http(s)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Back-end developer (Magento2)

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/03/2012 20:47:24
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Ik wil mijn urls automatisch prefixen met http:// of https://

Nu heb ik een stukje code, maar ik vind het nogal omslachtig. If elseif else... ik vraag me af of dit beter kan. De meest waarschijnlijke optie heb ik als 1e gezet (in de if). Weet iemand of en zo ja, hoe dit beter kan?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if (isset($_SERVER['SERVER_PORT']) && $_SERVER['SERVER_PORT'] == '80') {
  $connection = 'http://';
}
elseif (isset($_SERVER['SERVER_PORT']) && $_SERVER['SERVER_PORT'] == '443') {
  $connection = 'https://';
}
elseif (!isset($_SERVER['HTTPS']) || empty($_SERVER['HTTPS']) || strtolower($_SERVER['HTTPS']) == 'off') {
  $connection = 'http://';
}
else {
  $connection = 'http://';
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:34:45
 
Pim -

Pim -

22/03/2012 21:38:01
Quote Anchor link
$_SERVER['HTTPS'] checken voldoet toch?

Toevoeging op 22/03/2012 21:40:07:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$connection
= 'http'.((isset($_SERVER['HTTPS'])&&$_SERVER['HTTPS']=='on')?'s':'').'://';
?>

Lekker kort :)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/03/2012 21:47:18
Quote Anchor link
Thanks Pim, maar ik meen me te herinneren dat die niet altijd geset wordt en dat je daarom ook de port moet controleren?

Als jij zeker weet dat dit voldoende is, dan gebruik ik jouw code natuurlijk heel graag :)

Graag je reactie!
 
Pim -

Pim -

22/03/2012 21:58:05
Quote Anchor link
Nee, ik heb geen idee of het voldoende is, maar dat lijkt me logisch. Ik zou zeggen: succes met Googlen ;)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/03/2012 21:58:49
Quote Anchor link
hehe... lekker ben jij ;)
 
- SanThe -

- SanThe -

22/03/2012 22:00:49
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 22/03/2012 21:47:18:
... en dat je daarom ook de port moet controleren?


De port geeft ook geen garantie. Dit blijft een instelling in Apache. En wat als port 8080 wordt gebruikt, of 8081?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/03/2012 22:12:04
Quote Anchor link
Hmmm, oke... ik moet eerlijk zeggen dat ik geen verstand heb van die server instellingen... vandaar dat mijn controle ook zo uitgebreid is ;)

Maar wat raad jij dan aan? De oplossing van Pim gebruiken?
 
Pim -

Pim -

23/03/2012 13:23:36
Quote Anchor link
Volgens PHP.net comments is HTTPS checken voldoende, maar is niet gespecificeerd welke waarde het moet krijgen, zo lang het maar geen off is. Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$connection
= 'http'.((!empty($_SERVER['HTTPS'])&&$_SERVER['HTTPS']!='off')?'s':'').'://';
?>
 
Roel -

Roel -

23/03/2012 14:27:52
Quote Anchor link
Is dit voor een CMS? Zo ja, dan kun je misschien de keuze aan de administrator overlaten:
- Ja
- Nee
- Automatisch bepalen
 
Wouter J

Wouter J

23/03/2012 15:01:55
Quote Anchor link
Waar wil je dit voor gebruiken? Ben je je bewust van de Protocol relative url techniek?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/03/2012 19:00:41
Quote Anchor link
Pim, ik lees ook opmerkingen dat ie soms niet wordt meegestuurd?

@Roel: zoiets ga ik inderdaad doen. Is inderdaad voor een cms.

Wouter... de wat?

Wat gebeurt er nu precies? Ze laten het stukje "http:" achterwege in een link? Is dat het?
 
Wouter J

Wouter J

23/03/2012 22:56:36
Quote Anchor link
Ozzie, wel eens op de link geklikt en de perfecte uitleg van Paul Irish gelezen? Dan wordt je duidelijk waarom, hoe en wat.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/03/2012 23:01:17
Quote Anchor link
Wouter, relax. De link hapert bij mij, vandaar mijn vraag.
 
Wouter J

Wouter J

23/03/2012 23:22:51
Quote Anchor link
Ik ben relaxt...

Het lijkt erop alsof de link hier niet werkt, probeer het eens via google paul irish protocol relative url en dan de eerste aanklikken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/03/2012 23:42:08
Quote Anchor link
Oké. k zal het morgen wel even doorlezen. Ben nu te niet wakker...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.