTML 5 bij mijn weten niets over de Javascript versie gezegd. Al die syntax toevoegingen die in Javascript 1.8 zitten kun je dus nog steeds niet cross-browser inzetten.

Als de spec voor HTML5 definitief wordt verandert er volgens mij niet zoveel. Althans, niet meer dan dat er altijd al aan het veranderen was.
 
Johan Dam

Johan Dam

07/07/2010 11:19:46
Quote Anchor link
Ik zou mij als programmeur ook niet in de weg laten zitten alleen omdat de specs niet vast staan, nee. Voor browsers is het belangrijk wat die specs zijn en of ze veranderen. Voor programmeurs is het belangrijk welke browser wat ondersteund.

Het web blijft ontwikkelen, over een paar jaar komt er weer iets nieuws en dan is het kijken wat we daarmee wel en niet kunnen, zo blijven we lekker bezig.

Juist vanwege die ontwikkeling lijkt het mij positief om er relatief snel in te duiken, als je website nu veel gebruik van html5 mogelijkheden maaakt (ja, het is nog te vroeg daarvoor, het is bedoeld als voorbeeld), dan ben je klaar voor de volgende innovatie. Is dit nodig? Nog niet, maar als je pas wacht totdat het 'uit-ontwikkeld' is, dan zit de volgende innovatie alweer voor de deur. Zo blijf je achter de feiten aan lopen.
 
Johan Dam

Johan Dam

07/07/2010 14:32:20
Quote Anchor link
Internet explorer hoeft niet perse ondersteund te worden, je kan IE gebruikers ook prompten om een plugin te downloaden (Chrome Frame) welke zelfs IE6 gebruikers de mogelijkheden van HTML5 geeft.

Een plugin verplichten op een website is niet ideaal, maar het is beter dan gebruikers doorsturen naar een firefox download pagina.

De discussie of er op IE9 gewacht moet worden voordat we 'zware' html5 websites kunnen maken lijkt mij hierbij opgelost, maar goed, dat is mijn mening, ik hoor het graag als je het er niet mee eens bent
 
Joey Drieling

Joey Drieling

07/07/2010 17:04:10
Quote Anchor link
Ik weet dat er een plugine is voor IE die Chrome Frame maar die ondersteund nog maar heel weinig HTML5. Bijna alle HTML5 voorbeelden doen het niet! Daar heb je dus ook niet egt veel aan.

Ik test alleen HTML5 voor mij zelf en ga het pas toepassen als alle groote browsors HTML5 goed ondersteunen wand je blijft bezig met aanpassen zo, maar dat is mijn mening.
 
Johan Dam

Johan Dam

08/07/2010 10:47:12
Quote Anchor link
Vreemd, bij mij leken de voorbeelden wel te werken, had je de meta-tag wel toegevoegd?
mja, ik had het ook niet zeer uitgebreid getest ofzo,
 
Joey Drieling

Joey Drieling

08/07/2010 13:12:11
Quote Anchor link
Ja met de metatag ja nee zelf paar voorbeelden van google deeden het niet of half wel met FF en google chrome (browser) en de IE9 developer test versie.

Maar IE9 komt best wel snel al voor dat HTML5 klaar/af is dus dat is het probleem niet echt op wachtenvind ik.

Maar bij mij gebuikt met ongeveer 60% IE waar van ongeveer 45% IE8 heeft de rest IE6 en IE7.
 
Aad B

Aad B

13/07/2010 22:13:21
Quote Anchor link
Jelmer rrrr op 06/07/2010 20:32:54:
Wat zien jullie als HTML5 eigenlijk? Wat kan je straks wat je nu nog niet kan? En wat is al die ophef over een release date voor HTML5? Dat de specs voor html5 doctype vast komen te staan zegt niet zoveel lijkt mij.

ik kwam dit tegen, misschien interessant ?
http://www.meetup.com/dh5tug/
 
Hipska BE

Hipska BE

13/09/2010 21:26:56
Quote Anchor link
Had ik www.html5doctor.com al vermeld? Wel dan nu wel :) Handige informatie site.

html5 kan je nu al beginnen gebruiken. Zorg er wel voor dat je enige fallback hebt voor browsers < IE7
 
Aad B

Aad B

13/09/2010 21:33:15
Quote Anchor link
Naar aanleiding van onze eigen HTML5 Hackathon in juni heeft een van de sprekers, Michael Mahemoff, ons gevraagd mee te helpen met de organisatie van een HTML5 Game Jam op 9/10 oktober bij Spil Games in Hilversum.

Ik wil je dan ook graag uitnodigen voor dit bijzondere evenement :

HTML5 Game Jam

This has been an exciting year for web developers, with all the new features being made possible by HTML5 and browsers getting faster by the day. One of the big surprises has been the rise of HTML5 gaming, with the open technology stack of HTML, CSS, and Javascript becoming a viable platform for games on the web. That’s why, next month,SPIL http://www.spilgames.com/ Games and Google will be running an HTML5 Game Jam event on both sides of the Atlantic, and you’re invited!

Als je geïnteresseerd bent in HMTL5 en Games en je wilt een kans maken op $50.000 schrijf je hier in! http://googlecode.blogspot.com/2010/09/get-your-html5-game-on.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/Dcni+(Google+Code+Blog)

Edit:

het lukt me niet om de link hier netjes te krijgen. Kopieer de complete tekst (ook na feed) als link.
Gewijzigd op 13/09/2010 21:36:15 door Aad B
 
Hipska BE

Hipska BE

13/09/2010 22:31:03
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.