Hulp nodig

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »
Marvin Radioo

Marvin Radioo

20/03/2011 18:28:16
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb hier het begin van vrienden uit de tabel halen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$vrienden
= ("SELECT * FROM leden_vrienden WHERE member_id = '" . $_GET['gebruiker'] . "' AND actief='actief' LIMIT 3") or die(mysql_error());
$vriendresult = mysql_query($vrienden) or die(mysql_error());
while($vriend = mysql_fetch_array($vriendresult)){
$avatar = ("SELECT avatar FROM leden WHERE naam = '".$vriend['vriend_id']."'") or die(mysql_error());
$avatarresult = mysql_query($avatar) or die(mysql_error());
while($aavatar = mysql_fetch_array($avatarresult)){

echo'
<table border="0" width="100" cellspacing="1" cellpadding="0">
    <tr>
        <td><img src="avatar/'
.$aavatar['avatar'].'"></td>
    </tr>
    <tr>
        <td><center>'
.$vriend['vriend_id'].'</center></td>
    </tr>
</table>
'
;

?>


Maar als er 0 vrienden zijn, komt er niks te voorschijn, en alles wat onder die code zit ook niet.

Wie zou me even op weg kunnen helpen dat als er 0 vrienden zijn er een tekst komt?

Mvg
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 04:57:56
 
Sander de Vos

Sander de Vos

20/03/2011 18:30:55
Quote Anchor link
Dit kan met mysql_num_rows().

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$count
= mysql_num_rows($vrienden);

if ($count == 0) {
// je tekst
} else {
// je script
}
?>
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

20/03/2011 18:32:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$aantal
= mysql_num_rows($avatarresult);
if($aantal == 0){
    echo 'Geen vrienden';
}

else{
    //De hele while-loop
}
?>


EDIT: sander was sneller
Gewijzigd op 20/03/2011 18:33:45 door Tobias Tobias
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

20/03/2011 18:32:34
Quote Anchor link
dat kan ik dus ipv dat echo gedeelte doen?
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

20/03/2011 18:34:48
Quote Anchor link
De echo moet je in de else{} zetten
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

20/03/2011 18:36:50
Quote Anchor link
ok.

ik krijg:
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in profiel.php on line 74
 
Sander de Vos

Sander de Vos

20/03/2011 18:37:51
Quote Anchor link
Marvin Radioo op 20/03/2011 18:36:50:
ok.

ik krijg:
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in profiel.php on line 74


Dan gaat er waarschijnlijk iets fout in je query.
 
Jasper DS

Jasper DS

20/03/2011 18:38:06
Quote Anchor link
geen or die -> nette foutafhandeling dan zal je error wel weggaan
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

20/03/2011 18:42:19
Quote Anchor link
Ik heb even je orignele post doorgelopen, probeer dit eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$vrienden
= ("SELECT * FROM leden_vrienden WHERE member_id = '" . $_GET['gebruiker'] . "' AND actief='actief' LIMIT 3") or die(mysql_error());
$vriendresult = mysql_query($vrienden) or die(mysql_error());
$aantal_vrienden = mysql_num_rows($vriendresult);
if($aantal_vrienden == 0){
    echo 'Geen vrienden gevonden';
}

else{
    while($vriend = mysql_fetch_array($vriendresult)){
        $avatar = ("SELECT avatar FROM leden WHERE naam = '".$vriend['vriend_id']."'") or die(mysql_error());
        $avatarresult = mysql_query($avatar) or die(mysql_error());
        while($aavatar = mysql_fetch_array($avatarresult)){
    
            echo'
            <table border="0" width="100" cellspacing="1" cellpadding="0">
                <tr>
                    <td><img src="avatar/'
.$aavatar['avatar'].'"></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td><center>'
.$vriend['vriend_id'].'</center></td>
                </tr>
            </table>
            '
;
        }
    }
}

?>

Ps. Als je alles werkend hebt, haal dan die 'or die' uit je query's
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

20/03/2011 18:43:20
Quote Anchor link
Nee hoor

Toevoeging op 20/03/2011 18:45:31:

Danku Tobias!

