Iets simpels

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »
Stefan

Stefan

19/01/2010 14:25:00
Quote Anchor link
Ik probeer een vooruitzicht van (dag 0 telt niet mee, maar staat er wel) 10 dagen te maken van een bank op een spel.
Rente is 2%, start kapitaal is:
45081

Ik heb het dus zo bedacht:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php    
    
    $bank
= 45081;
    $numArray = array(0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10);
    echo "Bank:<br /> ";
    foreach($numArray as $i) {

        
        if($i == 0 || $i == 1) {
        $oldbank = $bank;
        }
else {
        $oldbank = $bank*(1.02^($i-1));
        }

        echo "&nbsp;Day ".$i."<br />";
        echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Old Bank Amount: ".$oldbank."<br />";
        echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;New Bank Amount: ".$bank*(1.02^$i);
        echo "<br /><br />";

    }


?>


Maar nu loopt het niet goed.

Resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
Bank:
 Day 0
    Old Bank Amount: 45081
    New Bank Amount: 45081

 Day 1
    Old Bank Amount: 45081
    New Bank Amount: 0

 Day 2
    Old Bank Amount: 0
    New Bank Amount: 135243

 Day 3
    Old Bank Amount: 135243
    New Bank Amount: 90162

 Day 4
    Old Bank Amount: 90162
    New Bank Amount: 225405

 Day 5
    Old Bank Amount: 225405
    New Bank Amount: 180324

 Day 6
    Old Bank Amount: 180324
    New Bank Amount: 315567

 Day 7
    Old Bank Amount: 315567
    New Bank Amount: 270486

 Day 8
    Old Bank Amount: 270486
    New Bank Amount: 405729

 Day 9
    Old Bank Amount: 405729
    New Bank Amount: 360648

 Day 10
    Old Bank Amount: 360648
    New Bank Amount: 495891
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 17:06:26
 
Koen

koen

19/01/2010 14:28:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
for($i = 1; $i <= $numarray.length; $i++)
{

    old bank amount = niew bank amount;
    nieuw bank amount = nieuw bank amount * 1.02;
//en de echo'tje (numarray[$i] geeft dan meteen dag 1 weer)
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door koen
 
Stefan

Stefan

19/01/2010 14:32:00
Quote Anchor link
Ah, kijk. Nu werkt ie!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php    
    
    $newbank
= 450081;
    
    $numArray = array(0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10);
    echo "Bank:<br /> ";
    foreach($numArray as $i) {

        $oldbank = $newbank;
        $newbank = $oldbank * 1.02;
        if($i == 0) {
        $newbank = $oldbank;
        }


        echo "&nbsp;Day ".$i."<br />";
        echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Old Bank Amount: ".$oldbank."<br />";
        echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;New Bank Amount: ".$newbank;
        echo "<br /><br />";

    }


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan
 
Pim -

Pim -

19/01/2010 14:34:00
Quote Anchor link
Zo kan t korter en het werkt: ^ kent php niet, gebruik pow()

EDIT: Haha allemaal tegelijk
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pim -
 
Koen

koen

19/01/2010 14:39:00
Quote Anchor link
Pim schreef op 19.01.2010 14:34:
Zo kan t korter en het werkt: ^ kent php niet, gebruik pow()

EDIT: Haha allemaal tegelijk
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php    
    
    $bank
= 45081;
    echo "Bank:<br /> ";
    foreach($i = 0; $i <= 10; $i++) {
    echo "&nbsp;Day ".$i."<br />";
        echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;";
        if($i == 0)
            echo "Old";
        else
            echo "New";
        echo "Bank Amount: ". $bank * pow(1.02, $i) ."<br />";
        echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;New Bank Amount: ".$bank;
    }


?>

pim, het is netter je if() te nesten met {} ook al heb je maar 1 uitvoer. en je foreach is dubbelop,
foreach($numarray as $i){}
of
for($i=1;$<=$numarray;$i++){}
niet beide :P
BTW krijg je nu niet dubbel je rente??
in de forloop reken je al voor elke stap *1.02 door heh
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door koen
 

19/01/2010 14:40:00
Quote Anchor link
En dan nog wat wiskunde macht basisregels:
2^0 = 1
2^1 = 2
Oftewel op dag nul is het bedrag gewoon het startbedrag.
 
Koen

koen

19/01/2010 14:42:00
Quote Anchor link
dus is het beter de pow te gebruiken in plaats van *1.02
sorry in de haast niet aan gedacht (A)
 
Stefan

Stefan

19/01/2010 14:43:00
Quote Anchor link
Je hebt gelijk.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan
 

19/01/2010 14:47:00
Quote Anchor link
Ja, pow (een macht dus) is beter, het is een exponentiële groei.
Mijn baksel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$iStartwaarde
= 45081;
for ( $i = 0; $i <= 10; $i++ )
{

    echo 'Kapitaal op dag ' . $i . ': ' . $iStartwaarde * pow(1.02, $i) . PHP_EOL;
}

/* levert:
Kapitaal op dag 0: 45081
Kapitaal op dag 1: 45982.62
Kapitaal op dag 2: 46902.2724
Kapitaal op dag 3: 47840.317848
Kapitaal op dag 4: 48797.124205
Kapitaal op dag 5: 49773.0666891
Kapitaal op dag 6: 50768.5280228
Kapitaal op dag 7: 51783.8985833
Kapitaal op dag 8: 52819.576555
Kapitaal op dag 9: 53875.9680861
Kapitaal op dag 10: 54953.4874478
?>

sprintf of number_format of money_format gebruiken voor het netjes presenteren van de waarden.
 
Pim -

Pim -

19/01/2010 14:48:00
Quote Anchor link
Ja idd, was even slordig bezig.
Toch zijn die brackets niet nodig en volgens veel referenties ook niet netter.

Anderen hebben al wat nuttigs gepost en ik heb mijn post daarom maar weggehaald.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.