[hulp nodig]Gegevens ophalen en opslaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/10/2011 14:29:15
Quote Anchor link
echo eens: $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].$file
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 23:16:28
 
Jerry php

Jerry php

02/10/2011 14:30:38
Quote Anchor link
- Aar - op 02/10/2011 14:29:15:
echo eens: $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].$file


Resultaat:

U heeft zich succesvol aangemeld!/home/deb44223/domains/dj-jeremy.nl/public_htmlusers.txt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/10/2011 14:37:17
Quote Anchor link
/ mist
 
Jerry php

Jerry php

02/10/2011 14:38:31
Quote Anchor link
Ja, die heb ik nu erbij gedaan bij de $file = "/users.txt";

Maar dan is dit het resultaat:

U heeft zich succesvol aangemeld!/home/deb44223/domains/dj-jeremy.nl/public_html/users.txt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/10/2011 14:40:06
Quote Anchor link
klopt dat pad? users.txt staat in je webroot?
 
Jerry php

Jerry php

02/10/2011 14:40:37
Quote Anchor link
Jup, staat precies in die mappen enzo.

Dus eigenlijk laat $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] zien waar het staat?

maar nu? want ik ben al weer weer beetje aan het proberen, maar ik krijg telkens diezelfde melding..
Gewijzigd op 02/10/2011 14:51:45 door Jerry php
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

02/10/2011 14:59:49
Quote Anchor link
heeft users.txt schrijfrechten?
 
Jerry php

Jerry php

02/10/2011 15:00:30
Quote Anchor link
Jacco Brandt op 02/10/2011 14:59:49:
heeft users.txt schrijfrechten?


Hoe moet je dat doen?
Want iemand heeft dat eerder gevragen, maar nu begin ik te twijfelen
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

02/10/2011 15:02:49
Quote Anchor link
Whoops, de vraag had ik verkeerd geformuleerd. Wat zijn de bestandsrechten van users.txt, deze kun je opvragen bij je FTP-programma
 
Jerry php

Jerry php

02/10/2011 15:03:31
Quote Anchor link
Jacco Brandt op 02/10/2011 15:02:49:
Whoops, de vraag had ik verkeerd geformuleerd. Wat zijn de bestandsrechten van users.txt, deze kun je opvragen bij je FTP-programma


Ja, ik heb ze net verandert naar 777, maar blijft dezelfde error.

EEDIT: ERROR:
Warning: file_put_contents(/users.txt) [function.file-put-contents]: failed to open stream: Permission denied in /home/deb44223/domains/dj-jeremy.nl/public_html/formulier.php on line 73

Heb nu dit op line 73:

file_put_contents("/users.txt",$gebruikers);

Kijk zelf eens:
http://dj-jeremy.nl/formulier.php
Gewijzigd op 02/10/2011 15:04:29 door Jerry php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/10/2011 15:05:01
Quote Anchor link
waarom geef je daar wederom geen volledig pad mee?
 
Jerry php

Jerry php

02/10/2011 15:05:50
Quote Anchor link
- Aar - op 02/10/2011 15:05:01:
waarom geef je daar wederom geen volledig pad mee?


Bedoel je zo:


file_put_contents($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/users.txt",$gebruikers);


EDIT:
Ik heb het nu zoals hierboven staat, ik krijg geen error meer, maar hij slaat het niet op in het users.txt bestand.


Toevoeging op 02/10/2011 15:39:05:

Wat wel raar is, is dit. Ik heb er dit bij gezet:

file_put_contents($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].$file,$gebruikers);

$alles = file("users.txt");

foreach($alles as $value)
{
echo $value;
}

En dan laat hij dus wel gewoon de naam en leeftijd zien.
Maar hij slaat ze niet op..
Gewijzigd op 02/10/2011 15:07:19 door Jerry php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/10/2011 15:54:05
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$res = file_put_contents($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].$file,$gebruikers);
if($res) {
    echo "Gelukt";
} else {
    echo "Niet gelukt";

Wat is de output?
En als je als 3e parameter FILE_APPEND toevoegd? Komt de nieuw toegevoegde data dan aan het einde te staan?
Gewijzigd op 02/10/2011 15:56:40 door - Ariën -
 
Jerry php

Jerry php

02/10/2011 15:56:20
Quote Anchor link
- Aar - op 02/10/2011 15:54:05:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$res = file_put_contents($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].$file,$gebruikers);
if($res) {
    echo "Gelukt";
} else {
    echo "Niet gelukt";

Wat is de output?
Gewijzigd op 02/10/2011 15:58:15 door Jerry php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/10/2011 15:57:18
Quote Anchor link
**zucht** Probeer eens wat.....

Ik zou ervoor gaan om die functie eens te vervangen.
 
Jerry php

Jerry php

02/10/2011 15:58:33
Quote Anchor link
Ik heb hem op de plaats van gezet, dus nu staat hij hier:

if(empty($error))
{
$res = file_put_contents($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].$file,$gebruikers);
if($res) {
echo "Gelukt";
} else {
echo "Niet gelukt";
}
}

Als ik het gewoon goed invulde, zei hij gelukt. Niet gelukt kreeg ik niet, want dan kreeg ik die andere foutmelding, dat de naam niet ingevuld is

EDIT:
Hij slaat ze nu tevens wel op, in users.txt

Kun je uitleggen wat er fout is gegaan?
Gewijzigd op 02/10/2011 15:59:20 door Jerry php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/10/2011 16:01:54
Quote Anchor link
Geen idee wat er precies mis ging, maar met foutafhandeling wordt je altijd flink wat wijzer.
 
- SanThe -

- SanThe -

02/10/2011 16:04:31
Quote Anchor link
Het path was dus blijkbaar niet juist.
 
Jerry php

Jerry php

02/10/2011 16:05:17
Quote Anchor link
- Aar - op 02/10/2011 16:01:54:
Geen idee wat er precies mis ging, maar met foutafhandeling wordt je altijd flink wat wijzer.


Als ik een paar vragen mag stellen:

$res = file_put_contents($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].$file,$gebruikers);
if($res)
{
echo "Gelukt";
}

Waarom moet $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] er persee bij?
En wat betekend ($res) ? want normaal staat er dit: if ($i <= 20) ofzo

welke foutafhandeling heb je gebruikt btw?
Gewijzigd op 02/10/2011 16:06:57 door Jerry php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/10/2011 16:20:13
Quote Anchor link
1) had ik al uitgelegd: vanwege safe_mode in PHP, die vermoedleijk aan zal staan, anders probeert hij in de root te schrijven wat niet kan.

2) $res staat voor resource. Logische naam voor een variabele in dit geval.

Ik heb if-else foutafhandeling gebruikt, zoals je kan zien, vrij algemene vorm van foutafhandeling.

3) if ($i <= 20) is heel wat anders dan wat ik doe. Verdiep je gewoon eens in PHP, en ga eens naar een goede tutorial toe (w3schools).
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.