Iets simpels

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij zijn bezig met het ontwikkelen van een nieuw product en wij hebben jouw hulp hierbij nodig! Als junior .NET ontwikkelaar krijg jij de kans om samen met ons deze nieuwe uitdaging aan te gaan! Momenteel bestaat ons team uit drie interim Software Engineers. Twee hiervan zijn zeer ervaren .NET specialisten die inmiddels hun strepen in dit vakgebied al hebben behaald. Ook hebben wij een junior als onderdeel van ons team die zich op dit moment nog bezig houdt met de Front-end (Angular/TypeScript), maar zich nu ook meer gaat verdiepen in de backend. Wij willen ons team graag verder

Bekijk vacature »
Stefan

Stefan

19/01/2010 14:25:00
Quote Anchor link
Ik probeer een vooruitzicht van (dag 0 telt niet mee, maar staat er wel) 10 dagen te maken van een bank op een spel.
Rente is 2%, start kapitaal is:
45081

Ik heb het dus zo bedacht:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php    
    
    $bank
= 45081;
    $numArray = array(0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10);
    echo "Bank:<br /> ";
    foreach($numArray as $i) {

        
        if($i == 0 || $i == 1) {
        $oldbank = $bank;
        }
else {
        $oldbank = $bank*(1.02^($i-1));
        }

        echo "&nbsp;Day ".$i."<br />";
        echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Old Bank Amount: ".$oldbank."<br />";
        echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;New Bank Amount: ".$bank*(1.02^$i);
        echo "<br /><br />";

    }


?>


Maar nu loopt het niet goed.

Resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
Bank:
 Day 0
    Old Bank Amount: 45081
    New Bank Amount: 45081

 Day 1
    Old Bank Amount: 45081
    New Bank Amount: 0

 Day 2
    Old Bank Amount: 0
    New Bank Amount: 135243

 Day 3
    Old Bank Amount: 135243
    New Bank Amount: 90162

 Day 4
    Old Bank Amount: 90162
    New Bank Amount: 225405

 Day 5
    Old Bank Amount: 225405
    New Bank Amount: 180324

 Day 6
    Old Bank Amount: 180324
    New Bank Amount: 315567

 Day 7
    Old Bank Amount: 315567
    New Bank Amount: 270486

 Day 8
    Old Bank Amount: 270486
    New Bank Amount: 405729

 Day 9
    Old Bank Amount: 405729
    New Bank Amount: 360648

 Day 10
    Old Bank Amount: 360648
    New Bank Amount: 495891
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 21:00:41
 
Koen

koen

19/01/2010 14:28:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
for($i = 1; $i <= $numarray.length; $i++)
{

    old bank amount = niew bank amount;
    nieuw bank amount = nieuw bank amount * 1.02;
//en de echo'tje (numarray[$i] geeft dan meteen dag 1 weer)
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door koen
 
Stefan

Stefan

19/01/2010 14:32:00
Quote Anchor link
Ah, kijk. Nu werkt ie!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php    
    
    $newbank
= 450081;
    
    $numArray = array(0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10);
    echo "Bank:<br /> ";
    foreach($numArray as $i) {

        $oldbank = $newbank;
        $newbank = $oldbank * 1.02;
        if($i == 0) {
        $newbank = $oldbank;
        }


        echo "&nbsp;Day ".$i."<br />";
        echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Old Bank Amount: ".$oldbank."<br />";
        echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;New Bank Amount: ".$newbank;
        echo "<br /><br />";

    }


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan
 
Pim -

Pim -

19/01/2010 14:34:00
Quote Anchor link
Zo kan t korter en het werkt: ^ kent php niet, gebruik pow()

EDIT: Haha allemaal tegelijk
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pim -
 
Koen

koen

19/01/2010 14:39:00
Quote Anchor link
Pim schreef op 19.01.2010 14:34:
Zo kan t korter en het werkt: ^ kent php niet, gebruik pow()

EDIT: Haha allemaal tegelijk
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php    
    
    $bank
= 45081;
    echo "Bank:<br /> ";
    foreach($i = 0; $i <= 10; $i++) {
    echo "&nbsp;Day ".$i."<br />";
        echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;";
        if($i == 0)
            echo "Old";
        else
            echo "New";
        echo "Bank Amount: ". $bank * pow(1.02, $i) ."<br />";
        echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;New Bank Amount: ".$bank;
    }


?>

pim, het is netter je if() te nesten met {} ook al heb je maar 1 uitvoer. en je foreach is dubbelop,
foreach($numarray as $i){}
of
for($i=1;$<=$numarray;$i++){}
niet beide :P
BTW krijg je nu niet dubbel je rente??
in de forloop reken je al voor elke stap *1.02 door heh
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door koen
 

19/01/2010 14:40:00
Quote Anchor link
En dan nog wat wiskunde macht basisregels:
2^0 = 1
2^1 = 2
Oftewel op dag nul is het bedrag gewoon het startbedrag.
 
Koen

koen

19/01/2010 14:42:00
Quote Anchor link
dus is het beter de pow te gebruiken in plaats van *1.02
sorry in de haast niet aan gedacht (A)
 
Stefan

Stefan

19/01/2010 14:43:00
Quote Anchor link
Je hebt gelijk.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan
 

19/01/2010 14:47:00
Quote Anchor link
Ja, pow (een macht dus) is beter, het is een exponentiële groei.
Mijn baksel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$iStartwaarde
= 45081;
for ( $i = 0; $i <= 10; $i++ )
{

    echo 'Kapitaal op dag ' . $i . ': ' . $iStartwaarde * pow(1.02, $i) . PHP_EOL;
}

/* levert:
Kapitaal op dag 0: 45081
Kapitaal op dag 1: 45982.62
Kapitaal op dag 2: 46902.2724
Kapitaal op dag 3: 47840.317848
Kapitaal op dag 4: 48797.124205
Kapitaal op dag 5: 49773.0666891
Kapitaal op dag 6: 50768.5280228
Kapitaal op dag 7: 51783.8985833
Kapitaal op dag 8: 52819.576555
Kapitaal op dag 9: 53875.9680861
Kapitaal op dag 10: 54953.4874478
?>

sprintf of number_format of money_format gebruiken voor het netjes presenteren van de waarden.
 
Pim -

Pim -

19/01/2010 14:48:00
Quote Anchor link
Ja idd, was even slordig bezig.
Toch zijn die brackets niet nodig en volgens veel referenties ook niet netter.

Anderen hebben al wat nuttigs gepost en ik heb mijn post daarom maar weggehaald.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.