Hyperlink probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Elian degroot

elian degroot

27/12/2011 08:38:55
Quote Anchor link
Geachte,

Ik een vraag,
als ik op de naam van de hyperlink klik krijg ik:

The requested URL /danio/http://www.phphulp.nl/forum/ was not found on this server.
danio is de map waarin ik bezig ben.
ik werk wel op de vertrigo local server.
Dit is een stuk van de code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

include('con1.php');

$sql = mysql_query("SELECT naam,adres FROM sponsers ")
or die(mysql_error());


if (mysql_num_rows($sql)==0){
echo 'Geen gevonden!';
}

else {


while($tabel = mysql_fetch_array($sql))
{

    echo "<a href=".$tabel['adres'] . ">" .$tabel['naam'] . "</a><br>"; }
}
};

?>

Normaal gezien zou de hyperlink naar de site moeten gaan?
Ik heb de url (onder 'adres') opgeslagen in de dbase als volgt: http://www.phphulp.nl/forum/

Kan mij iemand helpen met dit fenomeen?
Met dank
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 03:39:28
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/12/2011 09:34:56
Quote Anchor link
http:// toevoegen en eventueel controleren erop.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

27/12/2011 09:35:44
Quote Anchor link
Elian degroot op 27/12/2011 08:38:55:
The requested URL /danio/http://www.phphulp.nl/forum/ was not found on this server.


Die URL kan naar mijn idee nooit goed zijn.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/12/2011 09:39:23
Quote Anchor link
er ontbreken quotes om je url.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/12/2011 09:48:30
Quote Anchor link
- Aar - op 27/12/2011 09:34:56:
http:// toevoegen en eventueel controleren erop.


+1
 
Elian degroot

elian degroot

27/12/2011 09:51:01
Quote Anchor link
Wat bedoel je met: http:// toevoegen en eventueel controleren erop.
de http:// uit de dbase halen, en het vast gebruiken?

Die URL kan naar mijn idee nooit goed zijn.er ontbreken quotes om je url.
Waar zouden de qoutes moeten komen dan?
ik heb al verschillende mogelijkheden geprobeerd.

Met dank
 
Mark L

Mark L

27/12/2011 09:56:03
Quote Anchor link
Er worden twee strings aan elkaar geplaatst, namelijk: '/danio/' en 'http://www.phphulp.nl/forum/'. Wellicht moet je even kijken waar je beide strings vandaan haalt en hoe die bij elkaar komen...

In het stukje bijgeleverde code zie ik geen fout (hoogstens schoonheidsfoutjes zoals niet inspringen en de verkeerde string-quotes gebruiken etc.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

27/12/2011 10:02:23
Quote Anchor link
Zijn url bevat al http:// maar wordt vooraf gegaan door /danio/
 
Elian degroot

elian degroot

27/12/2011 10:18:26
Quote Anchor link
Zijn url bevat al http:// maar wordt vooraf gegaan door /danio/

dat bedoel ik, /danio/ is de map waarin ik werk, en staat nergens in de url verwerkt
en dit begrijp ik dus niet waar hij dit vandaan haalt

Met dank
 
Erwin H

Erwin H

27/12/2011 10:28:10
Quote Anchor link
echo "<a href=".$tabel['adres'] . ">"
Dit geeft als HTML:

<a href=http://www.phphulp.nl/forum/>

Terwijl je wil hebben:

<a href="http://www.phphulp.nl/forum/">

Dat is wat er fout gaat. Je echo moet dus worden:

echo "<a href=\"".$tabel['adres'] . "\">"
 
Wolf Wolf

Wolf Wolf

27/12/2011 10:37:16
Quote Anchor link
Wellicht handiger om aan te leren om single quote te gebruiken bij een echo. Zo voorkom je ook alle escapes (backslashes).

echo '<a href="' . $tabel['adres'] . '">';
Gewijzigd op 27/12/2011 10:40:23 door Wolf Wolf
 
Wouter J

Wouter J

27/12/2011 10:51:08
Quote Anchor link
In de nieuwste HTML5 parsers is het niet meer verplicht om quotes te gebruiken in sommige gevallen. Als je value geen spatie, ', ", `, =, < of > bevat kan het gewoon. (dit is in dit geval zo). Dus het zou gewoon moeten werken.

