Idee: Formulier controle

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »
Robert Deiman

Robert Deiman

05/12/2008 11:47:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een nieuwe manier van formulieren controleren, waarbij je in de name van het veld beperkingen kan stellen. Het is de bedoeling dat je niets meer aan de controle hoeft aan te passen, maar dat je door het maken van de form op de manier zoals nodig voor de controle al je formulier kan laten controleren.

Ik heb het al een beetje werkend, maar ben er net aan begonnen. Mijn vraag aan jullie: Zien jullie hier wat in, kunnen jullie er wat mee en misschien wel het belangrijkst, is het op deze manier mogelijk?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
?>


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en" lang="en">
<head>
    <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />
    <meta http-equiv="content-language" content="nl-en" />
    <meta name="title" content="" />
    <title>Input Form</title>


</head>
<body>
    <form  action="" method="post">
        <input type="text" name="text[naam][2]" />
        <input type="text" name="text[straat][5]" />
        <input type="text" name="text[personal]" />
        
        <input type="submit" name="submit" />
    </form>

<?php    
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
    $errors = array();
    foreach($_POST['text'] as $input_naam => $value){
        if(is_array($value)){
            foreach($_POST['text'][$input_naam] as $length => $input){
                if(empty($input)){
                    $errors[$input_naam][] = 'empty';
                    }

                elseif(strlen($input) < $length){
                    $errors[$input_naam][] = 'short';
                    $errors[$input_naam][] = $length;
                    }
                }
            }
        }
    }

    
if(!empty($errors)){
    foreach($errors as $key => $value){
        if($errors[$key][0] == 'short'){
            echo $key.' moet uit minimaal '.$errors[$key][1].' tekens bestaan.<br />';
            }

        elseif($errors[$key][0] == 'empty'){
            echo 'U heeft geen waarde ingevuld bij '.$key;
            }
        }
    }

?>

</body>
</html>


Hetgeen wat er nu in de code slechts gebeurt is voor de genoemde velden (allemaal type text) controleren op de lengte, of ze wel ingevuld zijn (bij een opgegeven minimale lengte betekend dit voor de textvelden ook dat ze ingevuld MOETEN worden)
Bij het textveld waarbij geen lengte is ingevuld hoeft er ook niets ingevuld te worden.

Vast bedankt voor het meedenken.
Robert
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 23:54:25
 
PHP Newbie

PHP Newbie

05/12/2008 12:07:00
Quote Anchor link
Ik zie eigenlijk niets in deze manier, aangezien een bezoeker dus alleen maar de veldnaam hoeft aan te passen om de gegevens anders te laten valideren.

Ik kan die 2 gewoon naar een 5 veranderen en vise versa, dan is volgens php de controle goed, maar toch staan er niet de waarden in zoals bedoeld.
 
Aaa Trump

aaa Trump

05/12/2008 12:17:00
Quote Anchor link
Lijkt me ook niet echt veilig ha?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

05/12/2008 12:21:00
Quote Anchor link
Oké, ik wist niet dat ze ook zomaar de veldnamen konden aanpassen.. (voor een gemiddelde bezoeker is dat al niets natuurlijk) Dan is dit niet handig om te doen.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

05/12/2008 12:40:00
Quote Anchor link
Lijkt mij inderdaad niet veilig.
Juist omdat ik het formulier op mijn computer kan zetten met een action naar jouw pagina.

Wat je eventueel wel kunt doen is een array maken met daarin de eisen waaraan een bepaald veld moet voldoen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
$aPosts
= Array(
    'name' => Array(
        'type' => 'string',
        'minLength' => 4,
        'maxLength' => 12),
    'email' => Array(
        'type' => 'email'),
    'age' => Array(
        'type' => 'int',
        'minNumber' => 10,
        'maxNumber' => 100)
);


ForEach($_POST AS $sKey => $sValue)
{

    if(Array_Key_Exists($sKey, $aPosts))
    {

        Switch($aPosts[$sKey]['type'])
        {
            case
'string':
                // Check op de lengtes etc. etc.
            break;
            case
'int':
                // Nummer controleren
            break;
            case
'email':
                // Email check
            break;
        }
    }
}

?>


Nu ik het zo bekijk is dit zo geack nog niet (vind ik) :)

Ik ga er eens goed naar kijken :p

Robert_Deiman schreef op 05.12.2008 12:21:
Oké, ik wist niet dat ze ook zomaar de veldnamen konden aanpassen.. (voor een gemiddelde bezoeker is dat al niets natuurlijk) Dan is dit niet handig om te doen.
Ik ga naar jouw site. Ik vul het formulier in en krijg een foutmelding, huh :S Waarom te lang?
Ik kijk in de bron-code, aha, lengte in de naam van het veld.

