Iets simpels

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »
Stefan

Stefan

19/01/2010 14:25:00
Quote Anchor link
Ik probeer een vooruitzicht van (dag 0 telt niet mee, maar staat er wel) 10 dagen te maken van een bank op een spel.
Rente is 2%, start kapitaal is:
45081

Ik heb het dus zo bedacht:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php    
    
    $bank
= 45081;
    $numArray = array(0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10);
    echo "Bank:<br /> ";
    foreach($numArray as $i) {

        
        if($i == 0 || $i == 1) {
        $oldbank = $bank;
        }
else {
        $oldbank = $bank*(1.02^($i-1));
        }

        echo "&nbsp;Day ".$i."<br />";
        echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Old Bank Amount: ".$oldbank."<br />";
        echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;New Bank Amount: ".$bank*(1.02^$i);
        echo "<br /><br />";

    }


?>


Maar nu loopt het niet goed.

Resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
Bank:
 Day 0
    Old Bank Amount: 45081
    New Bank Amount: 45081

 Day 1
    Old Bank Amount: 45081
    New Bank Amount: 0

 Day 2
    Old Bank Amount: 0
    New Bank Amount: 135243

 Day 3
    Old Bank Amount: 135243
    New Bank Amount: 90162

 Day 4
    Old Bank Amount: 90162
    New Bank Amount: 225405

 Day 5
    Old Bank Amount: 225405
    New Bank Amount: 180324

 Day 6
    Old Bank Amount: 180324
    New Bank Amount: 315567

 Day 7
    Old Bank Amount: 315567
    New Bank Amount: 270486

 Day 8
    Old Bank Amount: 270486
    New Bank Amount: 405729

 Day 9
    Old Bank Amount: 405729
    New Bank Amount: 360648

 Day 10
    Old Bank Amount: 360648
    New Bank Amount: 495891
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 12:42:51
 
Koen

koen

19/01/2010 14:28:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
for($i = 1; $i <= $numarray.length; $i++)
{

    old bank amount = niew bank amount;
    nieuw bank amount = nieuw bank amount * 1.02;
//en de echo'tje (numarray[$i] geeft dan meteen dag 1 weer)
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door koen
 
Stefan

Stefan

19/01/2010 14:32:00
Quote Anchor link
Ah, kijk. Nu werkt ie!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php    
    
    $newbank
= 450081;
    
    $numArray = array(0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10);
    echo "Bank:<br /> ";
    foreach($numArray as $i) {

        $oldbank = $newbank;
        $newbank = $oldbank * 1.02;
        if($i == 0) {
        $newbank = $oldbank;
        }


        echo "&nbsp;Day ".$i."<br />";
        echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Old Bank Amount: ".$oldbank."<br />";
        echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;New Bank Amount: ".$newbank;
        echo "<br /><br />";

    }


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan
 
Pim -

Pim -

19/01/2010 14:34:00
Quote Anchor link
Zo kan t korter en het werkt: ^ kent php niet, gebruik pow()

EDIT: Haha allemaal tegelijk
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pim -
 
Koen

koen

19/01/2010 14:39:00
Quote Anchor link
Pim schreef op 19.01.2010 14:34:
Zo kan t korter en het werkt: ^ kent php niet, gebruik pow()

EDIT: Haha allemaal tegelijk
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php    
    
    $bank
= 45081;
    echo "Bank:<br /> ";
    foreach($i = 0; $i <= 10; $i++) {
    echo "&nbsp;Day ".$i."<br />";
        echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;";
        if($i == 0)
            echo "Old";
        else
            echo "New";
        echo "Bank Amount: ". $bank * pow(1.02, $i) ."<br />";
        echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;New Bank Amount: ".$bank;
    }


?>

pim, het is netter je if() te nesten met {} ook al heb je maar 1 uitvoer. en je foreach is dubbelop,
foreach($numarray as $i){}
of
for($i=1;$<=$numarray;$i++){}
niet beide :P
BTW krijg je nu niet dubbel je rente??
in de forloop reken je al voor elke stap *1.02 door heh
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door koen
 

19/01/2010 14:40:00
Quote Anchor link
En dan nog wat wiskunde macht basisregels:
2^0 = 1
2^1 = 2
Oftewel op dag nul is het bedrag gewoon het startbedrag.
 
Koen

koen

19/01/2010 14:42:00
Quote Anchor link
dus is het beter de pow te gebruiken in plaats van *1.02
sorry in de haast niet aan gedacht (A)
 
Stefan

Stefan

19/01/2010 14:43:00
Quote Anchor link
Je hebt gelijk.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan
 

19/01/2010 14:47:00
Quote Anchor link
Ja, pow (een macht dus) is beter, het is een exponentiële groei.
Mijn baksel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$iStartwaarde
= 45081;
for ( $i = 0; $i <= 10; $i++ )
{

    echo 'Kapitaal op dag ' . $i . ': ' . $iStartwaarde * pow(1.02, $i) . PHP_EOL;
}

/* levert:
Kapitaal op dag 0: 45081
Kapitaal op dag 1: 45982.62
Kapitaal op dag 2: 46902.2724
Kapitaal op dag 3: 47840.317848
Kapitaal op dag 4: 48797.124205
Kapitaal op dag 5: 49773.0666891
Kapitaal op dag 6: 50768.5280228
Kapitaal op dag 7: 51783.8985833
Kapitaal op dag 8: 52819.576555
Kapitaal op dag 9: 53875.9680861
Kapitaal op dag 10: 54953.4874478
?>

sprintf of number_format of money_format gebruiken voor het netjes presenteren van de waarden.
 
Pim -

Pim -

19/01/2010 14:48:00
Quote Anchor link
Ja idd, was even slordig bezig.
Toch zijn die brackets niet nodig en volgens veel referenties ook niet netter.

Anderen hebben al wat nuttigs gepost en ik heb mijn post daarom maar weggehaald.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.