Er is een handige 1page App om te controleren of je quotes moet gebruiken. Deze is http://mothereffingunquotedattributes.com/

Wat staat er in de broncode van de pagina? Staat er gewoon http:// bij? Of staat er nog wat voor?
 
Elian degroot

elian degroot

27/12/2011 11:13:19
Quote Anchor link
in de database staat er bv:
kolom adres
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/hyperlink-probleem/81677/last/
kolom naam: phphulp
in gewoon html zou het dus zo zijn:
<a href="http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/hyperlink-probleem/81677/last/"> phphulp</a><br>
 
Erwin H

Erwin H

27/12/2011 11:19:34
Quote Anchor link
Heb je al gekeken wat er precies in de broncode terechtkomt in de browser? (check met "view source")
Post dat eens hier.
 
Elian degroot

elian degroot

27/12/2011 13:42:00
Quote Anchor link
Bedankt allemaal voor de hulp, maar het werkt nu
met de tip van Erwin kon ik zien waar het mis ging.
 
Erwin H

Erwin H

27/12/2011 14:30:02
Quote Anchor link
Mooi dat het opgelost is. Als je ook nog kort kan vermelden wat mis ging en wat de oplossing was dan hebben anderen daar later wellicht nog iets aan.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/12/2011 15:48:53
Quote Anchor link
Ben ook wel benieuwd...
 
Elian degroot

elian degroot

27/12/2011 16:17:47
Quote Anchor link
het werkt zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php

include('con1.php');

$sql = mysql_query("SELECT naam,adres FROM sponsers ")
or die(mysql_error());


if (mysql_num_rows($sql)==0){
echo 'Geen gevonden!';
}

else {


while($tabel = mysql_fetch_array($sql))
{

    echo "<a href=".$tabel['adres'] . ">" .$tabel['naam'] . "</a><br>"; }
}


include("head.php");

?>


maar de echte reden was denk ik, ik heb de ccleaner laten opruimen, zodat de cache leeg was.
Nu ben ik wel nog aan het zoeken hoe ik target="_blank" in de url kan krijgen.
voorlopig lukt dat niet
en ook nog hoe ik het zal doen, als een sponser geen website heeft, en dus geen url moet echo'en
maar julie hebben me toch echt goed geholpen, waarvoor mijn dank
Gewijzigd op 27/12/2011 16:18:26 door elian degroot
 
Eddy B

Eddy B

27/12/2011 16:31:04
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
include('con1.php');

$sql = mysql_query("SELECT naam,adres FROM sponsers ") or die(mysql_error());

if (mysql_num_rows($sql) == 0) {
    echo 'Geen gevonden!';
}
else {
    while($tabel = mysql_fetch_array($sql))
    {

        if (empty($tabel['adres'])) {
            echo "<i>Deze sponsor heeft geen website.</i><br>";
        }
else {
            echo "<a href=".$tabel['adres'] . ">" .$tabel['naam'] . "</a><br>";
        }
    }
}

include("head.php");
?>


is een optie.
 
Elian degroot

elian degroot

28/12/2011 07:35:40
Quote Anchor link
Bedankt Eddy Bisschops
ik had het al geprobeerd met: ""
maar dat werkte niet
ik moet nog veel bijleren denk ik

Toevoeging op 28/12/2011 08:17:54:

target="_blank" is nu ook opgelost als volgd;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo "<a href=\"".$tabel['adres'] . "\"class=\"link\" target=\"blank\">" .$tabel['naam'] . "</a><br>";


Iedereen is erg bedankt voor de hulp die ik hier heb gekregen.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

28/12/2011 08:43:58
Quote Anchor link
Elian degroot op 28/12/2011 07:35:40:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo "<a href=\"".$tabel['adres'] . "\"class=\"link\" target=\"blank\">" .$tabel['naam'] . "</a><br>";


maak het jezelf makkelijk en gebruik bij php ' en bij html ". Scheelt een boel escapen en verkleint de kans op fouten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo '<a href="'.$tabel['adres'] . '"class="link" target="_blank">" .$tabel['naam'] . '</a><br>';
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.