Ik kopieer je hele form en plaats deze in een nieuwe html bestand die ik gewoon op mijn computer zet. Vervolgens zet ik in plaats van 5 daar gewoon 20 neer, zet de action goed, zodat hij wel naar jouw site gaat. En ik kan invullen :)

Zo kun je ook 'vaak' een ander geslacht invullen. Vaak kun je bij profielen site's alleen man of vrouw selecteren. Als je nou een html bestand aan maakt met een form erin en je maakt daar gewoon een input text-field van met dezelfde naam (sex of geslacht of weet ik veel wat) kun je alles invullen.

Daarom altijd server-side checken of het wel echt m of v is of 0 of 1 of wat dan ook.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dennis Mertens
 
PHP Newbie

PHP Newbie

05/12/2008 14:01:00
Quote Anchor link
Je kunt natuurlijk wel een array van eigenschappen maken. Aan de hand van die array genereer je het formulier en aan de hand van diezelfde array valideer je je formulier. Voorbeeldje:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
    $formulier
= array(
                    'action' = '#',
                    'method' = 'post',
                    'elementen' = array
                                    (
                                        array('naam', 'text', 20),
                                        array('email', 'text', null)
                                    )
                );

    
    if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
    {

        foreach($_POST as $key => $value)
        {

            if(strlen($value) > $formulier['elementen'][$key][2])
            {

                $errors[$key] = 'De string is te lang';
            }
        }
    }

    
    echo '<form method="'.$formuliee['method'].'" action="'.$formulier['action'].'">';
    
        foreach($formulier['elementen'] as $elementen)
        {

            if($element[0] == 'text' || $element[0] == 'password')
            {

                echo '<input type="'.$element[0].'" name="'.$element[1].'"'.(($element[2] != null) ? ' maxlength="'.$element[2].'"' : '').' />';
            }
        }

    
    echo '</form>';
        
?>


Heb het niet getest, maar het geeft wel een indruk van wat ik bedoel.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

09/12/2008 07:42:00
Quote Anchor link
Ik bedenk me net dat je het ook anders kan doen. Ik maak nu voor verzenden al die array aan, die kan je ook aanmaken na verzenden en in PHP. Dan komt het wel redelijk in de buurt van wat php_newbie aangeeft.

Dan is het natuurlijk wel veilig. Het idee was om gebruikers voor het formulier zo weinig mogelijk aanpassingen te laten doen. Het idee van newbie is wel een goede, dat is best verder uit te werken.
 
Barman V

Barman V

09/12/2008 08:13:00
Quote Anchor link
Ik heb hiervoor mijn eigen klasse geschreven, die ik voor elk project meeneem.

Dus met ->addTextfield(, ->addTextarea(, ->addButton(, enz enz bouw ik mijn formulier. In elke methode geef ik de eigenschappen aan van het inputveld. Een textfield kan verplicht zijn, maar ook kan ik meesturen of het een numeriek veld moet zijn, of bijv een emailadres, een decimaal of een postcode, enz.
Zo kan een button een imagebutton zijn, maar ook een submitbutton of een normale button.

Door middel van een handig geintegreerde validatiefunctie check ik in een keer al mijn formuliervelden (inclusief beveiliging).

Op deze manier maak ik met zeer weinig code een (complex) formulier.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

09/12/2008 09:28:00
Quote Anchor link
@Barman

Dat is dit principe ook he, ik heb nu het formulier er nog "hard" in staan, maar die gaat uiteindelijk wel worden gegenereerd. Ik had alleen de array (waarden) meegegeven in de name van het veld, maar dat is eigenlijk onzin. De naam van het veld is al uniek eigenlijk. Dus je kan controle heel simpel inbouwen. Had ik niet goed over nagedacht.
 
Hipska BE

Hipska BE

09/12/2008 11:56:00
Quote Anchor link
Dit is niet zo'n ideale manier voor controle met php, maar wel als je het zou toepassen in JS.

Een JS scriptje overloopt dan automatisch alle form velden en maakt zelf de nodige validators aan. Tijdens het typen zie jij dan ook of je een veld correct invult.

in PHP zou je het toch weer dubbel moeten beveiligen en voegt het niet veel extra toe.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

09/12/2008 12:16:00
Quote Anchor link
Yepz. Een JS scriptje eronder is mooi en handig. Maar sowieso server side controleren.

