Hulp nodig

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in regio Etten-Leur zijn wij op zoek naar een Fullstack Developer met PHP/Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het bouwen van maatwerk software voor klanten die actief zijn in een specifieke markt. Als fullstack developer ben je samen met een enthousiast team van 7 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en innovatie van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Verder ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Ervaring met Laravel is een must. Om de klant zo goed mogelijk te

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »
Marvin Radioo

Marvin Radioo

20/03/2011 18:28:16
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb hier het begin van vrienden uit de tabel halen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$vrienden
= ("SELECT * FROM leden_vrienden WHERE member_id = '" . $_GET['gebruiker'] . "' AND actief='actief' LIMIT 3") or die(mysql_error());
$vriendresult = mysql_query($vrienden) or die(mysql_error());
while($vriend = mysql_fetch_array($vriendresult)){
$avatar = ("SELECT avatar FROM leden WHERE naam = '".$vriend['vriend_id']."'") or die(mysql_error());
$avatarresult = mysql_query($avatar) or die(mysql_error());
while($aavatar = mysql_fetch_array($avatarresult)){

echo'
<table border="0" width="100" cellspacing="1" cellpadding="0">
    <tr>
        <td><img src="avatar/'
.$aavatar['avatar'].'"></td>
    </tr>
    <tr>
        <td><center>'
.$vriend['vriend_id'].'</center></td>
    </tr>
</table>
'
;

?>


Maar als er 0 vrienden zijn, komt er niks te voorschijn, en alles wat onder die code zit ook niet.

Wie zou me even op weg kunnen helpen dat als er 0 vrienden zijn er een tekst komt?

Mvg
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:05:25
 
Sander de Vos

Sander de Vos

20/03/2011 18:30:55
Quote Anchor link
Dit kan met mysql_num_rows().

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$count
= mysql_num_rows($vrienden);

if ($count == 0) {
// je tekst
} else {
// je script
}
?>
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

20/03/2011 18:32:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$aantal
= mysql_num_rows($avatarresult);
if($aantal == 0){
    echo 'Geen vrienden';
}

else{
    //De hele while-loop
}
?>


EDIT: sander was sneller
Gewijzigd op 20/03/2011 18:33:45 door Tobias Tobias
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

20/03/2011 18:32:34
Quote Anchor link
dat kan ik dus ipv dat echo gedeelte doen?
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

20/03/2011 18:34:48
Quote Anchor link
De echo moet je in de else{} zetten
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

20/03/2011 18:36:50
Quote Anchor link
ok.

ik krijg:
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in profiel.php on line 74
 
Sander de Vos

Sander de Vos

20/03/2011 18:37:51
Quote Anchor link
Marvin Radioo op 20/03/2011 18:36:50:
ok.

ik krijg:
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in profiel.php on line 74


Dan gaat er waarschijnlijk iets fout in je query.
 
Jasper DS

Jasper DS

20/03/2011 18:38:06
Quote Anchor link
geen or die -> nette foutafhandeling dan zal je error wel weggaan
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

20/03/2011 18:42:19
Quote Anchor link
Ik heb even je orignele post doorgelopen, probeer dit eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$vrienden
= ("SELECT * FROM leden_vrienden WHERE member_id = '" . $_GET['gebruiker'] . "' AND actief='actief' LIMIT 3") or die(mysql_error());
$vriendresult = mysql_query($vrienden) or die(mysql_error());
$aantal_vrienden = mysql_num_rows($vriendresult);
if($aantal_vrienden == 0){
    echo 'Geen vrienden gevonden';
}

else{
    while($vriend = mysql_fetch_array($vriendresult)){
        $avatar = ("SELECT avatar FROM leden WHERE naam = '".$vriend['vriend_id']."'") or die(mysql_error());
        $avatarresult = mysql_query($avatar) or die(mysql_error());
        while($aavatar = mysql_fetch_array($avatarresult)){
    
            echo'
            <table border="0" width="100" cellspacing="1" cellpadding="0">
                <tr>
                    <td><img src="avatar/'
.$aavatar['avatar'].'"></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td><center>'
.$vriend['vriend_id'].'</center></td>
                </tr>
            </table>
            '
;
        }
    }
}

?>

Ps. Als je alles werkend hebt, haal dan die 'or die' uit je query's
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

20/03/2011 18:43:20
Quote Anchor link
Nee hoor

Toevoeging op 20/03/2011 18:45:31:

Danku Tobias!

