[hulp nodig]Gegevens ophalen en opslaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Jerry php

Jerry php

01/10/2011 17:37:03
Quote Anchor link
Ik heb deze dagen een formuliertje gemaakt, en wil nu de gegevens opslaan, maar ik krijg een foutmelding, en hij zegt dat het aan dit zinnetje ligt:
file_put_contents('users.txt', $users);

In dit script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php


$error
= array();
$naam =  $_POST['naam'];
$leeftijd = $_POST['leeftijd'];

$users = $_POST['naam'];
$users .= $_POST['leeftijd'];
$users .= file_get_contents('users.txt');

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

if(isset($naam))
{

$veld = trim($naam);
if($veld == "")
{

$error[] = 'U heeft de naam niet ingevuld';
}
}

if(isset($leeftijd))
{

if($leeftijd <= 25)
{

$error[] = 'U moet een minimale leeftijd hebben van 26 jaar.';
}
}

if(empty($error))
{

echo "U heeft zich succesvol aangemeld!";
file_put_contents('users.txt', $users);
}

else
{
foreach($error as $serror)
{

echo $serror . '<br />';
}
}
}


?>
Gewijzigd op 02/10/2011 14:18:12 door Jerry php
 
PHP hulp

PHP hulp

01/05/2024 23:58:57
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/10/2011 17:52:13
Quote Anchor link
Jerry,
laat je code eens inspringen, dat maakt het makkelijker leesbaar voor ons
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

01/10/2011 17:58:07
Quote Anchor link
Is je bestand schrijfbaar?
 
Jerry php

Jerry php

01/10/2011 19:07:01
Quote Anchor link
Helaas kan ik op dit moment hem niet laten inspringen, sorry :( maar ik zou wel graag een antwoord willen. En hij is schrijfbaar.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2011 19:08:31
Quote Anchor link
Werkt je tab-toets dan niet?
 
Jerry php

Jerry php

01/10/2011 19:10:46
Quote Anchor link
- Aar - op 01/10/2011 19:08:31:
Werkt je tab-toets dan niet?


Ik zit op mijn blackberry, en laptop is niet bij de hand.
Nogmaals ik zou wel graag een antwoord willen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2011 19:14:16
Quote Anchor link
Je hebt het over een foutmelding, maar blijkbaar is die geheim?
Althans, ik lees er niks nuttigs over terug?
Gewijzigd op 01/10/2011 19:30:29 door - Ariën -
 
Jerry php

Jerry php

01/10/2011 19:19:25
Quote Anchor link
Volgensmij staat er boven in mijn topic dat er een foutmelding staat dat het aan de regel ligt waar dit zinnetje in staat!
file_put_contents('users.txt', $users);
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2011 19:31:27
Quote Anchor link
Ik kijk in mijn glazen bol, en zie iets van een 'permission denied'-error ? Maar dit zie ik heel erg vaag, zou ook een andere foutmelding kunnen zijn.

Kom op, wees gewoon specifieker.
Gewijzigd op 01/10/2011 19:31:56 door - Ariën -
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

01/10/2011 19:33:28
Quote Anchor link
Jacco Brandt op 01/10/2011 17:58:07:
Is je bestand schrijfbaar?


Als je dit soort vragen negeert, dan komen we er nooit achter he :+).
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2011 19:35:01
Quote Anchor link
Jacco Brandt op 01/10/2011 19:33:28:
Jacco Brandt op 01/10/2011 17:58:07:
Is je bestand schrijfbaar?


Als je dit soort vragen negeert, dan komen we er nooit achter he :+).

Kuch...
Jerry php op 01/10/2011 19:07:01:
Helaas kan ik op dit moment hem niet laten inspringen, sorry :( maar ik zou wel graag een antwoord willen. En hij is schrijfbaar.
 
Jerry php

Jerry php

01/10/2011 20:32:29
Quote Anchor link
Nu heb ik alsnog mijn antwoord niet eerlijk gezegt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2011 20:45:07
Quote Anchor link
**ZUCHT** En ik ook niet...............!!!
Gewijzigd op 01/10/2011 20:45:51 door - Ariën -
 
Jerry php

Jerry php

01/10/2011 20:49:07
Quote Anchor link
- Aar - op 01/10/2011 20:45:07:
**ZUCHT** En ik ook niet...............!!!


Kijk op www.dj-jeremy.nl/formulier.php
En dan willekeurige naam invullen, en een leeftijd boven de 25, dan krijg je die error.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2011 20:50:12
Quote Anchor link
En waarom vermeld je die dan niet gewoon in je topic? Dan waren we met enkele posts klaar.....

Anway, gebruik gewoon eens het volledige pad...
Gewijzigd op 01/10/2011 20:52:15 door - Ariën -
 
Jerry php

Jerry php

01/10/2011 21:05:03
Quote Anchor link
- Aar - op 01/10/2011 20:50:12:
En waarom vermeld je die dan niet gewoon in je topic? Dan waren we met enkele posts klaar.....

Anway, gebruik gewoon eens het volledige pad...


Wat bedoel je met een volledig pad?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2011 21:36:32
Quote Anchor link
het volledige pad van je OS:

$_SERVER['DOCUMENT_ROOT']
Gewijzigd op 01/10/2011 21:36:42 door - Ariën -
 
Jerry php

Jerry php

01/10/2011 21:41:51
Quote Anchor link
- Aar - op 01/10/2011 21:36:32:
het volledige pad van je OS:

$_SERVER['DOCUMENT_ROOT']


Dankjewel, maar geen idee wat ik er mee moet doen, en wat het doet, en waar ik het moet toepassen.. Speciefiek graag?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2011 21:53:38
Quote Anchor link
Echo het eens? En je weet het?

Verder is het zeker de moeite waard om dus het hele volledige pad aan je file_put_contents() toe te voegen i.p.v alleen een bestandsnaam.
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

01/10/2011 22:56:59
Quote Anchor link
of even google gebruiken, zie je ook wel zo wat de output is.
 
- SanThe -

- SanThe -

02/10/2011 05:04:14
Quote Anchor link
Jerry, je vraagstelling cq. probleem is zo ongeveer zo helder als een draaideur. Je geeft geen info. Verder is je script zeer onlogisch omdat je eerst van alles doet met de eventuele data uit een formulier en daarna check je pas of er wel iets is gepost.
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.