En dan vind ik mijn scriptje zo geack nog niet.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

09/12/2008 12:57:00
Quote Anchor link
@Hipska

Waarom is het niet handig in PHP? Je kan met een array (zoals newbie ook had gemaakt) heel eenvoudig een formulier maken. Koppel dit aan een database met verschillende typen (numeriek e.d.) en je php controle kan zo worden opgebouwd aan de hand van jou opgegeven waarden. Ideaal om te controleren lijkt mij.
 
Barman V

Barman V

10/12/2008 07:57:00
Quote Anchor link
Hipska schreef op 09.12.2008 11:56:
Dit is niet zo'n ideale manier voor controle met php, maar wel als je het zou toepassen in JS.

Een JS scriptje overloopt dan automatisch alle form velden en maakt zelf de nodige validators aan. Tijdens het typen zie jij dan ook of je een veld correct invult.

in PHP zou je het toch weer dubbel moeten beveiligen en voegt het niet veel extra toe.
Grappig dat je altijd nog rekening moet houden met de mensen die javascript (soms) uit hebben staan. Misschien dat je het alleen bedoeld in deze situatie, maar serverside controleren is eigenlijk altijd een must.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/12/2008 08:11:00
Quote Anchor link
Een zend login-formulier, inclusief validatie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
class LoginForm extends Zend_Form
{
    public function __construct($options = null)
    {

        $this->addElementPrefixPath('MyValid', 'controllers/helpers/', Zend_Form_Element::VALIDATE);
        parent::__construct($options);
        $this    ->setName('login');

        $gebruikersnaam = new Zend_Form_Element_Text('gebruikersnaam');
        $gebruikersnaam    ->setLabel('Gebruikersnaam')
                        ->
setRequired(true)
                        ->
addFilter('StringTrim')
                        ->
addValidator('NotEmpty', true, array('messages' =>     array(
                                                                                    'isEmpty' => 'Geef een gebruiksnaam op',
                                                                                )));

 
        $wachtwoord = new Zend_Form_Element_Password('wachtwoord');
        $wachtwoord    ->setLabel('Wachtwoord')
                    ->
setRequired(true)
                    ->
addFilter('StringTrim')
                    ->
addValidator('NotEmpty', true, array('messages' =>    array(
                                                                                'isEmpty' => 'Geef een wachtwoord op',
                                                                            )));

 
        $submit = new Zend_Form_Element_Submit('submit');
        $submit    ->setLabel('Login');
        
        $this    ->addElements(array($gebruikersnaam, $wachtwoord, $submit));
    }
}

?>


Aan te roepen door:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
        $form
= new LoginForm();
        $this->view->form = $form;
        
        if ($this->_request->isPost())
        {

            $formData = $this->_request->getPost();
            
            if(!$form->isValid($formData))
            {

                $form->populate($formData);
            }

            else
            {
?>


Misschien kun je daar wat mee. Dan moet je wel met classes gaan werken en kom je er niet meer met een array I guess..
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

10/12/2008 08:30:00
Quote Anchor link
Mooi voorbeeld, alleen jammer van het Engels en Nederlands door elkaar.
 
Marien xD

Marien xD

10/12/2008 10:16:00
Quote Anchor link
Of gebruik gewoon FormHandler. Ik heb het 1 keer gebruikt en wil niet anders meer. Gewoon object georienteerd een formulier definieren en niets meer.

Kijk eens op www.formhandler.net :)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

10/12/2008 10:29:00
Quote Anchor link
Uiteindelijk is het mijn bedoeling om met 'n eigen script (daar leer ik weer van he!) vanuit een database ('t cms werkt op een centrale database) formulieren laat genereren. Klanten kunnen zo eenvoudig zelf hun contactformulier en dergelijke aanmaken. Wij maken hem nu zelf elke keer aan, en als er velden toegevoegd moeten worden doen wij dat ook. (op zich niet erg, maar het is zo weinig werk vaak dat er niets voor wordt gerekend) Daarom was ik met een dergelijk systeem bezig.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/12/2008 12:44:00
Quote Anchor link
Dennis Mertens schreef op 10.12.2008 08:30:
Mooi voorbeeld, alleen jammer van het Engels en Nederlands door elkaar.


De classes en functies zijn engels, aangezien het Zend framework gewoon engels is, maar ik wil mijn nederlandse bezoeker natuurlijk wel de woorden "gebruikersnaam" en "wachtwoord" laten zien en niet "Username" en "password".
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

10/12/2008 13:00:00
Quote Anchor link
Dat snap ik maar ik zie ook variabele in het Nederlands.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

10/12/2008 16:53:00
Quote Anchor link
Dennis Mertens schreef op 10.12.2008 13:00:
Dat snap ik maar ik zie ook variabele in het Nederlands.


Het is natuurlijk niet echt handig om het formulier element gebruikersnaam in de variabele $username te zetten he...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.