Werkt helemaal.
Ik heb er boven staan Mijn Vrienden (Aantal)

hoe doe ik dat met die nieuwe van jou?

Mvg
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

20/03/2011 18:56:12
Quote Anchor link
In mijn stukje tussen regel 4 en 5:
echo 'Mijn vrienden ('.$aantal_vrienden.')';
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

20/03/2011 18:57:42
Quote Anchor link
Dan staat er: Vrienden van Marvin ()

Toevoeging op 20/03/2011 18:58:38:

heb et al! Had hem er per ongeluk onder staan.
 

20/03/2011 20:53:26
Quote Anchor link
Tobias Witmer op 20/03/2011 18:42:19:
Ik heb even je orignele post doorgelopen, probeer dit eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$vrienden
= ("SELECT * FROM leden_vrienden WHERE member_id = '" . $_GET['gebruiker'] . "' AND actief='actief' LIMIT 3") or die(mysql_error());
$vriendresult = mysql_query($vrienden) or die(mysql_error());
$aantal_vrienden = mysql_num_rows($vriendresult);
if($aantal_vrienden == 0){
    echo 'Geen vrienden gevonden';
}

else{
    while($vriend = mysql_fetch_array($vriendresult)){
        $avatar = ("SELECT avatar FROM leden WHERE naam = '".$vriend['vriend_id']."'") or die(mysql_error());
        $avatarresult = mysql_query($avatar) or die(mysql_error());
        while($aavatar = mysql_fetch_array($avatarresult)){
    
            echo'
            <table border="0" width="100" cellspacing="1" cellpadding="0">
                <tr>
                    <td><img src="avatar/'
.$aavatar['avatar'].'"></td>
                </tr>
                <tr>
                    <td><center>'
.$vriend['vriend_id'].'</center></td>
                </tr>
            </table>
            '
;
        }
    }
}

?>

Ps. Als je alles werkend hebt, haal dan die 'or die' uit je query's


Bah, wat een vieze code. Bah bah bah.
Als je alleen de aantallen wilt, gebruik dan SQL COUNT functie: mysql_num_rows vs count.
Verder lijkt mij dat je in dit geval ook direct een join kan doen. Dan hoef je niet tig queries uit te voeren.
 
Jasper DS

Jasper DS

20/03/2011 21:26:35
Quote Anchor link
let ook hier op:

PHP Jasper op 20/03/2011 18:38:06:
geen or die -> nette foutafhandeling
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

21/03/2011 06:30:33
Quote Anchor link
Karl Karl op 20/03/2011 20:53:26:
Bah, wat een vieze code. Bah bah bah.


Ik heb alleen zijn bestaande code werkend gemaakt. Opschonen etc is zijn eigen verantwoording.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

21/03/2011 08:53:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$vrienden
= ("SELECT * FROM leden_vrienden WHERE member_id = '" . $_GET['gebruiker'] . "' AND actief='actief' LIMIT 3") or die(mysql_error());
$vriendresult = mysql_query($vrienden) or die(mysql_error());
$aantal_vrienden = mysql_num_rows($vriendresult);
?>


Waarom staat er op regel 2 or die(mysql_error()); en staan er haakjes om de sql regel?
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

21/03/2011 12:00:03
Quote Anchor link
idd niet nodig. Ik heb de mysql_query er meestal direct voorstaan ipv in 2 stappen
 
Gerhard l

gerhard l

21/03/2011 13:02:50
Quote Anchor link
ook zal ik * weghalen, en over het id nog even mysql_escape_string halen, plus de nette foutafhandeling

en misschien wel belangrijkste, verander je titel even? als iemand hetzelfde probleem heeft hoe moet hij dan ooit zoeken, om op dit topic te komen.
Gewijzigd op 21/03/2011 13:03:45 door gerhard l
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.