if... else

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 08:31:03
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Een vraagje over vergelijkingen. Wat zet je eigenlijk in je "if" en wat in je "else". Ik heb ooit geleerd dat je in de "if" datgene zet wat de standaardsituatie is en in de "else" datgene wat de uitzondering is. Dan krijg je dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if ( standaardsituatie ) {
  // doe hetgene dat standaard is
} else {
  // doe de uitzondering
}


Nu vraag ik me 2 dingen af:
1) Is het inderdaad de juiste manier om de standaardsituatie in de "if" te zetten en de uitzonderingssituatie in de "else"?
2) Wanneer spreek je eigenlijk over een standaardsituatie? Stel dat je een formulier POST dan zet je meestal de POST-controle en formulierafhandeling in de "if". En in de "else" toon je het formulier. Maaaar... is de standaardsituatie eigenlijk niet het tonen van het formulier in plaats van de formulierafhandeling? Met andere woorden zou het niet moeten zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if ( !formulier gepost ) {
  // toon formulier
} else {
  // ga formulier controleren
}


Hoe kijken jullie hier tegenaan? Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:59:08
 
Mark L

Mark L

27/12/2011 09:31:12
Quote Anchor link
Ik zou me er niet zo druk over maken. Maar als je snelheidswinst (LET OP: IK PRAAT HIER OVER NANOSECONDES OF KLEINER, DUS JE MERKT HIER HELEMAAL NIETS VAN!) wilt, dan zul je je if-statements met zo min mogelijk operators moeten doen.
Wat dat betreft is dan if ( !formulier gepost ) 'trager' dan if ( formulier gepost ), omdat er nog 1 extra operatie gedaan wordt...

Maar dat is allemaal theorie en daar hoef je je in dit geval niet mee bezig te houden (tenzij je miljoenen if-jes doorloopt...)

Zelf vind ik het prettig om het langste blok (de meeste regels code) in de if te doen en de kortere in de else.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 09:42:20
Quote Anchor link
Dankjewel voor je toelichting.

Waarom is if ( !formulier gepost ) 'trager' dan if ( formulier gepost )?

Het gaat mij totaal niet om de snelheidswinst. Dat is niet waarom ik de vraag stel. Het gaat mij om de logica. Wat zet je waar?

Jij kiest dus er voor om het langste deel in de if te zetten. Ik heb zelf ooit gehoord dat je de standaardsituatie in de if moet zetten, dus ik ben benieuwd hoe anderen daar tegenaan kijken. Persoonlijk denk ik niet dat de lengte van je code doorslaggevend zou moeten zijn.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/12/2011 09:45:30
Quote Anchor link
Ik ben het helemaal met Mark L eens.

Toevoeging op 27/12/2011 09:47:14:

Ozzie PHP op 27/12/2011 09:42:20:
Waarom is if ( !formulier gepost ) 'trager' dan if ( formulier gepost )?


Omdat de NOT (uitroepteken) toch een extra handeling is voor de processor.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

27/12/2011 09:50:58
Quote Anchor link
Je geeft zelf al aan: wat is standaard? Een formulier tonen met foutweergave kan in jouw voorbeeld niet: het formulier is verzonden, dus de else. Formulier met foutmelding kan dan nooit getoond worden...
 
Wolf Wolf

Wolf Wolf

27/12/2011 09:52:09
Quote Anchor link
Ik gebruik doorgaans:

if (formulier gepost) else (toon formulier)

Net als Mark al zegt zul je er vrijwel niets van merken en hanteer je wat je zelf het meest prettig vindt.

Daarnaast moet je voor een controlestructuur met if eigenlijk altijd (if...else) of (if...elsif...else) gebruiken ipv enkel een 'losse' if. Maar dan vraag ik me altijd af wat je moet doen met een knop uitloggen.

if (uitloggen) else (haha je blijft lekker ingelogd)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 09:58:11
Quote Anchor link
@SanThe: op welke manier ben je het met Mark eens? Dat je het langste deel in de if zet? En waarom is NOT een extra handeling voor de processor? Hij moet toch altijd evalueren of iets WEL of NIET waar is? Dat is toch niet per definitie meer handeling lijkt me? Is toch gewoon evalueren of het 0 of 1 is?

@Obelix: dit was puur een voorbeeldje. Het gaat mij om de achterliggende gedachte.

@Wolf: volgens mij kun je toch ook losse if's gebruiken? Waarom zou dat niet kunnen? Bijvoorbeeld:

if($admin==true) {
// toon extra edit-knopje
}

Zou toch gewoon kunnen?
 