Werkt helemaal.
Ik heb er boven staan Mijn Vrienden (Aantal)

hoe doe ik dat met die nieuwe van jou?

Mvg
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

20/03/2011 18:56:12
Quote Anchor link
In mijn stukje tussen regel 4 en 5:
echo 'Mijn vrienden ('.$aantal_vrienden.')';
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

20/03/2011 18:57:42
Quote Anchor link
Dan staat er: Vrienden van Marvin ()

Toevoeging op 20/03/2011 18:58:38:

heb et al! Had hem er per ongeluk onder staan.
 

20/03/2011 20:53:26
Quote Anchor link
Tobias Witmer op 20/03/2011 18:42:19:
Ik heb even je orignele post doorgelopen, probeer dit eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$vrienden
= ("SELECT * FROM leden_vrienden WHERE member_id = '" . $_GET['gebruiker'] . "' AND actief='actief' LIMIT 3") or die(mysql_error());
$vriendresult = mysql_query($vrienden) or die(mysql_error());
$aantal_vrienden = mysql_num_rows($vriendresult);
if($aantal_vrienden == 0){
    echo 'Geen vrienden gevonden';
}

else{
    while($vriend = mysql_fetch_array($vriendresult)){
        $avatar = ("SELECT avatar FROM leden WHERE naam = '".$vriend['vriend_id']."'") or die(mysql_error());
        $avatarresult = mysql_query($avatar) or die(mysql_error());
        while($aavatar = mysql_fetch_array($avatarresult)){
    
            echo'
            <table border="0" width="100" cellspacing="1" cellpadding="0">
                <tr>
                    <td><img src="avatar/'
.$aavatar['avatar'].'"></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td><center>'
.$vriend['vriend_id'].'</center></td>
                </tr>
            </table>
            '
;
        }
    }
}

?>

Ps. Als je alles werkend hebt, haal dan die 'or die' uit je query's


Bah, wat een vieze code. Bah bah bah.
Als je alleen de aantallen wilt, gebruik dan SQL COUNT functie: mysql_num_rows vs count.
Verder lijkt mij dat je in dit geval ook direct een join kan doen. Dan hoef je niet tig queries uit te voeren.
 
Jasper DS

Jasper DS

20/03/2011 21:26:35
Quote Anchor link
let ook hier op:

PHP Jasper op 20/03/2011 18:38:06:
geen or die -> nette foutafhandeling
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

21/03/2011 06:30:33
Quote Anchor link
Karl Karl op 20/03/2011 20:53:26:
Bah, wat een vieze code. Bah bah bah.


Ik heb alleen zijn bestaande code werkend gemaakt. Opschonen etc is zijn eigen verantwoording.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

21/03/2011 08:53:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$vrienden
= ("SELECT * FROM leden_vrienden WHERE member_id = '" . $_GET['gebruiker'] . "' AND actief='actief' LIMIT 3") or die(mysql_error());
$vriendresult = mysql_query($vrienden) or die(mysql_error());
$aantal_vrienden = mysql_num_rows($vriendresult);
?>


Waarom staat er op regel 2 or die(mysql_error()); en staan er haakjes om de sql regel?
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

21/03/2011 12:00:03
Quote Anchor link
idd niet nodig. Ik heb de mysql_query er meestal direct voorstaan ipv in 2 stappen
 
Gerhard l

gerhard l

21/03/2011 13:02:50
Quote Anchor link
ook zal ik * weghalen, en over het id nog even mysql_escape_string halen, plus de nette foutafhandeling

en misschien wel belangrijkste, verander je titel even? als iemand hetzelfde probleem heeft hoe moet hij dan ooit zoeken, om op dit topic te komen.
Gewijzigd op 21/03/2011 13:03:45 door gerhard l
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.