Erwin H

Erwin H

27/12/2011 10:22:36
Quote Anchor link
Gezien het feit dat er nauwelijks een performance verschil is (niet merkbaar in elk geval) houd ik er geen "standaard" op na, maar gebruik ik de if/else structuur op de meest logische manier, per situatie. Dus niet altijd de standaard situatie in de if en de rest in de else. Een voorbeeld van een if/else die ik gisteren nog tegen kwam.

Ik had twee variabelen met uren en minuten. Die wilde ik laten zien op het scherm in een AM/PM notatie, terwijl de uren in 0-23 gegeven waren. Hierbij zijn er twee uitzonderingen die je moet afhandelen 0:00 en 12:00. De standaard zegt dan om niet 0:00 AM te gebruiken maar "0:00 midnight" en "0:00 noon". Dit zijn dus uitzonderingen, maar ik vang die als eerste af zodat mijn if/else als volgt wordt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
if (uren == 0 && minuten == 0){
  //midnight
} else if (uren == 12 && minuten == 0){
  //noon
} else if (uren < 12){
  //AM
} else if (uren >= 12){
  //PM
}

Dus niet de standaard eerst, maar de uitzondering eerst. Als je in dit geval de standaard eerst neemt wordt je code alleen maar complexer.

Situatie is dus bepalend voor mij, niet een "standaard".
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 10:28:45
Quote Anchor link
Thanks voor je antwoord Erwin. Jij zegt dus "per situatie verschillend". Mark zet de langere code in de "if". Kortom, het lijkt er dus inderdaad op dat er niet een standaard is en dat iedereen zijn eigen manier kiest.

Dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
} else if (uren < 12){
  //AM
} else if (uren >= 12){
  //PM
}


kan toch ook zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
} else if (uren < 12){
  //AM
} else {
  //PM
}
Gewijzigd op 27/12/2011 10:30:13 door Ozzie PHP
 
Wolf Wolf

Wolf Wolf

27/12/2011 10:31:49
Quote Anchor link
@Ozzie
Ik gebruik zelf ook losse if's. Dat gaf ik ook aan in mijn verhaal. Zolang alles klopt en niet merkbaar is is het m.i. oké.
 
Erwin H

Erwin H

27/12/2011 10:33:43
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 27/12/2011 10:28:45:
kan toch ook zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
} else if (uren < 12){
  //AM
} else {
  //PM
}

Dat kan ook ja.
 
Wouter J

Wouter J

27/12/2011 10:42:59
Quote Anchor link
Ik vraag me altijd af waarom je je hier zo druk over kunt maken. Natuurlijk, je moet altijd heel goed nadenken bij wat je nou precies voor code schrijft. Maar zo erg nadenken...

Ik zelf doe het gewoon heel willekeurig. Ik denk er niet bij na. Ik schrijf als eerst wat mijn bedoeling was met het stukje code en daarna wat het geval is als het niet zo is.

Ozzie PHP:
En waarom is NOT een extra handeling voor de processor? Hij moet toch altijd evalueren of iets WEL of NIET waar is? Dat is toch niet per definitie meer handeling lijkt me? Is toch gewoon evalueren of het 0 of 1 is?

Stel dat we dit hebben:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if( !$_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ) ?>

Dan gaat de server eerst $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' uitvoeren. Stel het formulier is gepost, dan komt hier true uit. Vervolgens wordt !true uitgevoerd en dat wordt false en dan gaan we naar de else.
Als we de NOT weg halen wordt er eerst $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' uitgevoerd. Hier komt true uit en PHP voert de if code uit.
Het omzetten van true in false is dus een extra handeling en die kost -zoals Mark al zei- een paar nanoseconde minder tijd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 10:50:51
Quote Anchor link
Wouter J op 27/12/2011 10:42:59:
Ik vraag me altijd af waarom je je hier zo druk over kunt maken. Natuurlijk, je moet altijd heel goed nadenken bij wat je nou precies voor code schrijft. Maar zo erg nadenken...

Ik zelf doe het gewoon heel willekeurig. Ik denk er niet bij na. Ik schrijf als eerst wat mijn bedoeling was met het stukje code en daarna wat het geval is als het niet zo is.

Ik maak me er niet druk om ;) Ik vraag me gewoon af of er een bepaalde "regel" geldt voor het schrijven van een if-else vergelijking. Net zoals op een gelijkwaardige kruising rechts voorrang heeft, zo vraag ik me af of je een if-else vergelijking op een bepaalde manier "moet" invullen.

Wouter J op 27/12/2011 10:42:59:
Stel dat we dit hebben:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php if( !$_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' ) ?>

Dan gaat de server eerst $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' uitvoeren. Stel het formulier is gepost, dan komt hier true uit. Vervolgens wordt !true uitgevoerd en dat wordt false en dan gaan we naar de else.
Als we de NOT weg halen wordt er eerst $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' uitgevoerd. Hier komt true uit en PHP voert de if code uit.
Het omzetten van true in false is dus een extra handeling en die kost -zoals Mark al zei- een paar nanoseconde minder tijd.

Ah, oké... ik snap 'm :)
Gewijzigd op 27/12/2011 10:51:28 door Ozzie PHP
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

27/12/2011 11:21:03
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 27/12/2011 09:58:11:
@Obelix: dit was puur een voorbeeldje. Het gaat mij om de achterliggende gedachte.


Maar ik denk dat je daarmee al laat zien dat de if/else volgorde afhankelijk is van een situatie en niet gebaseerd ia op regels.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/12/2011 11:23:01
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 27/12/2011 09:58:11:
@SanThe: op welke manier ben je het met Mark eens? Dat je het langste deel in de if zet? En waarom is NOT een extra handeling voor de processor? Hij moet toch altijd evalueren of iets WEL of NIET waar is? Dat is toch niet per definitie meer handeling lijkt me? Is toch gewoon evalueren of het 0 of 1 is?


Zoals Wouter al netjes met een voorbeeld heeft uitgelegd: Normaal geeft een if true of false. Met de ! ervoor wordt dat NOT true of NOT false en dat is net een (zeer snel trouwens) stapje extra voor de processor.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 11:37:09
Quote Anchor link
Ah oké, is dan de conclusie dat we in de "if" geen negatieve vergelijkingen moeten gebruiken?
 
Erwin H

Erwin H

27/12/2011 11:39:49
Quote Anchor link
Dat lijkt me weer overdreven. Ik denk dat de conclussie is dat het een stap meer is voor de processor. Niets meer niets minder. In verreweg de meeste scripts die jij zult schrijven zal je nooit een dusdanig performance probleem krijgen dat je zelfs dit soort stapjes nog moet zien te voorkomen.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 11:42:08
Quote Anchor link
okeej, maar de conclusie is dan dus eigenlijk dat er geen regels voor zijn en dat het afhankelijk van de situatie is?
 
Wouter J

Wouter J

27/12/2011 11:42:10
Quote Anchor link
@Ozzie, als jij wilt dat jou gebruik 0,000000001 seconde sneller je pagina ziet wel ja. Maar anders maakt het echt totaal niks uit.
Ik zou er niet wakker van liggen als ik weet dat ik ergens een NOT in een script hebt gebruikt.

Ook is het dat je in de if geen negatieve vergelijking mag gebruiken niet helemaal juist. Want hoe wil je bijv. dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
// Kijk of een variabele niet leeg is
if( !empty($str) )
{

  // leeg
}

// Zonder NOT
if( empty($str) )
{

  # nutteloos lege if
}
else
{
  // leeg
}
?>


Er is gewoon geen regel. Doe het zo dat jij je lekker erbij voelt en dat je het script begrijpt.
Gewijzigd op 27/12/2011 11:43:39 door Wouter J
 
Erwin H

Erwin H

27/12/2011 11:49:08
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 27/12/2011 11:42:08:
okeej, maar de conclusie is dan dus eigenlijk dat er geen regels voor zijn en dat het afhankelijk van de situatie is?

Vanuit php zelf? - nee.
Vanuit de programmeurs community? - nee
Vanuit je werkgever? - misschien wel...

Werkelijk, als er een regel is voor zaken als dit, dan is het dat je je moet houden aan de conventies die gelden voor de applicatie die je aan het ontwikkelen bent. Voor if/else structuren en het gebruik van ! heb ik dat soort conventies nog nooit gezien, maar er zullen er ongetwijfeld wel een paar zijn. Als je voor je zelf iets aan het ontwikkelen bent zou ik er me niet druk over maken.


Overigens, ik vind het op zich wel goede vragen. Het feit dat je nadenkt over standaarden, conventies en hoe je bepaalde taken het snelst danwel meest efficient kunt uitvoeren is niets mis mee.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2011 11:49:37
Quote Anchor link
Oké, thanks voor jullie reacties. Ik ben weer een stukje wijzer :)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.